Milano Venetsia

Katsaus junamatkustamiseen välillä Milano Venetsia Italian Trenitalian yhteyksiä käyttäen.

Milanon ja Venetsian kaupunkien välinen välimatka on noin 280 km, ja yksi helpoimmista tavoista, joilla voit matkustaa tämän välin on ottaa Trenitalian juna.

Trenitalian junat, sekä EuroCity että Frecciarossa yhteydet, matkustavat välin (Milano Centrale – Venezia S. Lucia) 2 tunnissa ja 25 – 35 minuutissa.

Frecciarossa Milano - Venetsia juna.

Tältä väliltä löytyy kuitenkin useita Pohjois-Italian mielenkiintoisimpiin kuuluvia kaupunkeja, joten jos lomallasi on enemmän aikaa, kannattaa viettää päivä esimerkiksi Bresciassa ja Veronassa, ennen varsinaisen pääloman aloittamista Venetsiassa.

Todennäköisin paikka, jonne saavut lentäen pohjoisessa osassa Italiaa on Milanon Malpensan lentokenttä.

Kentältä, joka sijaitsee Milanosta luoteeseen (pohjois-länsi), pääset Milanon Centralen rautatieasemalle Malpensa Shuttle busseilla, joita lähtee matkalle 20 minuutin välein, aamusta iltaan.

Vaihtoehtoinen tulokenttä Milanossa, varsinkin halpalentoyhtiöitä käyttäen, on Linaten kenttä, joka sijaitsee itään Milanon keskustasta.

Myös Linatelta pääsee sukkulabussilla suoraan Centralen asemalle jatkoyhteyksiä varten.

Milanon Centralen asemalta junan ottaminen Venetsiaan on usein nopeampaa kuin lentää väli ja käydä läpi check-in prosessit turvatarkastuksineen lentokentällä.

Lisäksi Venetsian Marco Polon kentältä, joka sijaitsee noin 8 km päässä keskustasta, kestää tovi ennenkuin olet keskustassa. Venetsian S. Lucia juna-asema on puolestaan aivan Grande Canalen, kaupungin pääkanaalin, yhteydessä.

Lipunmyynti Milanon Centralen asemalla on sisääntulokerroksessa, joiden lisäksi paikalta löytyy automaatteja, joista voit ostaa nopeastikin Trenitalian (trenitalia.it) lipun kohti Venetsiaa.

Junia lähtee välille Milano Venetsia noin puolen tunnin – tunnin välein päivän läpi, joten jos missaat yhden yhteyden, seuraavaan lähtöön on aikaa maksimissaan lyhyen kahvihetken verran.

Tätä kirjoittaessa junalipun perushinta (ilman alennuksia) välille Frecciarossan 1000 pikajunan kyydissä maksaa…

  • Standard-luokassa EUR 50,00,
  • Business-luokassa vastaavasti EUR 64,00.

Venetsian päädyssä matkaa juna pysähtyy myös Venetsia-Mestren asemalla, joka on kaupungin mantereen puolinen osa kaupunkia.

Mestre on suosittua aluetta ottaa halpa hotelli, ja hinnat voivat helposti olla puoletkin siitä, mitä joutuisit maksamaan vastaavantasoisesta hotellista Venetsian keskustan alueella.