Golfmatkat Viroon – 8 upeaa golf-kohdetta

Golfilla on pitkät perinteet Virossa, ja suomalaisten omatoimiset golfmatkat Viroon ovat suosittuja ja helpompia toteuttaa kuin koskaan aikaisemmin.

Viron ensimmäinen virallisen kokoinen golfkenttä, Roodu-Nõmmen golfrata, rakennettiin Kohtla-Nõmmeen vuonna 1931.

Maan golf-harrastus sai vauhtia kuitenkin vasta maan uudelleen itsenäistymisen jälkeen 1990-luvun alussa – ja uuden kauden merkiksi rakennettiin jo vuonna 1993 Niitväljaan uusi hieno golf-rata.

Tämän jälkeen ratojen rakentaminen on jatkunut ja golfin harrastaminen on vakiinnuttanut paikkansa maan urheiluelämässä.

Golfmatkat Viroon.

Golfin pelaamista maassakuvaavat korkealuokkaiset golf-radat, upea ympäröivä virolainen luonto, sekä pitkä pelaamiskausi, jotka kaikki tekevät omatoimiset golfmatkat Viroon niin suosituiksi vaihtoehdoiksi.

Useimmista maan golf-radoista löytyy oheispalveluna tasokas club-ravintola pelaamisen jälkeen rentoutumista varten.

Kierros tai pari golfia on erinomainen tapa viettää kesäpäivää Virossa, kun aurinko pysyy taivaalla pitkään päivän läpi.

Kukin Viron golfradoista on upeiden maisemien ääressä, ja radat pysyvät yleensä avoinna pelaamiselle toukokuusta marraskuuhun saakka.

Voit vuokrata golfiin pelaamiseen tarvittavat välineet paikan päältä, ja radoilta löytyy kouluttajia, jotka voivat antaa aloittelijoille vinkkejä pelaamisen aloittamisen suhteen.

Yleisellä tasolla Viron golf-radat ovat profiililtaan tasaisia, ja vaativat täsmällisiä pelaamisstrategioita.

Niitvälja Golfikeskus, Viro.

Niitvälja Golfikeskus.

Maahan onkin suosittua tulla pelaamaan golfia riippumatta matkaajan iästä, kuntotasosta, tai taitotasosta.

Osa radoista täyttää kansainvälisiin golf-kilpailuihin vaadittavat kriteerit ja talvisin Otepäässä on mahdollista pelata talvigolfia lumessa.

Golfmatkat Viroon – Otepää Golfkeskus

Mäha küla, Otepää vald
67409 Valgamaa
www.otepaagolf.com/fi/
www.facebook.com/OtepaaGolfCenter/

Otepään Golfkeskus on monille Viron kävijöille ensimmäinen valinta golfin peluupaikaksi, tarjoten 18-reikäisen golf-radan kylän monipuolisessa maastossa.

Omatoimiset golfmatkat Viroon - Otepää golfkeskus.

Alueena Otepää on yksi Viron kauneimmista luonnonpaikoista, ja keskus tarjoaa mahdollisuuden vierailijoille myös konferenssien sekä seminaarien pitoon.

Kuljetuksia alueella hoitavat Otepään kylän taksipalvelut.

Kokonaisuutena Otepään golfkeskus sisältää upeita maisemia, tasokkaan ravintola panoramisilla näkymillä virolaiseen luontoon, sekä rauhallisen ympäristön golfin pelaamiseen.

Otepään radan on suunnitellut suomalainen arkkitehti Pekka Wesamaa.

White Beach Golf

Valgeranna küla
88326 Audru vald
www.wbg.ee/fi
www.facebook.com/whitebeachgolf/

White Beach Golf on ainoa 18-reikäinen golfrata maakuntansa alueella, lähellä Valgerandin (White Beach) seutua, Pärnun lahden kauneinta rantaa (lähellä myös Villa Andropoff Holiday & Conference Centre keskusta).

White Beach Golf Viro

Links-tyyppisenä golfratana paikka on erinomainen etenkin aloittelijoille, mutta siitä löytyy haastavuutta myös edistyneille pelaajille.

Keskuksen harjoittelurata on avoinna kaikille kävijöille, mutta sinulla täytyy olla green card (perus-koulutus golfin peluuseen) pelataksesi 18-reikäisellä radalla.

Voit myös vuokrata varusteita, kuten golf-kärryjä, keskuksesta.

Radan läpi virtaa upea Audru-joki, jonka lisäksi maastosta löytyy lukuisia keinotekoisia järviä ja dyynimäisiä elementtejä, tehden radasta mielenkiintoisemman ja kauniimman kokonaisuuden.

White Beach Golf 18-reikäisen radan on suunnitellut arkkitehti Kosti Kuronen, ja se avattiin pelaajille vuonna 2005.

Tallinn Golf Club Niitvälja

Niitvälja, Keila vald
76624 Harjumaa
niitvaljagolf.ee/en/
www.facebook.com/golfikeskus/

Niitväljan golfkeskus, joka sijaitsee vain 30 km päässä Tallinnasta, on monille synonyymi virolaisen golfin kanssa, sillä paikka oli avautuessaan 1993 ensimmäinen moderni golf-keskus uudestaan itsenäistyneessä maassa.

Niitvälja Golf Club Viro

Paikkaan tutustuneista pelaajista monet pitävät sitä parhaimpiin skandinaavisiin golf-ratoihin kuuluvana, ja sen pitkä-ikäinen suosio tuo edelleen vuosittain tuhansia pelaajia maahan eri puolilta maailmaa.

Pelialueena Niitvälja on rauhallinen tyyssija golfin peluuseen, puistomainen rata huolitelluilla väylillä, tarkkaan manikyyritetuilla ruohikoilla ja arvaamattomilla vesi-esteillä.

Nämä radan ominaisuudet tuovat pelaamiseen riskinsä ja palkkionsa sekä aloitteleville että edistyneille pelaajille, kaikentasoisten pelaajien pystyessä nauttimaan radan monipuolisesta haastavuudesta.

Keskukseen kuuluvat myös ensiluokkaiset harjoittelutilat ja tasokas ravintola.

Golfmatkat Viroon – Ojasaare Golf

Viru-Kabala küla, Rägavere vald
46714 Lääne-Viru
www.ojasaare.ee
www.facebook.com/ojasaare/

Aarlan kylässä, lähellä Rakverea sijaitseva Ojasaaren golf-rata, on tyypiltään pay&play rata, josta löytyy yhteensä neljä normaalikokoista viheriötä 3,5 hehtaarin kokoisella alueella.

Ojasaare Golf Pay&Play Viro

Yhdistämällä viheriöt voit pelata yhdeksän par 3 reikää, yhteispituudeltaan 1091 metriä.

Paikka on erinomainen harjoitusrata aloittelijoille, mutta myös kokeneemmille pelaajille. Voit vuokrata paikan päältä sekä golf-mailat että muut tarvikkeet.

Ojasaare on golfin peluun ohella monipuolinen urheilukeskus, jossa voit pelata muun muassa tennistä (ruohokentällä) sekä rantalentistä.

Keskus tarjoaa lisäksi, yhteistyössä Aarlan lomakylän kanssa, mahdollisuuden majoituksiin, catering-palveluihin, sekä melontaan Kunda-joen varrella.

Saare Golf

Merikotka tn 22
93810 Kuressaare
www.saaregolf.ee
www.facebook.com/saaregolf/

Saaregolfin 18-reikäisen radan on suunnitellut kuuluisa suomalainen golfrata-arkkitehti Lassi Pekka Tilander.

Saare Golf Viro - omatoimiset golfmatkat Viroon.

Hänen suunnitelmansa lopputuloksena Kuressaaresta löytyvä rata on mestaruusluokan golf-rata, joka soveltuu monipuolisesti kansainvälisten kilpailujenkin järjestämiseen.

Radalla voi harjoitella maksimissaan 30 pelaajaa kerrallaan – harjoitusalueelta löytyy 2 puttausviheriötä sekä 2 reikää chippausten harjoitteluun ja bunkkerilyönteihin.

Saare Golf sijaitsee erinomaisella paikalla, vain lyhyen kävelymatkan päässä Kuressaaren linnoitukselta, keskiaikaisesta kylän keskustasta, sekä useista majoituspaikoista.

Kiitos radan modernin designin, se tuo haastavuutta kaikentasoille pelaajille, amatööreistä ammattilaisiin saakka.

Saaremaan suurimmalla saarella sijaitsevasta Kuressaaren radasta, jota palvelee Kuressaaren kv. lentokenttä, onkin muodostunut yksi suosituimmista golfin peluun keskuksista Baltian maissa.

Golfin peluun ohella piakkakunnalta löytyy monipuolinen valikoima muita vapaa-ajan viettotapoja, kiitos mm. seudun rantojen ja kuuluisien kylpylöiden.

Estonian Golf & Country Club

Ristikangru tee, Manniva küla, Jõelähtme vald
74217 Harju
www.egcc.ee
www.facebook.com/EstonianGolfCountryClub

Vuonna 2005 pelaajille avattu Estonian Golf & Country Club lukeutuu Viron hienoimpiin golf-lomakyliin, ja paikka on myös yksi vain 10:stä European PGA Tour radasta Euroopassa.

Keskus tarjoaa viehätyksenä etenkin kauniisti suunnitellun 18-reikäisen merenrantaradan, upeine merinäkymineen, kohokohtana par neljä 13:sta reikä.

Estonian Golf and Country Club Viro

Estonian Golf & Country Clubilta löytyy pelattavaksi lisäksi historiallinen yhdeksänreikäinen ‘Stone Course’, joka viettää ratana läpi dramaattisten kivimuodostelmien ja giganttisten jääkauden aikaisten kivilohkareiden.

Rata on avoinna päivittäin klo 07:30 – 22:00.

Golfmatkat Viroon – Golf X Rae

Suuresta küla, Rae vald
75302 Harjumaa
golfx.ee/fi/golfrae-avaleht/
www.facebook.com/golfxrae/

Golf X Rae on kaikkein lähin Golf-kenttä suhteessa Tallinnan keskustaan (noin 19 km päässä etelään, Tartton suuntaan, aivan moottoritien vieressä).

Golfmatkat Viroon - Suuresta Golf Viro

Tämä läheisyys Viron pääkaupunkiin onkin tehnyt paikasta erittäin suositun omatoimiset golfmatkat Viroon tekijöiden keskuudessa.

Golf X Raen ensimmäiset yhdeksän reikää avattiin pelaajille vuonna 2004, ja uudet yhdeksän reikää vuonna 2008, tehden paikasta maailmanluokan tasoisen 18-reikäisen radan.

Kokonaisuuden on suunnitellut arkkitehti Pekka Sivula, jonka kädenjälki näkyy radan kauniissa, harmonisessa kokonaisuudessa, toimien erinomaisesti yhteistyössä ympäröivän luonnon kanssa.

Rata tarjoaakin haastavuutta kaikentasoisille pelaajille, aina aloittelijoista edistyneisiin pelaajiin saakka.

Golf X Rae Clubin muihin palveluihin kuuluvat Club-talo, joka on erinomainen paikka erilaisiin seminaareihin ja tapahtumiin (max. 100 henkilölle), ravintola, sauna-kompleksi (sisältäen mm. savusaunan), 6,5 km pituinen kävelypolku, alue petankin pelaamista varten, ja Golf demonstraatiot aloittelijoille.

Golfkeskus on avoinna päivittäin klo 08:00 – 22:00.