Lautta Floridasta Bahaman Freeportin kaupunkiin

Yksi helpoimmista tavoista yhdistää Floridan loma eksoottisilla Bahama-saarilla käyntiin on ottaa lautta Floridan Ft. Lauderdalen kaupungista Grand Bahaman saarelle.

Tämä matka on yhtä helppokäyttöinen ja nopea kuin vastaava reitti esimerkiksi Helsingin ja Tallinnan välillä, sillä Floridan ja Bahaman välinen lauttamatka (Ft. Lauderdale/Florida – Freeport/Grand Bahama) vie vain kolme tuntia yhteen suuntaan.

Baleria Bahamas Express lautta

Aluksena tälle yhteydelle on tarjolla Balearia Bahamas Express (www.ferryexpress.com), jonka yhteyksien aikataulut on sommiteltu etenkin Yhdysvaltain puolelta Bahaman puolelle päivämatkan tekeviä silmälläpitäen.

Aikataulu mahdollistaa aamulähdön Floridan Fort Lauderdalesta, päivän shoppailun ja nähtävyyksien katselun Grand Bahaman saarella, sekä paluun vielä saman päivän illalla Yhdysvaltojen puolelle.

Nopea lauttayhteys lähtee Ft. Lauderdalen Port Everglades satamasta klo 9, ylityksen Grand Bahama Island saarelle viedessä noin 3 tuntia. Paluu Freeportin kaupungista tapahtuu puolestaan klo 18, samalla ylitysajalla (johon on aina säävaraus).

Aikataulut

Fort Lauderdale – Freeport – Fort Lauderdale

  • Fort Lauderdale – Freeport: lähtö klo 9, saapuminen klo 12
  • Freeport – Fort Lauderdale: lähtö klo 18, saapuminen klo 21

Balearia Bahamas Expressin reitillä käyttämä lautta, “Pinar del Río”, seilaa väliä noin 32 solmun nopeudella, ja siltä löytyy matkustajakapasiteettia 463 henkilön verran.

Fort Lauderdale Freeport Bahama lauttareitti kartta

Voit varata ja ostaa lipun matkalle lauttayhtiön virallisilta nettisivuilta, www.ferryexpress.com, josta löytyvät kaikki yksityiskohdat matkan varalle, mukaanlukien hinnat ja erikoistarjoukset.

Lue tarkkaan myös tältä nettisivustolta löytyvät, vaadittavia matkadokumentteja koskevat ohjeet.

Tämä johtuu siitä, että Bahama ja Yhdysvallat ovat kaksi erillistä valtiota, ja sinulla tulee olla mukanasi asianmukaiset matka-asiakirjat ja muut dokumentit voidaksesi tehdä lauttamatkan molempiin suuntiin.

Bahamas Express nettikaupan ohella lippuja voi ostaa lauttayhtiön Port Everglades -toimistolta (myös varaamalla / ostamalla puhelimitse liput), kuin myös lauttayhtiön kumppani-matkatoimistoilta ja Bahaman kierroksia järjestäviltä operaattoreilta.

Lauttayhtiön Port Evergladesin asiakaspalvelukeskus on avoinna lipunvarauksia varten ma-la klo 10-19 ja su klo 10-14.

Palvelut Pinar del Río lautalla

Pinar del Rio lautta sisätilat

Lautalta löytyy kahdenlaisia matkustajaluokkia: Economy Class sekä First Class.

Economy Class on normaali matkustusluokka, jonka istuintilat sisältyvät peruslipun hintaan.

Istuinsali Florida Bahama lautta

First Class on varattu yksinomaan tämän vaihtoehdon valinneille matkustajille, tarjoten rauhallisemmat ja ilmavammat matkustustilat sekä enemmän yksityisyyttä.

Pinar del Rio lautta istuinsalonki

Luokan palveluihin lukeutuu myös ilmainen catering-palvelu, johon kuuluu pientä purtavaa sekä virvoitusjuomia.

Lisäksi Pinar del Río lautalle nousemisen ja siltä poistumisen yhteydessä First Class -luokan matkustajilla on etusija.

Viihdykkeinä kolme tuntia kestävän matkan aikana lounge-alueilta löytyy viihdepisteitä, joissa voit viettää aikaa elokuvia, dokumentaareja, jne. katsellen.

Muihin viihdykkeisiin kuuluvat baari, laajalla valikoimalla tuotteita, sekä Pinar del Río kasinopiste, joka on varustettu 27:llä peliautomaatilla.

Baari Pinar del Rio lautta

Jos haluat tehdä matkan aikana duty free -ostoksia, niitä varten on olemassa oma putiikkinsa, jossa valikoima koostuu lahjatavaroista, kosmetiikasta, parfyymeistä, karkeista, jne.

Pinar del Rio Florida lautta putiikki ja baari

Baleària Bahamas Express

Bahamas Expressiä operoi Baleària, joka on yksi johtavista espanjalaisista risteilyvarustamoista, toimien Floridan lauttaliikenteen ohella myös Espanjan välimerellisessä matkustajaliikenteessä.

Firma tarjoaa säännöllisiä lauttayhteyksiä etenkin Baleaarien saariston alueella (sen ja niemimaan osan Espanjan välillä) sekä Gibraltarin salmella (yhteyksille Euroopan ja Afrikan välillä), jossa se on matkustajamäärillä mitattuna toiseksi isoin toimija.

Yhteensä Baleàrialla on 21 lauttareittiä, joissa laivakalustona sillä on joko lauttoja tai pikalauttoja, riippuen ylityksen pituudesta sekä vesialueen profiilista ja vaativuudesta.

Yhtiö, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1998, omaa yli 1000:n ihmisen henkilöstön, jotka palvelevat vuosittain yli 3 miljoonaa asiakasta, 14 eri aluksen laivastolla.