Porin lentokenttä

Porin lentokenttä (IATA-koodi: POR) sijaitsee 2,6 km etelään Porin kaupungin keskustasta.

Kenttä, osoitteessa Lentoasemantie 1 28500 Pori, jota käyttää vuosittain yli 24 000 lentomatkustajaa, sisältää terminaalirakennuksen kahdella check-in tiskillä sekä kahvilapalvelun.

Porin lentokenttä

Lentoaseman kiitorata koostuu kahdesta asfaltilla päällystetystä väylästä, kooltaan 2351 x 60 metriä ja 801 x 30 metriä.

Porin kenttää käyttää toimintaansa myös Suomen Ilmailuopisto ja Satakunnan Laskuvarjourheilijat.

Palveluina kentällä on varsinkin Ravintola Lento (www.ravintolalento.fi), joka löytyy terminaalirakennuksesta ennen turvatarkastusta.

Ravintolan, joka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-15, valikoimiin sisältyvät kahvilatuotteiden ohella buffetaamiainen ja lounasruokailu.

Lomalentopäivinä noutopöydästä oleva aamiainen on tarjolla alkaen kaksi tuntia ennen lennon lähtöaikaa.

Muita keskeisiä palveluita ovat kokoustila, lastenhoitopöytä, sekä ilmainen langaton (wifi) internet-yhteys, jonka käyttöön ei tarvita erillisiä tunnuksia tai salasanoja.

Porin lentokentän kokoustila soveltuu maksimissaan 26 henkilön kokoisiin kokouksiin. Tiloissa on vakiovarustuksena videotykki, tv, puhelin, ja internet.

Huomaa, että kentän terminaalissa ei ole käytettävissä pankkiautomaattia, eikä tiloista löydy postilaatikkoa.

Porin lentoasemaa käyttävät lentoyhtiöt ja lentokohteet

Lentoasemaa käytti vuoteen 2012 saakka Finnair tytäryhtiöineen säännölliseen lentoliikenteeseen.

Nykyisin lentoasema on kuitenkin käytössä lähinnä vuosittain vaihtelevaan määrään charter-pohjaisia loma-ja tilauslentoja.

Lomalentojen suhteen kohteisiin ovat viime vuosina lukeutuneet muun muassa Antalya, Bodrum, Dubai, Gran Canaria, Faro, Hania, Malaga, Paphos, Zakynthos, Mallorca, Rodos, ja Teneriffa.

Tilausliikenne on asemalta vilkasta vuosittain etenkin Pori Jazz -tapahtuman aikaan heinäkuussa.

Maakuljetukset

Porin rautatieasemalle on matkaa lentoasemalta vain kilometrin verran Tiilimäentietä pitkin, sekä paikkakunnan linja-autoasemalle noin 2 km.

Lentoasemalta on välimatkaa Raumalle noin 50 kilometriä.

Mikäli tulet kentälle omalla autollasi, parkkeeraus onnistuu kätevästi lentoterminaalin edustalla olevalle pysäköintialueelle.

Kokonaisuuteen kuuluvat invapaikat sijaitsevat terminaalin vieressä olevassa erillisellä pysäköintialueellaan.