Tallinnan Laste Liiklusmängukeskus lasten liikennekeskus

Lasten liikennekeskus Laste Liiklusmängukeskus sijaitsee Mustamäen kaupunginosan alueella Tallinnaa, Kadaka-tien varrella.

Laste Liiklusmängukeskus on noin 900 m² kokoinen sisätiloihin rakennettu, 3-10 vuotiaille lapsille (40 kg painoluokkaan saakka) tarkoitettu korkealuokkainen liikenteen opettelun leikkipaikka.

Laste Liiklusmängukeskus lasten liikennekeskus TallinnaLiiklusmängukeskuksesta löytyy aidosta liikenteestä tuttuja ominaisuuksia: liikennemerkit, toimivat liikennevalot, erilaisia risteyksiä, kehätie, yksi- ja kaksisuuntaisia teitä, säänneltyjä ja sääntelemättömiä suojateitä, pimeän ajon osuus (tunneli), autopesula, sekä huoltoasema.

Lisäksi keskuksessa on erilaisia alueita leikkimiseen, istumaan alueen puistossa, tai toimia jalankulkijana liikennemaassa.

Samanlaisia kohteita liikenteen sääntöjen opetteluun ovat Suomessa esimerkiksi Wasalandian liikennemaa, Levin liikennepuisto, sekä Helsingin vuodesta 1958 avoinna ollut liikennekaupunki.

Laste Liiklusmängukeskus TallinnaUseimmat kotimaiset, ulkotiloissa olevat lasten liikennekaupungit toimivat vain kesäkauden läpi, kun taas Tallinnan sisäliikennekeskus on avoinna vuoden ympäri.

Laste Liiklusmängukeskus houkuttelee kävijöikseen myös vanhempia lapsia ja aikuisia tarjolla olevilla kauko-ohjatuilla autoilla, joilla voi järjestää vaikkapa kilpailun puiston puitteissa.

Kauko-ohjattujen autojen käyttö ja tällaisten kilpailujen järjestäminen on tosin mahdollista vain (esimerkiksi tilauksesta) aikoina, jolloin liikennekeskuksessa ei ole liikkeellä lapsia sähköajoneuvoineen.

Laste Liiklusmängukeskus kauko-ohjatut autot TallinnaKauko-ohjattujen autojen kanssa leikkimisen suhteen ei välttämättä tarvitse tehdä etukäteisvarauksia, ja ilman varauksia paikan päälle tulevia suositellaan keskuksen toimesta ajoittamaan käynti ke-pe klo 13-18:30 välisille periodeille.

Ennen tulemista paikan päälle varmista aina (Laste Liiklusmängukeskus verkkosivuilta, www.liiklusmangukeskus.ee, “Broneeri aeg” linkki) että keskus ei ole varattu.

Laste Liiklusmängukeskus
Kadaka tee 84A
12618 Tallinna
Aukioloajat: ma-ti suljettu (varauksesta klo 10-20), ke-pe klo 13-18:30 (varauksesta klo 10-20), la-su klo 10-18:30 (varauksesta klo 10-20)
www.liiklusmangukeskus.ee
www.facebook.com/LasteLiiklusmangukeskus

Keskus on suosittu paikka järjestää lasten syntymäpäiviä Tallinnan kaupungin alueella.

Aikaisemmista tällaisista tapahtumista löytyy kuvagalleria ja videoita Laste Liiklusmängukeskuksen nettisivuilta.