Stradivarius Tallinnan Rotermannin kauppakeskuksessa

Stradivarius, jonka myymälä löytyy osana Rotermannin korttelin kauppakeskusta, on nuorten ihmisten vaatemuodin ketju, joka on etupäässä keskittynyt luoviin ja dynaamisiin nuoriin naisiin.

Tallinnassa ketjun toimipaikka on aivan ydinkeskustan ja sataman tuntumassa, osoitteessa Rotermanni 8.

Stradivarius Tallinna myymälä

Ylipäätään ensimmäinen brändin myymälä avasi ovensa Sabadellissä (Barcelonan lähiö), Espanjassa, vuonna 1994.

Nykyään ketjun, joka kuuluu myös mm. Zaran, Pull and Bearin, ja Bershkan omistavaan Inditex -konserniin, myymälöitä löytyy – Viro mukaanluettuna – yhteensä 57:stä maasta.

Näistä 13:ssa maassa voi ostaa Stradivariuksen tuotteita suoraan kotiin myös nettikaupan kautta.

Tosin Virossa tätä mahdollisuutta ei ole olemassa, vaan joudut käymään henkilökohtaisesti Rotermannin korttelin toimipisteessä (jonka läheltä löytyvät myös mm. Pull and Bear sekä Bershka -putiikit).

Stradivarius Tallinna kartta

Tuotemerkkinä Stradivarius-merkkiin pukeutuvat eivät välitä hiusten tai ihon väristä, eivätkä myöskään pituus tai paino ole tärkeitä tekijöitä, vaan niiden sijasta brändin ytimenä on olla mieleltään nuori ja intohimoinen muodin suhteen.

Stradivarius tekee unelmista totta kaikille niille tytöille, jotka ovat liian nuoria pukeutuakseen kuin äitinsä, mutta liian sofistikoituneita pukeutuakseen kuin teinipopparit.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tuotemerkkiä suosivat 20-35 ikäiset tytöt, joita elämässä eteenpäin vievä inspiraatio on tehty samasta energiasta kuin mikä on tuonut brändin Tallinnaan.

Yrityksen yhtenä mottona onkin että “yksi inspiroitunut tyttö voi muuttaa maailman”. Tarina alkaa hänestä.

Firma suunnittelee tuhansia vaatekappaleitaan ja somisteitaan Espanjasta käsin, josta se jakelee tuotteita yksinoikeudella yli 57:ssä maassa oleviin putiikkeihinsa.

Kun yritys perustettiin Barcelonassa 1994, se sai nopeasti uskollisia käyttäjiä nuorista naisista, joita brändin käyttöön houkutteli etenkin sen jatkuva kehitys maailman muutosten mukana ja ajankohtaisena pysyminen.

Vuonna 1999 Inditex Group, maailman suurin muotikonserni, pisti saman asian merkille, hankkien brändin talliinsa.

Tämän uuden taustavoimansa avulla Stradivarius pystyi nopeasti tuomaan konseptinsa uusille markkinoille, myös Euroopan ulkopuolella, lähes kaikille mantereille.

Ensimmäisen Espanjan ulkopuolisen myymälänsä ketju oli avannut tosin jo vuonna 1997, kun Portugalin Lissabonin toimipaikka avasi ovensa.

Ulkomaiden laajenemisen merkkipaaluja olivat etenkin vuosi 2000 (Ranska, Kypros, ja Saudi Arabia) sekä 2008, jolloin ensimmäinen amerikkojen mantereiden puolinen putiikki avasi ovensa Bogotassa, Kolumbiassa.

Vuoteen 2009 mennessä (yrityksen 15. toimintavuosi) tämä menestystarina oli tuonut ketjulle jo 500 myymälää (viidessadas avattiin juhlamenoin Kreikassa).

Merkkipaaluna muotiketjulle toimi myös firman nettikauppa, joka tuli tarjolle vuoden 2011 aikana.

Stradivariuksen internetkauppa osoittautui nopeasti menestykseksi, nettimyynnin ollessa ensimmäisen toimintavuoden aikana yli miljardi euroa.

Nykyään Sabedellin lähiöstä vaatimattomista oloista alkunsa saanut brändi on edustettuina 57:ssä maassa, kaikkiaan 871 myymälän voimin (tätä kirjoitettaessa uusimman putiikin avautuessa juuri Meksikossa).

Nettikauppa, joka on yksi tuotemerkin toiminnan kulmakivistä, on tarjolla ostosten tekemistä varten 13:sta maassa, muiden maiden asiakkaiden voidessa käyttää nettiputiikkia mm. kuukausittaisen lookbookin selailuun.

Stradivarius Lookbook Tallinna

Stradivarius Tallinna
Rotermanni 8
10151 Tallinna

Stradivarius on muotiketjuna kansainvälinen naisten muodin brändi, osana espanjalaista Inditex group konsernia.

Firma sai alkunsa vuonna 1994 perheomisteisena, innovatiivisen konseptin tarjonneena putiikkina Espanjan Barcelonassa.

Stradivarius liitti voimansa yhteen Inditex Groupin kanssa vuoden 1999 aikana.

Inditex, maailman suurin muotikonserni, operoi omalta osaltaan yli 6200 myymälää maailmanlaajuisesti.

Konsernin brändeihin kuuluvat mm. Zara, Pull and Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterqüe, Tempe, sekä Lefties.