Linda Linen Tallinna risteilyt (SULJETTU)

Jos haluat päästä nopeasti ja helposti Helsingin ydinkeskustasta Tallinnan keskustan tuntumaan, Linda Linen katamaraanimatkat ovat yksi suosituimmista tarjolla olevista vaihtoehdoista. (PÄIVITYS 2021: LINDA LINE ON LOPETTANUT LIIKENNÖINNIN)

Linda Line, jonka takaa löytyy virolainen yhtiö Lindaliini AS, kuljettaa matkustajia välillä Tallinna – Helsinki kahdella katamaraani-aluksella.

Linda Line katamaraani Helsinki Tallinna

Firma on toiminut LindaLine Express brändillä vuodesta 1995 alkaen, ja saavuttanut toiminta-aikanaan uskollisia asiakkaita etenkin kiitos nopeiden yhteyksiensä ja keskeisen Helsingin terminaalin sijaintinsa ansiosta.

Katamaraanit, joista Linda Line käyttää reitillä (“Karolin” ja “Merilin”), tekevät matkan 1,5 tunnissa, joka on noin puoli tuntia – tunnin nopeampi kuin nopeimmilla perinteisillä Tallinnaan matkaavilla risteilyaluksilla.

Lisäksi laivasta poistuminen Linda Linelta Tallinnan (ja Helsingin) päässä on erittäin nopea toimenpide, joka tuo lisäsäästöä matka-aikaan, verrattuna muihin laiva-yhtiöihin.

Merlin Linda Line Helsinki Tallinna

Varustamon käyttämistä aluksista esimerkiksi “Karolin” (yllä kuvassa “Merilin”) tarjoaa viihtyisät tilat nopean merireitin ajaksi kaikkiaan 402 matkustajalle.

Matka sillä Tallinnan puolelle vie yhteensä 1,5 tuntia, ja voit viettää ajan lippusi mukaisesti joko Tourist Class tai tasokkaammissa Linda Class ja VIP Class tiloissa, kuin myös tekemällä ostoksia laivan kaupassa tai baarilla.

Karolin-aluksesta löytyy myös matkustajille avoin alue kuin myös VIP Lounge laivan yläkannelta.

Kun matkustat Linda Linella, sinun kannattaa pitää silmällä varustamon tiedotteita, sillä katamaraanit ovat alttiita voimakkaalle merenkäynnille, joka johtaa ajoittain vuorojen peruuttamisiin.

Helsingin puolella matkasi kohti Tallinnaa alkaa aivan ydinkeskustasta, Kaartikaupungin kaupunginosasta Helsinkiä löytyvästä Makasiiniterminaalista (Eteläsatama, Eteläranta 7, 00140, Helsinki).

Terminaalin edustalla on normaalisti takseja odottamassa, ja toisaalta pääset eteenpäin muualle Helsinkiin aivan rakennuksen vierestä löytyvältä raitiovaunulinjan nro 2 pysäkiltä.

Tallinnan puolella Karolin ja Merilin katamaraanit saapuvat Patarei sadam alueelle, joka tunnetaan Linnahallin laituristaan (Mere pst. 20E, Tallinna 10111).

Myös Copterlinen helikopterit laskeutuvat tälle osalle Tallinnan satamaa.

Pääset Linnahallilta helposti Tallinnan keskustaan kävellen, mutta terminaalin yhteydessä on normaalisti pitkä rivi takseja odottamassa kyytiläisiä.

Esimerkiksi vanhakaupunki on jalkaisin noin 7 minuutin matkan päässä.

Voit hypätä myös raitiovaunun kyytiin kohti muita osia Tallinnaa (lippuja saa ostettua kuljettajalta). Läheltä matkaavat etenkin raitiovaunut nro 1 ja 2, kuin myös bussilinja nro 3.

Bussi-ja raitiovaunupysäkit sijaitsevat noin 5 minuutin kävelymatkan päässä katamaraanien tuloalueelta.