Suomalaisten suosimat Tallinnan hotellit

Useissa hotellien varauspalveluissa on mahdollista tarkastaa asiakkaiden antamat pisteet kullekin hotellille, ja tällä sivulla on top 5 hotellit Tallinnassa tällä kriteerillä Booking.com palvelusta.

Kaikkein parhaimmat pisteet palvelussa ovat Tallinnan suhteen yleensä itse asiassa vuokrattavissa oleville asunnoille, joka kuvastaa etenkin pidempään Tallinnassa lomailevien tyytyväisyyttä näihin asuntoihin.

Tyypillisempi suomalainen turisti viipyy Tallinnassa kuitenkin vain yhden tai muutaman yön (esimerkiksi viikonloppuna), joka näkyy hotellien saamien arviointien suurempana lukumääränä verrattuna huoneistohotelleihin ja lyhytaikaisesti vuokrattaviin asuntoihin.

St Petersbourg Hotel
Rataskaevu 7
10123 Tallinna

Kaikkein parhaimmat ka. pisteet Booking.com palvelussa asiakkailta on hotelleista saanut St Petersbourg Hotel, joka sijaitsee erinomaisella paikalla vanhaakaupunkia, osoitteessa Rataskaevu 7.

St Petersbourg Hotel Tallinna julkisivu

Kyseessä on boutique-tyylinen hotelli, joka tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että huoneet ovat erittäin yksilöllisesti ja tasokkaasti sisustettuja, kuin myös sitä, että asiakkaat saavat aina yksilöllistä, erinomaista asiakaspalvelua.

Yksi paikan charmia nostava tekijä on se, että hotelli on restauroitu fantastiseen kuntoon edustamaan sitä keskiaikaista loistoa, jota tuolloiset äveriäät venäläiset kauppiaat odottivat majoituspaikaltaan.

Tähän historialliseen yltäkylläisyyteen on yhdistetty kaikki se moderni teknologia ja mukavuudet, joita voit odottaa neljän tähden tasoiselta hotellilta.

Deluxe huone St Petersbourg Hotel Tallinna

Huoneita (mukaanlukien sviitit) hotellissa on vain 27 kappaletta, ja niiden design on kussakin tapauksessa yksilöllinen, ja heijastaa menneiden aikojen venäläisten kauppiaiden suosimaa tyyliä.

Paikan rakennus itsessään on peräisin 1400-luvulta, jolloin rikas venäläinen kauppias osti sen itselleen, ja jälleenrakennutti sen nykyiseen oloasuunsa arkkitehti August Gablerin johdolla.

Viimeisimmät renovaatiot ovat tuoneet hotelliin viimeisimmät teknologiset edistysaskeleet, jotka on integroitu rakenteisiin mahdollisimman huomaamattomasti läpi rakennuksen.

Perushuoneet hotellissa ovat Superior huoneita, kooltaan 25-28 m2. Näistä huoneista löytyy aina kirjoituspöytä, satelliitti TV, huoneensisäinen tallelokero, puhelin, en suite kylpyhuone (joko suihkulla tai kylpyammeella), hiustenkuivain, ja kylpytakit.

Parempaa luksusta etsiville hotellista löytyvät myös 25-28 m2 kokoiset Deluxe huoneet (kuvassa yllä), Junior Suites sviitit (35 m2), sekä sviitit (45 m2).

St Petersburg tarjoaa muina palveluina asiakkailleen lisäksi mm. varattavissa olevia konferenssitiloja, yksityisen saunan ja hierontapalvelut, kuin myös limusiinipalvelun.

Vieraana hotellissa pääset nauttimaan myös vanhankaupungin parhaimpiin kuuluvista kulinaarisista nautinnoista, paikan ravintoloissa Nevskij ja Kuldse Notsu Kõrts.

St Petersbourg Hotel Nevskij ravintola Tallinna

Ravintoloista Nevskij, joka on nimetty keskiaikaisen sankariprinssi Alexander Nevskijn mukaan, valmistaa ruokia venäläisten keittiöperinteiden mukaisesti.

Ruokailupaikkana Nevskij on haute cuisine ravintola, jonka menu kattaa myös perinteiset venäläiset herkut kuten blinit, kaviaarin, ja borsh-keiton.

Suosittu tapa tutustua ravintolan tarjoamaan makumaailmaan on ottaa paikan Chef de Cuisinen kokoama viiden ruokalajin ‘Menu a’la Chef’.

Ruokailutilat ovat elegantisti tapetoidut venäläiseen tyyliin, joihin varjoja luo tunnelmallinen kynttilävalaistus.

Kuldne Notsu Korts ravintola Tallinna

Paikallisten ja turistien yhtälailla suosima Kuldse Notsu Kõrts on puolestaan vanhankaupungin johtavia virolaisen keittiön ravintoloita.

Ravintola käyttää menustaan löytyvissä ruokalajeissa reseptejä, joita virolaiset perheet ovat antaneet eteenpäin sukupolvien yli vuosisatojen ajan.

Tätä historiaa kunnioitetaan myös ruoan raaka-aineissa, jotka tulevat ruokalajeihin mahdollisimman pitkälle paikallisilta tuottajilta ja maatiloilta.

Kohokohtiin Kuldse Notsu Kõrtsin kävijöillä ovat useimmiten kuuluneet paikan kotitekoiset juustot sekä ‘makkarajuhla’ menu, josta löytyy esimerkiksi virolaista verimakkaraa.

Tunnelmaa kohottamassa on usein myös paikallisia muusiikkoja ja trubaduureja, ja kesäisin voit ruokailla paikan tunnelmallisella terassilla.

Hotel Telegraaf
Vene 9
10123 Tallinna

Viiden tähden Hotel Telegraaf sijaitsee upealla paikalla Tallinnan vanhaakaupunkia, Vene kadun (‘venäläinen katu’) varrella, osana kaupunginosan latinalaista korttelia, nähtävyyksien ympäröimänä (mm. raatihuoneentori on 70 m päässä).

Hotelli Telegraaf Tallinna

1800-luvulla telegraafi mullisti maailman, ja nykyinen hotelli sijaitsee vuodelta 1878 peräisin olleen Viron Telegaafi yrityksen tiloissa, josta johtuu paikan käytössä oleva nimi.

Lähellä vanhankaupungin raatihuoneentoria olevan sijaintinsa ja erinomaisten palvelujensa ansiosta paikka on suosiossa etenkin turistien keskuudessa, mutta myös vaativat liikematkustajat valitsevat Telegraafin usein majoituksekseen.

Hotelli Telegraaf Tallinna executive huone

Hotellissa on yhteensä 86 ylellistä huonetta: Executive huoneita (yllä kuvassa), Superior huoneita, sekä 3 perus-sviittiä ja yksi Presidential Suite -sviitti.

Huoneista löytyy monipuolinen valikoima erilaisia kokonaisuuksia, joko sisäpihalle olevilla näkymillä tai katunäkymillä, historiallisella tai modernilla sisustuksella.

Huoneiden yleiskuva on Modern Art tyylinen, Art Deco yksityiskohdilla ja hienostuneella & elegantilla kalustuksella.

Varustuksen puolesta kustakin huoneesta löytyy ilmastointi ja huoneensisäinen tallelokero, taulu-TV, kuin myös koko rakennuksen kattava WiFi laajakaista internet yhteys.

Ruokailun puolesta hotelli tarjoaa tasokkaan Ravintola Tchaikovskyn, Symphony Lounge tilat yksityistä ruokailua varten, sekä lobbybaarin.

Ravintola Tchaikovsky Hotel Telegraaf Tallinna

1700-luvun lopulla useat ranskalaiset huippukokit hakeutuivat töihin Venäjälle, joka jätti pysyvästi jälkensä maan ruokakulttuuriin, ja Ravintola Tchaikovsky juhlistaa tätä historiaa menullaan.

55-asiakaspaikan kokoisen ravintolan intohimona onkin jälleenrakentaa etenkin menneiden aikojen mestareiden unohdettuja reseptejä, valmistettuna moderneilla metodeilla.

Ravintolan taso näkyy mm. siinä, että se valittiin vuonna 2013 Tallinnan parhaaksi ravintolaksi (Flavours of Estonia organisaation toimesta), ja toiseksi parhaaksi koko maan alueella.

Elemis SPA Hotel Telegraaf Tallinna

Oman houkutuksensa hotellin palvelujen joukossa on sen luksusmainen kylpylä, Elemis SPA, jossa voit valita useista erilaisista rentouttavaista ja virkistävistä hoidoista.

Elemis SPA:n kokonaisuuteen kuuluvat valikoima hierontoja, korkealaatuiset kasvohoidot, vartalo-ja käsiterapiat, 3×10 m vesi-allas, täysikokoinen jacuzzi, sauna, sekä höyrykylpy.

Schlössle Hotel
Pühavaimu 13/15
10123 Tallinna

Schlössle Hotel kuuluu samaan hotelliketjuun Tallinnan St Petersbourg hotellin kanssa, ja näitä paikkoja yhdistää korkeatasoiset tilat, palvelut, ja erinomainen sijainti osana Tallinnan vanhaakaupunkia.

Schlossle Hotel Tallinna

Hotelli on rakennettu alusta alkaen edustamaan parhainta virolaista menneisyyttä ja historiallista kauppiaskaupungin loistokkuutta.

Tästä osoituksena ovat hotellin sisustukseen kuuluvat massiiviset puiset palkit, antiikkikalustukset, lobbyn romanttinen takka, kuin myös historialliset kiviseinät.

Hotel Schlossle Tallinna Superior huone

Yhteensä tästä tasokkaasta hotellista löytyy 23 huonetta & sviittiä, kukin heijastaen vanhallekaupungille tyypillistä charmia.

Kaupunginosaa historiallisesti suosineiden varakkaiden kauppiaiden tyyli on jälleenrakennettu hotellin huoneisiin, tuoden ulottuvillesi aidosti yksilöllisen yöpymiskokemuksen Tallinnassa.

Huolimatta hotellin panostamisesta menneiden aikojen ilmapiirin luomiseen, kaikkiin huoneisiin on diskreetisti integroitu modernit hotellimukavuudet.

Esimerkiksi Superior huoneissa (kuvassa yllä) on vakiona en suite kylpyhuone, WiFi internet yhteys, minibaari, LCD TV ja DVD soitin, huoneensisäinen tallelokero, housuprässi, sekä kylpytakki.

Marbella Club Grill ravintola Hotel Schlossle Tallinna

Hotellin ravintolana toimii yksi kaupungin parhaista ruokailupaikoista, hotellin kv. vieraiden kuin myös paikallisten kosmopoliittisten & bisnes-asiakkaiden keskuudessa suosittu Fine Dining ravintola “Marbella Club Grill”.

M.C. Grill ravintola tuo sofistikoituneen otteen perinteiseen fine dining kokemukseen yhdessä vanhankaupungin parhaista osoitteista.

Paikassa ruokailun mukavuutta parantaa sen erinomainen ilmapiiri, johon kuuluvat loimuava takkatuli ja elegantti, luksusmainen sisustus.

Menu ravintolssa koostuu niin houkuttelevista klassikoista kuin moderneista ruokalajeista, kukin parhaimmista kauden raaka-aineista.

Swissotel Tallinn
Tornimae 3
10145 Tallinna

Tallinnan luksushotellien joukossa viiden tähden majoituspaikka Swisshotel Tallinn nousee omiin korkeuksiinsa, kirjaimellisesti, sillä se sijaitsee kaupungin korkeimmassa pilvenpiirtäjässä.

Swissotel Tallinna hotelli

Kiitos hotellin korkeuden, sinulla on upeat näkymät hotellin ikkunoista ympäröivään Tallinnan finanssikaupunginosaan, ja mahdollisesti myös aina vanhaankaupunkiin ja Baltianmerelle saakka.

Hotellin on bisnesvieraiden kannalta erinomaisella sijainnilla, aivan Tallinnan pankkikeskustan yhteydessä, ja Lennart Meri lentokenttä on toisaalta lyhyen 15 minuutin ajomatkan päässä.

Vanhankaupungin alkuun on hotellilta 10 minuutin kävelymatka, joten et ole hotellin vieraana kaukana myöskään Tallinnan tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Swiss Advantage huone Swissotel Tallinna

Swissôtel Tallinnan huonevalikoimasta löytyy 238 tyylikästä & modernia vaihtoehtoa, kustakin upeat näkymät ympäröivään Viron pääkaupunkiin.

Liikematkustajia on huonevalikoimassa muistettu Executive huoneluokalla, josta löytyy isokokoiset työpöydät, ergonomiset työtuolit, kuin myös pääsy Swiss Executive Lounge tiloihin cocktaileja ja tapaamistiloja silmälläpitäen.

Jos etsit parhainta luksusta, Swissôtelin 11 sviittiä ja Presidential Suite sviitti tarjoavat joukon lisäetuja, huippumodernin viihdekeskuksen, sekä myös pääsyn Swiss Executive Lounge tiloihin.

Kids Room Swissotel Tallinna

Yksi kohokohta huoneiden joukossa on Swissôtel Tallinnan lapsille ja teini-ikäisille tarkoitettu huoneluokka, Kids Room (yllä kuvassa), yleensä väliovella aikuisten huoneeseen (tai heidän viereisessä huoneessa ilman väliovea).

Kids Room huoneluokassa löytyy mm. leluja, DVD-elokuvia, sekä videopelejä, kuin myös leikkinurkkaus, ja Disney-teemaiset sänkyvaatteet ja kylpyhuoneen pyyheliinat.

Viiden tähden hotellina Swissotel on panostanut myös oheispalveluihin ja muihin tiloihin.

Hotellista löytyy mm. kolme erinomaista ravintolaa ja kaksi baaria, lämmitetty uima-allas saunalla ja höyrykylpy-huoneella, sekä huippumoderni fitness-keskus.

Horisont ravintola Swissotel Tallinna

Erityisesti kokemisen arvoinen kokemus oheispalveluista on hotellin ylimmästä kerroksesta löytyvä, eurooppalaista keittiötä edustava Ravintola Horisont, upeilla panoramisilla näkymillä Tallinnaan.

Voit tulla nauttimaan ylimmän kerroksen näkymistä myös ravintolan 50-asiakaspaikan kokoisesta baarista (Horisont Bar), joka on avoinna päivittäin klo 17 – 01.

Muista ruokailumahdollisuuksista voit esimerkiksi kokeilla aitoja sveitsiläisiä herkkuja Cafe Swiss:ssä sekä luksusmaisia kakkuja ja sandwicheja No3 Deli Lounge & Barissa.

Purovel Spa & Sport Swissotel Tallinna

Pitkän kaupungilla vietetyn päivän jälkeen monille hotellin kohokohdaksi nousee kuitenkin paikan kylpylä, Purovel Spa & Sport.

Purovel Spa & Sportista löytyy laaja valikoima virkistäviä hoitoja, aina hydroterapiasta kuumakivihierontoihin saakka.

Kylpyläkompleksi on myös fitness-keskus, huippumodernilla kuntoilulaitteilla, venyttelymatoilla, ja vapaapainoilla. Voit kuntoilla tiloissa myös osana ryhmäliikuntaa.

The Three Sisters Hotel
Pikk 71/Tolli 2
10133 Tallinna

Viiden tähden tasoinen, vanhastakaupungista Tallinnaa löytyvä Three Sisters hotelli kuuluu maineikkaaseen, kansainväliseen Relais & Chateaux hotelli-ryhmään.

Three Sisters hotelli Tallinna

Paikka, joka on ollut avoinna asiakkaille vuodesta 2003, on rakennettu vuodelta 1362 alunperin olevaan kolmen kauppiastalon ryhmään, joihin on jälleenrakennuksen myötä tuotu kaikki modernit hotellimukavuudet.

Hotellin sijainti on erinomainen ja erikoinen, 1500-luvulta olevan vanhankaupungin muurin yhteydessä, josta pääset tutustumaan kaikkiin kaupunginosan nähtävyyksiin lyhyen kävelymatkan kautta.

Koska vanhakaupunki on kooltaan kohtalaisen kompakti, pääset kävelemällä hetkessä myös alueen parhaille ravintoloille, shoppailupaikoille, sekä ilta-elämän keskuksiin.

Superior huone Three Sisters Hotel Tallinna

Kukin The Three Sisters hotellin 23:sta tilavasta huoneesta on hyvällä maulla sisustettuja, ja niiden ainutlaatuiset muodot ja koot johtuvat rakennuksen 1300-luvulta olevasta historiasta.

Vakiona kaikista huoneista löytyy kuitenkin joukko ominaisuuksia, kuten artisaanikalusteet, Babor SPA kylpyhuonetuotteet, taulu-TV satelliittikanavin, CD/DVD soitin, hiustenkuivaaja, säädettävissä olevat valot ja pimennysverhot, kylpytakit ja kylpytohvelit, huoneensisäiset tallelokerot, kuin myös suoravalinta puhelin.

Muista tämän viiden tähden hotellin palveluista kohokohtina ovat mm. huippuravintola Bordoo, lobbybaari, yksityinen ruokailutila, sekä lobby lounge tila takalla.

Ravintola Bordoo Tallinna

Ravintola Bordoo on maailmanluokan ruokailupaikka, jonka menu on koottu kansainvälisen keittiön mukaisesti, paikallisia raaka-aineita ja kauden satoa hyödyntäen.

Ruokailu ravintolassa alkaa aamuisin tasokkaalla aamiaisella. Paikka on muina aikoina kuuluisa etenkin ‘Carte Blanche’ menustaan, jonka ravintolan chef keskustelee läpi kanssasi, mukauttaen sen täydellisesti makumaailmaasi.

Kesäkauden läpi ravinton tunnelmaa kohottaa sen sisäpihan patio (avoinna päivittäin klo 12 alkaen), joka tuo ruokailuun oman romanttisen lisänsä.

The Three Sisters tarjoaa myös 3S Bar baarin, joka on avoinna päivittäin klo 14 alkaen.

Valikoima tuotteita 3S Bar:ssa sisältää kahveja, kotitekoisia kakkuja, ja iltaa kohden suosittuja signature cocktail juomia.