Helsingin Savotta suomalainen ravintola

Suomalainen ravintola Savotta löytyy Helsingin vanhasta ydinkeskustasta, Aleksanterinkadun varrelta ja Senaatintorin laidalta.

Savotta tunnetaan suomalaisten perinnereseptien mukaan tehdyistä ruoistaan sekä miljööstään, joka on kunnianosoitus maan tukkilaisperinteelle.

Suomalainen ravintola Savotta HelsinkiRuoat valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, jotka on hankittu Suomen puhtaista metsistä, kirkkaista järvistä, ja pientiloilta.

Käynti Savotassa onkin kuin vierailu menneiden vuosikymmenien historialliseen Suomeen.

Ravintolan jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty osa kokonaisuutta, mukaanlukien Arabian vanhat astiat, yli satavuotiaat lattialankut, vanhat tuolit ja pöydät, sekä lukuisat vanhat esineet eri puolelta Suomea.

Paikan nimi, Savotta, on osaltaan viite niihin satoihin tuhansiin arkipäivän suomalaisiin menneiden aikojen sankareihin, sisukkaisiin metsä- ja uittomiehiiin, työmaiden emäntiin ja työjohtoon sekä tehtaan patruunoihin, jotka loivat pohjan maan nykyiselle hyvinvoinnille.

Voit valita ravintolan ruokalistalta muun muassa järvikalaa, riistaa, ja marjoja, sekä sukupolvien yli kulkeutuneita, vaalittuja perinnereseptejä.

Metsiemme kuningasta eli karhua on tarjolla myös kahdessa eri muodossa a la carte listalla.

Savotta – Torikorttelit
Aleksanterinkatu 22
00170 Helsinki
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 17-22
www.ravintolasavotta.fi

Savotan tilat aivan Helsingin ydinkeskustassa ovat tarjolla myös yksityistilaisuuksien pitämistä varten.

Vuokrattaviin tiloihin kuuluvat mm. pääravintolasali, erillinen “peräkammari” osio, ja pienempiä loosheja 4 ja 6 henkilölle.