Apollo Kino Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna

Apollo Kino Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna on virolaisen leffateatteriketjun lippulaivateatteri Viron pääkaupungissa.

Tämä vuodesta 2001 toiminnassa olleen 11-salisen multiplex-elokuvateatterin tavoitteena on olla tallinnalaisten ykkösvalinta laatuviihteen suhteen.

Paikka pyrkii tarjoamaan sekä pienille että isommille elokuvien ystäville monipuolisen valikoiman filmejä kunakin hetkenä, toimien samalla paikallisen elokuvakulttuurin edelläkävijänä.

Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna

Coca-Cola Plaza on panostanut toiminnassaan näytettävien filmien laajaan kirjoon, tuoden tallinnalaiselle yleisölle elokuvamaailman viimeisimmät kehitykset ja teknologiset päivitykset.

Teatterissa onkin aina jotain jännittävää kehitteillä, sillä useissa maista tuotettujen elokuvien ja erilaisten filmilajien ohella tarjolla on myös laaja valikoima 3D-elokuvia, Metropolitan Opera New York ja London National Theatre live-lähetyksiä, sekä suorina lähetettäviä urheilu-ja konserttitapahtumia, tuoden valkokankaille maailman suurimmat tähdet ja viihdyttäjät.

Apollo Kino Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna.

Coca-Cola Plazan suurin sali (sali 2 – 287 istumapaikkaa).

Coca-Cola Plaza onkin saanut mainetta etenkin livenä lähetyistä teatteri-esityksistään, jotka ovat rikastuttaneen paikallista kulttuurielämää alkuperäisellä lähestymistavallaan ja esitysympäristöllään.

Tallinnan suurimpana multiplex-elokuvateatterina Coca-Cola Plaza sisältää yhteensä 11 valkokangasta sekä 1666 istuinpaikan kapasiteetin.

Kankaat sekä luksusmainen A.Le Coq sviitti on varustettu kaikkein parhaimmilla elokuvateknologioilla – digitaalisilla projektoreilla, jotka mahdollistavat uusimpien 3D-elokuvien tuomisen Tallinnaan.

A. Le Coq Suite Coca-Cola Plaza Tallinna

Apollo Kino elokuvateattereiden käyttämä 3D-teknologia tulee yhtiöltä nimeltään XpanD, joka on kaikkein arvostetuin 3D-esitysteknologioiden toimittaja maailmassa.

3D-efekti saavutetaan erikoisilla, niin sanotuilla “aktiivisilla laseilla”, jotka luovat moniulotteisen kuvan digitaalisen elokuvaprojektorin sekä erikoisvalmisteisen 3D-elokuvakopion avulla.

Coca-Cola Plaza hyödyntämä teknologia tarjoaa syvimmät värit, kirkkaimmat kuvat, sekä suurimman syvyyden ilman kankaalle muodostuvia varjoja.

Elokuvateatteri Tallinna - Apollo Kino Coca-Cola Plaza.

Verrattuna ns. “passiivilaseihin” (RealD jne.), XpanD-teknologia on huomattavasti ympäristöystävällisempi – laseja käytetään useaan kertaan ja ne pestään kunkin näytännön jälkeen.

Jokainen elokuvasali on varustettu huippuluokan äänijärjestelmällä (SDDS, DOLBY DIGITAL, DTS) sekä kaikkein mukavimmilla saatavilla olevilla istuimilla.

Istuinrivien näkökulma takaa täydellisen näkökentän valkokankaalle jokaiselta salissa olevalta istuimelta, ja jokaisen rivin välissä on riittävästi jalkatilaa, jotta voisit ottaa rennosti vaikka toinen elokuvakävijä haluaisikin ohittaa istuimesi.

Kaikki tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Coca-Cola Plaza olisi jäänyt lepäämään laakereilleen – paikka työskentelee jatkuvasti tarjotakseen aina paremman elokuvakokemuksen laatufilmien ystäville.

Ne elokuvien ystävät, jotka haluavat nauttia filmeistä yksityisemmässä ympäristössä, voivat valita luksusmaisen, 38-istuimisen A.Le Coq Suite -sviitin.

Tämä sviitti on myös mahdollista varata syntymäpäiväjuhlia, esityksiä, yksityisnäytäntöjä, konferensseja, ja muita tapahtumia varten.

Sviitin lounge alueelta löytyy hyvin varusteltu baari, josta on kauniit näkymät historialliseen Tallinnan vanhaankaupunkiin.

Coca-Cola Plaza tarjoaa paljon muutakin kuin vain lippuja viimeisimpiin elokuviin. Aula-alueen ympäristöstä löytyy runsaasti paikkoja virkistystä ja ruokailua silmälläpitäen.

Elokuvateatterikompleksi sijaitsee lisäksi aivan restauroidun, historiallisen mutta nykyisin modernin Rotermannin korttelin vieressä.

Coca-Cola Plaza sijainti kartta Tallinna

Rotermannin korttelista löytyy useita kauppoja, ravintoloita, ja muita palveluita ja myymälöitä, kuin myös lasten leikkialue. Osana korttelia on myös tilava maanalainen parkkialue, josta on nopea pääsy Coca-Cola Plazan tiloihin.

Huomaa, että Coca-Cola Plazan elokuvat on tekstitetty viroksi ja venäjänkielellä, ei suomeksi.

Esimerkiksi Hollywood-tuotantoja ei ole kuitenkaan dubattu (poislukien animaatiot), joten voit käydä katsomassa näitä filmeja ongelmitta riittävällä englanninkielen taidolla varustettuna.

Apollo Kino Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna
Hobujaama 5
10151 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-sunnuntai avataan 15 minuuttia ennen ensimmäistä näytäntöä (aikaisintaan klo 10), suljetaan 15 minuuttia viimeisen näytännön alkamisen jälkeen
apollokino.ee/cinemas/cocacolaplaza

Apollo Kino Coca-Cola Plaza elokuvateatteri Tallinna historia

Apollo Kino Coca-Cola Plaza, Viron ensimmäinen multiplex-elokuvateatteri, avasi ovensa elokuvayleisölle maaliskuun 10., 2001, joka oli täsmälleen 37 vuotta historiallisen tallinnalaisen Kosmos elokuvateatterin avaamisen jälkeen.

Virallinen multiplex-elokuvateatterin avajaisfilmi oli “Cast Away” (Suomen teattereissa “Cast Away – tuuliajolla”), jonka on ohjannut Robert Zemeckis ja jonka pääosassa näyttelee Tom Hanks.

Suuren avajaisensa aikoihin Coca-Cola Plazaa pidettiin koko Skandinavian moderneimpana elokuvateatteri-kompleksina.

Kiitos paikan jatkuvan kehitystyön, Coca-Cola Plaza on vakiinnuttanut paikkansa Viron suosituimpana elokuvateatterina, sekä paikallisten elokuvamarkkinoiden edelläkävijänä.

Coca-Cola Plaza ylitti historiallisen merkkipaalun vuonna 2007 – tuona vuonna kävijöiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa maagisen 1 miljoonan rajapyykin.

Elokuvateatterin ensimmäisten yhdeksän toimintavuoden aikana yhteensä 6,2 miljoonaa asiakasta osti lipun nähdäkseen elokuvan sen saleissa.

Mutta paikka ei ole tuuduttautunut menestyksensä varaan, vaan varmistaa, että asiakkaat saavat aina jotain uutta, mielenkiintoista, sekä innovatiivista tullessaan elokuviin teatteriin.

Elokuvateatteri kuului vuoteen 2022 saakka Forum Cinemas -ketjuun, mutta teatteri vaihtoi tuona vuonna omistajaa siten, että nykyään paikkaa operoi Apollo Kino -ketju.