Helsingin OTZShoes kenkäkauppa (SULJETTU)

Amerikkalainen kenkämerkki OTZShoes on edustettuna Helsingin puitteissa yhdellä myymälällä, Galleria Esplanadin ostoskeskuksessa (Mikonkatu 3). (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄ ON SULJETTU)

OTZShoes jalkineiden historia sai alkunsa vuonna 2005, kun yksi yhtiön perustajista, Ludo Malmoux, luki Petr Hlavacekin kirjoittaman artikkelin maailman vanhimmista koskaan löydetyistä kengistä.

OTZShoes kenkäkauppa HelsinkiNämä kengät kuuluivat 3300-luvulla ennen ajanlaskua eläneelle Alppien jäämies Ötzille.

Jalkineet olivat ajanjaksonsa huomioon ottaen merkitykselliset, ja ne oli valmistettu peurannahkaisista päällisistä, jotka oli ommeltu karhunnahkaisiin pohjiin.

Kenkiin kuului myös verkkomainen kudottu sisäsukka, täytteenä kuivaa heinää sekä sammalta, tehden jalkineista mukavat ja lämpimät.

Ötzin designin innoittamana Ludo suunnitteli ikoniset jäämiehen kengät uudelleen nykyaikaista tietämystä, trendejä, teknologiaa hyödyntäen.

Tämän kehitystyön pohjalta syntyi toukokuussa 2009 kenkäkonsepti nimeltään OeTZI3300, joka muutettiin pian toiminnan aloittamisen jälkeen muotoon OTZshoes.

Tuotemerkki ja kenkien konsepti on saanut kuuluisuutta ja runsaasti uskollisia käyttäjiä kautta maailman.OTZShoes kengät Helsinki

Olennainen osa OTZshoes kenkien käyttömukavuutta ovat erikoismuotoillut, korkista valmistetut pohjalliset, CorkLite ja CorkFit.

Näistä CorkLite pohjalliset valmistetaan prässäämällä muotoiltu 1,8 mm korkkinen pohjaosa, joustava painevalettu etyylivinyyliasetaattinen levymateriaali, 1,8 mm korkkikerros, ja pehmeä mokkanahkainen pintamateriaali yhteen.

Tämän monikerrosrakenne antaa pohjallisille mukavan pehmeän tunteen, muotoutuen käytössä jalan muotoja tukevaksi. Antimikrobinen korkkipohja onkin suunniteltu edistämään tervettä ryhtiä.

CorkFit on puolestaan yhtiön perinteinen korkkipohja, yhdistäen korkin, lateksin, nahan, ja kantaosan polyuretaanipehmusteen.

Pohjallisen päällysteenä on 1,8 mm mokkanahkakerros, antaen tukevan tunteen pohjallisen muotoutuessa jalan muotoihin.

Antimikrobisen korkin ja polyuretaanisen kantapääpehmusteen ansiosta pohjallinen onkin erittäin kevyt sekä mukava käytössä.

Suomen OTZShoes myymälä on ollut avoinna Galleria Esplanadin tiloissa toukokuusta 2014 alkaen.

OTZShoes Galleria Esplanad (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄ ON SULJETTU)
Mikonkatu 3
00100 Helsinki
Aukioloajat: ma-pe klo 10-18, la klo 10-16
www.otzshoes.fi

OTZShoesin virallinen Suomen Facebook sivusto on tarjolla osoitteessa www.facebook.com/OTZshoesFinland.

Facebookin kautta myymälä mm. kertoo tuotemerkkiin liittyviä uutisia ja esittelee kohokohtia mallistoista.