Tallinnan kirjakaupat

Suomalaisille kirjoja rakastaville matkailijoille löytyy tekemistä myös Viron puolella, sillä Tallinnan kirjakaupat valikoimasta löytyy useita mittavankokoisia myymälöitä, joissa kussakin saa kulumaan tunteja.

Kaksi suurinta näistä kirjamyymälöistä ovat Viru Keskus ostoskeskuksen Rahva Raamat sekä Solaris kauppakeskuksen Apollo-kirjakauppa.

Apollo kirjakauppa Solaris ostoskeskus Tallinna

Samaan tapaan kuin vaikkapa Helsingistä tuttu Akateeminen Kirjakauppa, nämä kohteet ovat itse asiassa paljon enemmän kuin pelkkiä kirjoja myyviä kauppoja, vaan voit myös ostaa musiikkia ja DVD-levyjä, sekä rentoutua mukavissa oheiskahviloissa.

Vaikka kirjakauppojen valikoiman pääosa on yleensä vironkielistä kirjallisuutta, useista löytyy osasto ulkomaankieliselle kirjallisuudelle.

Mukana näissä osastoissa on etenkin englanninkielistä materiaalia, mutta myös suomen, saksan, ranskan, espanjan, ja venäjänkielisiä titteleitä.

Kirjojen keräilijöille mielenkiintoisimpia paikkoja ovat myymälät kuten Raamatukoi, jotka kauppaavat käytettyjä ja antiikkikirjoja.

Kirjallisen kulttuurin suhteen oma lukunsa on Viron keskuskirjasto (vironkielellä: “Eesti Rahvusraamatukogu”), 8-kerroksinen Tallinnan keskustassa sijaitseva maamerkki.

Allecto
Juhkentali 8
10132 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 9-18, la klo 11-16
www.allecto.ee

Allecto on erikoiskirjakauppa, joka on erikoistunut englantilaisen, ranskalaisen, saksalaisen, espanjalaisen, sekä italialaisen kirjallisuuden jälleenmyyntiin ja tukkukauppaan.

Kirjakaupan myymälä osoitteessa Juhkentali 8 sisältää Viron suurimman valikoiman ulkomaankielistä kirjallisuutta.

Apollo
Estonia pst 9 (Solaris keskus)
10143 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.apollo.ee

Apollo Kristiine
Endla 45 (Kristiine keskus)
10615 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.apollo.ee

Apollo Ülemiste
Suur-Sõjamäe 4 (Ülemiste keskus)
11415 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.apollo.ee

Solaris kauppakeskus Apollo kirjakauppa Tallinna

Apollo kirjakaupat sisältää kymmeniä tuhansia kirjoja, filmejä, musiikkia, ja sosiaalisia pelejä – kaikkea mitä tarvitaan laadukkaaseen ajanviettämiseen.

Apollolla on Tallinnan ohella kymmeniä toimipaikkoja Viron alueella – Tartussa, Pärnussa, Rakveressa, Haapsalussa, ja Viljandissa – tehden firmasta maan suurimman kirjakauppa-ja viihdekeskusketjun.

Kunakin kuukautena Apollon kirjavalikoima laajenee noin 700:lla uudella tittelillä, jotka tulevat tarjolle sekä painetussa että digitaalisessa muodossa.

Samaan tapaan uudet filmit sekä perheen nuoremmille että aikuisille jäsenille tulevat myyntiin myymälöihin muutaman kuukauden sisällä niiden elokuvateatterilevityksestä.

Voit ostaa kaupoista myös pöytäpelejä sekä pelejä erilaisille laitteille – aina koti-PC:stä Wii-konsoleihin saakka.

Lugemik
Põhja pst 35
10415 Tallinna
Aukioloajat: to-su klo 13-19
www.lugemik.ee

Lugemik on rakennettu neuvosto-aikeiseen autotalliin Viron modernin taiteen museon pihalle.

Paikka tarjoaa kirjakauppana paikallista sekä kansainvälistä kirjallisuutta liittyen moderniin taiteeseen, designiin, ja taideteoriaan.

Lugemik kirjakaupalla on myös toimiva internet-kauppa.

Raamatukoi
Harju 1
10146 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-19, la klo 10-17
www.raamatukoi.ee

Raamatukoi Grammofon
Voorimehe 9
10123 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-18, la klo 10-17
www.raamatukoi.ee

Raamatukoi Harju 1 Tallinna kirjakauppa

Raamatukoi (Harju 1) myy käytettyjä kirjoja, aina lapsuudenajan suosikeista aitoihin harvinaisuuksiin saakka, kuin myös mm. klassisia sarjakuvia.

Käytettyjen kirjojen ohella voi ostaa kirjakaupasta myös uusia titteleitä, pääasiassa turismi-aiheista kirjallisuutta Viroon liittyen.

Raamatukoin Voorimehe 9:ssä sijaitseva toimipaikka myy puolestaan laajaa valikoimaa vinyyliäänitteitä, kuin myös keräilytavaraa (postimerkkejä, arvomerkkejä, kolikoita, leluja, jne.).

Raamaturing
Telliskivi 60A (Telliskivi Loomelinnak)
10412 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 11-18, la klo 10-15
www.raamaturinglus.ee

Raamaturing on käytettyjen kirjojen kirjakauppa, jonka tavoitteena on edistää “vihreää” kirjojen kierrätyksen toimintaa Viron alueella.

Kirjakaupassa on tarjolla mm. virolaisten ja ulkomaisten kirjailijoiden tuotantoa, sanakirjoja, tietosanakirjoja, lastenkirjoja, kuin myös koulukirjoja ja paljon muuta.

Rahva Raamat
Pärnu mnt 10
10140 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 9-19, la klo 10-17, su klo 10-16
www.rahvaraamat.ee

Rahva Raamat Rocca al Mare
Paldiski mnt 102 (Rocca al Mare kaubanduskeskus)
13522 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.rahvaraamat.ee

Rahva Raamat Viru
Viru väljak 4/6 (Viru keskus)
10148 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 9-21
www.rahvaraamat.ee

Rahva Raamat Viru Keskus kirjakauppa Tallinna

Rahva Raamat on yksi Viron vanhimmista kirjakaupoista, sillä ketjun ensimmäinen myymälä avasi ovensa jo vuonna 1912.

Nykyään kirjakauppaketjulla on yhteensä seitsemän toimipaikkaa viidessä kaupungissa maan alueella.

Rahva Raamatun lippulaivamyymälä on Viru Keskuksen tiloissa vuodesta 2004 toiminut kauppa, joka on lajissaan Baltian maiden suurin.

Monitoimisin ketjun Tallinnan myymälöistä on Pärnu maantee 10:ssä oleva toimipiste, jossa myydään myös vanhoja kirjoja ja jonka yhteydessä toimii aktiivinen kirjamarkkinapaikka.

Rahva Raamat -ketjun nettikauppa, www.rahvaraamat.ee, on Viron suurin e-kirjojen myyjä, ja myös muilla mittareilla yksi maan menestyneimmistä operaatioista.

Ketju toimii myös tukkukauppana, toimittaen laajan valikoiman titteleitä jälleenmyyntipisteisiin kautta maan, mukaanlukien Kaubamaja sekä supermarkettiketjut Selver, Prisma, Rimi, Maxima, ja Säästumarket, kuin myös useimmat kirjastot ja pienemmät kirjakaupat.

Varrak
Rävala 6
10145 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 10-19, la klo 11-16
www.varrak.ee

Varrak Kristiine
Endla 45 (Kristiine keskus)
10615 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.varrak.ee

Varrak on kirjojen jälleenmyyntipisteidensä ohella myös vuodesta 1991 toiminnassa ollut kustantamo, ja itse asiassa yksi maan suurimmista alallaan.

Kustantamona Varrak on julkaissut laajan valikoiman kirjoja eri tyylilajeissa, mukaanlukien historia, filosofia, fiktio, tieteiskirjallisuus, ja lasten kirjallisuus.

Nykyään Varrak julkaisee yli 200 titteliä vuosittain, mukana paljon ulkomaisista kielistä viroksi käännettyjä teoksia, mutta myös paikallisten kirjailijoiden – kuten Jaan Kaplinski sekä Andrus Kivirähk – teoksia.