Istanbulin parhaat kauppakeskukset

Katsaus Istanbulin parhaisiin kauppakeskuksiin, aina entisestä Euroopan suurimmasta ostoskeskuksesta, Istanbul Cevahirista huippumoderniin (ja upeaan) Kanyon Istanbuliin saakka.

Kauppakeskukset ovat kohtalaisen uusi konsepti Turkin alueella, sillä niiden historia juontaa vain myöhäiselle 1980-luvulle saakka.

Mutta kun näitä ostoskeskuksia alkoi ilmaantua markkinapaikoille, turkkilaiset ottivat konseptin täysin omakseen, ja maasta löytyy nykyisin useita maailman parhaisiin kauppakeskuksiin lukeutuvia paikkoja.

Istinye Park kauppakeskus Istanbul

Lähes kaikista Istanbulin kaupungin merkittävistä osista löytyy oma kauppakeskuksensa, ja eniten niitä on lähellä Taksimin aluetta (jonne on helppo päästä eri puolilta bussilla, maanalaisella, tai taksilla).

Jos et muista ostoskeskuksien aukioloaikoja ulkoa, hyvä ja usein toimiva nyrkkisääntö on se, että ne ovat Istanbulissa avoinna aamukymmenestä iltakymmeneen (klo 10-22) päivittäin.

Shoppailu kauppakeskuksissa on monille istanbulilaisille yksi tärkeimpiä vapaa-ajanvieton tapoja, josta kertoo myös se, että kaupungissa mm. järjestetään vuosittain ostosfestivaali, “Istanbul Shopping Fest”.

Festivaalin tarkoituksena on omalta osaltaan tehdä Istanbulista maailman shoppailun, kulttuurin, ja vapaa-ajanvieton keskus.

Festivaalin aikana, joka kestää 40 päivää ja 40 yötä, kaikki mukanaolevat myymälät tarjoavat festivaaliin osallistujille erikoisalennuksia.

Voit löytää kaikki festivaalin osana olevat kauppakeskukset listattuna tapahtuman virallisilta nettisivuilta, www.istshopfest.com (osiosta “Participants” -> “Shopping Centers”).

Istanbul Shopping Fest houkuttelee kaupunkiin vuosittain etenkin ulkomaisia turisteja, koska nämä festivaalimyymälät tarjoavat myös tax free ostoksia.

Istinye Park

Istinye Park kauppakeskus Istanbul

Istinye Park kauppakeskus sisältää 300 myymälää, Turkin ensimmäisen IMAX elokuvateatterin, maailman huippubrändejä ja parhaita turkkilaisia merkkejä, kahviloita, sekä ekslusiivisia ravintoloita.

Ostoskeskus tarjoaa uniikin urbaanin elämäntyyli-ympäristön, jota ympäröivät amfiteatterimaisesti kaupungin suurimpiin kuuluvat asuinalueet.

Yksittäisistä Istinye Parkin arkkitehtuurin kohokohdista esiin nousee etenkin sen majesteetillinen pyöreämuotoinen sisääntuloplaza, joka sijaitsee ulkoilma-elämäntyylikeskuksen ja lasikattoisen myymäläosion välissä.

Paikan tasokkaiden myymälöiden ja huippumodernin elokuvateatterikompleksin lisäksi voit viettää aikaa ravintoloissa, kahviloissa, ja jopa ruokamarkkinoilla.

Istinye Park on suunniteltu avaamisestaan saakka erottumaan edukseen muista Istanbulin kauppakeskuksista, sisältäen esimerkiksi teemoihin jaetun shoppailukonseptin: “The Fashion District”, “The Boulevard”, “The Square”, sekä nostalginen “Market Place”.

Useat maailmanmerkit ovat asettuneet taloksi Istanbulin ostoskeskuksista juuri tänne, sillä avatessaan kauppakeskus toi mukanaan maahan 41 uutta, ennen Turkissa edustamatta ollutta maailmanluokan brändiä.

Tarjolla on tunnetuista merkeistä mm. Dolce & Gabbana, Dior, Prada, Celine, Fendi, Hugo Boss, Max Mara, Zara, Boyner, Mango, M.A.C., Sephora, Sevil, Vakko, ja Debenhams.

Kaikkein luksusmaisimmat ja ekslusiivisimmat myymälät löydät paikan ulkoilma elämäntyylikeskuksesta, johon sisäänpääsy tapahtuu ylemmästä kerroksesta.

Istinye Parkin “Brands’ Street” on avoin tila, joka on suunniteltu kaupunkiaukion tyyliseksi, ensimmäisen tyylissään Turkin alueella, ja sisältää muotia merkeiltä kuten Burberry, Gucci, Miu Miu & Louis Vuitton, sekä ravintoloita useista maailman keittiöperinteistä.

Shoppailukokemuksena Istinye Park sisältää taiteita, hauskanpitoa, urheilua, shoppailua ja ravintoloita maailman kaikilta kulmilta (yhteensä ruokailupaikkoja on 40).

Istinye Park on myös design-ihme, jonka upeissa, moderneissa puitteissa on miellyttävä tehdä ostoksia pidempäänkin.

Istinye Park
Istinye Bayiri Caddesi
34460 Istinye – Istanbul
www.istinyepark.com

Kanyon Istanbul

Kanyon kauppakeskus Istanbul

Kanyon on kauppakeskuksena urbaani keidas keskellä kiireisintä Istanbulia, ja se on myös yksi kaupungin korkeimman profiilin omaavista ostospaikoista.

Upea kauppakeskus Kanyon avasi ovensa Istanbulissa kesäkuussa 2006, tarjoten 37 500 m2 myymälätilaa, 26 kerroksen kokoisen toimistotornin, sekä 179 luksus-yksityisasuntoa.

Kanyon Istanbul on ainutlaatuinen yhdistelmä shoppailua, vapaa-ajanviihdykkeitä, sekä ravintoloita poikkeuksellisen arkkitehtuurillisen kuoren sisällä.

Kauppakeskuksesta löytyy 160 kauppaa, 9 kankainen elokuvateatteri, fitness-keskus, maailman huippubrändejä, kahviloita, sekä viihdyttäviä ulkoilmaperformansseja.

Kanyon on kotina useille trendejä-asettaville kuuluisille tuotemerkeille, joita löytyy muun muassa paikan maailmankuulun muotimyymälä Harvey Nicholsin tiloista.

Myös Applen ensimmäinen Euroopan mantereen konseptikauppa avattiin juuri Kanyonin tiloihin.

Paikan tarkoituksena on ollut luoda Istanbulin kaupallinen ydin, joka yhdistää seudulla työskenteleviä, eläviä, sekä shoppaileviä kävijöitä, toimien enemmänkin orgaanisena osana urbaania tilaa kuin perinteisenä ostoskeskuksena, toimistona, tai asuinprojektina.

Kanyonin upeat tilat suunnitteli kalifornialainen Jerde Partnership (www.jerde.com), joka on tunnettu yhtenä maailman johtavista ‘kokeellisen’ arkkitehtuurin toimistoista.

Heidän erikoisena fokuksenaan konseptin suhteen oli luoda ‘paikka’ enemmänkin kuin vain ‘rakennus’.

Arkkitehtitoimiston ensisijaisena huolenaiheena oli kuinka ihmiset tulisivat olemaan vuorovaikutuksessa tilojen kanssa, kuinka tämä energia elävöittää ympäristöään, ja kuinka paikkojen käytön avulla niihin voidaan saada intiimimpi merkitys yli pelkän fyysisen tilan.

Seuranneessa suunnitelmassa luotiin uniikki sekoitus designia, ihmiskäyttäytymisen ymmärtämistä, arkkitehtuuria, ja kaupunkisuunnittelua.

Kanyon asuintilat ovat kaiken toiminnan keskellä, mutta niiden asuikkaita on muistettu myös ostoskeskuksen yhteydessä olevilla runsailla vihertiloilla ja avoimilla aukioilla.

Toisin kuin useissa muissa moderneissa Istanbulin asuinpaikoissa, Kanyon tarjoaa parvekkeita, yksityisiä terasseja ja puutarhoja, aukevia ikkunoita, sekä 3500 m2 verran yhteiskäytössä olevaa puistomaista puutarhaa.

Asukkaat Kanyonin luksusasunnoissa eivät tunnekaan asuvansa hotellihuoneissa, toisin kuin monissa muissa kauppakeskusten yhteyteen rakennetuissa luksusasuntoprojekteissa.

Asunnot perustuvat 21:een erilaiseen tyyliin, vaihdellen kooltaan 80 m² ja 380 m² välillä.

Sisustussuunnittelijoina asunnoissa toimivat Sevil Peach ja Brigitte Weber, tehden Kanyonin asuintiloista yksilöllisiä, monipuolisia, ja käytännöllisiä paikkoja.

Kanyonin toimistot ovat puolestaan työmaailman ammattilaisia varten luotuja tiloja, joissa yhdistyvät työ ja huvi.

Jos yrityksesi toimisto löytyy Kanyonista, kompleksin kahvilat, ravintolat, ja baarit luovat ainutlaatuisen sosiaalisen elämän kerroksen työelämän oheen.

Paikan 4000 m2 kokoinen fitness club antaa puolestaan mahdollisuuden rentoutua ja luoda terveellinen kuntoiluohjelma kiireisen työajan ulkopuolelle.

Myymälätilat Kanyonin kauppakeskuksessa on jaettu neljän kerroksen alueelle, pääasiassa ulkoilmaympäristöön, neljän tyyliltään täysin erilaisen kauppaväylän varrella, joista kullakin on oma energiansa.

Tämä innovatiivinen myymälöiden ryhmittely antaa vierailijoille mahdollisuuden todella tutustua brändeihin, luoden intuitiivisen ja jännittävän tavan löytää tien läpi ostoskeskuksen tilojen.

Koska suuri osa kävelyalueista on katettuja ja ne sisältävät ilmastoinnin, Kanyon on yhdistelmä ulkoilmatilojen luonnollisuutta ja kontrolloidun ympäristön mukavuutta, tarjoten mahdollisuuden nauttia eri vuodenajoista parhaalla mahdollisella tavalla.

Suuren keskusväylänsä ansiosta Kanyon on myös yhdistelmä perinteisen ostoskeskuksen shoppailun helppoutta sekä maailman ostoskaduilta tuttua terveessä ulkoilmassa ikkunaostosten tekemistä.

Yhteenlaskettuna Kanyon Istanbul sisältää 160 myymälää, mukaanlukien kohokohtinaan gourmet supermarketin, katubasaarin, elokuvateatterin, kuntokeskuksen, ja alueita ulkoilmaperformansseille.

Shoppailun suhteen paikasta löytyvät maailman parhaat muodin, luksuksen, kodinelektroniikan, ja vapaa-ajanviihteen tuotemerkit, kaikkiin budjetteihin soveltuvina valikoimina.

Kun Kanyon avasi ovensa, se toi mukanaan Turkkiin useita aikaisemmin ilman omaa myymälää maassa olleita brändejä, esimerkkeinä Wagamama, Douglas, Apple Store, ja Conbipel.

Tärkein näistä uusista brändeistä (ja Kanyonin ns. ankkurimyymälä) oli maailmanmuodin yksi kuuluisimmista jälleenmyyjistä, Harvey Nichols, joka houkuttelee kävijöitä kauempaakin Turkista.

Britannian muotimarkkinoilta kuuluisa Harvey Nichols yhdistää toiminnassaan erinomaisen palvelun ja kaikki keskeiset muodin merkit, ja on ollut mukana luomassa Kanyonille sen mainetta Istanbulin muotimaailman keskuksena.

Harvey Nicholsin ohella Kanyonin kauppojen ja palveluiden taso on asettanut uudet korkeat standardit Turkin kotimaisten markkinoiden lisäksi myös koko eteläisen Euroopan kauppakeskuksille.

Kanyon
Büyükdere Caddesi No:185 Levent
34384 Istanbul
www.kanyon.com.tr

Akmerkez

Akmerkez kauppakeskus Istanbul

Akmerkez on Istanbulin eniten erilaisia palkintoja voittanut kauppakeskus.

Vuonna 1995, International Council of Shopping Centers (ICSC) palkitsi Akmerkezin “Best Shopping Center in Europe” (Euroopan paras kauppakeskus) tittelillä.

Tätä kunnianosoitusta seurasi vielä suurempi kohokohta, kun Akmerkez valittiin vuonna 1996 ICSC:n toimesta maailman parhaaksi kauppakeskukseksi (“Best Shopping Center in the World”), ja sille myönnettiin ICSC:n korkein mahdollinen palkinto, himoittu Design and Development Award.

Akmerkezissä on yhteensä 246 myymälää, joista löytyy tarjontana mm. naisten, miesten, ja lasten vaatteet & tekstiilit, paperitavarat, lelut, urheilutuotteet, kengät, optikkotuotteet, sekä lahjatavarat.

Voit myös viettää aikaa esimerkiksi ostoskeskuksen ravintoloissa, elokuvateattereissa, kampaajilla, pankeissa, valuutanvaihtotoimistossa, kodinkoneliikkeessä, räätälillä, lemmikkieläinkaupassa, sekä supermarketissa.

Akmerkez on menneiden saavutustensa ohella panostanut myös tulevaisuuteen, johon lukeutuu viimeaikainen ilmoitus 25 miljoonan dollarin kunnostussuunnitelmista, joiden tarkoituksena on pitää ostoskeskus Istanbulin shoppailun huipulla.

Uuteen designiin tulee kuulumaan ulkoisen arkkitehtuurin, sisustuksen, valaistuksen, ja kylttien täydellinen renovaatio, kuin myös laaja ravintola-ja ruokailumaailma.

Parannustöiden mukana keskus tavoittelee uutta luksusmaisuuden tuntua ja elämäntyylishoppailun asiakkaita, painotuksena ollessa asiakkaiden hemmottelu erikoispalveluilla ja -tiloilla.

Designia on inspiroinut, kaikkein moderneimmalla tavalla, Bosporinsalmi, Istanbulin kuuluisa vesiväylä, joka yhdistää Euroopan ja Aasian mantereet toisiinsa.

Tämä näkyy renovoidun keskuksen selkeissä, pehmeissä ja kurvikkaissa muodoissa ja tiloissa. Paikkana Akmerkez on elegantti ja ajaton, jonka persoonallisuus muuttuu päivästä iltaan siirryttäessä.

Akmerkez, jossa vierailee 1 – 1,5 miljoonaa shoppailijaa kuukausittain, on avoinna kaikkina viikonpäivinä klo 10-22.

Akmerkez
Nispetiye Caddesi, Ulus
34337 Etiler, Istanbul
www.akmerkez.com.tr

Trump Towers Mall

Trump Towers Mall Istanbul

Trump Towers Mall Istanbul tuo aivan uudenlaisen ostoselämyksen tähän maailman viidenneksi suurimpaan kaupunkiin.

Paikka, joka avattiin huhtikuussa 2012, oli ensimmäinen kuuluisan amerikkalaisen kiinteistömiljardöörin, Donald Trumpin, nimeä kantava projekti Euroopassa.

175 Trump Towers Mall myymälää sisältävät uniikin valikoiman muotia, viihdettä, ja ravintoloita, kattaen kokonaisalueena 43 600 m2, osana Istanbulin Şişli-kaupunginosan palveluja.

Kauppakeskuksen erikoisiin innovaatioihin lukeutuvat sen lasten ostoskeskus -osio, joka on suuruudeltaan 9000 m2 kokoinen, ja jossa lapset voivat viihtyä keskenään ja osallistua erilaisiin järjestettyihin aktiviteetteihin.

Tässä suhteessa mielenkiintoinen on myös lapsiperheille suunnattu “Children’s Store”, josta löytyy Turkin ensimmäinen, 600-ihmisen kapasiteetilla varustettu Disney Theater -teatteri.

Muiden palveluiden osalta keskuksesta löytyy Istanbulin parhaisiin kuntosaleihin kuuluva paikka, Pure Fitness, maailman johtavalta fitness brändiltä, 3300 m2 kokoisissa fitness-tiloissa.

Trumpin nimeä kantavan kompleksin kokonaispinta-ala on 260 000 neliömetriä, johon kuuluu mukaan 37-kerroksen korkuinen asuintorni, sekä 37-kerroksinen toimistotorni.

Trump Towers Mall Istanbul
Mecidiyeköy Yolu Caddesi, No:12, Şişli
34388 Istanbul
mall.trumpistanbul.com.tr

Forum Istanbul

Forum Istanbul kauppakeskus

Forum Istanbul ostoskeskus kuuluu Euroopan suurimpiin shoppailupaikkoihin, sillä sen tiloissa työskentelee 5000 ihmistä, tarjoten asiakkailleen noin 280 kansallisen ja kansainvälisen brändin tuotteita.

495 000 m2 kokoiselle alueelle Bayrampaşan kaupunginosaa rakennettu kauppakeskus Forum Istanbul pitää sisällään yhteensä 175 000 m2 myymälätilaa.

Tämän myymälätilan ohessa, paikan erikoisuutena, löytyy 30 000 m2 kokoinen Istanbulin IKEA, kuin myös 15 500 m2 kokoinen Real-supermarketti.

Kokonaisuuteen kuuluu mukaan myös julkisia tiloja ja puistoja, joissa pidetään vuosittain erilaisia festivaaleja (kuuluisimpana extreme-lajien vuosittainen Istanbul Extreme Fest), mutta myös kulttuuri-ja urheilutapahtumia.

Kauppakeskuksesta löytyviin tunnettujen brändien myymälöihin kuuluvat muun muassa Tepe Home, Saturn, Teknosa sekä Bimex, joilla on yhteensä myymäläpinta-alaa 11 500 neliömetriä.

Muista tunnetuista nimistä kauppakeskuksesta löytyvät Boyner, YKM, C&A, M&S ja Zara, joilla on parkkitilaa asiakkailleen yhteensä 5500 ajoneuvon edestä.

Forum Istanbul pitää sisällään myös jättimäisen, Bosporinsalmen sillan korkuisen maailmanpyörän, keilailuradan, ravintoloita, IMAX elokuvateatterin, luisteluradan, sekä leikkialueita perheen pienimmille.

Tämän giganttisen ostoskeskuksen vetonauloihin lukeutuu lisäksi Turkuazoo akvaario 8000 m2 kokoisella alueella, toimien kotina 10 000 erilaiselle kalalajille.

Turkin ensimmäisenä jättiakvaariona Turkuazoo tekee samalla myös Forum Istanbulin yhdeksi ensimmäisistä akvaario-nähtävyyden sisältävistä kauppakeskuksista.

Akvaarion kohokohtana on sen maailman suurimpiin kuuluva vedenalainen tunneli, jossa voit nähdä 270-asteen näkymät ympärilläsi oleviin mereneläviin, ilman tarvetta laittaa päälle märkäpukua.

Shoppailupaikkana Forum Istanbul on ainutlaatuinen paikka, ja tuo oman mielenkiintoisen dimensionsa seudun ostoskeskusten tarjontaan.

Paikan järjestely on suunniteltu tarjoamaan nykyaikaisen urbaanin ostoskokemuksen, jota lomittavat bulevardit, piazzat, sisäpihat, ja monumentaaliset rakennukset.

Näiden elementtien välinen vuorovaikutus tuottaa kävelyväyliä laajoilla näkymillä, kapeita kujia skaalan kontrasteineen, sekä kokeellisen tilankäytön julkisia aukioita.

Forum Istanbulin julkinen alue hienoinen maisemineen on soveltuva erilaisten festivaalien, konserttien, markkinoiden, ja urheilutapahtumien pitoon.

Paikka, jota operoi turkkilainen Multi Mall Management, on nykyisin yksi tärkeistä alueen maamerkeistä, ja tuo kävijöitä shoppailemaan tänne kaikista Istanbulin kaupunginosista.

Forum Istanbul Shopping Center
Kocatepe Mahallesi, Paşa Caddesi, Bayrampaşa
34045 Istanbul
www.forumistanbul.com.tr

Istanbul Cevahir

Istanbul Cevahir kauppakeskus

Istanbul Cevahir oli avautuessaan vuonna 2005 Euroopan suurin kauppakeskus (ja piti titteliä aina vuoteen 2011 saakka), ja tuolloin myös toiseksi suurin koko maailman mittakaavassa.

Cevahirista löytyy tilaa yhteensä 420 000 m² verran kuuden kerroksen alueella, ja paikan rakentaminen tuli maksamaan aikanaan yhteensä $250 miljoonaa.

Ostoskeskus pitää sisällään:

yhteensä 343 myymälää (joista valitut olivat ensimmäisiä Turkin alueella tiettyjen brändien edustajina),
34 pikaruokalaa sekä 14 ekslusiivista ravintolaa,
12 elokuvateatteria (mukaanlukien IMAX 3D teatterin, lastenteatterin, ja yksityisteatterin),
suurikokoisen show-lavan,
keilailuhallin, ja
sisävuoristoradan.

Rakennuksen 2500 m² kokoinen lasikatto kannattelee puolestaan maailman suurinta kelloa, jonka numeronäytön kukin numero on kooltaan 3 metriä korkea.

Keskuksesta löytyvien myymälöiden brändeistä kansainvälisesti tunnetuimpia ovat: Adidas, Bata, Benetton, BSB, Converse, Debenhams, Divarese, Dockers, Dorothy Perkins, Esprit, Evans, Fornarina, Gloria Jean’s, Guess World, Jack&Jones, Kappa, La Senza, Levi’s, Lotto, Massimo Dutti, Miss Selfridge, Mothercare, Nine West, Peacocks, Reebok, River Island, Topshop, Top Man, Vero Moda, ja Zara.

Ruokailupaikkojen suhteen Istanbul Cevahir tarjoaa ketjuravintoloista mm. brändit Burger King, KFC, McDonalds, Pizza Hut sekä Starbucks.

Istanbul Cevahir
Büyükdere Cad. No. 22 Şişli
34200 Istanbul
www.istanbulcevahir.com

Astoria Istanbul

Astoria Istanbul kauppakeskus

Astoria Istanbul kauppakeskus tuo yhteen johtavat turkkilaiset ja kansainväliset brändit, yksilölliseen elämäntyyli-ostoskeskukseen.

Paikasta löytyy kaikkea aina 110:stä myymälästä luksusravintoloihin ja -kahviloihin sekä maailmankuuluun Far Eastern Spa kylpylään, fitness-keskukseen, sisäuimahalliin, sekä multiplex-elokuvateatteriin saakka.

Astoria on saavuttanut erinomaisen maineen etenkin turistien keskuudessa, yhdistäen tiloista löytyvän tarunhohtoisen Kempinski nimen maailman suosituimpiin ja halutuimpiin tuotemerkkeihin.

Kokonaisuutena ostoskeskus sisältää nykyisellään:

35 000 m2 kokonaispinta-alaa
25 000 m2 myymälätilaa
110 kauppaa
49-metriä korkean atriumin, joka on lajissaan Euroopan suurin (ja tuo tiloihin upeasti luonnollista valoa)
1000 ajoneuvon parkkitalon, joka on tehty Yhdysvaltalaisiin standardeihin leveine ramppeineen

Kompleksille on helppo tulla muun muassa E5 moottoritieltä sekä Etilerin ja Leventin kaupunginosista, eikä myöskään Trans European Motorway (TEM) ole kaukana paikasta

Myös nimellä Kempinski Residences Astoria tunnettu kompleksi sisältää sen viisikerroksisen kauppakeskuksen ohella myös kaksi 27-kerroksista asuintornia, joista löytyy yhteensä 160 luksusasuntoa.

Kauppakeskus on rakennettu alueelle, jonka pinta-ala on 120 000 neliömetriä, ja tontti tarjoaa näkymät koko Istanbulin taivaanrantaan saakka.

Astorian Kempinski Residences asuintornien 160 kotia vaihtelevat koiltaan, ja voit mm. ostaa tällaisen asunnon suoraan, mutta myös vuokrata lyhytaikaiseen tai pitkä-aikaiseen Istanbulin majoittumiseen.

Kempinski Residences tornien asukkaat saavat yksilöllisiä palveluita, jotka on räätälöity kunkin omistajan tarpeiden mukaan.

Astoria Istanbul
Büyükdere Caddesi, No: 127, Astoria Kuleleri, Astoria Avm, Pk
34394 Esentepe Şişli – Istanbul
www.astoria.com.tr

City’s Nisantasi

City's Nisantasi Istanbul kauppakeskus

City’s Nisantasi kauppakeskus, joka sijaitsee Tesvikiye bulevardin varrella Nisantasia, Istanbulin kaikkein korkeimman statuksen omaavaa kaupunginosaa, avattiin vuonna 2008.

Nisantasi tunnetaan kaupunginosana nykyisin Turkin muodin keskuksena, ja löydätkin alueen kaduilta kaikkein tärkeimpiä kansallisia ja kansainvälisiä tuotemerkkejä.

Kaupunginosa lukeutuu myös Istanbulin historiallisiin seutuihin, profiloituen alueena paikaksi, jonne kaupungin eliitti asettui asumaan kautta vuosien.

City’s Nisantasista, jonka rakentaminen tuli maksamaan 125 miljoonaa US dollaria, on avaamisensa jälkeen tullut yksi Turkin ja koko Euroopan arvostetuimmista ostoskeskuksista, monipuolisen myymälävalikoimansa ja erinomaisten palveluiden tasonsa ansiosta.

Palveluiden ohella City’s valikoimista löytyy erilaisia muotiin ja vapaa-aikaan liittyviä tuotteita, sekä turkkilaisilta että kansainvälisiltä brändeiltä.

Keskus, jossa järjestetään vuoden mittaan erilaisia interaktiivisia aktiviteetteja ja kulttuuri- sekä taidetapahtumia, pyrkii vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin lisäksi yksilöllisellä “naapurusto” konseptillaan, johon kuuluu ruokailupaikkoja, matkamuistomyymälöitä, fitness-keskus, ja spa-kylpylä.

Muista kohokohdista esiin nousee kattokerroksen CityLife Cinema, jonka seitsemän kankainen ja 803 istuimen kokoinen elokuvateatterikompleksi tarjoaa katselijoille yksilöllisiä elämyksiä.

Paikasta on tullut myös yksi Istanbulin filmifestivaalien keskuksista, kiitos tiloissa järjestettyjen International Istanbul Film Festivalin ja Filmekimin näytösten.

Kauppakeskuksen 6-kerroksisiin parkkitiloihin (jotka ovat avoinna 24/7) keskellä tätä suurkaupunkia mahtuu yhteensä 1600 ajoneuvoa.

Kokonaisuutena voit shoppailla City’s tiloissa 150 myymälässä, kuin myös levähtää sen kahviloissa ja ekslusiivisissa ravintoloissa.

Muun muassa Starbucks löytyy paikan ensimmäisestä kerroksesta, ja tunnettu kanadalainen kahvilaketju Second Cup Coffee avasi tänne ensimmäisen Turkin toimipaikkansa.

Toisesta kerroksesta löytyy kahviloista Gloria Jeans Cafe, kun taas Café Crown on majoittunut kolmanteen kerrokseen. Paikan ravintolamaailma on rakennettu neljänteen kerrokseen.

Ravintoloista suositun Yummies Food Barin menu on kansainvälinen, painotuksena italialaiset erikoisuudet. Sen vierestä löytyy meksikolainen ravintola Cantina Mariachi värikkäinen sisustuksineen.

Suinn edustaa puolestaan ravintolamaailmassa japanilaista keittiötä ja sushiruokailua. Sen sisustus on tehty moderniin minimalistiseen aasialaiseen tyyliin.

Osana tätä sektiota löydät myös kuuluisan Harvard Café ruokapaikan Istanbulin toimipaikan, jonka menu on rakennettu yhdysvaltalaisen esikuvansa mukaisesti.

Vastapäätä Harvard Caféa sijaitsee 10Dieci bar, suosittu paikka rentoutua pitkän työpäivän jälkeen.

Saman kerroksen Ben and Jerry’s Homemade Ice Cream oli avautuessaan ketjun toinen toimipaikka, Kanyon kauppakeskuksessa olevan toimipisteen jälkeen.

Jos käyt huippukerroksen elokuvateatterissa, samasta kerroksesta löytyy myös fine dining sektio, mukana Ravintola Celandon (aasialaisella (etupäässä kiinalaisella) ruokalistalla, Clementine (ranskalaista keittiötä), sekä Ravintola Grey (kv. keittiötä italialaisella painotuksella).

City’s kauppakeskuksen uniikein ravintola on kuitenkin “Limonata”, jossa yhdistyvät rento avoin keittiö ja fine dining ilmapiiri (kristalleineen, taideteoksineen, ja takkoineen).

City’s Nisantasi
Tesvikiye Caddesi No. 162, Sisli
34365 Istanbul
www.citysnisantasi.com

Metrocity

Metrocity kauppakeskus Istanbul

Viiden kerroksen ja 170 myymälän verran myymälöitä, kahviloita, ja ravintoloita (sekä 1250 ajoneuvon parkkipaikan) tarjoava Metrocity on suosittu kauppakeskus Leventin kaupunginosassa.

Päivittäin klo 10-22 avoinna oleva ostoskeskus omaa suoran (ja seudulle harvinaisen) käyntikulun Istanbulin 1.Levent metroasemalle, joten pääset paikalle nopeasti eri puolilta kaupunkia.

Yhteensä tässä valoisassa ja arkkitehtuurillisesti upeassa keskuksessa on tilaa 60 000 m² verran, ja tiloihin on majoittunut tunnetuista brändeistä muun muassa:

MMM Migros (supermarketti), Boyner, Flo, Koton, Winmax, Marks & Spencer, Maxi Toys, Bimeks, Teknosa, Zara, LC Waikiki, D&R, Starbucks, Beymen Club, Network, Lacoste, Sevil Parfümeri, İpekyol, Kiğılı, Mavi Jeans, Esse, Notebook, Nine West, sekä Park Bravo.

Kattavan myymälävalikoimansa ohella Metrocity on kuuluisa ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, johon kuuluu Teflon-päällysteisestä lasikuiturakenteesta tehty katon päällyste, joka antaa paikalle tunteen päivänvalossa shoppailusta läpi päivän.

Metrocity
Buyukdere Cad. 1.Levent 34330
Levent – Istanbul
www.metrocity.com.tr

Istanbul Sapphire Çarşı

Sapphire Carsi kauppakeskus Istanbul

Turkin ja Euroopan korkeimman asuintalon alapuolella sijaitseva Sapphire Çarşı kauppakeskus tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, mukaanluettuna Euroopan korkeimmalla olevan näköalaterassin 236-metrissä.

Sapphire Çarşı sisältää erikoisuutena myös Turkin ensimmäisen vahamuseon, jossa voit nähdä muun muassa maan perustajan, Mustafa Kemal Atatürkin näköisteoksen.

Kuusikerroksinen kauppakeskus itsessään on rakennettu viihdyttäväksi shoppailuympäristöksi, josta löytyy kohokohtina työpajoja naisille ja lapsille, tyylikonsultti palveluita, konsertteja, sekä erikoisshow-esityksiä.

Myymälätilaa kauppakeskuksesta löytyy 30 500 neliömetrin verran, yhdistäen modernin ja traditionaalisen markkinapaikan konseptin yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kauppakeskukseen on helppo päästä maanalaisella, kuin myös omalla autolla, kiitos paikan läheisyydestä Istanbulin pääväyliin. Ostoskeskuksen maanalaisessa parkkitilassa on yhteensä neljä kerrosta.

Istanbul Sapphire, yksi Istanbulin korkeimmista rakennuksista, on yhdistelmä kauppakeskusta ja luksusasuntoja.

Tämä arkkitehtuurillisesti käänteentekevä pilvenpiirtäjä rakennettiin erinomaiselle paikalle, Istanbulin uuden keskuksen, Büyükdere Caddesin, varrelle.

Pilvenpiirtäjä on tehty ympäristöystävälliseksi ja energiatehokkaaksi kokonaisuudeksi, jossa sen vertikaaliset puutarhat säilyttävät tasapainon ihmisten ja luonnon välillä.

Erilaisten sosiaalisten ja aktiviteettitilojen ohella tornitalosta löytyy Istanbulin korkeimmalla (163 m) sijaitseva golf-harjoitusrata.

Tärkein kohokohta on kuitenkin tornin yksi maailman korkeimmalla olevista näköalatasanteista, 236 metrissä sijaitseva 1400 m2 kokoinen, Vista Cafe -kahvilalla varattu terassi, esteettömällä 360-asteen panoramalla ympäristöön.

Tämä päivittäin klo 10-22 avoinna oleva näköalaterassi on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä lintuperspektiivistä kaupungin historialliset monumentit tai tulla vain nauttimaan upeista Istanbulin auringonlaskuista.

Istanbul Sapphire, myös pelkästään “Sapphire”, on Istanbulin Levent bisneskaupunginosan korkein rakennus sekä toiseksi korkein rakennus Istanbulissa & Turkissa – Diamond of Istanbul pilvenpiirtäjän jälkeen (joka sijaitsee läheisessä Maslakin bisneskaupunginosassa).

Sapphire on Turkin ensimmäinen ekologinen pilvenpiirtäjä, sisältäen kaksi erikoislasikuorta, jotka voivat ottaa ulkoilmaa luonnollisesti kolmen kerroksen välein löytyvien reikien kautta.

Tämän järjestelmän ansiosta huonot sääolot tai ulkoinen urbaani melu eivät vaikuta negatiivisesti rakennuksen asukkaiden elämisen mukavuuteen.

Lisäksi tämä erikoislasikuori säätelee auringonvalon ja ultraviolettisäteiden läpipääsyä tietokoneohjatulla systeemillä, riippuen kaudesta, päivästä, ja vuorokaudenajasta.

Vuonna 2011 valmistunut Sapphire nousee 54 kerroksen korkeuteen maantasolta (myös 10 lisäkerrosta maan alla), 238 metrin kokonaiskorkeuteen (261 metriin torninhuippu mukaanlaskettuna).

Sapphire Istanbul
Büyükdere Caddesi, 4. Levent
34330 Istanbul
www.istanbulsapphire.com

Mall of Istanbul

Mall of Istanbul kauppakeskus

Huhtikuussa 2014 ovensa avannut ja Turkin isoimpiin kauppakeskuksiin lukeutuva Mall of Istanbul (MOI) on myös yksi mielenkiintoisimmista shoppailupaikoista kaupungin alueella.

Kokonaisuutena Basaksehirista löytyvä ostoskeskus sisältää:

350 myymälää,
12 tavarataloa,
Istanbulin suurin valikoima lastentarvike-kauppoja,
MOİPark -huvipuiston,
16 teatterin kokoisen elokuvateatterikompleksin (3050 istuimen kapasiteetilla),
gourmet-keskuksen,
esittävien taiteiden keskuksen (mahduttaen 700 katsojaa), sekä
perinteisten ja modernien taiteiden kadun.

Lisäksi kompleksiin kuuluu asuin-ja toimistotornitalo.

Kokonaispinta-alaa Mall of Istanbulista löytyy noin 156 000 m2, ja niihin on majoittunut useat maailman tunnetuimmat ja Turkin parhaimmat brändit.

Migros, H&M, Mango, De Facto (kaksikerroksinen myymälä), Koçtaş, Media Markt, Teknosa, Zara, Mudo, ja YKM ovat kauppakeskuksen lippulaivamyymälöitä, Toyzz Shop -toimipiste on ketjun isoin myymälä (1600 m2), ja Victoria’s Secret avasi keskukseen ensimmäisen täyden konseptin kauppansa Turkkiin.

Debenhams avasi MOI kauppakeskukseen Turkin toisen myymälänsä, ja toisaalta myös vaatekauppaketju LCW tuli mukaan tiloihin yhdellä isoimmista toimipaikoistaan maassa (josta löytyy kaksi kerrosta).

Globaaleista brändeistä löydät kompleksista ranskalaisen Decathlon myymälän, kuin myös brittiläisen Miss Selfridge of Britain kauppapaikan.

Yksi mielenkiintoisimmista kansainvälisistä lisäyksistä MOI-ostoskeskukseen on dubailaisen Aldar-ryhmän avaama 3-kerroksinen ja 1000 m2 kokoinen ravintola, joka tarjoaa Lähi-Idän keittiön makuja ruokalistallaan.

Gourmet-ruokailun suhteen sinun kannattaa suunnata keskuksen “GustoMOİ” ravintolamaailmaan, jossa edustettuina keittiökuntina ovat Mustanmeren, Anatolian, Antepin, sekä Egeanmeren ruokakulttuurit.

5 atriumia (3 suurta ja kaksi pienempää) sisältävä Mall of Istanbul tarjoaa yhteensä 11 erilaista sisäänpääsypistettä.

Kompleksissa liikkuminen on helppoa myös sen 83:n rullaportaan ja 42 hissin avulla, ja muutoinkin navigointi on tehty yksinkertaiseksi isojen käytävien ansiosta.

Erikoispiirteisiin MOI:ssa lukeutuu sen “Traditional Arts Street” osio, joka tuo yhteen käsityötaiteiden osaajia unohdettujen taitojen ammateista.

Näiden käsityötaitojen mestareiden töitä voi ostaa paikan autenttiseksi rakennetusta markkinapaikasta, jonka tarkoituksena on osaltaan olla auttamassa sitä, etteivät nämä taidot hukkaudu historiankirjoihin.

Tämän basaarin osana voit tutustua myös käsityötaitojen perinteisiin sen 3800 m2 kokoisessa interaktiivisessa museossa.

“Traditional Arts Street” osion mestarit, jotka ovat omistaneet vuotensa perinteisten käsityötaitojen kuten Ebrun (marmorikuvioinnin) ja kaunokirjoituksen oppimiseen, myyvät tuotteitaan ja voivat myös opettaa ammattiensa taitoja kiinnostuneille kävijöille.

Kauppakeskuksen 11 huonetta on omistettu ateliee/työpaja ja näyttelytila alueeksi, tukien noin 40:n basaarin kaupan ja myymälän toimintaa.

Mall of Istanbul on tarkoitettu koko perheen shoppailukokemukseksi, josta osoituksena löytyy sen tiloissa oleva teemahuvipuisto MOİPARK.

12 000 m2 kokoisen huvipuiston, jonka rakentaminen maksoi noin 36 miljoonaa dollaria, kohokohtiin lukeutuvat muun muassa sen vuoristoradat sekä “Horror Hotel” osio.

Osa huvipuiston alueesta on varattu muulle viihteelle ja ravintolamaailman käyttöön.

Suosittu osio Mall of Istanbul ostoskeskusta on myös sen 16 teatterinen ja 3050 istuinta sisältävä elokuvateatterikompleksi, lajissaan Turkin suurin.

Kaikki nämä teatterit on varustettu viimeisimmillä audiovisuaalisilla teknologioilla, turkkilaisen Cinetechin toimittaessa tiloissa nähtävät elokuvat, mukana kaikki uusimmat Hollywood-filmit.

Mall of Istanbul
Süleyman Demirel Blv
Mahmutbey – Basaksehir, 34306 İstanbul
www.mallofistanbul.com.tr