Neljän tähden Tallinnan majoitus vanhassakaupungissa

Jos majoitut Tallinnan lomasi aikana vanhankaupungin alueella (joka sijaitsee aivan keskustan vieressä), kaupunginosa tarjoaa yhden kattavimmista valikoimista neljän tähden hotelleja.

Neljän tähden hotellit Virossa ovat erittäin tasokkaita yöpymispaikkoja, ja useimmista näistä majoituspaikoista löytyy laaja valikoima oheispalveluja, kuten kansallisen tason a la carte ravintoloita.

Merchants House Hotel
Dunkri 4/6
10123 Tallinna
www.merchantshousehotel.com

Kompaktikokoinen Merchants House Hotel on yksi pidetyimmistä 4 tähden majoituspaikoista vanhassakaupungissa.

Tämä 37 huoneen kokoinen hotelli on rakennettu 1300-ja 1500 luvuilta peräisin oleviin arvokiinteistöihin.

Rakennusten yksityiskohtiin lukeutuvat mm. hienot keskiaikaiset fasaadit, käsintehdyt frescot, sekä restauroidut antiikkitakat.

Kesäaikaan hotellin viihtyvyyttä lisää myös paikan sisäpihalta löytyvä ravintola.

Merchants House Hotel Tallinna huone

Merchants House hotellin 37 huoneen valikoima sisältää 6 sviittiä, 8 executive-huonetta, 19 double / twin-huonetta, ja 4 single huonetta.

Huoneiden ikkunoiden suuntana ovat joko Tallinnan mukulakiviset kadut, tai rakennuksen hiljainen sisäpiha.

Kunkin huoneen vakiovarusteluun lukeutuvat en-suite kylpyhuoneet tai suihkut, isokokoiset sängyt, taulu-teeveet, huoneensisäiset tallelokerot ja minibaari, satelliitti TV, suoravalinta puhelimet, WiFi, hiustenkuivaajat, ja kylpytakit & kylpytohvelit.

Merchants House Hotel Tallinna ravintola

Muiden hotellin palvelujen suhteen löydät paikasta muun muassa concierge palvelut ja asiakasystävällisen vastaanottotiskin, tavaroiden väliaikaisen varastohuoneen, pesulan, ravintolan, loungen & baarin, kesäterassin ja sisäpihan, kuin myös kätevän huonepalvelun.

St Petersbourg Hotel
Rataskaevu 7
10123 Tallinna
www.hotelstpetersbourg.com

Aivan vanhankaupungin ytimessä sijaitseva St Petersbourg Hotel on täynnä historiallista, keskiaikaista luksusta oleva 4 tähden hotelli.

Intiiminoloinen St Petersbourg Hotel on jälleenrakennettu heijastamaan menneiden aikojen rikkaiden venäläisten kauppiaiden tyyliä, yhdistettyinä modernin matkustajan tarpeisiin.

Hotelli, joka kuuluu Schlössle Hotels ketjuun, on yksi Viron hienoimmista boutique-hotelleista, jonka uniikissa suunnittelussa on panostettu eleganssiin, mukavuuteen, sofistikaatioon, ja hyvään makuun.

St. Petersbourg Hotel Tallinna huone

St Petersbourg hotellin 27 huonetta ja sviittiä edustavat tyyliltään sitä samaa designia, mitä äveriäät venäläiset kauppiaat odottivat keskiaikana majoituspaikaltaan.

Rakennus itsessään on alunperin 1400-luvulta, mutta siihen on integroitu diskreetisti kaikki modernit teknologiset edistysaskeleet, häiritsemättä huoneiden menneistä ajoista muistuttavaa kokonaisuutta.

Kaikista huoneista löytyy vakiovarustuksena muun muassa kylpyhuone ammeella tai suihkulla (Gilchrist & Soames tuotteilla), huoneensisäiset tallelokerot, suoravalinta puhelimet, taulu-TV:t, WiFi/LAN internet, hiustenkuivaaja, ja minibaari.

Muihin palveluihin kuuluvat muun muassa konferenssitilat, huonepalvelu, sekä tilaussauna (ja hierontapalvelut).

Hotelli tunnetaan majoitustilojensa ohella parhaiten kuitenkin ravintoloistaan, Nevskij ravintola sekä Kuldse Notsu Kõrts.

St Petersbourg Hotel Tallinna ravintola

Näistä Nevskij ravintola edustaa venäläistä keittiötä parhaimmillaan, menulla, joissa perinteisiä reseptejä on usein modifioitu moderneihin makuihin paremmin sopiviksi.

Suosittuja haute cuisine herkkuja paikan ruokalistalta ovat esimerkiksi blinit, kaviaarit, ja parhaisiin raaka-aineisiin valmistettu traditionaalinen borsh-keitto.

Kuldse Notsu Kõrts on puolestaan virolaisen keittiön lipunkantaja maan pääkaupungissa.

Ravintolan reseptit on otettu aidoista virolaisista isoäitien perinneresepteistä, joka on tehnyt paikasta suositun niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

Myös raaka-aineissa on otettu huomioon viimeisen päälle virolaisuus, tuotteiden tullessa lähituottajilta ja Tallinnaa lähellä olevilta maatiloilta.

Kohokohtina ravintolassa löydät mm. kotitekoisen virolaisen juuston sekä makkaramenun, mukana kuuluisa virolainen verimakkara.

Usein ruokailua säestää tallinnalaisten muusikkojen viihtyisät esitykset, ja kesäisin paikka käyttää hyväkseen myös rakennuksen viihtyisää aurinkoterassia.

My City Hotel
Vana Posti 11/13
10146 Tallinn
www.mycityhotel.ee

My City Hotel Tallinna Kino Soprus

68-huoneen kokoinen neljän tähden hotelli My City Hotel sijaitsee erinomaisella paikalla vanhaakaupunkia, komean Kino Sõprus rakennuksen ja sen aukion yhteydessä.

Läheltä hotellin sijaintia löydät myös runsaasti ravintoloita, kaupungin parhaita museoita, sekä vanhankaupungin huippunähtävyyksiä.

My City Hotel Tallinna superior huone

Kukin hotellin 68:sta huoneesta sisältää työpöydän, ilmastoinnin, minibaarin, langattoman internet yhteyden, sekä huoneensisäisen tallelokeron.

Valoisasti sisustetut hotellin sisätilat pitävät sisällään myös italialaista modernia taidetta – mukana mm. Antonio Pedrettin teoksia (vastaanoton alueella).

Muina palveluina My City hotellista tarjolla ovat sauna & jacuzzi, My Cafe Ravintola, seminaari- ja kokoushuone, kuin myös 16h huonepalvelu & 24h concierge-palvelu.

My City Hotel Tallinna aamiainen

My Café ravintola on paikka, josta löydät aamuisin aamiaisbuffet tarjoilun (yllä kuvassa) klo 7-10 (maanantaista perjantaihin) tai klo 8-11 (viikonloppuisin ja pyhäpäivinä).

Buffet noutopöydästä löydät niin kylmiä kuin kuumiakin ruokia, ja niiden oheen on valmistettu valikoima leipomotuotteita sekä vastapaahdettua ja valmistettua kahvia.

Muina aikoina voimassa oleva ravintolan a la carte ruokailu rakentuu puolestaan italialaisen, ranskalaisen, sekä virolaisen keittiön varaan.

Jos et halua täyttä ateriaa, voit valita ruokailusi myös paikan välipala-menusta.

CRU Hotel
Viru 8
10140 Tallinna
www.cruhotel.eu/eng

Cru hotelli (joka on tunnettu historiansa aikana myös nimellä Viru Inn Hotel) on majoituspaikka, joka yhdistää aitoa keskiaikaista vanhankaupungin ilmapiiriä neljän tähden moderneihin majoituspalveluihin.

Majoituspaikan rakennus on yksi aidoimmista vanhankaupungin vielä jäljellä olevista taloista, ja tarjoaa uudenlaisen kokemuksen kokeneimmillekin matkaajille keskiaikaisine kivirakenteineen ja puu-arkkitehtuurineen.

Cru Hotel Tallinna huone

Boutique-tyylisenä hotellina operoiva paikka on rakentanut kustakin 16 hotellihuoneesta yksilöllisen, jonka ansiosta kukin yöpymisesi täällä voi olla uniikki kokemus.

Useimmat huoneista, joiden rakenne-elementit perustuvat yli 600 vuotta vanhaan tyyliin, ovat kauniille ja rauhalliselle sisäpihalle päin, kun taas kukin sviiteistä tarjoaa näkymät vilkkaalle vanhankaupungin kadulle.

Perusvarutuksena huoneista löytyvät mm. en-suite kylpyhuoneet, TV, laajakaista internet, kuin myös minibaari huolellisesti asiakkaiden tarpeisiin valittuine sisältöineen.

Cru hotellin yhteydestä löytyvä Cru ravintola tarjoaa aamuisin Tallinnan parhaimpiin kuuluvan aamiaisen, johon raaka-aineet tulevat suoraan paikallisilta maatiloilta.

Ravintolan tasosta kertoo mm. se, että sen pääkokki Dmitri Haljukov oli Viron edustajana Bocuse d’Or Europe 2014 kilpailussa.

Baltic Hotel Vana Wiru
Viru 11
10140 Tallinna
www.vanawiru.ee/fi/

Neljän tähden majoituspaikkana vanhassakaupungissa Baltic Hotel Vana Wiru tarjoaa erinomaisen sijainnin (pääkadun varrella), tyylikkäitä huoneita, sekä ammattimaisen palveluhenkilökunnan.

Lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta ovat esimerkiksi vanhankaupungin raatihuoneen tori (Raekoja plats), Toompean mäki nähtävyyksineen, vanhankaupungin kirkot, käsityöläiskauppoja, sekä ravintoloita.

Vuonna 2002 hotelliksi jälleenrakennetussa rakennuksessa on yhteensä 82 huonetta, avara lobbybaari, ravintola Complemento & Vana Wiru Pub, kesäterassi, konferenssitilat, kuin myös turkkilainen kylpylä & suomalainen sauna.

Baltic Hotel Vana Wiru Tallinna huone

Kukin hotellin pastellipaletin mukaisista huoneista on uniikki – kooltaan, näkymiltään, tai huoneesta löytyviltä mukavuuksiltaan.

Perusvarustukseen kussakin huoneessa kuuluu satelliitti-teevee, suoravalinta puhelin, minibaari, laajakaista internet, ilmastointi, ja hiustenkuivaaja.

Huoneista kaikkein luksusmaisimmat, saunoilla tai jacuzzeilla varustetut de luxe huoneet löytyvät rakennuksen kattokerroksesta, viidennestä kerroksesta.

Niistä on upeat näkymät ympäröivään keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin ja sen punatiilisiin kattoihin sekä idyllisiin sisäpihoihin.

Complemento ravintola Baltic Vana Wiru Hotel Tallinna

Hotellin ensimmäisen kerroksen ravintola, Complemento, on 80 asiakaspaikan kokoinen, välimerelliseen keittiöön erikoistunut ruokailupaikka rakennuksen ensimmäisessa kerroksessa.

Voit ruokailla myös hotellin Vana Wiru Pubissa, jossa perinteisten eurooppalaisten ruokien ohella tarjolla on laaja valikoima parhaita paikallisia ja ulkomaisia oluita.

Baltic Hotel Imperial
Nunne 14
10130 Tallinna
www.imperial.ee/en

4:n tähden tasoinen Baltic Hotel Imperial, joka sijaitsee vuodelta 1877 alunperin peräisin olevassa rakennuksessa, on ollut avoinna asiakkaille osana Tallinnan vanhankaupungin palveluja vuodesta 2003.

Baltic Hotel Imperial Tallinna

Hotellin sijainti on erikoinen ja tuo oman lisänsä yöpymiseen tässä luksusmajoituspaikassa, sillä rakennus on pystytetty suoraan vanhankaupungin muuria vasten (josta osa on näytteillä hotellin sisällä).

Jos olet turistina vanhassakaupungissa, pääset Baltic Hotel Imperialilta nopeasti tärkeimpiin nähtävyyksiin, rakennuksen ollessa Toompeanmäen juurella.

Arvokkaan lisänsä paikan historiaan tuo se fakta, että rakennuksen omisti 1800-luvun loppupuolella kuuluisa virolainen von Stackelbergien suku.

Tätä perintöä ja historiallista ilmapiiriä on kunnioitettu niin hotellin yleisissä tiloissa kuin yksittäisissä huoneissakin. Muun muassa lobbystä löytyy romanttisia, rakennuksen historiaan liittyviä antiikkikalusteita.

Baltic Hotel Imperial Tallinna huone

Hotellin 32 huonetta (10 yhden hengen huonetta, 18 kahden hengen huonetta, junior-sviitti, 2 de luxe huonetta, sekä 1 saunallinen sviitti) ovat yksilöllisiä kooltaan ja sen suhteen, miten ne on kalustettu ja sisustettu.

Peruskokoonpanoon kussakin huoneessa lukeutuu satelliitti-teevee, suoravalinta puhelin, hiustenkuivain, minibaari, ja keskus-ilmastointi.

St Michael ravintola Baltic Hotel Imperial Tallinna

Baltic Hotel Imperialin ravintolana toimii St. Michael, joka sijaitsee rakennuksen sisääntulokerroksessa (tiloista löytyy myös Pub Imperial).

Ravintola St. Michael, josta löytyy 35 asiakaspaikka, on tunnettu etenkin sen menusta löytyvästä kuuluisien juustojen inspiroimasta kokonaisuudesta.

Hestia Barons Boutique Hotel Tallinn
Suur-Karja 7 / Väike-Karja 2
10140 Tallinna
www.hestiahotels.com/barons/en/

Barons Boutique Hotel Tallinna

100-vuotta vanhassa pankkitalossa sijaitseva neljän tähden Hestia Barons Boutique hotelli on saanut nimensä siitä tosiseikasta, että majoituspaikkaa suosivat historiallisesti äveriäät matkalaiset paroneita myöten.

Boutique-hotelli pohjaisesti toimiva Barons, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin ytimessä – osoitteessa Suur-Karja Street 7, on ollut avoinna vuodelta 1912 peräisin olevassa Art Nouveau tyylisessä rakennuksessaan vuodesta 2003.

Barons Boutique Hotel Tallinna huone

Kompaktikokoinen ja elegantti hotelli tarjoaa kaikkiaan 33 huonetta, joista 4 on yhden hengen huoneita, 22 kahden hengen huoneita, 3 double de Luxe huoneita, 2 juniori-sviittiä, ja 2 sviittiä.

Kaikki huoneet edustavat tyyliltään klassista, eleganttia tyyliä, ja ne on remontoitu sisältämään kaikki modernit mukavuudet.

Perusominaisuuksina kussakin huoneessa on suoravalinta puhelin, laajakaista internet, satelliitti-TV, minibaari, kuin myös kylpytakki ja hiustenkuivaaja.

Erikoisuuksina huoneiden suhteen ovat de luxe huoneet, joista löytyy joko kylpyamme tai jacuzzi, osa juniori-sviiteistä jacuzzilla, sekä saunalliset sviitit.

Ravintola Margarita Barons Boutique Hotel Tallinna

Barons hotelliravintolana toimii 54-asiakaspaikan “Margarita”, joka sijaitsee rakennuksen II kerroksessa, ylikatsoen idyllisen osan vanhaakaupunkia.

Aamuisin pääset tutustumaan ravintolaan sen tarjoman runsaan aamiaisen ansiosta. Voit tilata aamiaisen halutessasi myös a la carte tai tilata huonepalvelun tuomaan sen huoneeseesi.

Meriton Old Town Garden Hotel
Pikk 29/Lai 24
10133 Tallinna
www.meritonhotels.com

Meriton Old Town Garden Hotel Tallinna

Meriton Hotels ketjuun kuuluva 4-tähden majoituspaikka Meriton Old Town Garden Hotel sijaitsee ylellisessä, 1500-luvulta peräisin olevassa kauppiastalossa.

Pikk ja Lai katujen kyljessä oleva hotelli kuuluu etenkin kesäisin koko vanhankaupungin suosituimpiin kohtaamispaikkoihin, sillä sen elävällä sisäpihalla toimii tuolloin aitoja virolaisia ruokia ja juomia tarjoava ravintola.

Kaikki vanhankaupungin päänähtävyydet, keskeiset kaupat, galleriat, sekä parhaat ravintolat ovat lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta.

Meriton Old Town Garden Hotel Tallinna huone

Yhteensä hotellista löytyy 50 huonetta, joista kukin on täysin yksilöllinen kokonsa ja designinsa puolesta, yhdistäen historiallista ilmapiiriä ja moderneja mukavuuksia.

Kaikki hotellivieraat pääsevät lisäksi hyödyntämään majoituksensa aikana ilmaiseksi Meriton Grand Conference & SPA hotellista löytyvää vesikeskusta ja saunoja.

Cafe Mademoiselle Meriton Old Town Garden Hotel Tallinna

Virolaisia ruokia tarjoavan ravintolansa lisäksi Meriton Old Town Garden Hotel tunnetaan paikallisesti myös kahvilastaan, Café Mademoisellesta.

Cafe Mademoisellesta löytyy päivittäin tuoreista pavuista juurivalmistettua Illy-kahvia, päivittäin leivottujen herkullisten leivonnaisten ja kahvileipien kera.

Hotel Bern
Aia 10
10111 Tallinna
www.tallinnhotels.ee/bern-hotel-tallinn-old-town/

Lyhyen kävelymatkan päässä mm. Viru kauppakeskuksesta, osana vanhaakaupunkia sijaitseva neljän tähden Hotel Bern on yhdistelmä perinteistä vieraanvaraisuutta ja moderneja mukavuuksia.

Tästä osoituksena on hotellin logo, jossa papyrusta kannattelee kaksi karhua, viitteenä “Bern” nimen duaaliseen tarkoitukseen sekä sveitsiläisenä kaupunkina että tallinnalaisena hotellina, molempien ollessa linkitettyinä vieraanvaraisuuden ja korkean laadun periaatteisiin.

Hotelli, joka kuuluu Tallinn Hotels-ketjuun, on Viru keskuksen ohella lähellä myös vanhankaupungin keskeisiä ravintoloita, yökerhoja, ja kauppoja.

Hotel Bern Tallinna huone

Hotel Bern on ollut avoinna asiakkaille vuodesta 2007, ja tarjoaa kaikkiaan 50 huoneen valikoiman.

Huonevalikoimaan sisältyy 8 yhden hengen huonetta, 23 kahden hengen huonetta, 18 kahden hengen twin-huonetta, sekä 1 de lux huone.

Muihin hotellista löytyviin palveluihin lukeutuvat ravintola, baari, ja kabinetti.

Näistä lobbybaari on kätevä paikka pitkän päivän jälkeen rentoutua kahvin tai konjakin ääressä, mutta voit tilata sieltä myös kevyitä aterioita vuorokauden ympäri.

Kalev Spa Hotel & Waterpark
Aia 18
10111 Tallinna
www.kalevspa.ee/en/hotel/

Neljän tähden majoituspaikka Kalev Spa Hotel sijaitsee vanhankaupungin laidalla (Kanuti puiston yhteydessä), lyhyen kävelymatkan etäisyydellä muun muassa Tallinnan Reisisadam matkustajastamasta (jonne mm. Tallink ja Viking saapuvat Helsingistä).

Kalev Spa Hotel on nimensä mukaisesti täyden palvelun spa-kylpylähotelli, joka on ollut avoinna vuodesta 2005 saakka, ja tarjoaa majoitustilat 100 huoneen voimin.

Kalev Spa Vesipuisto Tallinna

Kylpylähotellina Kalev Spa on yksi Viron monipuolisimmista, ja sisältää kohokohtinaan Pohjois-Viron suurimman vesipuiston, fitness keskuksen, kauneushoitoja & wellness-palveluita, ravintolan, ja kahvilan.

Kalev Spa Hotel Tallinna huone

Huoneiden suhteen Kalev Spa Hotel on jaettu useampaan erilaiseen kategoriaan, joista voit valita yöpymistiloiksesi parhaiten soveltuvan huoneen.

23 huoneista on tyypiltään 14 m2 kokoisia Economy-huoneita, sisäänkäyntikerroksessa sekä toisessa kerroksessa.

Suosituimpiin huonevaihtoehtoihin lukeutuvat 21 m2 kokoiset Spa-huoneet (73 huonetta), jotka sijaitsevat ensimmäisestä kerroksesta aina viidenteen kerrokseen saakka hotellia.

Comfort-huoneet (2. kerros – 4. kerros) ovat omalta osaltaan hieman suurempia, 27,5 m2 koollaan, ja paremmin varusteltuja kuin esimerkiksi Spa-huoneet.

Perhehuoneita hotellissa on yhteensä 28, mukana 12 yhdistettävissä olevaa (kahdesta huoneesta koostuvaa) 40 m2 kokoista perhesviittiä.

Sviitteihin kuuluvat myös Kalev Suites huoneet (2 huonetta) ja Water Lily & Golden Mornings Suites huoneet.

Näistä Water Lily ja Golden Mornings sviitit ovat hotellin ylellisimpiä, löytyen viidennestä kerroksesta, tarjoten upeat näkymät parvekkeeltaan vanhaankaupunkiin tai merelle.

Ravintola Linda Kalev Spa Hotel Tallinna

Hotellin pääravintolana toimii Ravintola Linda, joka on hyvä paikka ruokailla niin lounasta kuin illallistakin.

Ravintolan menu on koottu eurooppalaisista suosikkiruoista, joita täydentävät useat paikalliset erikoisuudet ja maut, jotka vaihtuvat ruokalistassa vuodenaikojen mukaan.

Lobbybaari Kalev Spa Hotel Talinna

Lobbybaari on puolestaan hyvä paikka organisoida vaikkapa nopea tapaaminen aivan vanhankaupungin tuntumassa, juomien ja baarimenun ruokien ääressä.

Lobbybaari on avoinna vuorokauden ympäri.