Neljän tähden tasoinen Kreutzwald Hotel Tallinna

Upea 4 tähden tasoinen Kreutzwald Hotel sijaitsee Tallinnassa lähellä useita seudun maamerkkejä, mukaanlukien Viron kansalliskirjastoa (Toenismaegi alueella).

Hotellin nimi tulee itse asiassa tämän maan tärkeimmän kirjaston entisestä nimestä, ‘Friedrich Reinhold Kreutzwaldin kansalliskirjasto’.

Kreutzwald Hotel Tallinna vastaanotto

Paikka sijaitsee historiallisessa kalkkikivestä toteutetussa rakennuksessa joka valmistui vuonna 1953, samalla periodilla kuin kansalliskirjasto oli nimetty Friedrich Reinhold Kreutzwaldin, Viron kansallisen heräämisen (1800-luvulla) johtohenkilön ja maan kansallisrunon “Kalevipoeg” tekijän mukaan.

Rakennus on restauroitu täydellisesti viime vuosina, mutta näissä korjaus-ja entisöintitöissä on säilytetty paikan historiallinen aitous, mutta tuotu samalla mukaan uusia elementtejä innovatiivisesta designista ja moderneja mukavuuksia asiakkaille.

Jälleenrakennustöiden jäljiltä hotellissa on nykyään 75 mukavaa ja tyylikästä huonetta ja sviittiä: 51 standardi-huonetta, 17 ZEN huonetta, sekä 7 ZEN sviittiä.

Kreutzwaldin palveluihin lukeutuvat etenkin tasokas Ravintola Nipernaadi, joka avautuu päivittäin hotellin Unique Breakfast aamiaistarjoilua varten.

Ravintola on avoinna muina aikoina fine dining ruokailua varten, satunnaisiin aterioihin, sekä drinkkien nauttimispaikkana. Kesäisin ravintolan yhteydessä on avoinna kesäterassi, rauhallisena keitaana kiireisen kaupungin ytimessä.

Muista palveluista suosittu on ZEN SPA kylpylä japanilaisella altaalla, höyrykylvyllä, ja joukolla terveyspalveluja kuten hierontoja ja vartalohoitoja.

Suosittu kohtaamispaikka hotellin tiloissa on sen Kreutzwald Library Lounge alue, jossa aika kuluu viihtyisästi vaikkapa kupillisen teetä ja hyvän kirjan parissa.

Kreutzwald Hotel Tallinn sijaitsee vain kivenheiton päässä keskiaikaisesta vanhastakaupungista, itse asiassa alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä raatihuoneentorilta, joka on vanhankaupungin ydin.

Läheltää löytyy myös laaja joukko muita Tallinnan keskeisiä palveluita, mukaanlukien suurimmat kauppakeskukset, ravintoloita, teattereita, sekä iltaklubeja ja muita yöelämän viettopaikkoja.

Kreutzwald Hotel Tallinna
Endla 23
10122 Tallinna

Kreutzwald hotellin tyylikkäiden 75 huoneen valikoimasta löytyy 51 standardiluokan huonetta, 17 ZEN-luokan huonetta, kuin myös 7 ZEN sviittiä.

Kukin huonetyypeistä ja sviiteistä omaa korkean kattokorkeuden, ne on tuoreeltaan sisustettu skandinaaviseen tyyliin, kohokohtana muun muassa vaaleanväriset parkettilattiat.

Standard huone Kreutzwald hotelli Tallinna

Huoneluokista Standard-huoneita on 51 kappaletta (yhden hengen huoneita sekä kahden hengen double/twin huoneita), kukin sisustettuna trendikkääseen & moderniin skandinaaviseen tyyliin.

Perusvarusteluun standardi-huoneissa kuuluu WIFI langaton laajakaista internet, satelliitti-TV, suoravalinta-puhelin, mini-tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, ja ilmastointi.

ZEN huone Kreutzwald hotelli Tallinna

Zen-huoneet, joita on 17 kpl, ovat tarkoitettuja puolestaan asiakkaille, jotka haluavat kokea parhaimman rentoutumisen hotellissa olonsa aikana.

Tätä rentoutumista edistää huoneissa käytetyt luonnolliset ja orgaaniset materiaalit, kuten bambupuusta tehdyt tapetit. Kylpyhuoneissa kohokohtana ovat luonnollisesta kivestä tehdyt elementit ja ZEN tunnelmavalaistus.

Varusteluna näissä huoneissa (yhden hengen huoneet ja kahden hengen double/twin huoneet) on peruskokoonpanossa mm. laajakaista internet yhteys, taulunäytöllä varustettu tietokone, tauluteevee satelliittikanavin, suoravalinta puhelin, välineet kahvin ja teen valmistamiseen, digitaalinen tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, tohvelit, sekä Jacuzzi.

ZEN Suite sviitti Kreutzwald Hotel Tallinna

Parhainta luksusta etsivänä sinun kannattaa tutustua Kreutzwald hotellin ZEN sviitteihin, joita on rakennuksessa seitsemän kappaleen valikoima.

Näissä sviiteissä on painotettu luonnonmateriaalien käyttöä, joka näkyy esimerkiksi bambotapettien ja puisten sälekaihtimien hyödyntämisessä.

Sviittien (yhden hengen ja kahden hengen double/twin sviittejä) suurikokoisissa kylpyhuoneissa tunnelmaa luovat luonnonkivi ja ZEN tunnelmavalaistus, kuin myös Jacuzzi sekä suihkutila.

Varusteluun näissä luksussviiteissä kuuluvat laajakaista-internet, taulunäyttöinen tietokone, taulu-TV satelliittikanavin, suoravalinta-puhelin, espressokone ja varusteet kahvin/teen laittoon, digitaalinen tallelokero, hiustenkuivaaja, minibaari, kylpytakit, Jacuzzi, ja huoneensisäinen ruokailutila.

Huomaa myös että Kreutzwald Hotel Tallinn operoi Green Key -ekomerkin mukaisesti, joka tarkoittaa että sen päivittäisessä toiminnassa on huomioitu mahdollisimman pitkälle luonnonmukaisuus.

Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että Kreutzwald hotellissa pyritään minimoimaan luonnonresurssien (vesi-ja sähkö) kulutus, syntynyt jäte pyritään erottelemaan tehokasta jatkokäsittelyä varten, ja hotellissa syntyvä pyykki pestään luontoystävällisillä puhdistusaineilla.

Nipernaadi Ravintola Tallinna Kreutzwald Hotel

Ruokailua varten Kreutzwald Hotel sisältää yhden ravintolan – Ravintola Nipernaadin – rakennuksen tunnelmallisessa kellarikerroksessa.

Nipernaadi Ravintola, joka on nimetty virolaisen kirjailija August Gailitin kuuluisimman hahmon, “Toomas Nipernaadin” mukaan, tarjoaa menun, jonka reseptit on koottu ympäri maata esiintyvistä keittiöperinteistä.

Paikka painottaa toiminnassa paikallisesti ja luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Esimerkiksi vihannekset, yrtit, osa lihatuotteista, metsämarjat, ja luonnosta kerätyt sienet tulevat Vihula Manor (www.vihulamanor.com) ekofarmilta (joka toimii Lahemaan kansallispuiston yhteydessä) sekä Kopra karjatilalta, kalatuotteet Peipsijärvellä & Pärnunlahdella kalastavilta yrityksiltä, kananliha Pohjois-Virosta, sekä naudan-ja sianliha Etelä-Viron johtavilta lihantuottajilta.

Ravintolan ruokalista on koottu edustamaan aitoja, unohtamattomia luonnonmukaisia makuja, yksinkertaisista virolaisista perinneresepteistä, useista maakunnista.

Tämä menun maakuntien edustaminen liittyy myös Toomas Nipernaadi hahmoon, joka seikkailuissaa matkaili ympäri Viron, kertoen tarinoita joiden tarkoituksena oli muuttaa tapaa, jolla ihmiset katsoivat omaa arkielämäänsä.

Aamuisin pääset tutustumaan ravintolan ilmapiiriin Unique Buffet Breakfast aamiaispöydän myötä.

Kesäterassi Ravintola Nipernaadi Tallinna

Nipernaadin yhteydestä löytyy kesäkauden läpi kesäterassi, jossa voit al fresco kokoonpanossa olevassa istuintilassa (joka mahduttaa maksimissaan 50 asiakasta) nauttia hetken rauhallista kesätunnelmaa keskellä vilkkainta kaupunkia.

ZEN SPA hoitohuone Kreutzwald Hotel Tallinna

Rentoutumista ja terveyspalveluja varten Kreutzwald hotelli tarjoaa Zen SPA
kylpylän kolmella hoitohuoneella, mukaanlukien kaksi tuplahoitohuonetta, kaksi saunaa, juhlahoune japanilaisella altaalla, sekä kuntosali vapaapainoilla & aerobic-kuntolaitteilla.

SPA-konsepti on rakennettu yhdistämään antiikkista aasialaista ZEN filosofiaa harmoniasta ja tyyneydestä moderneihin mukavuuksiin ja hoitoteknologioihin.

Kaikki kylpylän hoidoissaan käyttämät tuotteet ovat orgaanisia ja 100% luonnonmukaisia, edustaen valikoimaa kansainvälisiä eko-ystävällisiä brändejä.

Paikan terapeutit tuntevat laajan valikoiman fysioterapiaa, klassisia-, urheilu-, Thai-, sekä kiinalaisia hoitoja, ja voit lyhyen konsultaation kautta tilata tarpeisiisi räätälöidyn hoitopaketin.

SPA:n hoitomenu sisältää kompaktin mutta innovatiivisesti kootun valikoiman rentouttamiseen ja virkistämiseen tarkoitettuja hoitoja.

Kreutzwald hotellin tiloista löytyy ryhmille oma konferenssikeskuksensa, joka on ideaalinen tila vaikkapa seminaarien, konferenssien, tai työpajojen pitoon, maksimissaan (yhdessä tilassa) 65 osanottajalle.

Keskus muodostuu kolmesta sisäänkäyntikerroksesta olevasta konferenssihuoneesta, joihin mahtuu 35, 55, ja 65 henkilöä, yksityiskohtina runsaasti luonnonvaloa ja huippumodernit konferenssiteknologiat.

Tiloihin kuuluvat vakiovuokrauksissa täydet audio & visuaaliset varustelut, kuten dataprojektorit, piirtoheittimet, ja tulkkauskoju. Catering palveluna voit tilata näiden tapahtumien yhteyteen kahvi- ja teetaukoja, buffet lounaita, sekä räätälöityjä settimenu-ruokailuja.

Kalev kokoushuone Kreutzwald Hotel Tallinna

Pääkonferenssitilan lisäksi voit vuokrata tapahtumaasi kaksi pienempää tapaamishuonetta: “Linda” ja “Kalev”. Näihin mahtuu 35-55 osanottajaa kerrallaan, ja niistä onkin muodostunut suosittuja kohteita pienten tapaamisten, seminaarien, ja koulutustilaisuuksien pitoon.

Suurin hotellista vuokrattavissa oleva tila on Kreutzwald huone, maksimissaan 80-henkilön banketteja ja konferensseja varten.

Mikäli olet järjestämässä tapahtumaa Tallinnassa, muista kysyä hotellin henkilökunnalta tarjolla olevista oheispalveluista esimerkiksi lasten syntymäpäivien, yritysten vuosijuhlien, häiden, joulujuhlien, ja muiden erikoistapahtumien suhteen.

Yksi oheispalveluista on Unique Hotels hotelliketjun oma pienikokoinen bussi, jolla voi kuljettaa maksimissaan 6 hengen seurueita, esimerkiksi lentokentältä/lentokentälle.

Jos seurueesi koko on yli 6 henkilöä, hotelli voi järjestää isomman bussin tällaisia kuljetuksia varten.

Kreutzwald hotelli saunakompleksi ja japanilainen allas

Suosittu oheispalvelu hotellissa on rakennuksen saunakompleksi (SPA tilojen yhteydessä), josta löytyy höyrysauna, japanilainen allas, sekä suomalainen sauna.

Saunatilat ovat vuokrattavissa yksityisten seurueiden käyttöön.

Mikäli et tunne Tallinnaa hyvin, Kreutzwaldin Concierge-palvelusta saat laajan valikoiman palveluita lomasi tai bisnesmatkasi onnistunutta toteuttamista varten.

Concierge-palvelu voi tehdä puolestasi esimerkiksi teatterilippujen hankinnan, ravintoloiden pöytävaraukset, meet-and-greet kuljetukset lentokentältä, sekä bisnes-palveluiden hankinnan (kuten tulkkaukset).

Tallinnan Kreutzwald hotellin nimen taustat

Kreutzwald Hotel Tallinn sijaitsee lähellä Tõnismägi-alueella olevaa Viron kansalliskirjastoa, josta on muodostunut yksi Tallinnan kuuluisimmista maamerkeistä.

Hotellin nimi tulee tämän kansalliskirjaston historiallisesta nimestä, joka oli Friedrich Reinhold Kreutzwald kansalliskirjasto.

Kun kalkkikivestä toteutettu hotellirakennus valmistui vuonna 1953, kansallisikirjasto oli vielä tuolloin nimetty Friedrich Reinhold Kreutzwaldin mukaan.

Friedrich Reinhold Kreutzwald

Lääkärinä ja kirjailijana ansioituneen Kreutzwaldin ansioihin lukeutuvat 1800-luvun Viron kansallisen heräämisen keulakuvana toimiminen ja maan kansalliseepoksen, eeppisen runon “Kalevipoeg” kirjoittaminen.

Friedrich Reinhold Kreutzwald syntyi 26 joulukuuta 1803 Jõeperen kartanossa Kadrinassa, Lääne-Virun maakunnassa, kuollen 25 elokuuta 1882 Tartossa, ja elinaikanaan hänestä muodostui Viron kansallisen kirjallisuuden henkinen isähahmo.

Friedrich syntyi vaatimattomiin oloihin, sillä hänen vanhempansa olivat maaorjia, isän toimiessa suutarina.

Maaorjuuden loppumisen myötä vuonna 1815 perheelle avautui mahdollisuus lähettää poikansa Rakveren kaupunginosassa olleeseen kouluun.

Friedrich valmistui tallinnalaisesta keskiasteen koulusta vuonna 1820, siirtyen työskentelemään väliaikaisesti peruskoulun opettajana.

Vuonna 1833 Kreutzwald valmistui Tarton yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta, mennen naimisiin Marie Elisabeth Saedlerin kanssa saman vuoden elokuun 18.

Hän työskenteli vuosina 1833 – 1877 kylälääkärinä Võrussa, ollen samalla jäsenenä useissa eurooppalaisissa tiedeyhteisöissä, ja saaden merkittäviä kunniatohtoriuksia joukolta korkean profiilin yliopistoja.

Kreutzwaldin tuotantoon kirjailijana lukeutuu useita moralistisia kansantaruja, joista useimmat on käännetty saksankielellä: “Viinirutto” 1840, “Maailma ja joukko asioita joita sieltä voi löytää” 1848–49, “Reynard ja kettu” 1850, sekä “Gothamin viisaat miehet” 1857.

Näiden lisäksi hänen tunnetuimpiin töihinsä kuuluu tietysti Viron kansallisruno “Kalevipoeg” (‘Kalevin poika’), mutta myös joukko muita Viron kansallistaruihin pohjautuvia töitä, kuten “Vanhoja virolaisia satuja” (1866), kuin myös kokoelma värsyjä ja runo “Lembitu” (1885), jotka julkaistiin kuitenkin vasta hänen kuolemansa jälkeen.

Kreutzwaldia pidetään Viron ensimmäisen virallisen kirjan kirjoittajana. Hän oli yksi maan kansallisen heräämisen johtohahmoja, kuin myös esikuva ja rohkaisija useille nuorille sukupolville maan vironkielisiä intellektuelleja.