Eckerö Linen MS Finlandia

MS Finlandia on Eckerö Line varustamon upea, Helsinki-Tallinna väliä kahdessa-ja-puolessa tunnissa risteilevä alus, joka on ollut liikenteessä vuodenalusta 2013 saakka.

Aluksessa on panostettu poikkeuksellisen paljon Tallinnan liikenteessä matkailevien viihtyvyyteen, sillä yhteensä alukselta löytyy kaksi myymälää, kuusi ravintolaa, sekä kattavat kokoustilat.

M/S Finlandia Eckerö Line

Laivan suunnittelussa otettiin huomioon matkustajat jo sen nimeämisestä saakka, jota varten järjestettiin yleinen, kaikille avoin kilpailu, johon tuli ehdotusten vyöry: lähes 12 000 nimiehdotusta.

Näistä ehdotuksista selkeä ykkönen oli “Finlandia“.

Kuten laivan nimi juohattaa, Eckerö Line on ottanut aluksensa toiminnassa suomalaisuuden keskeiseksi teemaksi, joka näkyy aluksen rekisteröintipaikkaa myöten (Finlandia on rekisteröity Suomeen, kuten sen edeltäjäkin, “Nordlandia”, oli).

Suomalaisuusteema on mukana laivan sisätiloissakin: ruokalistoilla, viihdykevalinnoissa, sisustuksessa, sekä jopa ravintoloiden nimissä.

Yleisellä tasolla Eckerö Line on saanut paljon ystäviä halpojen risteilyhintojensa lisäksi laivansa viehättävästä ilmapiiristä, kuin myös asiakasystävällisestä henkilökunnastaan ja toiminnastaan.

Finlandia-alukseen mahtuu kerrallaan maksimissaan 2000 asiakasta, ja toisaalta laivan tilava ajoneuvokansi pitää sisällään tilat yli 650:lle ajoneuvolle.

M/S Finlandia kannet kartta

ECKERÖMARKET
Kansi 6

Eckerö Market M/S Finlandia

EckeröMarket on paratiisi Helsinki-Tallinna väliä risteileville shoppailumatkalla oleville Eckerön asiakkaille.

Myymälä tuo risteilyostosten tekemisen aivan uudelle tasolle, modernilla 500 m2:n kokoisella ostoskokemuksella, josta löytyy enemmän tuotteita kuin koskaan aikaisemmin varustamon historiassa.

Laajan tuotevalikoiman lisäksi paikan kohokohtiin lukeutuu sen Maistelubaari, jossa voit ostaa pieniä koe-eriä viinejä ja muita juomia, joita myydään laseittain, parhaan vaihtoehdon löytämiseksi ja vertailemiseksi.

Tämä Helsinki-Tallinna lauttojen suhteen ainutlaatuinen palvelu mahdollistaa sen, että voit varmistua oikeanmakuisen ostoksen tekemisestä jo etukäteen, ja toisaalta saatat löytää uusia, parempia makuelämyksiä.

SHOP BELLEZZA
Kansi 8

Shop Bellazza M/S Finlandia Eckerö Line

Shop Bellezza tuo lisäulottuvuuden MS Finlandian ostoskokemukseen, tarjoten korkealaatuisen myymälän täynnä parhaimpia parfyymeitä, laatu-kosmetiikkaa, sekä asusteita maailmanluokan brändeiltä.

Koska myymälän tuotevalikoima kattaa erittäin laajasti maailman tunnetuimpiin kuuluvat merkit kosmetiikan ja hajuvesien alalta, sinun kannattaa käyttää hyväksesi myymälän asiantuntevia asiakaspalvelijoita juuri sinulle sopivan tuotteen löytämiseksi.

Jos mielessäsi on jo etukäteen tiettyjä merkkejä tai yksittäisiä tuotekategorioita, voit tutustua tuotevalikoimaan hintoineen jo etukäteen, sillä Eckerö julkaisee Shop Bellezzan koko hinnaston nettisivuillaan (selaile sivuja kohtaan “Parfymeria Bellezzan tarjoukset ja uutuudet”).

BUFFET ECKERÖ
Kansi 8

Buffet Eckerö M/S Finlandia

MS Finlandian Buffet Eckerö noutopöytäravintola, johon mahtuu maksimissaan 400 vierasta kerrallaan, tarjoaa kausiluontoisista, tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.

Noutopöytä on katettuna:

  • aamiaisena Helsinki-Tallinna aamuvuoroilla,
  • brunssina Tallinna-Helsinki päivälähdöillä,
  • perinteisenä noutopöytänä Helsinki-Tallinna päivälähdöillä, sekä
  • teemallisena buffet-ruokailuna Tallinna-Helsinki iltavuoroilla.

Kun teet varausta buffet-ruokailuun tarkista aina aukioloajat.

Buffet Eckerö sijaitsee kannella 8, joka toimii koko laivan ytimenä, ja siellä ruokailuvaihtoehtoihisi lukeutuu myös muita ravintoloita ja baareja.

BAR NAISSAAR
Kansi 8

Bar Naissaar M/S Finlandia Eckerö Line

Kahdeksannen kannen Naissaar baari on erinomainen paikka juhlistaa risteilylomasi alkua.

Tarjolla on tähän tarkoitukseen erilaisia kuohujuomia, mutta saatat valita juomaksi myös aperitiivin, esimerkiksi ennen saman kannen alueella tarjolla olevaa illallista.

Muihin baarin tarjoamisiin lukeutuvat viinit, erikoiskahvit, makeat leivonnaiset, kuin myös suolaiset pikkupurtavat.

BAR NOSTURI
Kansi 8

Bar Nosturi M/S Finlandia Eckerö Line

Ravintola-baari Nosturi tarjoaa viihdykettä laivamatkan ajalle, mukana arkipäivisin etenkin suomalaista iskelmää.

Kohokohtina tässä suhteessa ovat Finlandian tiistain ja keskiviikon klo 15:30 ja 18:45 lähdöt, joissa mukana meiningissä ovat kotimaiset tähtiartistit.

Tiloissa toimivat lisäksi viikonloppuisin Retrodisko tai bilebändi, joista ensimmäisessä paikan DJ soittaa nostalgisia klassikoita ja uudempia hittejä.

Sunnuntait Nosturissa ovat puolestaan varattuja vauhdikkaalle swing- ja jazzmusiikille.

Baari on erinomainen paikka tulla käymään muustakin syystäkin kuin vain viihdemusiikin vuoksi: sen kaksikerroksisista panoraamaikkunoista on upeat näkymät laivan ympärillä lainehtivaan Suomenlahteen kohokohtineen.

Voit tarkistaa Nosturin ajankohtaisen esiintyjälistan Eckerö Linen nettisivuilta (selaamalla kohtaan “Laivalla” -> “Bar Nosturi”).

PUB TELAKKA
Kansi 8

Pub Telakka M/S Finlandia Eckerö Line

Jos haluat olla huomion keskipisteenä itse, yksi tilaisuus esitellä laulu-ja esiintyjäntaitojasi on Telakka Pub ja sen karaoke.

Ajoittain tila tosin on varattuna myös ammattilaisille: samaa esiintymislavaa käyttävät pubissa esiintyvät trubaduurit (esiintyjä vaihtuu viikoittain).

Hyvä aika vierailla Telakan tiloissa on perjantaisin, jolloin esiintymislavaa käyttävät Suomi-viihteen tunnetuimmat nimet trubaduurikeikoillaan, klo 15:30 ja 18:45 lähdöillä.

Muutoin yleisesti ottaen Telakka on monipuolisen tarjonnan sisältävä, rentouttavan ilmapiirin omaava pub, jonka baarimikot voivat valmistaa haluamasi juoman hetkessä.

CAFETERIA SATAMA
Kansi 8

Cafeteria Satama M/S Finlandia Eckerö Line

Laivan kahvila Satama on sijoitettu kahteen kerrokseen, ja se on tarkoitettu tarjoamaan mukavan “sataman” laivamatkasta nauttimiseen.

Kahvilassa on tarjolla sandwich-leipiä, kuumia aterioita, salaatteja, leivonnaisia, kakkua, grillituotteita, sekä kuumia ja kylmiä juomia.

Satama kahvilan panoraminen ikkuna on erinomainen paikka tulla vaikkapa seuraamaan, kuinka lähtösatama katoaa kohti horisonttia matkan lähtiessä käyntiin.

Kahvilasta löytyy lapsia varten oma leikkinurkkauksensa.

PUB JÄTKÄSAARI
Kansi 8

Pub Jätkäsaari M/S Finlandia Eckerö Line

Jätkasaari on laivan tiloista kohteena perinteinen pub-ravintola.

Tila on tehty luomaan mukavan ja rauhallisen lounge-alueen tunteen, jossa voit viettää laivamatkaa yhtä mukavasti kuin omassa olohuoneessasi.

Pubin tarjontaan sisältyvät laaja valikoima erilaisia oluita ja muita juomia.

BAR LAITURI
Kansi 9

Bar Laituri, MS Finlandian yläkannella (aurinkokansi), on puolestaan Suomenmeren aurinkoisin terassi.

Terassi Bar Laituri omaa yhteensä yli 400 istuinpaikkaa, tarjontaan kuuluessa muutoin kylmät juomat sekä aurinkoiseen tunnelmaan soveltuvat jäätelöt.

Näkymät tältä terassilta ovat aina meren horisonttiin saakka, mutta kiitos tilan erinomaisen designin, Bar Laituri on suojassa voimakkailta merituulilta.

KOKOUSTILAT
Kansi 8

M/S Finlandia Eckerö Line kokoustilat

Laivalta löytyy myös tiloja merillä pidettävää kokousta tai tapaamista varten.

Menestyksekkäät kokoukset vaativat erinomaisia, soveltuvia tiloja sekä jouhevasti sujuvaa palvelua.

M/S Finlandialta löytyvät monipuoliset konferenssitilat onkin rakennettu tätä tarkoitusta varten, onnistunutta liikematkaa varten – merinäkymin varustettuna.

Kokoustilat mahdollistavat irtaantumisen päivittäisistä rutiineista risteilyn ajaksi – ei ainoastaan virkistävänä kokonaisuutena, mutta myös hyvinsuunniteltuna pakettina.

Eckerö Line on valmistautunut toimittamaan kokouksiisi kaikki palvelut, jotka tekevät tapahtumasta ryhmällesi onnistuneen, oli sitten kyseessä firman kokous, polttareiden vietto, muu juhlatilaisuus, tai vaikkapa vain vapaa-ajan vietto kollegoiden kanssa.

LOUNGE
Kansi 6

Lounge Cafe M/S Finlandia Eckerö Line

Lounge on tilana aivan uusi ja rentouttava tapa matkustaa M/S Finlandialla Helsingin ja Tallinnan väliä.

Kannen kuusi tiloista löytyy oma, mukava istuin matkan ajaksi ja paljon hyviä virvokkeita, jotka tekevät risteilystä joutuisan ja viihtyisän kokemuksen.

Loungen tarjontaan kuuluvat muun muassa pikkupurtavat välipalat, kahvit, hedelmät, virvoitusjuomat, viinit, ja oluet.

Voit pistäytyä loungessa vain osana matkantekoasi, tai jopa viettää koko matkan tässä viihtyisässä tilassa esimerkiksi hyvän kirjan, ystäviesi, tai kylmien juomien seurassa.

Tilojen palveluihin kuuluvat modernit mukavuudet, kuten langaton internet ja sähköpistokkeita kännykkäsi tai läppärisi lataamista varten.

Loungeen on olemassa sisäänpääsymaksu, joka tätä kirjoitettaessa on EUR 18, perusmatkalipun hinnan päälle, jos maksat lipun hinnan etukäteen. Paikan päällä M/S Finlandian tiloissa hinta on EUR 20 (per suunta/henkilö).

NELJÄN HENGEN SISÄHYTTI

Eckerö Line M/S Finlandia neljän hengen sisähytti

Voit viettää matkan M/S Finlandialla myös omassa hytissäsi.

Hyttivaihtoehdoista halvimmat ovat neljän hengen sisähyttejä, jotka sisältävät kaksi alavuodetta sekä kaksi käännettävää ylävuodetta.

Näistä hyteistä, jotka sijaitsevat kansilla 6 ja 7, löytyy perusmukavuuksina WC & suihku.

NELJÄN HENGEN ULKOHYTTI

Eckerö Line M/S Finlandia neljän hengen ikkunahytti

Sisähyttiin verrattuna astetta parempaa tasoa tarjoavat neljän hengen ikkunahytit / ulkohytit.

Ulkohyttien kokoonpanoon sisältyvät kaksi alavuodetta ja kaksi käännettävää ylävuodetta.

Myös näistä hyteistä löytyy perusvarusteluna WC & suihku.

Hytit sijaitsevat kansilla 6 ja 7, lyhyen kävelymatkan päässä kannen 8 ravintoloista ja baareista.

OWNER’S CABIN

Owner's Cabin M/S Finlandia Eckerö Line

Owner’s Cabin huoneet ovat kaksihuoneisia hyttejä kannella 7, joista löytyy kokouspöytä 8 hengelle, makuuhuone 3:lle, ja WC & suihku.

Tilat ovat erinomainen valinta erinomaiseksi pienelle porukalle tai yritysryhmälle kokoustilaksi, vaikkapa myyntikokousta varten tai Tallinnan kierroksen suunnittelua silmälläpitäen.

Eckerö Line on panostanut näiden tilojen palveluihin, sillä voit tilata Owner’s Cabiniin myös kokoustarjoilun. Muista kuitenkin tilata nämä tarjoilut matkavarauksen yhteydessä ennakkoon.