Tallinnan eko-ja luomukaupat

Tallinna on täynnä erinomaisia eko-ja luomukaupat toimipaikkoja, ja usein ekologisia tuotteita myyviä putiikkeja löytyy etenkin kaupungin suurten kauppakeskusten yhteydestä.

Virossa, kuten muuallakin Euroopassa ja Suomessa, eko-ystävällisten ja luonnonmukaisesti valmistettujen tuotteiden kysyntä on ollut voimakkaassa kasvussa jo vuosien ajan.

Tallinnan eko-ja luomukaupat Biomarket

Kun käyt lomalla Tallinnassa, kaupungin kattava valikoima näitä tuotteita myyviä paikkoja yhdistettynä maan edullisisiin hintoihin, tarjoaa hienon tilaisuuden täydentää kotivarastoja.

Eko-ystävällisiä tuotteita myydään myös omilla osastoillaan Tallinnan suurimmissa hyper-ja supermarketeissa sekä tavarataloissa, mukaanlukien Kaubamaja, Stockmann, Selver, Rimi, ja Prisma.

Useat näistä tuotteista on merkitty erikseen ekomerkeillä, joka virolaisilla vastineilla tai kansainvälisesti tunnetuilla merkeillä.

Nämä merkit yleensä tarkoittavat sitä, että ne on tuotettu luontoystävällisesti, tai että ne täyttävät tietyt luomukriteerit, tai että ne on tuotu hyllylle myyntiin reilun kaupankäynnin (“fair-trade”) periaatteiden mukaisesti.

Aroomipood Ülemiste Keskus
Suur-Sõjamäe 4
11415 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.aroomipood.ee

Aroomipood Tallinna

Ülemiste Keskus kauppakeskuksessa toimiva Aroomipood myy maailmankuuluja englantilaisvalmisteisia luonnonmukaisia eteerisiä öljyjä aromaterapia kylpykosmetiikkana.

Valikoimat myymälässä kattavat kylpysuolat ja -pallot, ihovoiteet, tuoksu-uutteet, saippuat, shampoot, geelit, vartalovoiteet, aromaterapia-kynttilät, sekä oheistuotteet.

Myymälä edustaa tuotemerkkejä Yankee Candle, Bomb Cosmetics ja Ziaja.

Biomarket Kaubamaja
Gonsiori 2
10145 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 9-21
www.biomarket.ee

Biomarket Rocca al Mare
Paldiski mnt 102
13522 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.biomarket.ee

Biomarket Solaris
Estonia pst 9
10143 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.biomarket.ee

Biomarket Viimsi
Randvere tee 6
11911 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-20, la klo 10-18, su klo 10-16
www.biomarket.ee

Biomarket Ülemiste
Suur-Sõjamäe 4
11415 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.biomarket.ee

Biomarket Tallinna Solaris ostoskeskus

Biomarket myymälät sisältävät Viron suurimman ja mielenkiintoisimman valikoiman ekologisia, terveys- ja hyvinvointituotteita.

Kun ostat alan markkinajohtajalta, voit varmistua, että tuotteet ovat terveellisiä, puhtaita, ja turvallisia. Valikoimasta suuri osa onkin sertifioituja eko-ja luomutuotteita.

Tuotevalikoima kattaa tuotteet sekä päivittäistarpeisiin että lahjatavaroiksi.

Mikäli olet epävarma siitä, mitkä tuotteet soveltuvat parhaiten tarpeisiisi, voi aina kääntyä paikan asiantuntevan henkilökunnan puoleen, jotka voivat ohjata oikeanlaisiin ratkaisuihin.

Biomarket ketjun myymäläistä suurikokoisin on Biomarket Kaubamaja.

Sen tiloista löytyy normaalivalikoiman ohella myös mm. ekokahveja, smoothie-juomia, sekä ekoleivonnaisia.

Loitsukeller
Müürivahe 17
10140 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-19, la klo 10-17, su klo 11-17
www.loitsukeller.ee

Loitsukeller Tallinna

Loitsukeller on “new age” tyylinen ekokauppa.

Myymälän tuotevalikoima kattaa mm. puolijalokivet, tekojalokivet, hopeakorut puolijalokivillä, onnen talismaanit, feng shui kristallit, sekäennustustarvikkeet (Tarot-kortit, ennustuskortit, riimut, heilurit jne.).

Voit ostaa myös Himalajan suolaa ja suolalamppuja/-kynttilänjalkoja, jauhoja / siemeniä, eteerisiä öljyjä, aromaterapialamppuja, tuulikelloja, esoteeristä kirjallisuutta, ja paljon muuta.

Loodusand
Jaama 3
11621 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10- 18, la klo 10-16, su klo 10-14
www.loodusand.ee

Loodusand Tallinna

Loodusandin valikoimiin sisältyvät ekotuotteet ja mahdollisimman luonnonmukaiset ruoka-ja kosmetiikkatuotteet.

Looduspere Pirita Selver
Rummu 4
11911 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 10-20, su klo 10-18
www.looduspere.ee

Looduspere Viru
Viru väljak 4
10148 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 9-20, su klo 10-18
www.looduspere.ee

Looduspere pood Tallinna

Looduspere (suomeksi “Luonnollinen perhe”) on vuodesta 2004 toiminnassa ollut ekokauppaketju, joka maahantuo luonnonmukaisia ja ekologisia ruokatuotteita ja tuotteita muissa kategorioissa etenkin Saksasta, mutta myös Englannista, Itävallasta, Suomesta, Espanjasta, ja Ranskasta.

Firman edustaa Virossa ekobrändeistä mm. merkkejä Moltex ÖKO, Natracare, Ecover, Ecodoo, Alva, Acorelle, Centifolia, Femmecup, Didymos, Disana, LIKEaBIKE, Ulrich-natürlich, Gollnest & Kiesel, Ökonorm, Living Crafts, Pickapooh, Heitmann Felle, Kept Jr., Savon du Midi, Pural, Windmills organics, Naturkind, 3 Chenes, sekä Lea Nature.

Loodusperellä on nykyään yhteensä neljä toimipaikkaa Virossa, suurimpien kauppakeskusten yhteydessä, mutta firma myy tuotteita lisäksi tukkuperusteisesti avainasiakkailleen.

Maan alueella näihin avainasiakkaisiin sisältyvät suurimmat supermarket-ketjut kuten Selver, Rimi, ja CoMarket, mutta myös Stockmann tavaratalo, sekä lähes kaikki yksittäiset luomukaupat Virossa, Latviassa, ja Liettuassa.

NOP
J. Köleri 1
10150 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8- 22
www.nop.ee

Nop Tallinna

Ekokauppa ja kahvila NOP toimii yhdessä Kadriorgin historiallisen kaupunginosan vanhimmista ja idyllisimmistä rakennuksista.

Ökopood Parim Pood Telliskivi
Telliskivi 60A (A2 huone 1. kerros)
10412 Tallinn
Aukioloajat: ti-pe klo 11-19, la klo 10-17

Telliskivi Loomelinnak keskuksen tiloista käsin operoiva Ökopood Parim Pood
tarjoaa erilaisia ekologisia- ja terveystuotteita, kuin myös reilun kaupan tuotteita.

Kauppa myy lisäksi paikallisesti valmistettua, virolaista luomu- ja ekotuotantoa ja -tuotteita.

Mahemarket Parem Pood & Kohvik
Mustamäe tee 3a
10616 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-20, la klo 10-18
www.mahemarket.ee

Mahemarket Parem Pood Tallinna

Mahemarket on yksi suurimmista yksittäisistä Baltian maiden ekopuodeista, josta löydät hyvän valikoiman sekä ulkomaisia että kotimaisia (virolaisia) luomutuotteita.

400 m2 kokoinen myymälä sisältää monipuolisesti muun muassa ruoka-ja kodintarviketavaroita, luonnonmukaista kosmetiikkaa, kodin kemikaaleja, vaatteita, ruokailutarvikkeita, ja ekoleluja.

Luomuruokatuotteet on koottu mahdollisimman pitkälle paikallisesta, virolaisesta laatutuotannosta, sisältäen esimerkiksi jauhoja, karkkeja, maitoa, kananmunia, lihaa, jäätelöä, tuoreita hedelmiä ja kasviksia, ja paljon muuta.

Noin neljännes myymälästä on varattu luonnonmukaiselle kosmetiikalle. Tästä osiosta löydät esimerkiksi lasten hammastahnat, saippuat, shampoot, sekä kattavasti aikuisten kosmetiikkaa.

Ökosahver
Mulla 6A
10611 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 11-19, la klo 11-16
www.sahver.ee

Vuodesta 2002 toiminnassa ollut Ökosahver on luonnonmukaisia tuotteita myyvä yritys.

Luonnonmukaisten ja ekotuotteiden ohella tarjolla on myös ekokosmetiikkaa sekä ekologisia pesu-ja puhdistusaineita.

Paikan valikoimasta löytyvät luomuruoat tulevat paikallisilta, virolaisilta maatiloilta, ja sinun kannattaakin aina tutustua näiden tuotteiden etiketteihin, joissa useimmiten ilmoitetaan valmistustila.

Tarjoamalla laajaa valikoimaa korkealaatuisia luomuruokia, täydentävällä informaatiolla lisättynä, Ökösahverin tavoitteena on kehittää ja edistää terveellistä ja kokonaisvaltaista lähestymistapaa ympäristöön.

Rimi Haabersti hüpermarket Talu Toidab
Haabersti 1
13516 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8-22
www.rimi.ee

Ülemiste Talu Toidab Rimi Tallinna

Rimi Ülemiste hüpermarket Talu Toidab
Suur-Sõjamäe 4
11415 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8-22
www.rimi.ee

Rimi Norde Centrumi hüpermarket Talu Toidab
Lootsi 7
10151 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8-23
www.rimi.ee

Rimi Lasnamäe Centrumi hüpermarket Talu Toidab
Mustakivi 13
13619 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8-23
www.rimi.ee

Yksi suomalaisille turisteille tutuimmista luomuruokien markkinapaikoista ovat useiden Rimi hypermarkettien yhteydessä löytyvät Talu Toidab (“Maatilatuotteet”) -sektiot.

Suosituimmat tuotteet näissä Rimin omissa osastoissa (joiden tuotteista 70% on luomua, tarkista aina etiketti) ovat luomu-kananmunat, luomumaito, luonnonmukaisesti valmistetut porkkanat ja appelsiinit, sekä luomunaudanliha.

Nämä tuotteet tulevat tälläisen osaston sisältäviin Rimi hypermarketteihin (Haabersti, Norde Centrum, Lasnamäe Centrum, Ülemiste) paikallisilta maatiloilta ja pienyrityksiltä.

Yhteensä näitä paikallisia toimittajia on noin 70, erilaisten maatilatuotteiden valikoiman kattaessa yli 700 tuotetta.