Tallinnan Kadriorgin taidemuseo

Vanhempaa ulkomaista taidetta esittelevä Kadriorgin taidemuseo sijaitsee Tallinnan Kesklinn kaupunginosassa, osoitteessa Weizenbergi 37.

Museo on rakennettu upean Kadriorgin barokkipalatsin tiloihin, joka oli alunperin Venäjän tsaari Pietari I:n kesäasunto Tallinnassa.

Kadriorgin taidemuseo barokkipalatsi Tallinna.

Taidemuseo on ainoa ulkomaiseen taiteeseen keskittynyt museo Virossa, sisältäen vanhempaa, lähinnä länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistoksia, sekä taide-esineitä.

Kaiken kaikkiaan museon kokoelmat sisältävät noin 9 000 taideteosta 1500-1900-luvuilta, joista parhaimmisto muodostaa aina nähtävillä olevan perusnäyttelyn.

Kadriorgin taidemuseo sisätilat näyttely Tallinna.

Muut kokoelman työt tulevat nähtäville erilaisten vanhempaa eurooppalaista & venäläistä taidetta ja taidehistoriaa valottavien näyttelyiden yhteydessä.

Kadriorgin taidemuseoon kuuluu myös organisaationa myös läheinen Mikkelin museo, joka esittelee yksityisen keräilijän Johannes Mikkelin (1907–2006) lahjoituksena museoon päätynyttä maalaus-, grafiikan ja posliinikokoelmaa.

Päärakennuksen näyttelyiden ja taidemuseon tarkoituksena ylipäätänsäkin on esitellä maailman taideperintöä, luoden kontekstin Kadriorgin kokoelmalle osana kansainvälistä taidehistoriaa ja auttaen kävijöitä ymmärtämään paremmin vanhaa taidetta.

Kadriorgin taidemuseo sisätilat käytävä Tallinna.

Näyttelyiden ohella voit taidemuseo käsittelee näitä teemoja ja taidehistorian ajankohtaisia aiheita omassa julkaisussaan ja keväisissä konferensseissaan.

Teemanäyttelyiden kalenterin, joka löytyy paikan virallisilta sivuilta (kadriorumuuseum.ekm.ee) lisäksi sinun kannattaa pitää silmällä Kadriorgin palatsissa järjestettäviä konsertteja, jotka saattavat olla osa isompaa tapahtumaa, kattaen mahdollisesti viereisen puutarhan ja Kadriorgin puistonkin tilat.

Kadriorgin taidemuseon näyttelyihin voi tutustua itsenäisesti tai (vähintään viikkoa aikaisemmin varatun) maksullisen suomenkielisen opastetun kierroksen avulla, joissa ryhmäkoko on minimissaan 10 henkilöä.

Kadriorgin taidemuseo opastettu kierros Tallinna.

Opastetut kierrokset ovat itse asiassa virolaisille itselleen yleinen tapa käydä museossa, sillä taidemuseon Lossikool (Linnan koulu) järjestää vuosittain noin 1200 eritasoista ja -aiheista kierrosta paikallisille, kuin myös satoja museotunteja lapsille, esimerkiksi koululaisryhmille.

Kadriorgin taidemuseo
Weizenbergi 37
10127 Tallinna
Aukioloajat (toukokuu–syyskuu): ti, to-su klo 10-18, ke klo 10-20 (lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemista)
Aukioloajat (lokakuu–huhtikuu): ke klo 10-20, to–su klo 10-17 (lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemista)
kadriorumuuseum.ekm.ee

Pääset keskustasta ehkäpä parhaiten Kadriorgin barokkipalatsin luokse, joka sijaitsee Tallinnan pohjoisosassa, käyttämällä raitiovaunuja 1 tai 3 päätepysäkille “Kadriorg” saakka.

Päätepysäkiltä on palatsille vain muutamien minuuttien kävelymatka, ohittaen reittinä mm. puiston kuuluisan Joutsenlammen.

Jos tulet museolle omalla autollasi, ajomatka keskustasta Kadriorgiin kestää noin kymmenisen minuuttia, ja auton voi jättää Russalkan muistomerkin luona sekä taidemuseo Kumun yhteydessä oleville pysäköintialueille.

Turistibussien pysäköintialue on puolestaan osoitteessa Roheline Aas 23.