Useat Tallinnan hautausmaat ovat mielenkiintoisia ja viehättäviä vierailupaikkoja, tarjoten runsaasti kaunista luontoa sekä erilaisia taideteoksia.
Kuten Suomessakin, useimmat hautausmaista ovat tilavia, viheriäiden metsien ympäröimpiä alueita, joiden avulla saa ainutlaatuisen katsauksen paikallisen yhteisön menneisyyteen.
Useat hautakivistä ovat taideteoksia itsessään, ja osa hautausmaista, tunnetuimpana Metsakalmistu, sisältävät joukon tunnettujen virolaisten poliitikkojen ja kulttuurillisten hahmojen hautapaikkoja.
Hiiu-Rahun hautausmaa
Hiiu- Suurtüki 1
11612 Tallinna
www.kalmistud.ee/est/Hiiu-Rahu-info
Kaupungin hautausmaista pienikokoisin, Hiiu-Rahun hautausmaa, sijaitsee osana Nõmmen kaupunginosaa.
Vuonna 1919 perustettu hautausmaa on toiminut historiansa aikana useiden korkean profiilin historiallisten ja kulttuurillisten vaikuttajien viimeisenä leposijana, kuin myös Viron itsenäisyyden puolesta taistelleiden hautauspaikkana.
Liivan hautausmaa
Kalmistu tee 34
11216 Tallinna
www.kalmistud.ee
Liivan hautausmaa, jonne ensimmäinen hautaus tapahtui vuonna 1935, tunnetaan parhaiten sen sisältämästä kivikappelista sekä punaisen terrorin uhreille omistetusta muistomerkistä.
Osa hautausmaan alueesta on aarniometsää, jonka ohella paikasta löytyy laajoja alueita hautoja, jotka on tarkoitettu ilman perhettä menehtyneille.
Metsakalmistu
Kloostrimetsa tee 36
11913 Tallinna
www.kalmistud.ee/est/Metsainfo
“Metsähautausmaa” eli Metsakalmistu, joka sijaitsee Piritan kaupunginosassa, on kuuluisin Tallinnan kaikista hautausmaista.
Paikka luotiin vuonna 1933, ja siitä tuli nopeasti Viron kuuluisuuksien suosima lepopaikka.
Ensimmäinen hautausmaalle haudattu henkilö oli kirjailija Eduard Vilde.
Tätä seurasi joukko muita laajalti tunnettuja henkilöitä, mukaanlukien maan ensimmäinen presidentti, Konstantin Päts, runoilija Lydia Koidula, kirjailija Anton-Hansen Tammsaare, shakkimestari Paul Keres, säveltäjä Raimond Valgre, ja oopperalaulaja Georg Ots.
Piritan hautausmaa
Rummu tee 7
11911 Tallinna
www.kalmistud.ee/est/Pirita-info
Suhteellisen pienikokoinen Piritan hautausmaa, osana metsäikköistä Piritan kaupunginosaa, on nykyisellään kulttuurisuojeltua aluetta, joten paikalle ei rakenneta uusia rakennuksia tai haudata uusia henkilöitä, poikkeuksena jo perhehaudan alueella omaavat.
Hautausmaata ympäröivät matalat kalkkikiviset muurit, ja oman luonteensa paikalle antavat myös sen tontteja ympäröivät rauta-aidat.
Mielenkiintoisen lisän käyntiin hautausmaan alueella tuovat paikalle haudattu suuri määrä etnisesti ruotsalaisia virolaisia.
Pärnamäen hautausmaa
Pärnamäe tee 36
11914 Tallinna
www.kalmistud.ee/est/Parnamaeinfo
Vuonna 1963 perustettu Pärnamäen hautausmaa kasvoi nopeasti yhdeksi Viron suurimmista viimeisistä leposijoista.
Vaikka paikasta ei löydy läheskään yhtä montaa tunnettua haudattua kuin Metsakalmistusta, alueella on joka tapauksessa tusinoittain monumentteja ja taiteellisesti toteutettuja hautuupaikkoja.
Rahumäen hautausmaa
Rahumäe tee 8A
11614 Tallinna
www.kalmistud.ee/est/Rahumaeinfo
Mustamäen lähellä, avoimella, hiekkaisella seudulla oleva Rahumäen hautausmaa on ollut toiminnassa 1800-luvulta saakka.
Hautausmaasta oli sen historian aikana erotettu omia alueitaan eri uskonkunnille, kuten juutalaisille, sekä sosiaalisille organisaatioille, mukaanlukien 1920-luvulla toimineelle Tallinnan palontorjunta yhdistykselle.
Kyseessä on kokonaisuutena yksi mieleenpainuvimmista virolaisista hautausmaista, jossa useat hautapaikat on koristeltu kuuluisien taiteilijoiden toimesta.
Siselinnan hautausmaa
Toonela tee 3
10138 Tallinna
www.kalmistud.ee/est/Siselinnainfo
Siselinna on yhdistelmä kolmesta erillisestä hautausmaasta: Aleksanteri Nevskin hautausmaasta (vuonna 1775 perustettu entinen venäläis-ortodoksinen hautausmaa), Vana-Kaarlin hautausmaasta (avattu vuonna 1864), sekä sotilashautausmaasta (joka on peräisin varhaiselta 1900-luvulta).
Hautausmaan kuuluisimpiin yksittäisiin hautuupaikkoihin lukeutuu pidetyn musiikinopettaja Peeter Südan viimeinen leposija.