4-tähden Hotelli Europa Tallinna

Neljän tähden tasoinen Hotel Euroopa, joka on ollut avoinna toukokuusta 2007, on tyyliltään moderni ja elegantti virolainen majoituspaikka aivan Tallinnan matkustajasataman yhteydessä.

Paikka sijaitsee Reisisadam satamakaupunginosan (ylikatsoen satama-alueen itse asiassa) lisäksi vain 700 metrin kävelymatkan päässä kaupungin tärkeimmästä turistikohteesta, keskiaikaisesta, erinomaisessa kunnossa olevasta vanhastakaupungista.

Hotell Euroopa Tallinna

Hotellilta on matkaa Lennart Meri kv. lentokentälle 8 km, kaukolinjojen pääbussiasemalle (Tallinna Bussijaam) 5 km, ja Balti Jaam rautatieasemalle noin 2 km.

Huoneita Hotell Euroopa tarjoaa yhteensä 185 kpl valikoiman, joista viisi on luksusmaisia sviittejä, (2 saunallisia sviittejä). Huoneita löytyy erikoistarpeisiin, kuten allergioista kärsiville tai liikuntaesteisille.

Perusvarusteluun kussakin huoneessa lukeutuvat ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, tarvikkeet vaatteiden silittämistä varten, sekä kylpyamme tai suihku.

Suomalaisten turistien suosimiin Europe Class huoneisiin kuuluvat kohokohtina muun muassa tammiparkettilattiat, kylpytakit / tohvelit, kuin myös parveke upein meri-ja satamanäkymin.

Muista palveluista rakennuskompleksista löytyy mm. kuntosali ja saunoja, Kauneuskeskus CityFit, kauneus-ja terveyskeskus Salon Europeia, sekä maanalainen parkkeeraustila (tarjolla erillisestä maksusta).

Hotell Euroopa
Paadi 5
10151 Tallinna

Hotelli Euroopassa on panostettu erityisen paljon sen sisustuksen toteuttamiseen aitoon virolaiseen tyyliin, jossa on otettu inspiraatiota etenkin virolaisesta luonnosta.

Tämä lähestymistapa näkyy etenkin sisustuksessa toteutettujen yksityiskohtien paikallisten materiaalien hyödyntämisenä.

Muun muassa vastaanoton alue on tehty suurelta osaltaan Saaremaalta tuodusta dolomiittikivestä ja toisaalta kunkin kerroksen eteisauloista löytyvä kalkkivi, yksi Viron kansalliskivistä, on myös virolaista alkuperää (Saaremaalta).

Hotell Euroopan puiset lattiat on tehty tammesta, mutta eniten rakennussa hyödynnetty puumateriaali on itse asiassa saarni (paikallisesta ja muualta Euroopasta tuodusta puustosta), joka äänestettiin vuoden puumateriaaliksi Virossa vuonna 2007.

Virolaisuuden teema näkyy lisäksi hotellin käyttämissä matoissa, kuin myös sänkyjen päiväpeitteillä, joiden motiivit ovat peräisin kansallisesta symboliikasta.

Hotell Euroopan maskotti on lammas, yksi Viron maaseudun tyypillisimpiä eläimiä, jolla on ollut keskeinen rooli maan maatalouden historiassa. Kustakin huoneesta (sängyltä) löytyy pienikokoinen lammas toivottamassa vieraat tervetulleiksi.

Läheisyyttä luontoon korostaa hotellin tiloissa myös sen vastaanoton yhteydessä oleva suurikokoinen vesivalli.

Rakennuksen sisustussuunnittelusta on vastannut virolainen designer Külli Salum, jonka kädenjälki näkyy Hotell Euroopan ohella myös monista muista Tallinnan hotelleista.

Standard huone Hotell Euroopa Tallinna

Erilaisista Hotell Euroopan huoneluokista perushuoneita ovat standard-huoneet.

Standard-huoneista löytyy vaihtoehtoisina kokoonpanoina joko yksi leveä sänky tai kaksi erillistä sänkyä, suihku tai kylpyamme, hiustenkuivaaja, sohva tai nojatuoli, sekä työpöytä tuolilla.

Näissä huoneissa varusteluun lukeutuvat lisäksi puhelin, taulu-TV, radio (TV:n kautta), langaton internet-yhteys (WiFi), minibaari, tallelokero, ilmastointi (säädettävissä huonekohtaisesti), ja pimennysverhot.

Europe Class huone Hotell Euroopa Tallinna

Astetta tasokkaampaa majoitusta on tarjolla hotellin Europe Class huoneissa, joissa kohokohtina löytyvät muun muassa luksustuotteet kylpyhuoneessa, kylpytakit ja tohvelit, näkymät merelle ja vanhaankaupunkiin, sekä parveke.

Sviitti Hotell Euroopa Tallinna

Mikäli etsit kaikkein luksusmaisinta majoitusta Tallinnan lomallesi, Hotell Euroopan sviitit ovat erinomainen vaihtoehto.

Näistä sviiteistä löytyy varusteluna King size -sänky, suihku ja kylpyamme tai suihku ja sauna, luksusmaiset kylpyhuoneen kosmetiikat, kylpytakit ja tohvelit, varusteet kahvin ja teen laittoon, kaksi TV:tä, kaksi WC:tä, ja suurikokoinen parveke merinäkymin.

Näistä huoneista, joiden koko on 35 m2, löytyy myös mahdollisuus yhdistää tuplahuone sviittiin.

Ravintola Olive Hotell Euroopa Tallinna

Tasokkaana hotellina yksi paikan keskeisistä palveluista on paikasta löytyvä ravintola & baari tarjonta, kohokohtana Ravintola Olive.

À la carte ravintola Olive sijaitsee hotellin sisääntulokerroksessa, tarjoten ruokalistan, joka on koottu useiden eri keittiökulttuurien pohjalta maukkaaksi valikoimaksi makuja.

Ravintolan pääruokasali ja sen sivutilat mahduttavat yhteensä maksimissaan 300 asiakasta kerrallaan. Tiloja voidaan myös käyttää erikseen, esimerkiksi yksityistilaisuuksia varten.

Olive sijaitsee tilana aivan sataman vieressä, amiraliteetin altaan osion vieressä. Ravintolan ikkunoista onkin upeat näkymät sekä merelle, satamaan, että lähellä sijaitsevaan vanhaankaupunkiin.

Kesäisin paikan suosiota kasvattaa lisäksi sen aurinkoterassi, jossa voit nauttia ravintolan ruoista ja baarin drinkeistä.

Ravintola on avoinna ma-to klo 12-22 ja pe-la klko 12-23. Tämän ohella pääset tutustumaan ravintolaan jo aamiaisen yhteydessä, joka tarjoillaan ma-pe klo 6:30-10:00 sekä la-su klo 7:30-11:00.

Baaritiloista voit rentoutua myös Lounge Euroopassa, joka sijaitsee rakennuksen sisääntulokerroksessa.

Lounge-baari on suosittu tila esimerkiksi nopeita tapaamisia varten, kiitos sen erinomaisen sijainnin, laajan tuotevalikoiman, ja kohteliaan asiakaspalvelun.

Tämän ohella Lounge-baarissa on tarjolla usein virolaisten muusikkojen esityksiä, joiden osana saattaa olla myös tanssiesityksiä.

Bisnesluokan neljän tähden hotellina keskeisiin palveluihin Hotell Euroopassa kuuluvat konferenssi-ja kokouspalvelut, joita varten löytyy oma konferenssikeskuksensa.

Tämä konferenssikeskus Hotell Euroopassa sisältää yhteensä kahdeksan erilaista ja erikokoista & monitoimista kokoushuonetta, joista kukin voidaan räätälöidä tarpeisiisi sopivaksi.

Kokoushuoneet soveltuvan muun muassa konferensseihin, seminaareihin, messuihin, ja muihin tapahtumiin.

Tapahtumasi järjestelyyn saat halutessasi runsaasti apua hotellin koulutetulta henkilökunnalta, jolla on monipuolisesti kokemusta erilaisten Tallinnan eventtien järjestelyjen suhteen.

Kahdeksan tarjolla olevaa kokoustilaa ovat:

Lääne – Euroopa 221 m2
Põhja – Euroopa 66 m2
Ida – Euroopa 93 m2
Ida –Euroopa A, B 44 m2
Lõuna – Euroopa 44 m2
Kesk – Euroopa 45 m2
Brüssel 18 m2
Tallinn 49 m2

Kiitos rakennuksen sijainnista aivan Tallinnan ydinkeskustassa ja veden ääressä, kokoushuoneista on rentouttavat näkymät sekä merelle että vanhaankaupunkiin päin.

Varusteluina näissä moderneissa kokoushuoneissa ovat tarvittavat videolaitteet, laitteet äänentoistoon, sekä muu nykyaikainen esitysteknologia. Kustakin kokoushuoneesta löytyy myös ilmainen WiFi.

Kokousvieraat voivat parkkeerata ajoneuvonsa Hotell Euroopan vieressä olevaan, EuroPark yhtiön hallinnoimalle, maksulliselle parkkialueelle.

Hotellin vierestä löytyy myös kauppakeskus Norde Centrumin parkkeerausalue.

Hotellissa yöpyviä vieraita varten parkkeeraustiloihin kuuluu lisäksi maanalainen parkkialue, jonne auton / moottoripyörän jättö on erikseen maksullinen palvelu.

Muista Hotell Euroopan palveluista tarjolla ovat esimerkiksi kuljetukset.

Mikäli olet hotellin vieraana ilman omaa autoasi, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää taksia tai julkisia kulkuneuvoja, sillä hotelli omistaa kaksi erikokoista minibussia, joiden kohteliaat ja kokeneet kuljettajat voivat hoitaa tarvitsemasi kuljetukset eripuolille Tallinnaa.

Pyynnöstä hotelli voi järjestää näiden minibussien avulla myös opastettuja kiertoajeluja Tallinnan parhaisiin nähtävyyksiin.

Oheispalveluiden suhteen Hotell Euroopa on ottanut huomioon perheen pienimmät, joille löytyvät muun muassa oma lasten check-in, leikkihuone, lasten TV kanava, lasten ruokalista ravintolassa.

Suomalaisten suosimiin oheispalveluihin hotellissa lukeutuvat paikan sauna ja kuntosali.

Saunat, joita on yhteensä kaksi kappaletta, avaavat ovensa arkipäivä-aamuisin aamusaunojille klo 6:30 – 10:00 ja viikonloppuisin klo 7:30 – 11:00.

Aamusaunominen kuuluu hotellissa yöpymisen hintaan, mutta muina aikoina saunojen käyttö on maksullinen lisäpalvelu.

Sauna ja kuntosali Hotell Euroopa Tallinna

Hotell Euroopan kuntosali, joka sijaitsee saunojen viereisessä tilassa, tarjoaa monipuolisen valikoiman punttisalilaitteita.

Kuntosalin käyttö on ilmaista hotellin vieraille koko päivän läpi.

Pitkän kaupungilla vietetyn päivän jälkeen voit punttisalin ja saunojen ohella rentoutua hotellissa myös terveys-ja kauneuspalvelujen parissa.

Näistä palveluista Kauneuskeskus Ultratone sijaitsee rakennuksen viidennessä kerroksessa, ja tarjoaa palveluina joukon erilaisia hoitoja: hierontoja, Algoane vartalohoitoja, sekä ainutlaatuisia Ultratone toimenpiteitä.

Ultratone kauneuskeskus (www.ultratone.ee) on avoinna asiakkaille ma-pe klo 9-19 ja la klo 9-15.

Toinen vaihtoehto kauneus-ja terveyspalveluiden suhteen on toisesta kerroksesta löytyvä Salon Europeia, jossa palvelut kattavat kosmetologin palvelut, kampaamopalvelut, manikyyrit, ja hieronnat.

Voit tilata Europeiasta (www.europeia.ee) erilaisia hoitokokonaisuuksia yksittäisten hoitojen ohella.

Europeia kauneus-ja terveyssalonki on avoinna ma-pe klo 10-19, la klo 10-17, ja su klo 10-15.