Helsingin Suomen Apuvälinetalo myymälä

Suomen Apuvälinetalo palvelee Helsingin Malmin kaupunginosassa, Malmin Nova kauppakeskuksessa.

Liikkeen tuotevalikoimiin lukeutuvat proteesit, yksilöllisesti valmistettavat tuet ja valmistuet, sekä erikoisjalkineet ja tukipohjalliset.

Suomen Apuvälinetalo myymälä HelsinkiVoit tulla Suomen Apuvälinetaloon lähetteen / maksusitoumuksen kanssa tai omasta aloitteestasi.

Yhtiö valmistaa ylä- tai alaraajaproteesit, nilkka-, ranne-, polvi-, tai niskatuet aina yksilöllisesti ja käyttäjäystävällisesti.

Valikoimiin sisältyy laajasti erilaisia valmistukia, joiden suhteen toimivuus ja sopivuus tarpeisiisi varmistetaan aina yksilöllisesti.

Suomen Apuvälinetalo on toiminut alalla vuodesta 2004, taustanaan koulutus yksilön toimintakykyä ja selviytymistä edistävien apuvälineiden valmistamisesta.

Malmin toimipaikalla sinua palvelevat alan kokeneet ammattilaiset, apuvälineteknikot ja jalkaterapeutti.

Yhtiön toiminta perustuu ihmisen anatomian, fysiologian, ja biomekaniikan tuntemiseen, eli tietoon siitä, miten raajat, jäsenet, ja keho käyttäytyvät liikkuessa.

Suomen Apuvälinetalo tekee myös tiivistä yhteistyötä lääkäreiden ja fysioterapeuttien kanssa toimintansa kehittämisen suhteen.

Helsingin Suomen Apuvälinetalo toimipaikat

Suomen Apuvälinetalo Malmin Nova
Malminkaari 17-19 A, 1. kerros
00700 Helsinki
Aukioloajat: avoinna ajanvarauksella
www.apuvalinetalo.fi

Suomen Apuvälinetalo toimipaikat muualla Suomessa – yhteystiedot

Suomen Apuvälinetalo Kotka
Karjalantie 10-12, Karhulan OP:n yläkerta
48600 Kotka
Aukioloajat: ma-pe klo 8-16
www.apuvalinetalo.fi

Suomen Apuvälinetalo Kouvola
Torvitie 3 A 1, Kellomäki
45310 Kouvola
Aukioloajat: ma-pe klo 9-16
www.apuvalinetalo.fi

Suomen Apuvälinetalo tuotteet

Proteesit

Suomen Apuvälinetalo toteuttaa proteesit aina asiakkaidensa ja asiantuntijoidensa välisenä yhteistyönä, parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Tässä prosessissa kartoitetaan mm. käyttäjän fyysiset ominaisuudet, aktiivisuus, ja kuntoutustavoitteet.

Proteesin tulee toimia monimuotoisesti eri olosuhteissa ja käyttötilanteissa, parhaan mahdollisen hyödyn liikkumiseen tuottaen.

Yhtiön valmistamia proteeseja käytetään korvaamaan amputaation seurauksena poistetulle ylä- tai alaraajalle, ollen yleinen apuväline esimerkiksi diabeetikoille ja reumaatikoille.

Suomen Apuvälinetalon toteuttamien proteesien mukana tulee aina hoito- ja käyttöohjeet, joita noudattamalla tuotteen käyttö on turvallista ja miellyttävää.

Yksilöllisesti valmistettavat tuet

Yksilölliset tuet kehon eri osiin suunnitellaan ja valmistetaan yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Tällaisilla yksilöllisillä tukiratkaisuilla hoidetaan esimerkiksi polvisärkyjä ja selänkolotusta.

Ortoosit eli yksilöllisesti valmistettavat tuet on tarkoitettu oikaisemaan, korjaamaan, tukemaan, ja ehkäisemään vartalon & raajan virheasentoja.

Tarve ortoosille saattaa syntyä esimerkiksi urheiluvamman, reuman, tapaturman aiheuttamien murtumien jälkihoidon, tai synnynnäisten sairauksien tai ominaisuuksien (kuten halvaus tai polio) kautta.

Kaula-, ranne-, polvi- ja nilkkatukia, sekä tukiliivejä on ostettavissa myös tehdasvalmisteisina, valmiina tukina.

Yksilölliset jalkineet

Suomen Apuvälinetalo valmistaa asiakkaan mittojen mukaisia erikoisjalkineita, joissa vasen ja oikea kenkä voivat poiketa toisistaan.

Nämä yksilölliset jalkineet toteutetaan aina suunnittelun ja valmistelun puolesta yhteistyössä asiakkaan kanssa, prosessissa, jossa asiakkaan tarpeet huomioidaan huolellisesti.

Tyypillinen yksilöllisten jalkineiden käyttökohde on helpottamaan esimerkiksi diabeteksen ja reuman aiheuttamia muutoksia jaloissa.

Valmiit erikoisjalkineet

Suomen Apuvälinetalolla on varastossaan vakiomallisia erikoisjalkineita, leveällä ja korkealla lestillä sekä erilaisilla vahvikkeilla.

Erikoisjalkineet tulevat valmistajilta Klaveness (www.klaveness.no) sekä Berkemann (www.berkemann.com).

Vakiomallisia erikoisjalkineita pääsee sovittamaan vain Kouvolan myymälässä, Helsingin liikkeen toimiessa yhtenä tilauspisteenä.

Tukipohjalliset

Yleisin suomalaisten käyttämä apuväline on tukipohjallinen, joita Suomen Apuväline valmistaa satoja kappaleita asiakkailleen vuodessa.

Tällainen tukipohjallinen voi olla joko yksilöllisesti valmistettu tai valmistuote.

Tukipohjallisia on saatavilla useista eri materiaaleista valmistettuna ja ne sovitetaan aina yhteen jalkineiden kanssa.

Apuvälineen tukipohjallisen käytön tarkoituksena on ohjata alaraajojen liikemallia kohti normaalia sekä tasata & keventää jalkapohjaan kohdistuvaa painetta.

Tarve tukipohjallisiin voi syntyä sairauden myötä, kuten diabeteksen, reuman, ja liikuntarajoitteen, mutta myös epäsopivien kenkien käytöstä johtuen tai kovasta rasituksesta.

Tukipohjalliset ovat yleisiä urheilijoiden ja aktiiviliikkujien keskuudessa.

Valmistuotteet

Suomen Apuvälinetalon myymiin valmistuotteisiin kuuluvat kaulatuet, selkätuet, olkatuet, kyynärtuet, rannetuet, peukalotuet, tyrävyöt, polvituet, nilkkatuet, ja muut tuet.

Valmistuotevalikoimista löytyy nopea helpotus esimerkiksi tenniskyynärpään, hiirikäden, ja muiden rasitusvammojen hoitoon.

Valmistuotteiden valikoimiin sisältyvät lisäksi kävelykepit, tyrävyöt, kuntoutukseen soveltuvat tuotteet, sekä lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetut tuottet, kuten niskatuet ja kyynärsauvat.

Mikäli hyllyiltä ei löydy juuri sinulle sopivaa kokoa tai tuotetta, Suomen Apuväline tilaa tarvittaessa tuotteita tällaisiin täsmätarpeisiin.

Toimittajina valmistuotteiden valikoimissa ovat Camp Scandinavia (www.camp.fi) ja Ottobock (www.ottobock.com).