Frankfurtin lentokenttä

Frankfurtin lentokenttä (IATA-koodi: FRA) on merkittävä kansainvälinen lentoasema Saksan viidenneksi suurimmassa kaupungissa, Frankfurtissa.

Kenttä, jota operoi Fraport, on päälentoasema Lufthansa lentoyhtiöryhmälle, mukaanlukien Lufthansa CityLine ja Lufthansa Cargo, kuin myös lentoyhtiöille Condor sekä AeroLogic.

Frankfurtin lentokenttä

Lentoaseman kattaa yhteensä 2000 hehtaarin verran maapinta-alaa, sisältäen kaksi matkustajaterminaalia noin 65 miljoonan vuotuisen matkustajan kapasiteetilla, neljä kiitorataa, sekä laajat tilat lentorahdille, logistiikalle, ja huoltotoimille.

Matkustajamäärillä mitattuna (yli 59,6 miljoonaa per vuosi) Frankfurt on ylivoimaisesti suosituin lentokenttä Saksassa, kolmanneksi käytetyin Euroopassa (Lontoon Heathrow ja Pariisin Charles de Gaulle lentokenttien jälkeen), sekä maailman 11. vilkkaimmin liikennöity.

Frankfurtin lentoasema terminaali 1 asemahalli A

Franfurtin lentokenttä palvelee 275 eri kohdetta 111:ssa eri maassa, tehden siitä kansainvälisiltä lentokohteiltaan maailman kattavimman kentän.

Lentoaseman eteläinen puoli toimi kotipaikkana Yhdysvaltain Rhein-Main Air Base tukikohdalle vuosina 1947-2005, jolloin se suljettiin ja otettiin siviililentoliikenteen käyttöön.

Lentokenttä sijaitsee 12 km lounaaseen Frankfurtin kaupungin keskustasta, lähellä Autobahn risteystä Frankfurter Kreuz, jossa kaksi Euroopan käytetyintä moottoritietä (A3 ja A5) kohtaavat.

Frankfurtin lentokentän maaperää, joka muodostaa oman kaupunginosansa nimeltään Frankfurt-Flughafen, ympäröi Frankfurt City Forest puisto.

Kenttä löytyy keskeiseltä osalta Frankfurt/Rhine-Main seutua, Saksan toiseksi suurinta metropoliseutua, joka itsessään on keskeisellä sijainnilla suhteessa Länsi- ja Keski-Euroopan asutuskeskuksiin.

Tästä keskeisestä sijainnista esimerkkinä kentältä on alle kahden tunnin yhteys Kölniin, Ruhrin alueeseen, sekä Stuttgartiin.

Frankfurt lentokenttä terminaali 2

Terminaalien puolesta Frankfurtin lentoasemalla on kaksi suurikokoista matkustajaterminaalia (1 ja 2), kuin myös huomattavasti pienempi First Class Terminal, jota käyttää eksklusiivisesti Lufthansa.

Toisin kuin monet muut kansainväliset lentokentät, terminaalin operaatiot on ryhmiteltynä lentoyhtiöiden ja lentoyhtiöliittoumien mukaan, sen sijaan että ne olisi ryhmiteltynä kotimaan liikenteen ja kansainvälisen lentoliikenteen perusteella.

Terminaali 1

Matkustajaterminaali 1 on kahdesta lentokentän terminaalista vanhempi ja suurempikokoinen.

Ykkösterminaalia on laajennettu vuosien varrella useaan otteeseen, ja se on nykyisin jaettu asemahalleihin A, B, C, ja Z, noin 50 miljoonan vuotuisen matkustajan yhteiskapasiteetilla.

Frankfurt lentokenttä terminaali 1

Terminaali 1 on toiminnoiltaan jaettu kolmeen kerrokseen, lähtökerrokseen ylemmässä kerroksessa check-in tiskeineen, saapumistasoon matkalaukkujen hakualueineen sisäänkäyntikerroksessä, sekä maanalaiseen tasoon, josta löytyy parkkeeraustilat, maanalaisen asema, sekä paikallisliikenteen asema.

Lähtö- ja saapumistasoilla on kummallakin oma, erillinen katulähestymisensä. Bussiasema sijaitsee saapumistason yhteydessä.

Terminaalia 1, jossa on kaikkiaan 103 lähtöporttia, käyttää pääasiassa Lufthansa, sille läheiset lentoyhtiöt (kuten Swiss International Air Lines ja Austrian Airlines), kuin myös sen Star Alliance lentoyhtiöliittolaiset (mukaanlukien Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, All Nippon Airways, Croatia Airlines, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, TAP Portugal, Thai Airways, Turkish Airlines, ja United Airlines).

Terminaali 2

Matkustajaterminaali 2, jolla on kaikkiaan 15 miljoonan vuotuisen matkustajan käsittelykapasiteetti ja avautui käyttöön vuonna 1994, on jaettu asemahalleihin D ja E.

Frankfurtin lentoaseman terminaali 2

Asemahalliyhteys terminaalihallien 1C ja 2D välillä tarjoaa suoran, mutta turvatarkastuksen jälkeisen yhteyden näiden kahden terminaalin välillä.

Kakkosterminaalia, johon sisältyy yhteensä 42 lähtöporttia, käyttävät etenkin oneworld lentoyhtiö-allianssiin kuuluvat toimijat, kuten Air Berliini, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Royal Jordanian, ja S7 Airlines, sekä SkyTeam liittouman lentoyhtiöt, mukaanlukien Aeroflot, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern Airlines, Czech Airlines, Delta Air Lines, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, Saudia, TAROM, sekä Vietnam Airlines.

Matkustajat ja lentoasemalla vierailevat voivat vaihtaa terminaalia SkyLine People Mover System -järjestelmää käyttäen, jolla on pysäkkejä terminaalihalleilla 1 AZ (vain matkustajille), terminaalihalleilla 1 BC, ja terminaalihalleilla 2 DE.

Terminaalien välinen matka-aika on noin 2 minuuttia, junien lähtiessä matkaan reitille 2-3 minuutin välein päivän läpi.

Lisäksi terminaalien välillä pääsee kulkemaan säännöllisesti liikennöivällä bussiyhteydellä.

Lufthansa First Class Terminal

Lufthansa operoi erillistä First Class Terminal kokonaisuutta lähellä terminaalia 1, johon on erittäin rajoitettu pääsy vain Lufthansan ensimmäisen luokan matkustajille.

Lufthansa First Class Terminal Frankfurt

On hyvä huomata, että Star Alliance lentoliittouman koneilla lentävät ensimmäisen luokan matkustajat eivät pääse käyttämään First Class Terminal tiloja.

Lufthansa First Class Terminal sisältää 200 ihmisen kokoisen palveluhenkilökunna, ja tiloja käyttää päivittäin noin 300 matkustajaa.

Terminaali tarjoaa yksilöllisen turvatarkastuksen ja tullimuodollisuudet, valet-parkkeerauksen, tasokkaan ravintolan, lounge-tilat ja toimistotiloja, sikarihuoneen, sekä saippuakuplakylpylöitä.

Matkustajat läpikäyvät maahantulo-ja maastalähtömuodollisuudet terminaalin sisällä, josta heidät ajetaan suoraan lentokoneelleen kuljettajalla varustellulla Mercedes-Benz S-luokka, Mercedes-Benz Viano, tai Porsche Panamera ajoneuvolla.

Muut Frankfurtin lentokentän tilat

Frankfurtin kenttää ja sitä ympäröivää aluetta kutsutaan kokonaisuutena nimellä Airport City, johon kuuluu laaja joukko erilaisia lentokentän sisältä ja läheisyydestä löytyviä palveluita, kuten toimistotiloja, hotelleja, ostoskeskuksia, konferenssihuoneita, ja autoparkkeja.

Frankfurt Airport Center 1 (FAC 1), lähellä terminaalia 1, tarjoaa toimistoja ja konferenssitiloja, kun taas uudempi FAC 2 sijaitsee terminaalin 2 puitteissa, sisältäen toimistotiloja lentoyhtiöille.

Ostoskeskus Airport City Mall on osa terminaalin 1, lähtöhalli B:n palveluita. Sen tiloista löytyy saksalaisia ja kansainvälisiä merkkimyymälöitä, supermarketti, ja useita ravintoloita.

Airport City Mall Frankfurtin lentokenttä

Lentokentän Squaire on toimistorakennus yhteensä 140 000 m2 pinta-alalla varustettuna.

Toimistorakennuksesta on suora yhteys terminaaliin 1 yhdistävän jalankulkukäytävän kautta.

Squairen tiloja hyödyntävät muun muassa KPMG, Lufthansa, sekä kaksi Hilton ryhmän hotellia (Hilton Garden Inn Frankfurt Airport & Hilton Frankfurt Airport).

Lentoasemaa oleva Main Airport Center, joka on nimetty Main-joen mukaan, sisältää omalta osaltaan kymmenen kerroksen ja 51 000 m2 verran toimistotilaa lähellä terminaalia 2.

Sheraton Hotels and Resorts hotelliketjulla on 1008 asiakashuonetta terminaalin 1 yhteydessä, kuin myös konferenssikeskus maksimissaan 200 henkilön kokoisia tilaisuuksia varten.

Gateway Gardens on entisen Yhdysvaltain tukikohdan rakennuksen tiloissa, lähellä terminaalia 2, ja sisältää toimitiloja lentokentällä operoiville yhtiöille.

Lufthansalla on tiloissa LSG Sky Chefs catering-tytäryhtiönsä toimistot, ja lentoyhtiöt Condor sekä SunExpress pitävät pääkonttoreitaan Gateway Gardensissa.

Frankfurtin lentokenttää käyttävät lentoyhtiöt ja lentokohteet

107 lentoyhtiötä lentää Frankfurtin kentältä kaikkiaan 275 eri kohteeseen 111 maan alueella, joka tarkoittaa noin 1365 päivittäisen lennon määrää.

Lufthansa ja sen Star Alliance kumppanit vastaavat 77% osuudella kaikesta kentän matkustajaliikenteestä.

65% kaikesta Saksan mannertenvälisestä lentoliikenteestä tapahtuu Frankfurtin kentältä.

Halpalentoyhtiöt käyttävät yleisesti Frankfurt-Hahnin lentokenttää, joka nimestään huolimatta sijaitsee noin 120 km päässä länteen Frankfurtin keskustasta.

Adria Airways: Ljubljana, Pristina, Tirana – terminaali 1A
Aegean Airlines: Ateena, Thessaloniki, Corfu (kausilennot), Heraklion (kausilennot), Rhodos (kausilennot) – terminaali 1B
Aer Lingus: Dublin – terminaali 2E
Aeroflot: Moskova-Sheremetyevo – terminaali 2D
Aeroflot (operoi Rossiya): Pietari – terminaali 2E
Air Algérie: Algiers, Oran (kausilennot) – terminaali 2E
Air Armenia: Yerevan – terminaali 2E
Air Astana: Astana – terminaali 2E
airBaltic: Riga, Heringsdorf (kausilennot) – terminaali 2E
Air Berlin: Berliini-Tegel, Catania, Hurghada, Palma de Mallorca, Corfu (kausilennot), Enfidha (kausilennot), Fuerteventura (kausilennot), Ibiza (kausilennot), Kavala (kausilennot), Teneriffa-South (kausilennot) – terminaali 2E
Air Canada: Calgary, Montréal-Trudeau, Toronto-Pearson, Ottawa (kausilennot) – terminaali 1B
Air China: Peking-Capital, Chengdu, Shanghai-Pudong – terminaali 1B
Air Europa: Madrid – terminaali 2E
Air France: Pariisi-Charles de Gaulle – terminaali 2D
Air India: Delhi – terminaali 1B
Air Malta: Malta – terminaali 1C
Air Moldova: Chisinau – terminaali 2D
Air Namibia: Windhoek – terminaali 2E
Air Serbia: Belgrad – terminaali 1C
Air VIA: Burgas (kausicharter), Varna (kausicharter) – terminaali 2D
Alitalia: Rooma-Fiumicino – terminaali 2D
Alitalia (operoi Alitalia CityLiner): Milano-Linate – terminaali 2D
All Nippon Airways: Tokio-Haneda – terminaali 1B
American Airlines: Dallas/Fort Worth, Miami – terminaali 2E
Asiana Airlines: Seoul-Incheon – terminaali 1B
Austrian Airlines: Wien – terminaali 1A
Azerbaijan Airlines: Baku – terminaali 2E
Belavia: Minsk-National – terminaali 2D
BMI Regional: Bristol, Jönköping, Karlstad – terminaali 1A
British Airways: Lontoo-Heathrow – terminaali 2E
British Airways (operoi BA CityFlyer): Lontoo-City – terminaali 2E
Bulgaria Air: Sofia – terminaali 1C
Bulgarian Air Charter: Burgas (kausicharter), Varna (kausicharter) – terminaali 2D
Cathay Pacific: Hong Kong – terminaali 2E
China Airlines: Taipei-Taoyuan – terminaali 2D
China Eastern Airlines: Shanghai-Pudong – terminaali 2D
China Southern Airlines: Changsha, Guangzhou – terminaali 2D
Condor: Agadir, Antalya, Barbados, Cancún, Cape Town, Djerba, Fuerteventura, Funchal, Gran Canaria, Havana, Holguín, Hurghada, Kilimanjaro, Lanzarote, Larnaca, Las Vegas, Mahé, Málaga, Malé, Mauritius, Mombasa, Montego Bay, Nairobi-Jomo Kenyatta, Palma de Mallorca, Panama City, Puerto Plata, Punta Cana, Recife, Rio de Janeiro-Galeão, Saint Lucia, Salvador da Bahia, San José de Costa Rica, San Juan, Santa Cruz de la Palma, Santo Domingo, Sharm el-Sheikh, Teneriffa-South, Zanzibar, Anchorage (kausilennot), Antigua (kausilennot), Baltimore (kausilennot), Bangkok-Suvarnabhumi (kausilennot), Banjul (kausilennot), Burgas (kausilennot), Calgary (kausilennot), Chania (kausilennot), Corfu (kausilennot), Dalaman (kausilennot), Dubrovnik (kausilennot), Enfidha (kausilennot), Fairbanks (kausilennot), Fort Lauderdale (kausilennot), Fortaleza (kausilennot), Fort-de-France (kausilennot), Grenada (kausilennot), Halifax (kausilennot), Heraklion (kausilennot), Ibiza (kausilennot), Jerez de la Frontera (kausilennot), Kalamata (kausilennot), Kos (kausilennot), La Romana (kausilennot), Malta (kausilennot), Minneapolis/St. Paul (kausilennot), Mykonos (kausilennot), Phuket (kausilennot), Pointe-à-Pitre (kausilennot), Portland (OR) (kausilennot), Preveza (kausilennot), Providence (kausilennot), Rhodos (kausilennot), Rijeka (kausilennot), Santorini (kausilennot), Seattle/Tacoma (kausilennot), Split (kausilennot), Tivat (kausilennot), Tobago (kausilennot), Toronto-Pearson (kausilennot), Vancouver (kausilennot), Varadero (kausilennot), Whitehorse (kausilennot), Windhoek (kausilennot), Yangon (kausilennot) – terminaali 1C
Croatia Airlines: Dubrovnik, Split, Zagreb, Pula (kausilennot), Zadar (kausilennot) – terminaali 1B
Czech Airlines: Praha – terminaali 2D
Delta Air Lines: Atlanta, Detroit, New York-JFK – terminaali 2D
EgyptAir: Kairo – terminaali 1B
El Al: Tel Aviv-Ben Gurion – terminaali 1C
Emirates: Dubai-International – terminaali 2E
Ethiopian Airlines: Addis Ababa – terminaali 1B
Etihad Airways: Abu Dhabi – terminaali 2E
Finnair: Helsinki – terminaali 2E
Georgian Airways: Tbilisi – terminaali 2D
Germania: Marsa Alam, Palma de Mallorca (kausilennot) – terminaali 2D
Gulf Air: Bahrain – terminaali 2D
Iberia: Madrid – terminaali 2E
Icelandair: Reykjavík-Keflavík – terminaali 2E
Iran Air: Teheran-Imam Khomeini – terminaali 1C
Iraqi Airways: Bagdad, Erbil, Najaf – terminaali 2E
Japan Airlines: Tokio-Narita – terminaali 2D
KLM (operoi KLM Cityhopper): Amsterdam – terminaali 2D
Korean Air: Seoul-Incheon – terminaali 2D
Kuwait Airways: Geneve, Kuwait – terminaali 2D
LAN Airlines: Madrid, Santiago de Chile – terminaali 1C
LOT Polish Airlines: Varsova-Chopin – terminaali 1A
Lufthansa: Aberdeen, Abuja, Accra, Addis Ababa, Algiers, Almaty, Amman-Queen Alia, Amsterdam, Ankara, Antalya, Ashgabat, Astana, Ateena, Atlanta, Bahrain, Baku, Bangalore, Bangkok-Suvarnabhumi, Barcelona, Peking-Capital, Beirut, Belgrad, Berliini-Tegel, Bilbao, Billund, Birmingham, Bogotá, Bologna, Boston, Bremen, Brysseli, Bukarest, Budapest, Buenos Aires-Ezeiza, Kairo, Caracas, Casablanca, Chennai, Chicago-O’Hare, Kööpenhamina, Dallas/Fort Worth, Dammam, Delhi, Denver, Detroit, Doha, Dresden, Dubai-International, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Erbil, Faro, Gdansk, Geneve, Göteborg-Landvetter, Graz, Hampuri, Hannover, Helsinki, Hong Kong, Houston-Intercontinental, Istanbul-Atatürk, Jakarta-Soekarno Hatta, Jeddah, Johannesburg-OR Tambo, Katowice, Kiova-Boryspil, Krakova, Kuala Lumpur, Kuwait, Larnaca, Leipzig/Halle, Linz, Lissabon, Lontoo-Heathrow, Los Angeles, Luanda, Lagos, Lublin, Lyon, Madrid, Malabo, Málaga, Malta, Manchester, Marrakesh, Marseille, Mexico City, Miami, Milano-Linate, Milano-Malpensa, Moskova-Domodedovo, Moskova-Vnukovo, Mumbai, Munchen, Münster/Osnabrück, Muscat, Nagoya-Centrair, Nanjing, Napoli, New York-JFK, Newark, Nizza, Nizhniy Novgorod, Nuremberg, Orlando, Osaka-Kansai, Oslo-Gardermoen, Panama City, Pariisi-Charles de Gaulle, Philadelphia, Port Harcourt, Porto, Poznan, Praha, Qingdao, Riga, Rio de Janeiro-Galeão, Riyadh, Rooma-Fiumicino, Pietari, Samara, San Francisco, São Paulo-Guarulhos, Seattle/Tacoma, Seoul-Incheon, Shanghai-Pudong, Shenyang, Singapore, Sofia, Stavanger, Tukholma-Arlanda, Stuttgart, Tallinna, Tampa, Teheran-Imam Khomeini, Tel Aviv-Ben Gurion, Tokio-Haneda, Tokio-Narita, Toronto-Pearson, Toulouse, Tunis, Torino, Valencia, Vancouver, Venetsia-Marco Polo, Wien, Vilna, Varsova-Chopin, Washington-Dulles, Wroclaw, Zagreb, Zürich, Bodrum (kausilennot), Cancún (kausilennot), Casablanca (kausilennot), Dubrovnik (kausilennot), Hévíz-Balaton (kausilennot), Malé (kausilennot), Mauritius (kausilennot), Montréal-Trudeau (kausilennot), Palma de Mallorca (kausilennot), Reykjavík-Keflavík (kausilennot), Sevilla (kausilennot), Split (kausilennot) – terminaali 1A, 1B, 1C
Lufthansa (operoi Austrian Airlines): Innsbruck, Salzburg – terminaali 1A
Lufthansa Regional (operoi Lufthansa CityLine): Aalborg, Amsterdam, Basel/Mulhouse, Belgrad, Billund, Bologna, Brysseli, Bukarest, Bydgoszcz, Firenze, Friedrichshafen, Gdansk, Graz, Katowice, Leipzig/Halle, Linz, Lontoo-City, Minsk-National, Poznan, Rzeszów, Bastia (kausilennot), Cagliari (kausilennot), Olbia (kausilennot), Palermo (kausilennot), Sylt (kausilennot), Torino (kausilennot), Verona (kausilennot), Wroclaw (kausilennot) – terminaalit 1A ja 1B
Luxair: Luxemburg – terminaali 1A
MIAT Mongolian Airlines: Ulaanbaatar (kausilennot) – terminaali 2D
Middle East Airlines: Beirut – terminaali 1B
Montenegro Airlines: Podgorica – terminaali 2D
Nouvelair: Enfidha (charter) – terminaali 2E
Oman Air: Muscat – terminaali 2E
Onur Air: Istanbul-Atatürk – terminaali 2E
Pegasus Airlines: Istanbul-Sabiha Gökçen – terminaali 2E
Qatar Airways: Doha – terminaali 1B
Royal Air Maroc: Casablanca, Nador – terminaali 2D
Royal Jordanian: Amman-Queen Alia – terminaali 2E
S7 Airlines: Novosibirsk (kausilennot) – terminaali 2E
SATA International: Ponta Delgada – terminaali 2E
Saudia: Jeddah, Riyadh, Medina (kausilennot) – terminaali 2D
Scandinavian Airlines: Kööpenhamina, Oslo-Gardermoen, Tukholma-Arlanda – terminaali 1A
Singapore Airlines: New York-JFK, Singapore – terminaali 1C
Somon Air: Dushanbe – terminaali 2E
South African Airways: Johannesburg-OR Tambo – terminaali 1B
SriLankan Airlines: Colombo – terminaali 2E
SunExpress: Antalya, Izmir – terminaali 2D
SunExpress Deutschland: Ankara, Antalya, Gazipasa, Hurghada, Izmir, Marsa Alam, Thessaloniki (kausilennot), Varna (kausilennot) – terminaali 2D
Swiss International Air Lines: Zürich – terminaali 1A
Swiss International Air Lines (operoi Swiss Global Air Lines): Zürich – terminaali 1A
TAM Airlines: São Paulo-Guarulhos – terminaali 1C
TAP Portugal: Lissabon – terminaali 1A
TAROM: Bukarest – terminaali 2D
Thai Airways: Bangkok-Suvarnabhumi – terminaali 1C
Transaero Airlines: Moskova-Vnukovo – terminaali 2D
TUIfly: Boa Vista, Fuerteventura, Gran Canaria, Hurghada, Lanzarote, Marsa Alam, Sal, Teneriffa-South, Antalya (kausilennot), Corfu (kausilennot), Dalaman (kausilennot), Faro (kausilennot), Funchal (kausilennot), Heraklion (kausilennot), Ibiza (kausilennot), Jerez de la Frontera (kausilennot), Kos (kausilennot), Minorca (kausilennot), Palma de Mallorca (kausilennot), Patras/Araxos (kausilennot), Rhodos (kausilennot), Zadar (kausilennot) – terminaali 2D
Tunisair: Djerba, Enfidha, Tunis – terminaali 1C
Turkish Airlines: Ankara, Istanbul-Atatürk, Istanbul-Sabiha Gökçen, Adana (kausilennot), Kayseri (kausilennot), Izmir (kausilennot) – terminaali 1B
Turkmenistan Airlines: Ashgabat – terminaali 2D
Ukraine International Airlines: Kiova-Boryspil – terminaali 2D
United Airlines: Chicago-O’Hare, Houston-Intercontinental, Newark, San Francisco, Washington-Dulles – terminaali 1B
US Airways (operoi American Airlines): Charlotte, Philadelphia – terminaali 2E
Uzbekistan Airways: Tashkent – terminaali 2D
UTair Aviation: Rostov-on-Don (kausilennot) – terminaali 2E
Vietnam Airlines: Hanoi, Ho Chi Minh City – terminaali 2D
Vueling: Barcelona – terminaali 2E

Frankfurtin lentoaseman maakuljetukset

Frankfurtin kentälle pääsee helposti omalla autolla, taksilla, junalla, tai bussilla.

Lentokentän puitteista löytyy kaksi juna-asemaa: yksi paikallista / alueellista liikennettä varten ja toinen kaukojunia varten.

Maakuljetukset – Junat

Frankfurtin paikallisen ja alueellisen junaliikenteen asema (Frankfurt Flughafen Regionalbahnhof) on terminaalissa 1, asemahalli B, ja tarjoaa pääsyn S-Bahn paikallislinjoille S8 ja S9.

S Bahn juna Frankfurtin lentokentällä

Kummaltakin näistä linjoista lähtee vuoroja 15 minuutin välein päiväsaikaan kohti Hanau Central Station asemaa idässäpäin Frankfurtin keskusaseman kautta.

Länteenpäin vuorot kulkevat joko kohti Offenbach East Station tai Wiesbaden Central Station asemia, Rüsselsheim tai Mainz Central Station (linja S8) tai vaihtoehtoisesti Mainz-Kastel Station (linja S9) aseman kautta.

Matka-aika Frankfurtin keskusasemalle on 10-12 minuuttia.

Regional Express (RE) junat kohti Saarbrückeniä, Koblenzia, tai Würzburgia pysähtyvät myös tällä asemalla.

Nämä junavuorot ovat liikennöinniltään harvempia, mutta tarjoavat vaihtoehtoisia lisäyhteyksiä Frankfurtin lentokentän ja päärautatieaseman välillä.

Frankfurtin lentoaseman kaukoliikenteen juna-asema (Frankfurt Flughafen Fernbahnhof) avautui käyttöön vuonna 1999.

Asema, josta on kävely-yhteys terminaaliin 1, on rakennettu moottoriteiden A3 ja neljäkaistaisen Bundesstraße B43:n väliin.

Kaukojunien asema on päätepiste Köln-Frankfurt luotijunille (maksimissaan 300 km/h nopeuksilla), jotka yhdistävät eteläisen Saksa Rhein-Ruhr metropoli-alueeseen, Hollantiin, ja Belgiaan Kölnin kautta.

Asemalta lähtee matkaan noin 10 junaa per tunti kaikkiin suuntiin.

Deutsche Bahn operoi Frankfurt Flughafen Fernbahnhof asemalta AIRail palvelua yhteistyössä lentoyhtiöiden Lufthansa, American Airlines, ja Emirates kanssa.

Palvelu yhdistää lentokentän kaupunkien Bonn, Köln, Düsseldorf, Freiburg, Karlsruhe, Leipzig, Hampuri, Hannover, Mannheim, Munchen, Nuremberg, Stuttgart, ja Kassel-Wilhelmshöhe keskusasemiin.

Maakuljetukset – Autot

Frankfurtin lentokenttä on suorassa yhteydessä Autobahn moottoritien liittämään nimeltään Frankfurter Kreuz, jossa moottoritiet A3 ja A5 kohtaavat.

Kentältä kestää autolla tai taksilla noin 10-15 minuuttia ajaa Frankfurtin keskusasemalle tai keskustaan.

Omalla autolla lentoasemalle tullessasi voit parkkeerata ajoneuvon monitasoisen (pääasiassa maanalaisen) parkkihallin tiloihin terminaalien yhteydessä.

Pitkä-aikaista parkkeerausta varten oleva parkkipaikka on sijoitettu etelään kiitoradoista, ja sieltä on sukkulabussiyhteys terminaaleihin.

Maakuljetukset – Bussit

Useat bussiliikenne-yhtiöt tarjoavat bussipalveluita lentokentältä lähialueille, kuin myös kaukokohteisiin.

Frankfurtin lentokenttää käyttävät rahtilentoyhtiöt ja lentokohteet

AeroLogic: Ashgabat, Hong Kong, New York-JFK
Air Algérie Cargo: Algiers
Air China Cargo: Peking-Capital, Shanghai-Pudong
Air France Cargo: Pariisi-Charles de Gaulle
AirBridgeCargo Airlines: Moskova-Domodedovo, Moskova-Sheremetyevo, Yekaterinburg
Asiana Cargo: Göteborg-Landvetter, Moskova-Domodedovo, Seoul-Incheon, Wien
Atlas Air: Hahn, Houston-Intercontinental, Miami
CAL Cargo Air Lines: Liege, Tel Aviv-Ben Gurion
Cargo Garuda Indonesia: Jakarta-Soekarno-Hatta
Cathay Pacific Cargo: Amsterdam, Chennai, Dubai-International, Hong Kong, Manchester, Mumbai, Pariisi-Charles de Gaulle
China Airlines: Abu Dhabi, Praha, Taipei-Taoyuan
China Cargo Airlines: Shanghai-Pudong
China Southern Airlines: Guangzhou, Shanghai-Pudong
DHL Aviation (operoi Air Contractors): Leipzig/Halle
DHL Aviation (operoi EAT Leipzig): Leipzig/Halle, Lontoo-Heathrow
Emirates SkyCargo: Campinas-Viracopos, Dakar, Dubai-Al Maktoum, Mexico City, Tripoli
Etihad Cargo: Abu Dhabi
EVA Air Cargo: Brysseli, Delhi, Taipei-Taoyuan
FedEx Express: Köln/Bonn, Memphis
FedEx Feeder (operoi Air Contractors): Pariisi-Charles de Gaulle
Iran Air Cargo: Teheran-Mehrabad
Korean Air Cargo: Brysseli, Moskova-Sheremetyevo, Navoi, Seoul-Incheon, Tukholma-Arlanda, Tel Aviv-Ben Gurion
LAN Cargo: Amsterdam, Buenos Aires-Ezeiza, Campinas-Viracopos, Lima, Santiago de Chile
Lufthansa Cargo: Aguadilla, Almaty, Amsterdam, Atlanta, Bahrain, Bangalore, Bangkok-Suvarnabhumi, Peking-Capital, Bogotá, Boston, Buenos Aires, Campinas, Chennai, Chicago-O’Hare, Chongqing, Köln/Bonn, Curitiba, Dakar, Dallas/Fort Worth, Delhi, Detroit, Dhaka, Guangzhou, Hong Kong, Hyderabad, Istanbul-Atatürk, Jakarta-Soekarno Hatta, Jeddah, Johannesburg, Kaunas, Krasnoyarsk, Los Angeles, Manaus, Manchester, Mexico City, Moskova-Sheremetyevo, Mumbai, Nairobi, New York-JFK, Osaka-Kansai, Quito, Rio de Janeiro-Galeão, Riyadh, Seoul-Incheon, Shanghai-Pudong, Shannon, Sharjah, Shenyang, Shenzhen, Tel Aviv-Ben Gurion, Tokio-Narita, Toronto-Pearson, Tucumán
Lufthansa Cargo (operoi AeroLogic): Atlanta, Chicago-O’Hare, Houston, Los Angeles, Toronto-Pearson
MASkargo: Amsterdam, Colombo, Dubai-Al Maktoum, Kuala Lumpur, Tashkent
Maximus Air Cargo: Sharjah
MyCargo Airlines: Istanbul-Sabiha Gökçen
National Airlines: Doha, Hong Kong, Karaganda, Kuwait, Quetta
Nightexpress: Coventry
Qatar Airways Cargo: Doha
Saudia Cargo: Dammam, Riyadh
Singapore Airlines Cargo: Bangalore, Sharjah, Singapore
Southern Air: Anchorage
Thai Airways: Bangkok-Suvarnabhumi, Delhi, Hyderabad
TNT Airways: Dubai-International, Liege
Turkish Airlines Cargo: Istanbul-Atatürk, Lagos
Uzbekistan Airways: Baku, Tashkent

Frankfurtin kenttä on Euroopan toiseksi suurin rahtiliikenteen keskus, josta löytyy useita logistiikan toimintoja ja tiloja.

Nämä tilat on ryhmiteltynä kahteen eri alueeseen lentokentän puitteissa: pohjoiseen (CargoCity Nord) ja etelään (CargoCity Süd).

Rahtia kulkeen Frankfurtin kautta yli 2,2 miljoonan tonnin verran vuosittain, jota kiireisempi rahtitavaran keskus Euroopassa on vain Pariisin Charles de Gaullen lentoasema.

Kentän CargoCity alue on nimi kahdelle rahtitoimintojen pääalueelle.

Tähän kokonaisuuteen kuuluu 98 hehtaarin kokoinen CargoCity Süd, josta käsin toimivat rahtiliikenteen lähettäjät ja rahtia eteenpäin kuljettavat firmat.

Useat rahtiliikenteen lentoyhtiöt, mukaanlukien DHL Global Forwarding, Air China, Emirates, Japan Airlines, Cathay Pacific, Korean Air, ja Fraport Cargo Services pitävät toimistotilojaan CargoCity Süd alueella.

CargoCity Nord toimii puolestaan Lufthansa Cargon tiloina ja pääkonttorina.