Postimaja kauppakeskus Tallinnassa

Lokakuussa 2013 avatusta Tallinnan Postimaja kauppakeskuksesta on nopeasti tullut yksi keskustan suosituista ostospaikoista myös suomalaisten matkailijoiden keskuudessa.

Aivan Viruskeskus kauppakeskuksen vieressä oleva Postimaja on erinomaisella paikalla varsinkin risteilymatkailijoita silmälläpitäen, sillä satamaan on paikasta vain lyhyt kävelymatka.

Postimaja kauppakeskus Tallinna

Alunperin vuodelta 1980 (kesä-olympialaisiin) olevan Postimajan rakennuksen jälleenrakensi kauppakeskukseksi rakennusliike AS Maru Ehitus, ja se avasi ovensa lokakuun 26, 2013.

Myymälätilaa uudessa Tallinnan ostoskeskuksessa on yhteensä 7100 neliömetrin verran.

Keskeisiä tiloista löytyviä myymälöitä ja palveluita ovat H&M, Rimi, New Yorker, Rademar, NS King, Benu Apteek, Pere Optika, R-kiosk, Reval Café sekä Eesti Post.

Postimaja Kaubanduskeskus
Narva mnt 1
10111 Tallinna

Postimaja rakennukseen on kaksi pääsisäänkäyntiä, joiden ohella H&M sekä New Yorker liikkeillä on omat, erilliset sisäänkäyntinsä.

Upean rakennuksen yksityiskohtiin ulkoisesti kuuluvat etenkin sen lasinen julkisivu kaikilla puolilla, jonka läpinäkyvyys tuo oman lisänsä paikan myymälätilojen valoisuuteen ja viihtyvyyteen.

Jälleenrakennuksen arkkitehtinä toimi arkkitehti Robert Martin (Sweco arkkitehtitoimistosta), jonka virolaisena partnerina suunnittelussa oli EA Reng.

Sisätilat, joihin on jätetty useita viitteitä rakennuksen alkuperäisestä käytöstä postitalona, on suunnitellut Jan&Ken.

Kohokohtina kauppakeskuksen myymälöistä ovat etenkin 1150 m2 kokoinen Rimi kauppa sekä H&M:n (ketjun toinen Tallinnan myymälä) ja New Yorkerin muotiliikkeet.

Läheltä löytyy lukuisia useita muitakin kauppakeskuksia ja ostospaikkoja: muun muassa Virukeskus, Foorum kauppakeskus, Solaris Keskus, sekä Rotermanni.