Enontekiön lentokenttä

Enontekiön lentokenttä (IATA-koodi: ENF), pohjoissaameksi Eanodaga girdingieddi, sijaitsee 11 km länteen Hetasta, Enontekiön kyläkeskuksesta.

Lentoasemaa käytetään pääasiassa charter-lentoihin, joiden matkustajat vastaavat noin 95% osuudella kentän vuosittaisesta matkustajamääristä.

Enontekiön lentokenttä

Charter-lentojen ohella kentälle on myös säännöllistä, aikataulun mukaista lentoliikennettä Helsinkiin kevät- ja syyskauden aikana, jota on hoitanut mm. Flybe Nordic.

Lähin lentoasema, jolta on aikataulun mukaista lentoliikennettä Helsinkiin vuoden ympäri on Kittilän lentokenttä, 150 km ajomatkan päässä.

Enontekiön kentän virallinen nimi on ollut vuodesta 2009 Enontekiö-Kautokeinon lentoasema, viitteenä siihen, että paikka palvelee myös 90 km päässä olevan Norjan Kautokeinon asukkaita (ja yleisemmällä tasolla koko saamelaista-kulttuurialuetta).

Vuonna 1980 valmistunutta kenttää on uudistettu vuosien varrella useaan otteeseen. Paikka sai mm. nykyisen terminaalirakennuksensa vuonna 1989 sekä kiitoradan laajennuksen 2000 metriin vuonna 1992.

Enontekiön kenttää, joka sijaitsee 300 metrin korkeudella merenpinnasta (tehden paikasta Suomen korkeimmalla olevan lentoaseman), käyttää vuosittain yli 20 000 matkustajaa.

Kentän terminaalirakennuksen palveluihin lukeutuu ennen turvatarkastusta oleva kahvila, joka on avoinna lentoliikenteen aikataulujen mukaisesti.

Muita oheispalveluita Enontekiön lentokentällä ovat lastenhoitopöytä, postilaatikko, ja ilmainen langaton (wifi) internet-yhteys, jonka käyttöön ei tarvita erillisiä salasanoja tai tunnuksia.

Huomaa, että lentoasemalla ei ole käytössä pankkiautomaattia.

Enontekiön lentoasemaa käyttävät lentoyhtiöt ja lentokohteet

Air100: Helsinki
Snowbird Airlines: Helsinki, Lontoo

Maakuljetukset

Lentoasema löytyy noin 11 kilometrin päässä Enontekiön Hetasta, seudun kyläkeskuksesta.

Kentälle ei ole olemassa säännöllistä bussiyhteyttä, vaan joudut ottamaan välille muun kulkuneuvon, esimerkiksi paikallistaksin (tarjolla ollessa mm. Kultiman Liikenne, www.kultimanliikenne.fi).

Mikäli tulet Enontekiön lentoasemalle omalla autollasi, paikalla on pysäköintipaikkoja suoraan terminaalin edustalla.

Pysäköintipaikoissa on mukana muutamia maksullisia lämpöpaikkoja, parkkipaikan ensimmäisessä rivissä.

Parkkeerausvaihtoehtoihin kuuluvat lisäksi auton säilytys aidatulla alueella tai hallissa.