Rotermannin kauppakeskus Tallinnassa

Mikäli tulet shoppailemaan Tallinnaan kaupungin sataman kautta, yksi lähimmistä ostospaikoista on Rotermannin korttelin kauppakeskus.

Historiallinen Rotermannin kortteli sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, vanhankaupungin ja sataman välisellä alueella.

Rotermannin kauppakeskus Tallinna

Paikan taustalta löytyy pitkä menneisyys teollisena kaupunginosana, joka kehittyi nopeasti 1800-luvun kuluessa, pitäen tuolloin sisällään valikoiman tehtaita, tuotantotiloja, myllyjä, ja kauppoja.

Useat näistä historiallisesti rakennuksista ovat edelleen jäljellä, ja monet niistä ovat ainutlaatuisia Virossa arkkitehtuurinsa puolesta.

Esimerkkinä näistä rakennuksista on Rotermannin suolakauppa, joka rakennettiin vuonna 1908 saksalais-balttialaisen insinöörin Ernst Boustedtin suunnitelmien pohjalta.

Rakennus on nykyään Viron museoviraston suojelema, ja toimii Viron arkkitehtuurimuseon näyttelytiloina.

Korttelia kuvaavatkin kokonaisuutena parhaiten nämä vanhat teollisuusrakennukset, joille on annettu uusia toimintoja, vieri vieressä modernin arkkitehtuurin ja nykyaikaisten palvelujen kanssa.

Täydellisesti jälleenrakennettu kortteli kuuluu tätänykyä Tallinnan viihtyisämpiin ja kauneimpiin kaupunginosiin.

Rotermann kvartal

Rotermannin kortteli on lähellä kaikkia keskeisiä Tallinnan keskustan palveluja, ja korttelin keskeisyydestä kertoo mm. se, että se toimii kaupungin pääteiden alkukohtana kuin myös Tallinnan keskustana useissa kartoissa.

Silmiinpistävin piirre Rotermannin korttelissa on sen uniikki arkkitehtuuri, jonka sisään on luotu useita eläviä urbaaneja tiloja, mukaanlukien tyylikäs ulko-ilmamarkkina, joka jouluisin toimii joulutorina.

Korttelin jälleenrakennus on tuonut alueelle eksklusiiveja toimistoja ja asuintaloja, tavarataloja, pieniä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, yökerhoja, gallerioita, kuin myös muitakin kulttuuri-instituutioita.

Shoppailu Rotermannissa on miellyttävä kokemus, sillä paikka on kokonaisuudessaan autovapaata aluetta.

Korttelin läheisyydestä löytyy kuitenkin autoilevia asiakkaita varten mm. 400:n auton maanalainen parkkipaikka ja useita muita käteviä EuroPark -yhtiön hoitamia ajoneuvojen parkkeeraustiloja.

Kohokohtiin alueella on kuulunut vuodesta 2001 multiplex-elokuvateatteri Coca Cola Plaza, joka sisältää 11 modernia salia ja tyylikkäät oheistilat.

Pääset Rotermannin korttelille helposti eri puolilta kaupunkia muun muassa raitiovaunuilla, johdinautoilla, sekä busseilla.

Tallinnan matkustajasatama (D-terminaali) sijaitsee vain 3-5 minuutin kävelymatkan päässä Rotermann Kvartal -korttelista.

Rotermannin kortteli Tallinna

Rotermann Kvartal
Rotermanni 8
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 10-20, su klo 11-18

ROTERMANN KVARTAL KAUPPAKESKUKSEN MYYMÄLÄT JA PALVELUT

2.MOOD

Myymälänä 2. Mood on suunnattu etenkin muodinystäville ja trendejä seuraaville asiakkaille.

Asiakkaista löytyykin usein ihmisiä jotka hakevat uusia ja mielenkiintoisia vaatteita, jotka haluavat erottua yksilöinä massasta ja jotka eivät pelkää kantaa uniikkeja, vähemmän tunnettuja brändejä.

Paikan valikoima sisältää mm. vapaa-ajan vaatteita ja urheiluvaatteita, nuorekkaita ja rohkeita värejä ja painokuvioita, kuin myös innovatiivisia materiaaleja.

Edustetut tuotemerkit: CNC, CoSTUME, NATIONAL, AERONAUTICA, MILITARE, BIKKEMBERGS SPORT, HTC, ED HARDY, TAKESHY KUROSAWA, PIANUSTUDIO, DE PUTA MADRE, MEK DENIM.

A.G.A.N.

Mikäli etsit Tallinnan vierailultasi paikallista muotia ja modernin virolaisia pukeutumisen trendejä, oikea osoite kaupungissa on Roterminni kauppakeskuksen A.G.A.N. -putiikki.

Putiikista löytyy erilaisia yksilöllisiä vaatteita lahjakkailta nuorilta virolaisilta vaatesuunnittelijoilta, joiden luomukset ovat originaaleja, rohkeita, ja suuntaanäyttäviä tuotteita.

Yhteensä myymälästä löytyy yli 18:sta erilaisen paikallisen nousevan designerin vaatteita, mukaanlukien miestenmuodistaan parhaiten tunnetun vaatesuunnittelija Kalle Aasamäen tuotteita.

Vaatteiden ohella putiikistä löytyy valikoima vaatteisiin sopivia somisteita, koruja, sekä käsintehtyjä pieniä leluja ja muita koristetavaroita.

Kun vierailet kaupassa, käy läpi myös paikan alennushyllyt, joista löytyy usein huippulaatuista viimeisintä muotia sekä miehille että naisille edullisiin hintoihin.

Aukioloajat ma-la klo 10-20 ja su klo 11-18.

ASSORTII (ANU FOTO)

Vuodesta 1993 avoinna ollut Anu Foto on yksi Viron merkittävimmistä valokuvausalan liikkeistä, jolla on lippulaivamyymälöitä Tallinnan ASSORTII -shopin ohella myös Tartossa, Viljandissa, Pärnussa, ja Põltsamaalla.

Myymälä, joka sijaitsee korttelin modernin valkoisen talon I-kerroksessa, löytyy valokuvaukseen liittyvien tuotteiden & palveluiden suhteen esimerkiksi kuvien paperille siirto asiakastiedostoista odottaessa, valokuvausraamit, sekä fotoalbumit.

Näiden valokuvaukseen liittyen palveluiden ja tuotteiden ohella myymälästä löytyy erilaisia lahjatavaroita naisille ja miehille: seinä-ja pöytäkelloja, matkamuistoja, sekä sisustustavaroita – mm. vaatehyllyjä, sisustuskynttilöitä, ja mukeja.

Aukioloajat ma-pe klo 10-20, la klo 9-17, sekä su klo 11-18.

BERSHKA

Rotermannin kauppakeskuksesta löytyvä Bershka muotiputiikki tarjoaa vaatteita nuorille asiakkaille, jotka arvostavat tyylivapautta ja luovuutta.

Bershkan kokoelmat ovat tyyliltään värikkäitä, kirkkaita, ja niistä löytyy joukko monipuolisia lähestymistapoja muotiin.

Elementteinä vaatteista löytyy mm. kukkakuviot, geometriset muodot, sekä merelliset erikoisteemat.

Kaikkia tarjolla olevia vaatteita yhdistää niiden trendikkyys ja asiakaskunnan halukkuus innovaatioon, kiinnostus nykymuotiin, ja halukkuus erottua massasta positiivisesti edukseen omalla tyylillään.

Bershka myy vaatteita, jalkineita, sekä somisteita.

CHERRY

Cherry.ee on Viron suurin sosiaalinen kauppaympäristö, jonka internet kaupankäynnin ohella löytyy myös myymälä Rotermannin ostoskeskuksesta, korttelin kuuluisan juustokaupan naapurista.

Myymälää pyörittävä Cherry Media Group lukeutuu Baltian maiden johtaviin e-commerce yrityksiin, pyörittäen toiminta-alueillaan verkkopalveluja www.cherry.ee, www.cherry.lv, www.citylife.lv, www.beta.lt ja www.grupinis.lt.

Aukioloajat ma-pe klo 10-20 ja la klo 10-18.

FIORETE

Fiorete on erikoistunut myymälänä italialaisiin naistenvaatteisiin ja -muotiin, muun muassa brändeiltä Rinascimento, Imperial & Mangano.

Kaupan tunnetut italialaiset tuotemerkit edustavat tyyleiltään muodikkaita ja moderneja leikkauksia, usein mallintaen haute coutere markkinoilta tunnettuja trendejä, mutta koko kansalle paremmin sopiviin hintoihin.

Putiikista löytyy laaja valikoima erilaista muotia kaikkiin tilanteisiin, aina arjesta erikoistapahtumiin kuten illallisjuhliin.

Asiakaskuntana Fioretella ovat etenkin muotitietoiset sekä trendikkäät naiset.

HAIRLINE

Hairline toimipistettä operoi vuodesta 1996 toiminnassa ollut Aragano OÜ, tarjoten asiakkailleen Rotermannin korttelissa ammattimaisia hiustenhoidon tuotteita, kosmetiikkaa, kuin myös kauneushoidon, hiustenleikkuun, ja sisustuksen tuotteita, sekä vähittäiskauppana että tukkumyymälänä.

Myymälästä löytyy Tallinnan suurin valikoima hiustenhoidon tuotteita, kaikki johtavat tuotemerkit, sekä jatkuvasti päivitetty tuotevalikoima.

Paikan ammattimaiset myyjät voivat halutessasi opastaa oikeanlaisten tuotteiden hankintaan.

ILUSALONG SAVANNAH

Kauneushoitola Savannah, joka aloitti toimintansa vuonna 1994, on ollut toiminnassa Rotermannin kaupunginosassa vuodesta 2008 saakka.

Hoitolan avarat ja viihtyisät tilat pitävät sisällään ammattimaisen henkilökunnan, joka pystyy ottamaan huomioon yksilölliset toiveesi ja tarpeesi kauneushoitojen suhteen.

Paikka, joka sijaitsee Rotermannin korttelissa olevan ‘oranssin talon’ toisessa kerroksessa, käyttää hoidoissaan tuotteita vain johtavilta merkeiltä, mukaanlukien Wella, Paul Michell jne.

JUUSTUKUNINGAD

Rotermannin korttelin Juustokuningad kuuluu Tallinnan kuuluisimpaan juustomyymälöiden ketjuun, jolta löytyy toimipisteitä kaupungista myös mm. kaupunginosista Nõmme (Turu plats 8) ja Lasnamäe (Punane 48a).

Juustukuningadin erikoisuutena ovat kuuluisat hollantilaiset juustot – kuten Gouda, Rotterdam Old, ja Amsterdam Old merkit – mutta valikoimista löytyy myös mm. juustoja Ranskasta, Sveitsistä, Espanjasta, sekä Englannista.

Juustojen ohella voit shoppailla myymälässä juustojen seuraksi soveltuvista kastikkeista, hilloista, välipaloista, viineistä, ja juuston syömisen oheistuotteista.

Juustoputiikki löytyy Rotermannin Aatriumin 1-kerroksesta (Rotermanni 5/Roseni 10). Myymälä on avoinna ma-la klo 11-20 ja su klo 11-18.

KALEVI ŠOKOLAADIPOOD JA MEISTRIKODA ROTERMANNIS

Suomalaisten keskuudessa suosituin suklaakauppa Tallinnassa on perinteikäs Kalev suklaapuoti, osana Rotermannin kauppakeskuksen toimintaa.

Kalevin tuotevalikoimasta löytyy laaja valikoima perinteisiä makeisia, mukaanlukien käsintehdyt suklaat sekä paikallisesti valmistetut marsipaanituotteet.

Suosittuihin tuotteisiin Kalev suklaapuodissa lukeutuvat paikan lahjatuotteet, etenkin erilaiset kauniisti valmistetut suklaarasiat.

Suklaaputiikin toisesta kerroksesta löytyvät Suklaamestarin tilat, joissa järjestetään kursseja ja työpajoja esimerkiksi suklaiden valmistuksesta sekä marsipaanien maalauksesta.

Toisen kerroksen tilat ovat myös vuokrattavissa etenkin pakettina lasten syntymäpäiväjuhlia varten, mutta myös muunlaisia tapahtumia varten.

NORR11

Tanskalainen brändi Norr11 on erikoistunut skandinaavisen tyylin designer-huonekaluihin ja sisustuksen oheistuotteisiin.

Rotermannin korttelissa oleva toimipiste on tilava showroom-näyttelytila, josta löydät näytiltä firman koko tuotevalikoiman.

Voit tehdä tuotteiden tilaukset joko paikan päällä, tai Norr11-nettikaupan kautta, osoitteessa www.norr11.com.

Suosittuja tuliaistuotteita Norr11 myymälästä ovat esimerkiksi luonnonmukaisesti valmistetut Yankee Candle kynttilät sekä tyylikkäät Taschenilt -kahvipöytäkirjat.

Norr11 showroom-tilojen seiniä koristavat sekä nousevien virolaisten kykyjen että jo mainetta saavuttaneiden paikallisten artistien työt.

Showroom tila on avoinna ma-pe klo 10-19, la klo 11-19, su suljettu.

ORDI

AS Ordi on liike, jossa tarjolla ovat sekä kannettavat tietokoneet että pöytätietokoneet kotikäyttäjille, pienille ja keskisuurille yrityksille, sekä julkisen sektorin organisaatioille.

Tietokoneiden ohella voit ostaa myymälästä oheistuotteita ja komponentteja kuten videokortteja, monitoreita, emolevyjä, ja koteloita.

Valikoimista löytyvät lisäksi kaikki tarvittavat oheistarvikkeet printtereistä skannereihin ja kaiuttimista tietokonehiiriin.

PREMIUM FASHION OUTLET

Jos etsit Tallinnasta maailmanmerkkejä edullisimpaan mahdollisiin hintoihin, sinun kannattaa vierailla Rotermannin kauppakeskuksen Premium Fashion Outlet myymälässä.

Myymälä tarjoaa valikoimissaan näiden tunnetuimpien brändien vaatteita, jalkineita, ja somisteita merkittävästi alennettuihin hintoihin.

Alennukset ovat normaalisti 30-50% uusille kokoelmille, ja aikaisimpien kausien kokoelmille 50-70%.

Edustetut tuotemerkit: ARMANI COLLEZIONI, RALPH LAUREN, MONCLER, FRANKIE MORELLO, PAUL SMITH, TRU TRUSSARDI, VALENTINO, VERSACE COLLECTION, MATTIOLO JEANS, ROBERTO BOTTICELLI, GALLIANO, LOVE MOSCHINO, GF FERRE, ARMANI JEANS, KENZO, McQ, LA MARTINA, 7 FOR ALL MANKIND.

PULL AND BEAR

Pull and Bear (P & B) myymälästä löydät vaatteita sekä pojille että tytöille, tyylikkäissä, originaaleissa, ja moderneissa kokoelmissa.

Kokoelmat sisältävät laajan valikoiman sävy-sävyyn rakennettuja kokonaisuuksia värien suhteen, kuin myös kattavasti erilaisia kuvioita, raitoja, ja kukka-aiheita.

Yksinkertaisimmillaan myymälän valikoimista löydät muodikkaat, laadukkaat, ja edulliseen hintaan hinnoitellut farkut, jotka kestävät kovaakin käyttöä.

REEDE

Reede (suomeksi ‘Perjantai’) on monibrändinen katumuodin kauppa, jonka tuotteisto sisältää vaatteita, jalkineita, sekä somisteita, niin miehille kuin naisillekin.

Putiikin valikoimista löytyvät useat Skandinaavian ja kansainvälisten markkinoiden parhaista tuotemerkeistä, mutta myös Viron omilta designereiltä, maan kotimaisesta tuotannosta.

Edustetut tuotemerkit: Carhartt, Supra, KR3W, Nike SB, Wood Wood, Henrik Vibskov, Cheap Monday, Adidas Originals, Vans, Norse Projects, Nixon, Volcom, Sixpack France, Penfield, Makia, Indigofera, Pointer, Dr. Martens, ALIFE, C1RCA, The Quiet Life, Thorocraft, Qwstion, Happy Socks jne.

Aukioloajat ma-la klo 10-20 ja su klo 11-18.

REIN KASELA VEINITUBA

Osoitteessa Rotermanni 12 sijaitsevasta Rein Kasela Veinituba myymälästä löydät erinomaisen valikoiman ‘Vanhan maailman’ viinejä.

Viinien lisäksi myymälässä on tarjolla laaja valikoima väkeviä alkoholituotteita, viinikulttuurin oheistuotteita, sekä gourmet-lisätarvikkeita.

Paikasta löytyvät Sommelierit ovat hyvä tapa saada asiantuntevaa opastusta ja suosituksia mm. kaupan viinien ja ruokalajien yhdistämiseen.

Oheispalveluina myymälässä ovat tilauksesta tarjolla erilaiset koulutukset ja viininmaistajaiset.

SIGMA ILUSALONG

Kauneussalonki Sigma on, muun toimintansa ohella, Tallinnan keskustan virallinen showroom-tila maailmankuululle hiustenhoidon brändille “Joico”.

Sigman palveluihin kuuluvat asiantuntevat ja ystävällistä palvelua tarjoavat kampaajat sekä kosmetologit.

Paikka käyttää toiminnassaan Joico-tuotteiden ohella myös muita korkealaatuisia tuotemerkkejä, mukaanlukien Guinot (kasvohoidot), japanilainen Forlle’d (ihonhoito), ja Alessandro (jalkahoidot).

Voit varata ajan Sigma Ilusalongin hoitoihin suoraan paikan verkkosivuston kautta, osoitteessa www.sigmasalong.ee.

SMARTPOST

SmartPost on palvelu, jossa pakettien lähettäminen ja vastaanottaminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja käteväksi.

Näitä automaattipisteitä löytyy Rotermanni korttelin lisäksi myös mm. muista keskeisistä Tallinnan kauppakeskuksista.

Palvelu, jonka takaa löytyy suomalainen Itella, toimii osittain nettipalveluna, osoitteessa www.smartpost.ee.

Verkkopalvelusta saat mm. tarkat ohjeet edullisten SmartPost pakettien lähettämiseen ja vastaanottoon ennen automaatin käyttöä.

SPRINGFIELD

Springfield myymälä kattaa tuotteistollaan sekä miesten että naisten vaatemuodin, jalkineet, sekä somisteet.

Brändi kohdistaa kokoelmansa etenkin nuorille ja henkisesti nuorille asiakkaille, jotka nauttivat elämästä ja haluavat ilmaista itseään yksilöllisellä pukeutumisella – fiksuilla, leikkisillä, ja mukavilla vaatteilla.

Springfield tuotemerkin takaa löytyy Grupo Cortefiel, yksi Euroopan johtavista muotitaloista, jonka muihin brändeihin lukeutuvat esimerkiksi Cortefiel, Pedro del Hierro, ja women’secret.

STRADIVARIUS

Stradivarius -myymälä on nuorisopukeutumiseen erikoistunut vaatekauppaketju, jonka kohderyhmänä ovat luovat ja dynaamisen nuoret naiset.

Ensimmäinen Stradivarius myymälä avasi ovensa vuonna 1994 Barcelonassa, Espanjassa, ja nykyään firmalla on toimintaa 25:ssa maassa.

TANTSUGEEN TANTSUSTUUDIO

Tanssistudio Tantsugeen Tantsustuudion tunneilta löytyy vaihtoehtoja mm. seuraavista tyyleistä:

CLUB FREESTYLE, AKROBAATIKA, MOVING 4 FUN, CONTEMPORARY JAZZ, LUSTAKAD JALAKESED (3-4 ja 5-6 vuotiaille), CLUB FREESTYLE OLDSCHOOL, HIP+HOP, GIRLIE HIP+HOP, HOUSE, BALLETT, NIA, DO IT, BREAKING, SHINDO, VENITUSTRENN, TRENN KAALUKAD, HATHA YOGA, jne.

TIINA TALUMEES MOESTUUDIO

Tiina Talumees lukeutuu Viron johtaviin muotitaloihin, ja brändiltä löytyy oma muotistudionsa Rotermannin kauppakeskuksen tiloissa.

Muotistudiossa edustetut merkit ovat Tiina Talumees Couture sekä Tiina by Tiina Talumees.

Rotermannin ‘mustan talon’ toisessa kerroksessa sijaitseva Tiina Talumees Moestuudio valmistaa muotia myös tilauksesta, asiakkaiden toiveiden mukaisina kokonaisuuksina.

ALTER EGO

Ravintola-baari-lounge Alter Ego on suosittu ruokailupaikka sekä paikallisille että etenkin matkustajasataman kautta maahan tulevien vierailijoiden keskuudessa.

Paikan menu, joka on koottu välimerellisistä resepteistä, edustaa edullista kausiluonteista ruokailua, korkealaatuisista raaka-aineista valmistettuna.

Aukioloajat su-to klo 12-22:30 ja pe-la klo 12-23.

RESTORAN PLATZ

Kauniista sisätiloistaan tunnettu Ravintola Platz edustaa ajatonta eleganssia kiitos muun muassa sen kalkkikivisten seiniensä, joka on tehnyt paikasta suositun esimerkiksi kynttilä-illallisia varten.

Ravintolan ruokalista lounasta varten on koottu yksinkertaisista ruokalajeista mutta kattavasti, tarkoituksena että kaikki asiakkaat löytävät oman suosikkinsa vaihtoehdoista.

Paikka käyttää pääasiassa tuoreimpia kotimaisia raaka-aineita, saman laatukriteerin ollessa käytössä myös kauempaa tuoduille ruoanlaiton materiaaleille.

Platz on panostanut toiminnassaan yksityiskohtaisesti myös erinomaisen viinilistansa kokoamiseen.

SUSHIHOUSE

Rotermannin korttelin Sushi House ravintola on ollut yksi Tallinnan johtavia japanilaisen keittiön antimia tarjoavista ruokailupaikoista vuodesta 2001.

Ravintolan tarkoituksena on tarjota kaupungin parhaat sushi-ruokailun kokemukset, jota osaltaan parantaa kesäisin käytössä oleva aurinkoterassi.

USBEKISTAN

Rotermanni Kaubamajan aatriumi-osiossa sijaitseva ravintola Usbekistan on erikoistunut orientaaliseen keittiöön.

Paikan menu on koottu etupäässä uzbekistanilaisen keittiön, mutta myös muiden orientaalisten ruokaperinteiden pohjalta.

Uniikin ruokailukokemuksen ohella ravintolan tiloissa voit kuulla alkuperäistä orientaalista musiikkia, ruoan tullessa perinteisiin kansanasuihin pukeutuneiden tarjoilijoiden toimesta.

Aukioloajat ma-to klo 11-23, pe-la klo 11-24, ja su klo 12-23.

ADM

ADM on Viron suurin e-markkinointi agentuuri, joka tarjoaa e-markkinointipalveluita sekä markkinointikampanjoiden toteutusten että valvonnan/seurantojen suhteen.

Firma tekee yhteistyötä Viron suurimpien mediafirmojen kanssa, luoden osana projekteja erilaisia e-ja m-markkinointi ratkaisuja.

ADM toimii kansainvälisesti eri puolilla maailmaa, palvelun ollessa tarjolla yhteensä yli 30 eri kielellä.

ADVOKAADIBÜROO HEDMAN PARTNERS & CO

1990-luvulla perustettu Hedman Partners & Co on lakifirma, joka on erikoistunut yrityslakiin, neuvoen asiakkaita Viron, Latvian, Liettuan, sekä Suomen alueilla.

Pitkän toimintataustansa ansiosta Hedman Partnersilla on kokemusta paikallisista lakiolosuhteista, mukaanlukien seuraavat lain erikoisalueet:

fuusiot ja yritysostot, informaatioteknologia ja tekijänoikeudet, työoikeus, verolait, EU-lait ja kv. lait, rakennus-ja rakennussuunnittelulait, kuin myös konkurssilainsäädäntö.

ADVOKAADIBÜROO KAEVANDO & PARTNERID

Kaevando & Partnerid on menestyksekäs virolainen lakitoimisto, jonka taustalta löytyy asiakkaiden tarpeet täyttävä, laadukas, ja tehokas toiminta.

Firman asianajajilla on laaja kokemus oikeustoimista ja välimiesmenettelyistä maan alueella, kuin myös mm. neuvonta päivittäisissä liiketoiminnan transaktioissa.

Saat lakitoimistosta palvelua kaikille lain osa-alueille, paikan erikoisosaamiseen kuuluessa yrityslaki, rahoitusjärjestelyt, konkurssit, ja sopimuslaki.

ADVOKAADIBÜROO MAQS LAW FIRM

Vuodesta 2005 toiminnassa ollut MAQS lakifirma kuuluu kansainväliseen lakitoimistoketjuun, jolla on toimintaa Tallinnan ohella myös Riiassa, Vilnassa, Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Göteborgissa, sekä Malmön kaupungissa.

Saat palvelua lakitoimistosta englannin, saksan, venäjän, sekä ruotsin kielillä.

AGE MCCANN

AGE McCANN on Viron vanhin täyden palvelun mainostoimisto, joka on osa maailman suurimta alan yritystä, McCann Ericksonia.

AGE McCANN on toimintavuosiensa aikana luonut useita maan tunnetuimmista ja parhaista mainoksista ja mainoskampanjoista.

AUDIITORKOGU

Audiitorkogu, eli Viron tilintarkastajien keskusliitto, on virolaisten tilintarkastajien keskusjärjestö ja alan etujärjestö, joka myös valvoo ja sääntelee omalta osaltaan alan firmojen toimintaa.

BRAND MANUAL

Rotermannin korttelin tiloissa toimiva Brand Manual on brändien luomiseen ja designiin erikoistunut yritys.

Firman tavoitteena on luoda pysyviä brändejä, tuotteita, ja palveluita, joissa ensisijainen fokus on sisällössä, sitten strategian luonnissa ja kommunikaatiossa.

Brand Manual työskentelee etenkin yritysten kanssa, joiden pääasiallisena tavoitteena on ulkomaisten markkinoiden valloittaminen, auttaen tässä tavoitteessa tuotteiden räätälöinnin ja kilpailuedun luomisen suhteen.

DET NORSKE VERITAS EESTI

Vuoteen 1864 ulottuvan historian omaava Det Norske Veritas on itsenäinen instituutio, jonka tavoitteena on elämän, omaisuuden, ja ympäristön suojelu.

Yritys perustettiin vuonna 1864 norjalaisten kauppa-alusten tarkastuksia ja riski-arviointia varten, toimien alusta asti riskien hallinnan konsultointien alalla.

Firman tavoitteena on asiakasyritysten toiminnan riskien arviointi, riskien (etenkin kriittisten riskien) hallinta, ja toiminnan parantaminen.

Det Norske Veritas Eestin toimii kaikilla teollisuudenaloilla, mutta etenkin seuraavilla aloilla:

-meriteollisuus
-öljy-, kaasu-, ja energia-teollisuus
-ruoka-ja juomateollisuus
-terveydenhoidon ala

EESTI ARENGUFOND

Eesti Arengufond, eli Viron kehitysrahasto on maan parlamentin alainen julkinen organisaatio, jonka tarkoituksena on edistää maan taloudellista kehitystä.

Organisaatio pyrkii avustamaan etenkin innovatiivisten yritysten luomisessa Viroon, sekä tarjoamaan parhaat mahdolliset toiminta-olosuhteet tällaisten yritysten perustamista varten.

Eesti Arengufondin sijoitustoiminta tapahtuu sen tytäryhtiöiden kautta sekä SmartCap rahoitusyhtiön avulla.

EVENT MASTERS

Event Masters omaa yhden Viron pisimmistä historioista tapahtumien järjestämisen (event management) alalla, ja sen portfoliosta löytyykin yli 600 toteutettua projektia.

Firman perustettiin vuonna 2001, ja sen asiakaskunta on koostunut useista omien alojensa johtavista yrityksistä.

FRAKTAL

Fraktal on Rotermannin korttelista löytyvä design- ja software-studio.

iGAME

iGame lukeutuu Skandinavian johtaviin internet pokeri, kasino, bingo, ja urheilu-vedonlyönti operaattoreihin.

Osa yrityksen, jolla on toimintoja Maltalla ja Virossa, internet palveluista näillä aloilla ovat olleet toiminnassa yli 12 vuoden ajan.

Yritys pitää hallussaan maltalaista pelilisenssiä.

INTRUM JUSTITIA

Intrum Justitia AS on ollut Viron johtavia luotonhallinnan tarjoajia vuodesta 1996.

Yritys tarjoaa rahoituksen hallinnan ratkaisuja, joiden tarkoituksena on auttaa asiakasyrityksiä keskittymään ydinosaamisensa osa-alueisiin.

Intrum Justitiaa käyttää kassanhallinnassaan yli 1500 erikokoista asiakasyritystä, sekä konsultointipalveluiden että software-ratkaisujen kautta.

NORDIC HYPO

Nordic Hypo on virolaisilla pääomamarkkinoilla toimiva rahoitusalan yritys, joka myöntää kiinteistöjen takaamia lainoja asiakkailleen.

Yrityksen toimintaa kuvaavat perinteisten pankkien toiminnan luotettavuus ja läpinäkyvyys, mutta myös pienemmille yrityksille ominainen joustavuus sekä yksilöllinen asiakaspalvelu.

NOTARID LIIA AIGRO, PIRET PRESS JA ANNELI ALEKAND

Notaarit Liia Aigro, Piret Press ja Anneli Alekand.

Aukioloajat ma, ke klo 13-18 ja ti, to, pe klo 9-14.

PILETILEVI

Piletilevi on Viron suurin maan sisäisiin kulttuuri-ja vapaa-ajan tapahtumiin lippuja myyvä yritys.

Viron ohella firma on markkinajohtaja myös Liettuan ja Latvian alueilla.

Rotermannin korttelissa sijaitseva Piletilevin konttori on yrityksen pääkonttori, josta koordinoidaan firman toimintoja Virossa, Latviassa, ja Liettuassa, kuin myös IT ratkaisujen kehitystä.

SCANDINAVIAN FUEL COMPANY

Scandinavian Fuel Company (SFC) toimii urheilu-ja terveystuotteiden maahantuonnin (Baltian maissa ja Skandinaviassa) sektorilla.

Firman edustamat tuotemerkit ovat muun muassa Science in Sports, OTE, Fuelbelt, ja terveystuotteiden valmistaja ProBar.

Löydät SFC:n toimisto-myymälän osoitteesta Roseni tn 7, B-torni.

SERVIER LABORATORIES

Lääkealan yritys, jolla on konttori Rotermannin korttelissa.

SÖDRA EESTI

Södra Eesti AS toimii kuitupuun ostotoiminnan alueella.

Firma ostaa kuitupuuta Kundassa ja Pärnussa olevilta terminaaleiltaan, jotka myydään edelleen pääasiassa Ruotsin markkinoille.

Yritys ostaa seuraavia puulajeja:

-koivu kuitupuuta
-kuusi kuitupuuta
-mänty kuitupuuta
-haapa kuitupuuta

SWISS PROPERTY ESTONIA

Swiss Property AG on sveitsiläinen kiinteistöalan yritys, jonka Viron konttori on mukana huipputason asuinrakentamisen markkinoilla, mm. arkkitehtuurillisen suunnittelun ja sisätilojen designin suhteen.

TALLINNA LINNA FINANTSTEENISTUS

Rotermannin konttorin tiloissa toimiva Tallinna Linna Finantsteenistus on kaupungin taloudellista hallintoa ohjaava ja koordinoiva organisaatio, tarjoten myös julkistalouden kirjanpidon toimet.

Rotermannin kauppakeskus-korttelin historia

Rotermannin kortteli sijaitsee historiallisesti erittäin tärkeällä alueella Tallinnaa, vanhankaupungin keskustan ja kaupungin matkustajasataman välisellä alueella.

Kaupunginosa, joka on vain kivenheiton päässä Viru-aukiosta, toimii alkupisteenä Tarttoon, Narvaan ja Pärnuun lähteville moottoriteille, ollen virallisesti kaupungin keskuspiste (useissa kartoissa).

Korttelista muodostui merkittävä alue etenkin 1800-luvun teollistumiskehityksen myötä, kun Christian Abraham Rotermann perusti ensimmäisen tavaratalon alueelle v. 1829, hyödyntäen erinomaista sijaintia lähellä satamaa ja vanhaakaupunkia.

Rotermannin tavaratalo palveli alkuun etenkin kaupungin rakennusteollisuutta sekä maahantuonti- ja vientialan firmoja, ja laajeni myös itse näille aloille.

Rotermannin tavaratalo laajensi menestyksen myötä toimintaansa korttelin alueella Christian Barthold Rotermannin (alkuperäisen Rotermannin pojan) johdolla, uusiin laajennusosiin kuuluessa vielä nykyäänkin pystyssä oleva rakennus, Viru väljak aukion ja Mere pst kadun nurkalla, vuodelta 1850.

Tavaratalon ohella Rotermannin korttelissa toimivat 1800-luvulla esimerkiksi sahalaitos (rakennettu v. 1879) sekä tärkkelystehdas (joka valmistui v. 1880).

Muita merkittäviä toimintoja korttelin alueella tällä periodilla olivat Mere puiestee kadun varrelle vuonna 1875 valmistunut Arved ja Alexander Roseniten omistama tislaamo.

Heidän tislaamonsa, Rosen & Co, tuli tunnetuksi yhtenä Euroopan menestyneimmistä tislaamoista, jonka väkevät alkoholijuomat olivat menestystarina etenkin Venäjällä, mutta myös muualla Euroopassa.

CB Rotermann perusti arkkitehti Rudolf Knüpfferin suunnitelmien pohjalta vuonna 1887 Mere puiestee kadun varrelle makaroonitehtaan ja myllyn, josta tuli valmistuessaan koko kaupungin suurin.

Vielä 1890-luvun aikana Rotermanni laajentui kolmeen uuteen tilaan – joiden toiminnoiksi tuli pöytiä tuottanut teollisuus, villan tuotanto, ja myllyteollisuus.

1900-1918

1900-luvun alku näki Rotermannin yrityksen edelleen jatkuvan nopean laajenemisen. Osana uusia rakennustöitä kortteliin valmistui mm. korkea “majakaks” savupiippu, joka on edelleen olemassa.

1904 kortteliin valmistui uusi viljahissi sekä viljamylly, ja toisaalta vuonna 1905 moderni viisikerroksinen kruubiveski-rakennus.

Neljä vuotta myöhemmin, 1908, kortteliin valmistui saksalaisen insinöörin Ernst Boustedtin suunnittelema suolavarasto, joka on nykyisin yksi mielenkiintoisimmista arkkitehtuurillisesti suojelluista kalkkikivi-rakennuksista.

Aikakautensa tyyliin soveltuvana 1910-1911 periodilla Mere puiestee kadun varrelle alettiin rakentaa puolestaan punatiilistä Art Nouveau -tyylistä asuintaloa, jonka sanotaan ainakin osittain olleen suomalaisen arkkitehti Eliel Saarisen käsialaa.

Kortteliin valmistui vuonna 1912 uusi leipätehdas, joka oli tuolloin alallaan koko Venäjän modernein teollisuusrakennus.

1918-1940

Sodat ja maailman mullistukset vuosina 1918-1920 koskettivat osaltaan myös Rotermannin korttelia, ja suuri osa periodin myötä jäljellejääneistä, hylätyistä rakennuksista purettiin.

Rotermannin kauppiassukua edustanut, CB Rotermannin poika Christian Ernst August Rotermann, oli yksi aikakautensa johtavista kauppiasnimistä, aloittaen autojen vähittäismyynnin toiminnan Virossa vuosisadan alussa.

1920-luku oli suuren menestyksen aikaa AS Rotermannin myllytoiminnalle. Tämä menestyksen kausi päättyi vuonna 1930, kun suuri tulipalo tuhosi merkittävän osan firman omaisuudesta.

1920-1930-lukujen aikana Rotermannin korttelia asuttivat muun muassa jauho-ja leipäteollisuus, sahateollisuus, puuvillatehtaat, posliini-ja lasikoristelua toteuttaneet työpajat, sekä Rosen & Co tislaamo.

1940-1991

Kun Neuvostoliitto miehitti Viron valtion, tämä johti merkittiviin uudistuksiin Rotermannin korttelin alueella.

Kaikki yksityiset yritykset kansallistettiin tuolloin, ja muun muassa Rosen & Co. tislaamosta tuli puhdistusaineita tuottanut tehdas ja Rotermannin omistuksessa ollut tehdaskonserni nimettiin uudelleen Viktor Kingissepaksi, jyväviljaa tuottavaksi organisaatioksi.

Saksan miehityksen ajalta, 1941-1944, olleet omistukset palautettiin pitkälti entisille omistajilleen, mukaanlukien Rotermannin tehtaat ja tavaratalo, mutta tuotantokapasiteetti oli erittäin rajoitettua.

Toisen maailmansodan pommitukset hävittivät Rotermannin korttelin suhteen useita alueita, esimerkkinä Narva maantee tien varrella ollut Kunstimuuseum taidemuseo ja Mere puiesteen luona ollut upea elokuvateatteri “Grand Marina”.

Neuvostomiehitys vuodesta 1944 toi mukanaan asteittaisen Rotermannin rakennusten rappioitumisen, katukunnossapidon ja puhdistustöiden puuttumisen myötä.

Kortteli säilyi tämän miehitysperiodin läpi edelleen merkittävänä leipäteollisuuden keskuksena. Myös alan keskusjärjestö, “Leibur”, piti päämajaansa korttelissa aina 1980-luvun jälkipuoliskolle saakka.

Neuvosto-Virossa oli 1980-luvun alussa vireillä projekti, jossa Viru hotellilta olisi rakennettu leveä bulevardi satamaan, joka olisi tuhonnut Rotermannin korttelin kokonaisuudessaan.

Tämä projekti kuitenkin onneksi hylättiin suurimmaksi osaltaan vuonna 1981, paikallisten arkkitehtien vastustaessa suunnitelmaa.

1991-nykyaika

Viron itsenäistyttyä uudelleen vuonna 1991, jälleenrakentaminen ja renovaatio, myös Rotermannin korttelin suhteen, nähtiin yhtenä tapana aloittaa uusi taival itsenäisenä maana.

Neuvostoaika jätti olemassaoleviin rakennuksiin tuhoisat jälkensä, ja lähes purkukunnossa olleiden rakennusten korjaustyöt olivat useassa tapauksessa epärealistisia.

Vanhoista rakennuksista satamanpuoleisella puolella ollut suolavarasto-rakennus peruskorjattiin vuoden 1996 aikana, ja se sisältää nykyisin Viron arkkitehtuurimuseon näyttelyineen.

Korttelin lippulaivarakennuksista avautui vuoden 2011 aikana 11 salin kokoinen multiplex elokuvateatteri Coca Cola Plaza.

Samaan aikaan korttelin suojeluun tuotiin useita sääntöjä, muun muassa uusrakennusten korkeutta rajoitettiin historiallisen viljahissin korkeudelle (24 metriä).

Alueen rakennustöitä ja renovaatiota koordinoi Rotermann City OÜ, yhteistyössä arkkitehtifirmojen Kosmos (Mihkel Tüür, Villem Tomiste, Ott Kadarik), KOKO Arhitektid (Andrus Kõresaar, Raivo Kotov), Alver Arhitektid (Andres Alver, Indrek Rünkla), Teigar Sova Arhitektid (Vahur Sova), HG Arhitektuur (Hanno Grossschmidt, Tomomi Hayashi) ja Emil Urbeli Arhitektuuribüroo kanssa.

Näiden arkkitehtifirmojen ohjauksessa on mm. renovoitu historiallinen viljan varastotalo, kruubiveski-rakennus, ja tiloihin on tullut (Alver Arhitektid firman suunnittelema) rakennus Rotermanni 10 vuoden 2013 aikana.