Tallink Superstar Tallinna laiva

Tallink-Silja operoi varustamona yhtä kaikkein moderneimmista laivastoista Baltianmeren reiteillään, joista löytyy vaihtoehtoja Helsinki-Tallinna reitin lisäksi myös Tukholmaan (ja Tukholmasta Riikaan & Tallinaan).

Varustamon erikoisosaamiseen kuuluvat myös lyhyet päiväristeilyt Ahvenanmaan saariston ja Turun sekä Tukholman väleillä.

Helsinki-Tallinna välillä operoivista lautoista yksi suosituimmista on risteilyalus nimeltään Tallink Superstar, joka matkustaa välin 2 tunnissa per suunta.

Alus, joka on ollut liikenteessä vuodesta 2008, sisältää yhteensä 185 hyttiä, ja pystyy kuljettamaan maksimissaan 2080 matkustajaa 10 kantensa alueella.

Kun matkustat Superstarin kyydissä kohti Tallinnaa, matka alkaa aina Helsingin Länsiterminaalista (Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki).

Superstar risteilyalus Helsinki Tallinna

Tallinnan puolella alus saapuu vanhakaupungin lähellä sijaitsevaan Reisisadaman D-Terminaaliin, osoitteessa Lootsi 13, 10151 Tallinna.

Jos otat yhden tarjolla olevista 185 hytistä matkallesi, ne löytyvät sekä kannelta 6 (kohti laivan takaosaa) sekä kannelta 7. Hyteistä 93 on B-luokan sisähyttiä ja 92 A-luokan hyttiä merinäkymin.

Valikoimasta löytyy myös 2 erikoisvarusteltua liikuntaesteisille tarkoitettua hyttiä.

Kukin hytti on kooltaan 10 m2 ja voi majoittaa maksimissaan 4 henkilöä. Hyteistä löytyy aina WC sekä suihku.

Superstar hytti A4 Tallinna Helsinki

Vaikka matka kohti Tallinnaa kestää vain 2 tuntia, ruokailu on yksi keskeisistä elementeistä useimmille Superstarin kyydissä matkaavalle.

Suosituimpiin tapoihin ruokailla Superstarin kyydissä kuuluu Shuttle Buffet ravintola, jonka löydät laivan kannelta numero 8, laivan keskiosasta.

Shuttle Buffet ravintola Superstar Helsinki Tallinna

Ravintola, jossa on tilat yhteensä 300 asiakkaalle, tarjoillaan aamulähdöillä aamiaisbuffet, ja lämmin iltabuffet iltalähdöillä (poikkeuksena viimeinen lähtö, jolloin ravintola on suljettu).

Jos buffet ruokailu ei kiinnosta, voit hakea ruokailukokemusta myös Superstarin a la carte ravintolasta.

Nopeaan nälkään hyvä vaihtoehto on puolestaan 8. kannelta löytyvät pikaruokalat: Hamburger Bar Preston, Pizza Roman & jäätelöbaari Pinocchio.

Kahvilakokemusta voit hakea samalta (8.) kannelta löytyvästä Sardinia Cafesta, jossa on yhteensä 185 asiakaspaikkaa.

Kahvilan ruokavalikoimasta löytyvät naposteltavat kuten pullat, sandwichit, kolmioleivät, salaatit, ja kahvileivät.

Baaripuoli on laivalla hoidettu kolmen eri paikan voimin: Bar Dolce Vita (kansi 8), Bar Da Vinci (kansi 8), sekä Sole Bar (kansi 9).

Näistä Bar Da Vinci on mukava piazza tyylinen paikka, josta löytyy myös avoin terassi-osio.

Avokannella sijaitseva Sole Bar on avoinna vain kesäisin, ja tuolloinkin riippuen sääoloista.

Voit tehdä myös ostoksia laivalla. Tarjolla on muun muassa 1500 m2:n kokoinen Supermarket-kauppa, jossa tuotevalikoima kattaa kulutustuotteiden ja pienten sisustustavaroiden lisäksi kosmetiikan.

Superstar ruokamarkkina Helsinki Tallinna

Paras paikka hajuvesien ja parfyymien ostoon on kuitenkin laivan oma parfyymikauppa, jossa edustettuina löytyvät kaikki nimimerkit ja ihonhoidon parhaimmat tuotteet kosmetiikan suhteen.

Myyjinä parfyymikaupassa ovat alan asiantuntijat, joten sinun kannattaa käyttää hyväksesi tilaisuutta keskustella tarpeisiisi soveltuvimman tuoksun löytämisestä.

Ostoksia voi tehdä myös Superstar laivan ruokamarkkina kaupassa, jossa hyllyt ovat varusteltuja paikallisilla erikoisuuksilla ja pienillä tuliaistuotteilla (mukaanlukien merkit Sagaform, Iittala ja Pentik).