Kuopion Matkakeskus Portti – palvelut & pysäköinti

Katsaus Kuopion Matkakeskus Portti liikennekeskuksen toimintoihin ja palveluihin sekä matkailijoille tarjolla oleviin lähiseudun pysäköinti vaihtoehtoihin.

Vuoden 2021 alussa valmistunut, Kuopion linja-autoaseman yhteydessä oleva matkakeskus palvelee myös läheisen rautatieaseman matkustajia.

Pääset kulkemaan juna-aseman ratapihan ja matkakeskuksen keskusaulan (joka toimii samalla matkustajien odotustilana) väliä kätevää asematunnelia pitkin.

Kuopion Matkakeskus Portti.

Koska matkakeskuksen yhteydessä on myös 17-kerroksinen asuintalo sekä toimistotiloja, sen palveluvalikoima kattaa monipuolisesti niin matkustajien kuin lähistön asukkaidenkin tarpeita.

Kuopion Matkakeskus Portti.

Rakennuksen ja välittömässä läheisyydessä oleviin palveluihin kuuluvat muun muassa hampurilaisravintola Barots (barots.fi/kuopio/), NOSTO-pankkiautomaatti (keskusaulassa)…

Barot’s Kuopion Portti.

…480-paikkainen pysäköintihalli (EuroPark P-Matkakeskus, avoinna 24/7), K-Supermarket Portti (k-ruoka.fi/portti), kahvila-lounasravintola Remar Portti (remar.fi/ravintolaportti/), Postin automaatti (tuulikaapissa)…

Remar Portti.

Remar Portti.

…sähköautojen latauspiste (VÄRE), R-kioski (r-kioski.fi/kuopioportti/ – hodarit, lämpimät keitot, paistotuotteet, paninit, R-pakettipalvelut, Waltti-matkakortti)…

Linjurin Kukka Kuopio.

Linjurin Kukka.

…päiväkoti Nappulaportti, WC-tilat, kukkakaupa Linjurin Kukka (linjurinkukka.com), Matkahuollon palvelupiste (lipunmyynti, matkakortin ostaminen, matkakortin lataus, paketin nouto, pikapaketit, paketin lähettäminen (kaikki paketit), DHL Express lähettäminen ja nouto, Western Union)…

…M Room Parturi Kuopion Portti (mroom.com/kuopionportti/) sekä herrasmiesten parturi Gentlemen’s Livingroom (gentlemens.fi).

Asematunnelin kautta kuljettavassa rautatieaseman rakennuksessa löytyvät lisäpalveluina Cafe Asema B&B (kahvila & neljän yläkerran huoneen majoituspaikka – cafeasema.fi), WC, ja VR-lipunmyyntiautomaatti.

Kuopion Matkakeskus Portti infotaulu.

Matkakeskuksen joukkoliikenteen infotaulu.

Matkakeskuksen keskusaulassa, sisäänkäynnin vieressä, on digitaalinen joukkoliikenteen lähtö-ja saapumisaikoja esittelevä opastustaulu, josta näet oman junasi tai bussisi lähtöajan.

VR liikennöi rautatieasemalta muun muassa reittejä Kuopio–Kajaani-Oulu–Rovaniemi, Kuopio-Mikkeli-Lahti-Helsinki, sekä Kuopio-Jyväskylä-Tampere-Hämeenlinna-Helsinki.

Kuopion linja-autoasemalta eri puolelle Suomea liikennöiviin yhtiöihin kuuluvat puolestaan esimerkiksi OnniBus, Savonlinja, ja Pohjolan Matka.

Kuopion Matkakeskus Portti
Puutarhakatu 3
70300 Kuopio
kuopiotahko.fi/kuopionmatkakeskus/

Kuopion Matkakeskus pysäköinti – P-Matkakeskus & Haapaniemenkadun pysäköintitalo

Matkakeskuksen ja Kuopion rautatieaseman rakennuksen asiakkaiden ensisijaisina pysäköintipaikkoina toimivat P-Matkakeskus, P-Saattopiha, sekä Haapaniemenkadun pysäköintitalo.

Näistä EuroPark P-Matkakeskus (europark.fi/pmatkakeskus/), johon sisään- ja ulosajo tapahtuu osoitteesta Puutarhakatu 1, on 480 pysäköintipaikan nelikerroksinen kokonaisuus osana matkakeskuksen rakennuksia.

Kuopion Matkakeskus pysäköinti - P-Matkakeskus.

EuroPark P-Matkakeskus sisään-ja ulosajo osoitteessa Puutarhakatu 1.

Pysäköintihallin 1. kerros on varattu lyhytaikaiseen pysäköintiin (paikat merkitty Asiakas-opastein), kerrokset 1 ja 2 ovat sopimuspysäköintialuetta, ja 4. kerros on kokonaisuudessaan osakkeenomistajien pysäköintialuetta (pysäköinti alueelle kielletty muilta autoiljoilta).

P-Matkakeskuksen maksulliset sähköauton latauspaikat on sijoitettu 1. ja 2. kerrokseen. Latauspaikkoja operoi Väre (vare.fi).

Maksuautomaatti pysäköinnille on sijoitettu kerrokseen 1, jolta löytyy myös jalankulku Puutarhakadulle.

Pysäköintisi päättyessä sinun tulee syöttää maksuautomaattiin autosi rekisteritunnus, seurata näytön ohjeita ja maksaa lopuksi pysäköinti.

Maksuvälineinä käyvät Visa- ja Mastercard-maksukortit (ei käteinen raha). Maksun jälkeen sinulla on 15 minuuttia aikaa ajaa ulos pysäköintitalosta.

P-Saattopiha - Kuopion Matkakeskus pysäköinti.

AutoParkki P-Saattopiha.

AutoParkki P-Saattopiha (autoparkki.fi/psaattopiha/) on 24/7 avoinna oleva ulkona sijaitseva saattoliikennealue niin rautatieaseman kuin linja-autoaseman matkustajienkin käyttöön osoitteessa (sisään-ja ulosajo) Puutarhakatu 3.

Saattoliikennealueena pysäköinti on maksutonta ensimmäiset 20 minuuttia. Huomaa, että tämä etu on käytettävissä vain yhden kerran päivässä per ajoneuvo. Ota pysäköintilippu P-automaatista ja säilytä se tositteena (lippua ei tarvitse viedä autoon).

Neljäkerroksinen, 213-pysäköintipaikan kokoinen Haapaniemenkadun pysäköintitalo (kuopionpysakointi.fi/haapaniemenkatu/) sijaitsee noin 700 metrin päässä Kuopion Matkakeskus Portti -rakennuksesta, osoitteessa Haapaniemenkatu 48 (juna-radan varressa).

Haapaniemen pysäköintitalo on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 6-22.

Pysäköintimaksu Haapaniemen pysäköintitalossa maksetaan etukäteen talon katutasossa olevaan lipukeautomaattiin, tai voit halutessasi maksaa pysäköinnin Moovy-, Parkman-, eParking- tai Easypark-sovelluksilla.