Tallinkin 22h Tallinna risteilyt

Yksi suosituimmista tavoista suomalaisten keskuudessa matkustaa Tallinnaan on tehdä Tallinkin 22h risteily kaupunkiin.

Suosiota ovat näille M/S Silja Europa laivoilla tehdyillä matkoille nostattaneet etenkin erilaiset teemalähdöt viihdeartisteineen.

22h risteilyissä (jotka lähtevät Helsingistä joka ilta klo 18:30) jää mukavasti aikaa maissaoloon laivalla viihtymisen ohessa.

Tallink Europa Helsinki Tallinna

Aikaa Tallinnassa käymiseen on noin neljä tuntia, jossa ajassa ehtii vaikkapa käydä kiertämässä jonkin kaupungin upeista kauppakeskuksista.

Viihdelämän puolesta laivalla on jokaisena iltana tarjolla huippu-DJ artisteja sekä trubaduureja.

Hyttien suhteen voit valita kaikkiaan 1152 majoitustilasta, mukana vaihtoehtoja aina ylellisistä sviiteistä ikkunattomiin C-luokan hytteihin saakka.

Perushyttiluokista ns. “Family” hytit on varattu perhematkailijoiden käyttöön, vähintään 5/6 hengen lapsiperheille.

Family-hytit, joista löydät sekä ikkunallisia että ikkunattomia vaihtoehtoja, on sijoitettu 5. kannelle, ja ne koostuvat kahdesta väliovellisesta hytistä.

Tallink Europe A hyttiluokka

A-hyttiluokka on puolestaan korkeatasoinen, 9 m2 kokoinen majoitustila 2-4 hengelle merinäköalalla, joita löytyy kansilta 5, 9, sekä 10. Hyteistä löytyy mm. televisio.

B-hyttejä on kahta luokkaa, B-hytti ja B2-hytti. Näistä B-hytti on ikkunaton 9 m2 kokoinen, ja tarkoitettu 2-4 hengelle. Näitä hyttejä löytyy kansilta 5, 9, 10 ja 11.

B2-hytit ovat myös ikkunattomia, hieman pienempiä (7 m2), ja ne on tarkoitettu 1-2 henkilölle. Hyttejä löytyy kansilta 5 ja 9-11.

Halvin hyttiluokka on C-HYTTI, jotka ovat ikkunattomia (ja televisiottomia) hyttejä kannella 2. Kooltaan hytit ovat 8,1 m2.

Ruokailupaikoista M/S Silja Europa tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja.

Yksi suosituimmista ruokailupaikoista merimatkan aikana on Buffet Europa, jonka kattaukseen on laitettu makuja aina Skandinaviasta Aasiaan saakka.

Paikan erilliset noutopöydät on jaettu toreihin (esimerkiksi vihannestoriin, kalatoriin, tex-mex toriin ja antipasto-toriin), joissa voit nauttia herkuista haluamassasi järjestyksessä.

Trendikkäintä ruokailu on laivan Maxim à la carte ravintolassa, joissa menu on koottu aina kauden parhaista raaka-aineista ja resepteistä.

Ruokailuun kuuluvat aina mukaan myös alku- ja jälkiruokapöydässä tarjolla olevat herkut, joita tukee tarjolla oleva ruokalista vaihtoehtoineen.

Venäläisen keittiön ystäviä hemmotellaan M/S Europalla ravintola Russian Maximilla, jonka ruokalistalta löytyvät muun muassa blinit ja muut perinteiset venäläisruoat.

Ravintola sijaitsee 8. kannella, aivan Maxim à la Carten vieressä.

Mikäli etsit ravintolakokemusta pihvin, salaatin, tai burgerin seurassa, Taurus-ravintola on oikea osoitteesi laivalla.

Grill & Cafe Food Market tarjoaa omasta puolestaan grilliherkkuja, kotiruoka-annoksia, ja salaattibuffetin.

Paikan Food Market osio elää aina laivalla voimassa olevien teemoja (ja toisaalta myös ruokatrendien) mukaan, ja voit valita annoksesi useista tarjolla olevista ruokapisteistä ruokapaikan sisällä.

Kahvilakokemuksen tarjoaa puolestaan M/S Europan Seaside Cafe, jossa voit nauttia merimatkasta kupin kahvista ja pikkupalan seurassa.

Corner Bar MS Europa Helsinki Tallinna

Baareja ja klubeja laivalla ovat puolestaan Joe’s Place, Corner Bar, Moonlight Bar & Disco, ja Ocean Club.

Oma viehätyksensä M/S Europalla vietettyyn aikaan tuovat mahdollisuudet ostoksiin ja tuliaisten hankkimiseen.

Yksi ostosten peruspaikoista on risteilylaivan Supermarket, myymälä, jossa valikomasta löytyvät väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet.

Silja Europa Supermarket myymälä

Muotia myy puolestaan Silja Europan Fashion Shop. Myymälän valikoimasta löytyvät laatumerkit (mm. Esprit, Mexx, Jackpot, Tommy Hilfiger, MAC, Blend She, Sand, Blend, ja CK), hittituotteet, ja paljon tarjouksia kaikille kukkaroille.

Kotiinviemisten ja tuliaisten hankinnassa auttaa myös Sea Shop, josta löytyy matkamuistojen ohella myös esimerkiksi Iittalan lasia ja vaihtuvia tarjouksia.

Jos etsit kosmetiikkaa ja hajuvesiä, laivan Perfumes & Cosmetics on näiden tuotteiden itsepalvelumyymälä, varustettuna asiantuntevilla asiakaspalvelijoilla.

Parfymerian myyntikuvaston saat mukaasi jo maista Tallink Siljan myyntipisteistä (tai terminaaleista).

Syömisen, ostosten teon, ja juhlinnan ohella M/S Europan palveluihin lukeutuvat erilaiset muut palvelut ja tilat, kuten Sauna Beach.

Sauna Beach Silja Europa risteilyalus

Sauna Beachin ja sen kylpyläosaston (12. kannen) tiloista löytyy saunoja, uima-altaita, porealtaita, sekä palveluita kuten hierontoja.

Palveluihin lukeutuvat myös kampaamo-kauneushoitola, Hera Salongid (12. kansi), jonne voit varata ajan omasta hytistäsi, laivan infosta, tai suoraan kampaamo-kauneuhoitolasta.

Kauneushoitojen suhteen palveluihin lukeutuvat perushoidot kuin tasokkaat hoitokokonaisuudetkin. Voit tilata risteilysi aikana mm. kosmetologi palveluita, meikkauksen, manikyyrin, tai hieronnan.

Mikäli noudatat tiukkaa treenausohjelmaa, laivalta löytyy kuntoilijoille oma kuntohuoneensa kannella 12.

Voit ostaa pääsylipun joko pelkästään salille, tai yhdistelmälipun, jolla pääset käymään myös saunassa treenin jälkeen.