Jyväskylän lentokenttä

Jyväskylän lentokenttä (IATA-koodi: JYV) sijaitsee noin 20 km kaupungin keskustasta pohjoiseen.

Lentoasemaa, joka rakennettiin vuonna 1939 alunperin ilmavoimien tukikohdaksi (ensimmäisten siviililiikenteen lentojen tapahduttua vuonna 1945), käyttää nykyisin vuosittain yli 55 000 matkustajaa.

Jyväskylän lentokenttä

Kentän terminaalirakennuksen palveluihin kuuluu kahvila-ravintola Sky Cafe & Food, joka on avoinna ma-pe klo 10-17 ja lomalentojen lähtiessä myös muina aikoina.

Sky Cafe & Foodin lounasruokailu on kattauksena ma-pe klo 10:30-13:30.

Kahvilan yhteydessä on olemassa pieni leikkipaikka lapsille.

Lisäksi tiloihin kuuluu tuntivuokrattava neuvotteluhuone (johon voi tilata tarjoilun), jossa voidaan pitää maksimissaan noin 20 henkilön kokouksia.

Oheispalveluihin kentällä kuuluvat lisäksi lastenhoitohuone, lastenrattaat, ja postilaatikko. Huomaa, että lentoasemalla ei ole käytössä pankkiautomaattia.

Koko lentokenttä on maksuttoman langattoman (wifi) internet-yhteyden aluetta. Et tarvitse yhteyden käyttöön erillisiä tunnuksia tai salasanoja.

Lentoaseman rakennuksia käyttää toimintaansa myös Ilmasotakoulu, peruslentokoulutustaan varten.

Läheltä lentokenttää löytyy Keski-Suomen ilmailumuseo (www.k-silmailumuseo.fi), joka sisältää lähinnä Suomen Ilmavoimissa käytössä olleita lentokoneita, lentokonemoottoreita, ja lentovarusteita.

Jyväskylän lentokenttää käyttävät lentoyhtiöt ja lentokohteet

Flybe Nordic: Helsinki, Kemi-Tornio
Scandjet: Zadar

Maaliikenne

Jyväskylän lentoasema löytyy osana Tikkakosken taajamaa, noin 23 kilometrin ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta.

Jos tulet paikan päälle omalla autollasi, terminaalin edustalla on kätevä parkkipaikka, josta löytyy myös muutama lämpöpaikka.

Kentän ja Jyväskylän keskustan välillä ei ole julkista bussiliikennettä, mutta toisaalta kentällä pysähtyy Matkahuollon (www.matkahuolto.fi) kaukoliikenteen linja-autoja.

Taksi (esimerkiksi www.jklaluetaksi.fi) kannattaa tilata lentokentälle etukäteen.