Helsingin Amos Andersonin taidemuseon museokauppa

Amos Andersonin taidemuseon museokauppa toimii Helsingin keskustassa, Forumin kauppakeskuksen korttelissa (Yrjönkatu 27).

Museokauppa on Amos Andersonin taidemuseon, Suomen suurimman yksityisen taidemuseon, virallinen myymälä.

Amos Andersonin taidemuseon museokauppa Kauppakeskus Forum HelsinkiLöydät museokaupasta mielenkiintoisia, Amos Andersonin taidemuseon edustaman tyyliseen taiteeseen liittyviä lahjatavaroita, suomalaisia designtuotteita, museon näyttelyluetteloita, taidekirjoja, kuin myös postikortteja.

Museomyymälä sijaitsee taidemuseon yhteydessä (Yrjönkatu 27), ollen avoinna museon kanssa yhtenäisillä aukioloajoilla.

Samoissa tiloissa on lisäksi kahvila, Café Amos, jonne sisäänkäynti tapahtuu joko museon sisäänkäynnistä tai Mercatorinkujan kautta.

Taidemuseo ja sen museokauppa operoivat Amos Andersonin (1878–1961) vuonna 1913 valmistuneessa yksityistalossa, joka on ollut museokäytössä hänen kuolemansa jälkeen.

Amos Andersonin taidemuseo tunnetaan laajasta modernin taiteen kokoelmastaan, joka käsittää noin 6000 teosta, etupäässä maalauksia, veistoksia, piirustuksia, grafiikkaa, sekä valokuvia.

Museo on erikoistunut varsinkin suomalaiseen modernismiin ja nykytaiteen eri ilmenemismuotoihin, mutta kokoelmiin kuuluu myös tekstiilitaidetta, huonekaluja sekä lasi- ja keramiikkaesineitä.

Amos Andersonin taidemuseon museokauppa – Kauppakeskus Forum
Yrjönkatu 27
00101 Helsinki
Aukioloajat: ma, to-pe klo 10-18, ke klo 10-20, la-su ko 11-17
www.amosanderson.fi

Taidemuseo kauppoineen ja kahviloineen toimii Forumin kauppakorttelin Yrjönkadun puoleisella osiolla.

Amos Andersonin uusi taidemuseo museomyymälöineen Helsingin Lasipalatsin rakennuskompleksin yhteyteen avaa ovensa vuoden 2018 aikana.