Eckerö Linen Tallinnan sataman terminaali

Eckerö Line käyttää Tallinnan puolella matkustajasataman terminaaleja A ja B, joista B on Eckerön risteilyalusten tuloterminaali ja A lähtöterminaali.

Näistä kahdesta kylki-kyljessä olevasta terminaalista tärkeämpi on A-terminaali, osoitteessa Satama 25-2, koska siellä sijaitsevat Eckerön Tallinnan pään lipunmyynti, lähtöselvitys, sekä varustamon muut terminaalipalvelut, kuten hyvin varusteltu myymälä.

Eckerö Line terminaali A TallinnassaEckerö Line varustamon M/S Finlandian ohella samaa A-terminaalia käyttävät matkaan lähtöjä varten myös alukset M/S Viking XPRS (Viking Line) sekä Princess Anastasia (St. Peterline).

Kun olet lähdössä Tallinnasta Eckerö Linellä kohti Helsinkiä, lähtöselvitys ennen laivaan astumista sijaitsee A-terminaalissa.

Tämä lähtöselvitys alkaa Eckerö Linen kohdalta 2 tuntia ennen laivan aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Huomaa, että lähtöselvitys päättyy 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa, ja kun lähtöselvitys on päättynyt, laivalle ei enää päästetä asiakkaita.

Eckerö Line terminaali A TallinnaSiten sinun kannattaa olla lähtöselvityksessä hyvissä ajoin, ruuhkien välttämiseksi. Eckerö Line suosittelee lähtöselvitykseen saapumista viimeistään 1 tuntia ennen lähtöä.

Löydät matkustajaselvityspisteet A-terminaalin ensimmäisestä kerroksesta.

Mikäli olet liikkeellä omalla ajoneuvolla, henkilöliikenteen ajoneuvot selvitetään erillisessä pisteessä, B-terminaalin vieressä olevassa autolähtöselvitys-pisteessä.

Eckerö Line – A-terminaali Tallinna – Lähtöselvitys, matkamyynti
Matkustajasatama, Sadama 25-2
15051 Tallinna
Aukioloajat (terminaalirakennus): ma-su klo 05-00:30
Aukioloajat (Eckerö Line lipunmyynti): ma-su klo 09-19:30
Lähtöselvitys (Eckerö Line): ma-su klo 10-11:30 ja 17:30-19:00

Palvelut Eckerö Linen Tallinnan terminaaleissa

Palveluina terminaali A:n ensimmäisestä kerroksesta löytyvät kahvila, Viking Line, St. Peter Linen ja Eckerö Linen lipunmyyntipisteet, kioski, terminaalin infopiste, valuutanvaihto, WC, sekä baari.

Toisesta kerroksesta löytyvät WC-tilat, Rannamarket, käynti laivoille, Eckerö Shop, ja myymälä.

Eckerön tuloterminaalista, terminaali B:stä, löytyvät ensimmäisestä kerroksesta säilytyslokerot ja toisesta kerroksesta kaksi valuutanvaihtopistettä.

Jos tarvitset Tallinnan päässä internet-liittymää, koko A-terminaalin alue on ilmaisen, julkisen Wi-Fi verkon aluetta. Sama palvelu löytyy myös Tallinkin käyttämältä D-terminaalilta (toiselta puolen satama-aluetta).

Eckerö Linen käyttämien terminaalien alueelta löytyy maksullisia säilytyslokeroita, B-terminaalin puolelta. Nämä tallelokerot toimivat eurokolikoilla.

Kolikoilla toimivia tallelokeroita on kahta kokoa, ja niiden hinnoittelu on 24h-perusteinen (tätä kirjoitettaessa isompi lokero 3 EUR/24h, pienempi 2 EUR/24).

Tallinnan keskustan ja sataman parkkeerauspalvelut ovat maksullisia.

Lisäksi parkkeeraus sataman alueella on kiellettyä useilla kohdilla, jotka on erikseen merkittyinä.

Lähellä Eckerö Linen terminaalia löytyy maksullinen pysäköintialue C-terminaalin vieressä. Matkustajabusseille on pysäköintialue puolestaan A-terminaalin edessä.

Tallinnan bussit, johdinautot, sekä raitiovaunut operoivat säännöllisesti klo 6-23 välisenä aikana.

Voit ostaa lippuja busseihin, johdinautoihin, ja raitiovaunuihin Tallinnan sataman terminaalien lehtikioskeista tai suoraan kuljettajalta.

Tallinn Card kortin haltijoilla on oikeus käyttää julkista liikennettä rajoituksetta ilmaiseksi (kortin hintaan kuuluvana palveluna).

Voit ostaa Tallinn Card kortin Eckerö Linen A-terminaalin turismi-informaatiopisteestä.

Mikäli haluat matkustaa terminaalista keskustaan tai lentokentälle, tätä varten yksi helpoimmista tavoista on ottaa bussilinja nro. 2.

Bussilinja nro. 2:n pysäkki on terminaalin edustalla ja se kiertää mm. Viru aukion kautta kohti Lennart Meri lentokenttää.

Pääset keskustaan terminaalilta myös punaisella hop-on/hop-off nähtävyyskierroksia tekevällä bussilla, mutta tämän kyydin hinta on huomattavasti korkeampi.

Lyhyen kävelymatkan päässä terminaalilta sijaitsee raitiovaunulinjojen nro. 1 ja 2 pysäkki.

Taksipysäkkejä löytyy Eckerön matkustajaterminaalin vierestä. Voit valita minkä tahansa tarjolla olevista takseista.

Takseja voidaan myös tilata terminaalille puhelimitse tai niitä voidaan ottaa lennosta, viitota kadulta.

Velotaksit (polkupyörätaksit) tarjoavat sataman alueelta keskustaan hauskan ja ympäristöystävällisen matkustamisvaihtoehdon maaliskuun ja lokakuun välisellä toiminta-ajallaan.