Kauppakeskus Virukeskus Tallinnan keskustassa

Yksi Tallinnan suosituimmista kauppakeskuksista on aivan ydinkeskustasta (Viru väljak 4) löytyvä Virukeskus.

Paikasta on vuosien mittaan muodostunut paljon merkittävämpi kokonaisuus kuin pelkästään ostoskeskus.

Viru Keskus Tallinna

Virukeskus on nykyisellään myös Viron muotikeskus, kaupungin sydän, mahtava tapaamispaikka, vapaa-ajankeskus, sekä nykyaikaisen kulttuurin lipunkantaja.

Paikassa on helppo viettää vaikkapa kokonainen päivä, shoppaillen kaupungin johtavissa myymälöissä, suosittujen brändien lippulaivamyymälöissä, ja välillä rentoutuen kompleksin kahviloissa ja ravintoloissa.

Mikäli satut Virukeskukseen oikeaan aikaan, saatat myös nähdä konsertin, muotinäytöksiä, tai valikoiman muita tapahtumia joita tiloissa järjestetään vuoden mittaan.

Virukeskus kauppakeskus Tallinna

Vuodesta 2004 avoinna ollut Viru Keskus tarjoaa myymälöiden suhteen yli 100:n liikkeen valikoiman (tarkkaan ottaen 109), 32 000 m2 kokoisen liikepinta-alan alueella.

Voit käydä shoppailemassa keskuksessa päivittäin kello 9–21 välisenä aikana.

Tuotekategorioina paikan myymälöistä löytyy mm. vaatteita ja kenkiä sekä laukkuja, kauneus-ja terveystuotteita, kirjoja ja paperituotteita & toimistotarvikkeita, elektroniikkaa, vapaa-ajanviihdykettä (musiikkia jne), kukkia, käsitöitä, kodintuotteita, optikkotuotteita, urheilutuotteita, sekä tuotteita kotieläimille.

Virukeskuksen ravintoloista ja kahviloista löytyy asiakaspaikkoja yhteensä yli 2000:lle asiakkaalle, ja rakennuksen parkkitiloissa on yhteensä 454 asiakaspaikkaa.

Virukeskus ostoskeskus Tallinna
Viru väljak 4
10148 Tallinna

Monilla Tallinnassa matkaaville keskus tulee tutuksi myös sen maanalaisen Viru Keskus bussiterminaalin ansiosta, tai kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsevasta Viru hotellista, joka kuuluu suomalaiseen Sokos-hotellien ketjuun.

32 000 m2 kokoisen kauppakeskuksen, joka avasi ovensa asiakkaille vuonna 2004, suunnittelivat arkkitehdit Vilen Künnapu ja Ain Padrik.

Keskuksen rakensivat paikalle SRV International & Merko Ehitusega, rakennuskustannusten noustessa yhteensä 700 miljoonaan Viron kruunuun.

Myöhemmin tiloja on jälleenrakennettu, muun muassa siten, että viereiseen Kaubamaja kauppakeskukseen on nykyisin Virukeskuksesta lasinen käyntikulkutunneli.

Viru Keskuksen avaus oli aikanaan merkittävä merkkipaalu Tallinnan keskustan rakentamisessa, ja loi tuolloin keskustalle yhtenäistävän maamerkin.

Kun keskus avattiin huhtikuussa 2004, Virukeskus muutti kaupungin ytimen ja Viru aukion luonteen pysyvästi, historiallisesta kohteesta moderniksi, urbaaniksi kaupunki-ja liikennekeskukseksi.

Viron mittakaavassa Virukeskus on ollut merkittävä trendien luoja, yhdistäen ainutlaatuisella tavalla muotitapahtumia kulttuurielämään, ensimmäisenä maan historiassa.

Keskus on nähnyt modernin historiansa aikana esimerkiksi gaalakonsertteja, teatterinäytöksiä, ja taidenäyttelyitä.

Viru Keskus toimii useiden muodin huippubrändien Tallinnan kotina ja palvelukeskuksena, joiden yhteistyön avulla keskuksessa järjestetään joka toinen vuosi upea muotitapahtuma FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn).

Useista keskuksen kohokohdista esiin nousevat etenkin sen monipuolinen, 109 erilaisen kaupan myymälävalikoima, Viron ainoa maanalainen bussiterminaali, maan ensimmäinen elokuvateatteri katolla, Baltian suurin kirjakauppa Rahva Raamat, huippumoderni fitness-keskus MyFitness, sekä Baltian maiden ostoskeskusten kattavin valikoima kauneus-ja korukauppoja.

Näillä ansioillaan Virukeskuksesta onkin tullut Viron vierailluin kauppakeskus, jonka merkitys vapaa-ajan vietto- ja tapaamispaikkana on vain kasvanut vuosi vuodelta.