GUESS myymälät Tallinna & Tartto – 4 liikettä & aukioloajat

Voit valita neljästä GUESS myymälät Tallinna & Tartto toimipaikasta, mukaanlukien kolme liikettä Viron pääkaupungin puitteissa.

Brändi, jonka nimestä käytetään myös tyyliteltyä versiota Guess?, toimii Tallinnassa ja Tartossa myymäläkonseptilla, jossa valikoimien painopisteenä on etenkin farkkumuodin viimeisimmät kokoelmat.

Yhtiö, joka on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 1981, omaa maineen yhtenä muodin innovatiivisimmista ja trendejä muokkaavimmista tuotemerkeistä.

GUESS myymälät Tallinna - Viru Keskus.

Tallinna – Viru Keskus.

Farkkumuotipainotteisista myymälöistä löytyy miesten ja naisten muodin kokoelmia GUESS Jeans sekä Guess By Marciano brändien alta, kuin myös brändin käsilaukkuja, aurinkolaseja, kelloja, jalkineita, sekä alusvaatteita.

GUESS myymälät Tartto - Tasku Keskus.

Tartto – Tasku Keskus.

Putiikkien valikoimat on kohdistettu etenkin muotia seuraaville asiakkaille, jotka ovat itsetietoisia ja rohkeita, arvostavat luksusta ja laatua, sekä haluavat näyttää seksikkäiltä ja massoista erottuvalta. Tuotteiden tyyliä kuvaavat kaksi avainsanaa ovatkin “innokkuus” ja “intohimo“.

Tallinnan alueella löydät brändin liikkeitä etenkin suurten kauppakeskusten tiloista: ydinkeskustan Viru Keskus, Ülemiste Keskus lähellä lentokenttää, sekä suomalaisomisteinen Rocca al Mare.

Guess myymälät Tallinna & Tartto – osoitteet & aukioloajat

Tallinna – Rocca al Mare – Guess myymälät Tallinna
Paldiski mnt 102, 1. kerros, Rocca al Mare
13522 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10–21, sunnuntai 10-19
guess.eu/en-ee/

Tallinna – Viru Keskus – Guess myymälät Tallinna
Viru väljak 4, 1. kerros, Viru Keskus
10111 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-sunnuntai 10-21

Tallinna – Ülemiste Keskus – Guess myymälät Tallinna
Suur-Sõjamäe 4, 2. kerros, Ülemiste Keskus
11415 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10–21, sunnuntai 10-19

Tartto – Tasku Keskus
Turu 2, Tasku Keskus
51014 Tartu
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 10-18

Guess? tuotemerkin historia

Veljekset Paul ja Maurice Marciano muuttivat Los Angelesin kaupunkiin vuonna 1981, avaten ensimmäisen myymälänsä kalliin Beverly Hillsin kaupunginosan alueella.

GUESS aloitti pian tuotteidensa mainostamisen, esitellen ikoniset mustavalkoiset mainoksensa vuonna 1985, jotka ovat voittaneet vuosien varrella useita mainosalan Clio Award -palkintoja.

Mainoksissa on vuosien mittaan esiintynyt lukuisia supermalleja, joukossa Claudia Schiffer, Anna Nicole Smith, Eva Herzigova, Valeria Mazza, Kate Upton, Julia Lescova, sekä Laetitia Casta, joista useat tekivät läpimurtonsa mallimaailman huipulle juuri brändin kampanjoiden avulla.

Yksi merkkipaalu ketjun historiassa oli vuoden 1985 Robert Zemeckisin ohjaama elokuva Paluu tulevaisuuteen, jonka päähahmo Marty McFly (Michael J Fox) pukeutui tuotemerkin farkkumuotiin.

1980-luvun myötä brändistä tulikin yksi Yhdysvaltain suosituimpia farkkumuodin yrityksiä.

Yhtiön menestyksen katsotaan olleen disain-farkkumuodin markkinoiden yhtenä luojista, alkuun naisten farkkumuodin suhteen, sitten, vuodesta 1983, myös miesten mallistona.

Vuonna 1984 brändi esitteli ensimmäisen kellomuodin mallistonsa. Kellomallisto on edelleen toiminnassa, ja sen rinnalle on tullut lukuisia muitakin muotiasusteiden kategorioita.

Vuoden 1984 lopussa yhtiö esitteli lisäksi ensimmäisen lastenvaatteiden mallistonsa. Nykyisin tämä mallisto on osa taaperoille ja lapsille suunniteltua kokoelmaa, tuotemerkin GUESS Kids alla.

Marcianon perheen edustajista Milica, Aleksia ja Milos aloittivat 1990-luvun aikana divisioonan nimeltään GUESS Home, joka sisälsi nuorekkaita, laadukkaita vuodevaatteiden kokoelmia, kuin myös innovatiivisia pyyhkeiden mallistoja.

Vuosikymmenen loppuun mennessä divisioonan myynti oli kuitenkin kehittynyt erittäin heikosti, joten yhtiö päätti lopettaa sen toiminnan.

Menestyksekästä 1980-lukua seurasi Home-divisioonan ohella muutoinkin käänne huonompaan suuntaan 1990-luvun aikana, kun yritykset kuten Calvin Klein, Diesel, Tommy Hilfiger, ja Gap alkoivat saada jalansijaa markkinoilla.

2000-luvun myötä yhtiö lanseerasi uuden ulkonäön ja tyylin, jättäen taakseen useat firmaa 1990-luvulla vaivanneista ongelmista.

Osana tätä muutosta Guessin markkinoinnista tuli huomattavasti seksikkäämpää, joka näkyi positiivisena muutoksena ketjun myymälöiden myynnissä.

Vuodesta 2005 brändi alkoi saada asiakaskuntaa etenkin teineistä.

Yhtenä yrityksen johdossa olleiden Marcianon veljesten keinona päästä uuden asiakaskunnan tietoisuuteen oli käyttää julkisuuden henkilöitä mainossarjoissa, kuten muodin edelläkävijänä tunnettua Paris Hiltonia.

2000-luvun alun vuosikymmen oli merkittävää laajenemisen aikaa ketjun asusteiden puolelle, etenkin Yhdysvaltain markkinoilla.

Guess loi myös halvempihintaisen malliston, jota myytiin eksklusiivisesti ketjun outlet-myyntipisteiden kautta. Ketjun laajenemisen myötä valmistukseen tuotiin lisäksi uusi tuotemerkki, naisten huippumuotia ja asusteita edustanut “Marciano“.

Marciano-mallisto sisältää kalliita, catwalkien inspiroimia tyylejä, joita on myynnissä useissa jälleenmyyntipisteissä maailmanlaajuisesti.

Yhtiö aloitti hajuvesien markkinoinnin vuonna 2005, esitellen Guess for Women parfyymin saman vuoden keväällä. Miesten hajuvedet seurasivat vuonna 2006.

Yksi menestyskategorioista on ollut lastenvaatteiden mallistot, joita alunperin myytiin varsinkin firman tehdasmyymälöiden yhteydessä.

Yhtiön toimintaa johdetaan edelleen Marcianon veljesten toimesta, jotka toimivat nykyisellään pörssilistatun konsernin hallituksen varapuheenjohtajana sekä varatoimitusjohtajana.

Veljeksistä Maurice Marciano on ollut vastuussa etenkin ketjun muotisuunnittelun ohjaamisesta sekä myynnin kasvusta, kun taas Paul hallinnoi ketjun imagon kehitystä ja markkinointia.

Ketju operoi useissa maissa maailmanlaajuisesti, mutta suurin osa myymälöistä löytyy kuitenkin edelleen Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Guessilla on lisenssinhaltijoita ja jakelijoita Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, sekä Lähi-Idässä.

Yhtenä kohokohtana nykymuotoisen yhtiön toiminnassa on ollut Etelä-Afrikka. Etelä-Afrikasta löytyy ketjun myymälöitä käytännössä jokaisesta merkittävästä kaupungista.

Marraskuussa 2006 brändi toi markkinoille Marciano miestenkokoelman, joka oli tarjolla eksklusiivisesti Guess.com nettikaupan ja valikoitujen myymälöiden kautta.

Tämä miesten kokoelma, johon kuuluivat mm. nappipaidat, bleiserit, ja puvun housut, oli – Marcianon naisten kokoelman tapaan – suunniteltu ja valmistettu kokonaisuudessaan Italian Firenzessä. Marcianon miesten mallisto vedettiin kuitenkin markkinoilta jo tammikuussa 2007, johtuen huonosta myynnistä.

Menestystekijöihin on kuulunut sen sijaan ketjun hajuvesien mallistot sekä miehille että naisille. Naisten menestyshajuvesiin on naisten puolella lukeutunut GUESS Gold, miesten tuoksuista suosituimpia ollessa GUESS Suede.

Myös kellot ovat olleet osa yhtiön viimeaikaista menestystarinaa. Tämän tuotekategorian uusi vaihe alkoi keväästä 2007, jolloin mallistoon tuli mukaan uusi GC kellokokoelma.

Nämä uudet mallit esiteltiin vastineena kasvaneeseen kysyntään silmiähiveleville kellodesigneille ja korkeamman hintaluokan tuotteille. Muutoin Guessin kellomallistot tunnetaan keskihintaluokan mallistoistaan.

Suurin osa kellojen mallistoista on tyypillisesti tehty teräsmateriaalista, kun taas uudet mallistot ovat tuoneet mukaan kullan, hopean, ja timanttien yksityiskohtia. Uudet tuotteet ovat lisäksi tehtyjä Sveitsissä, ja kohdistettuja korkeamman hintaluokan markkinasegmentille.

Tällä osalla markkinoita firma kilpailee muotitalojen ja kellomuodin luojien kuten TAG Heuer, Dolce & Gabbana, sekä Fendi kanssa.