LIDO bistro ravintola Tallinna – 3 toimipaikkaa & aukioloajat

LIDO bistro ravintola Tallinna toimipaikkoja on yhteensä kolme kappaletta, mukaanlukien toimipiste ydinkeskustan Solaris kauppakeskuksessa (Estonia pst 9).

Latvialainen bistro-ravintolaketju tunnetaan korkealaatuisesta asiakaspalvelustaan ja edukseen erottuvasta sisustuksestaan.

LIDO ravintoloissa ruokailukokemukseen kuuluvat herkulliset ruoat, mahdollisuus valita ateriat omaan makuusi, sekä nopea palvelu.

LIDO Solaris Keskus.

Solaris Keskus.

Tilavassa ja mukavassa ravintolassa on tarjolla päivittäin noin 180:n erilaisen ruokalajin menu.

Bistron ruokalista on erittäin monipuolinen: aamiaiset, keitot, kasvisruoat, kalaruoat, grilli-ja liharuoat, mykyt ja pastat, crêpet, pataruoat, lisukkeet, salaatit ja hedelmäbaarin tuotteet, jälkiruoat, sekä ruokajuomat.

LIDO bistro ravintola Tallinna - Solaris Keskus.

Ruoat edustavat aterioina yksinkertaisia, terveellisiä, ja poikkeukselllisen maukkaita latvialaisen keittiön parhaita kokonaisuuksia.

Ravintoloiden viihtyisä ilmapiiri ja ystävälliset hinnat toivottavat kävijöitä tervetulleiksi niin arkilounaille, perhe-illallisille, kuin juhlallisille kokoontumisillekin.

Latvialaisen ketjun ensimmäinen Viron puolen ravintola avattiin vuonna 2009 Solaris kauppakeskuksen tiloihin, aivan Tallinnan ydinkeskustan tuntumaan, Estonia teatteria vastapäätä.

Tallinnan LIDO ravintolat

Mustamäe Keskus
Tammsaare tee 104A, 2. kerros, Mustamäe Keskus
12918 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 11-21, sunnuntai 11-20
lido.ee

Solaris Keskus
Estonia pst 9, 2. kerros, Solaris Keskus
10143 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 11-20

Ülemiste Keskus
Suur-Sõjamäe 4, 2. kerros, Ülemiste Keskus
11415 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 11-20

Yksi parhaista tavoista saada lisätietoja LIDO bistro ravinto Tallinna toimipaikoista on ketjun virallinen Facebook-sivu osoitteessa facebook.com/LidoEesti/.

Ketjun historia

LIDO perustettiin alunperin vuonna 1987 Riian kaupungissa, Latviassa.

Yhtiöstä tuli yksi ensimmäisiä rekisteröityjä yksityisyrityksiä maan Neuvostoliitosta uudelleenitsenäistymisen myötä vuonna 1991.

Ketjun toiminnan tavoitteena konsernina on kehittää korkealaatuisia ateripalveluihin ja turismiin liittyviä palveluita, edustaa terveellisiä elämäntapoja, sekä tarjota esteettisiä toimintaympäristöjä.

Bistro-ravintolaketjun perustana ovat monipuolinen ruokalista ja laaja valikoima vaihtoehtoja kullekin asiakkaalle, avoin keittiö ja ruoanlaittoprosessi, sekä ainutlaatuinen tilojen sisustus.

Ketju on ottanut yhdeksi tavoitteekseen myös pikaruokakonseptin idean muuttamisen Euroopassa, jossa pikaruokailuun yhdistyvät laadukas palvelu, miellyttävä ruokailumiljöö, sekä paras hintataso ja nopea palvelu.

Ensimmäinen ketjun ravintola-baari avasi ovensa Latvian Riian kaupungin keskustassa, osoitteessa 53 Lāčplēša iela, vuonna 1987, ja paikka toimi tiloissa kahdeksan vuoden ajan.

Ravintola toi boheemin ilmapiirin keskelle kaupunkilaista elämää, ja toimi paikallisille myös inspiraationa yksityisomistuksen mahdollisuuksista keskellä näennäisen mahdotonta toimintaympäristöä.

Kun yhtiön toiminta kehittyi nopeasti vuonna 1989, se perusti oman puutyöpajansa Riikaan, jossa luotiin kaikki tulevien yhtiön ravintoloiden ainutlaatuiset sisustukset.

Alunperin tämä puuverstas, joka edelleen toteuttaa ketjun ravintoloiden puuhuonekalut ja sisustuksen, sijaitsi osoitteessa 6 Bieķensalas iela, mutta nykyisin se löytyy osoitteesta 72e Mūkusalas iela.

Kuusi vuotta myöhemmin, vuonna 1994, yhtiö perusti LIDO metallityöpajan, jonka tehtäviin tuli valmistaa ketjun ravintoloiden sisustuksen yksityis-ja kohokohtia.

Vuonna 1991 LIDO perusti myös oman rakennusliikkeensä Riikaan, joka toimi alkuun osoitteessa 53 Lāčplēša iela, mutta nykyisin 6a Ķengaraga iela tiloissa.

Rakennusliike suunnittelee kaikki ravintolaketjun toimipaikat, kuin myös kehittää uusia turismikohteita ja vapaa-ajankeskuksia, mukaanlukien Ķirsona Manor House, joka sijaitsee Kaķīša järven rannalla Pohjois-Latviassa.

Toinen LIDO ravintola avasi ovensa vuonna 1991 Riian vanhankaupungin alueella, ja se toimi viiden vuoden ajan osoitteessa 6 Tirgoņu iela.

Toimipaikan alkuperäinen idea oli olla eksklusiivinen vaatekauppa, mutta kehitystyön aikana siitä tehtiin vanhankaupungin tasokkaimpiin kuuluva ravintola.

Asiakasmäärien laskun myötä ruokaravintola muutettiin kuitenkin pub-ravintolaksi (Alus sēta) vuoden 1996, osittain avoimella keittiöllä varustettuna.

LIDO loi ensimmäisen bistro-ravintolansa vuonna 1992, joka toimi alkuperäisenä hahmotelmana luoda pikaruokaravintola, jossa asiakkaat voivat nauttia nopean aterian kertakäyttöastioilta.

Bistro-konsepti on muuttunut huomattavasti tästä alkuperäisestä konseptista, ja 54 Ģertrūdes iela kadun toimipaikka on nykyisin ketjulle luonteenomainen moderni bistro.

Seuraavana vuonna, 1993, ketju avasi toisen bistron olut-ravintolalla Riiassa, 74/76 Dzirnavu iela, jossa kehitettiin etenkin keittiökonseptia sekä bistron funktionaalisuutta.

Toimipaikka tarjosi asiakkaille ensimmäistä kertaa LIDO:n giro-ruokia omapalveluperiaatteella, sekä ruokaa, joka oli grillattuna puuhiilien avulla.

Alkuun Dzirnavu kadun toimipiste oli toteutettuna keskiaikaiseen konseptiin henkilökunnan pukeutumisen suhteen, mutta nykyisin toimipaikka edustaa yhtenäistä konseptia, joka on tuttu myös LIDO bistro ravintola Tallinna ravintoloista.

Vuonna 1998 olutravintola muutettiin Dzirnavas bistroksi.

Ensimmäinen nykyistä sisustuskonseptia edustanut LIDO bistro avattiin vuonna 1994, Jelgavan opiskelijakaupungissa. Toimipaikka oli avoinna aina vuoteen 2004 saakka.

Ketju avasi vuonna 1995 olutravintola Staburagsin osoitteeseen 55 Čaka iela, jonka alkuperäisenä ideana oli toimia klubina opiskelijajärjestöille.

Nykyisin toimipaikka on yksi harvoista Riian ravintoloista, joissa iltaohjelmaan kuuluu tanssimusiikkia.

Vuonna 1995 LIDO perusti lihanjalostusyhtiön, ja neljä vuotta myöhemmin (1999) myös kalanjalostusyhtiön, jotka toimittavat puolijalosteita kaikkiin ketjun ravintoloihin ja bistroihin.

Samanaikaisesti Riiassa, osoitteessa 90 Brīvības iela, LIDO avasi toisenlaisen bistro-konseptin, jossa asiakkaille tarjottiin nopeita välipaloja kapeasta valikoimasta ruokalajeja, mukaanlukien makkaroita.

Lihajalostusyhtiön perustamisen myötä konserni loi useita merkittäviä kansainvälisiä yhteistyökumppanuuksia.

Näihin edelleen toiminnassa oleviin kumppanuusyhtiöihin kuuluvat esimerkiksi itävaltalainen mausteiden toimittaja Schaller ja raakamateriaalien toimittaja Kalle Nalo.

LIDO:n oma lihanjalostamo mahdollisti sekä lihanprosessoinnin optimoinnin että mahdollisimman korkean laadun, varmistaen tuotteiden varman jakelun ketjun bistroille ja ravintoloille.

Samalla periodilla yhtiö avasi myös kaksi leikkeleliikettä, joissa myytiin liha-ja kalatuotteita – makkaroita ja erilaisia puolijalostettuja tuotteita.

Vuonna 1997 LIDO avasi bistro Ķēķis toimipaikan, latvialaisen keittiön herkuilla varustetulla ruokalistalla.

Tämä ravintola uudelleenrakennettiin vuonna 2001 slaavialaisen keittiön ruokia tarjoavaksi bistroksi, nimellä Krievu sēta (Venäläinen piha).

Tätä yksikköä varten LIDO avasi oman pelmenien (venäläiset mykyt) tuotantoyksikön, joka alunperin toimitti tuotteita Krievu sēta bistroon, mutta nykyisin myös lukuisiin jälleenmyyntipisteisiin Latvian alueella.

Bistro Vērmanītis jälleenrakennettiin vuonna 1999 osoitteessa 65 Elizabetes iela, edustamaan uutta LIDO bistro konseptia.

Tämä bistro-konsepti sisältää ravintolan, mutta demokraattisella valikoimalla ruokalajeja, myytynä kaikkiin budjetteihin soveltuviin hintoihin.

LIDO ketju avasi vuonna 1999 lisäksi oman vapaa-ajankeskuksensa, LIDO Recreation Centre keskuksen, osoitteessa 76 Krasta iela, Riika.

Tästä kohteesta on sittemmin tullut yksi Latvian maamerkkejä ja pääkaupunkiin turisteja tuovista kohteista.

LIDO vapaa-ajankeskusta laajennettiin vuonna 2003 sisältämään huvipuisto erilaisilla laitteilla lapsia varten, vahvistaen keskuksen profiilia koko perheen ajanviettopaikkana.

LIDO Recreation Centren päärakennus on erittäin vaikuttavan näköinen kokonaisuus, yksi Euroopan suurimmista tukkirakennelmista.

Rakennus toteutettiin tarkkaan valikoiduista latvialaisista, yli 100 vuotta vanhoista kuusitukeista.

Päärakennuksen rakentamistyöt kestivät lähes kahden vuoden ajan ja projektiin osallistui kaikkiaan 240 eri yhtiötä.

LIDO Recreation Centre keskuksen sisätilat suunnitteli yhtiön oma rakennusliike taiteilijoineen ja suunnittelijoineen.

Sen huonekalut, sisustusartikkelit, ja osa keittiötavaroista tehtiin LIDO:n omilla puu-ja metallityöpajoilla.

Keskus sisältää kaikkiaan 1000 asiakaspaikkaa noin 2500 m2 pinta-alalla, kolmen kerroksen puitteissa. Asiakkaita palvelee 530:n ihmisen kokoinen henkilökunta.

Kokonaisuutena LIDO vapaa-ajankeskus kattaa lähes 5:n hehtaarin kokoisen alueen – sisältäen olutkellarin, bistron ja Express-ravintolan, kuin myös parkkialueen ja huvipuiston.

LIDO Recreation Centren asiakkaille on tarjolla noin 500 erilaista ruokalajia: liharuokia, kalaruokia, kasvis-ja pastaruokia, sekä pizzoja ja pannukakkuja, tuoremehuja ja orgaanisesti tuotettuja hedelmiä.

Keskuksen ravintolan päivittäinen kulutusmäärä kasviksia on vaikuttava – 2,6 tonnia perunoita, 400 kg porkkanoita, ja 250 kg sipuleita.

Bistron ohella voit asioida myös keskuksesta löytyvässä leivonnaispuodissa, joka myy leivonnaisia, kakkuja, ja LIDO suklaamakeisia.

Express-ravintola sijaitsee LIDO Recreation Centren ylimmässä kerroksessa: se tarjoaa laajan valikoiman välipaloja buffet-noutopöytä tyylisessä kattauksessa, mutta myös pöytiintarjoilun, ruokalistasta johon kuuluvat pääruokien suhteen kalaruoat, liharuoat, ja kasvisruoat.

Express-ravintolan viehätykseen kuuluu myös paikan erikoinen iloinen ilmapiiri.

Keskuksen olutkellarissa asiakkaita kutsutaan puolestaan maistelemaan Latvian kansallista keittiötä sekä tanssimaan.

Jokainen olutkellarin pöydistä on maalattu erilaisesti – sisältäen muotokuvia tunnetuista latvialaisista ja muualta maailmasta tutuista persoonallisuuksista.

Olutkellarin osana toimii olutpanimo, jonka tuotantoon sisältyy neljä erilaista suodattamatonta olutlaatua – Light (4.5 %), Special (4.6 %), Mead (4.5 %), sekä Festive Beer (5 %).

Panimon kapasiteetti on 900 litraa suodattamatonta olutta per päivä. Täysi tuotantosykli kestää 21-28 päivän ajan.

Asiakkaana voit muun muassa seurata oluen panemisen prosessia, joka tapahtuu itävaltalaisen Salm & Co. yhtiön toimittamissa laitteissa.

Tämä olut toimitetaan asiakkaille erikoisia putkia (joista pisin on 92 metriä pitkä) pitkin suoraan oluttankeista.

LIDO olut on arvioitu erittäin korkealaatuiseksi useissa latvialaisissa olutfestivaaleissa.

LIDO huvipuisto avautui keskuksen yhteyteen kesällä 2001, ja sitä laajennettiin vuonna 2003 sisältämään Baltian maiden suurimman tekojääkaukalon.

Kesäisin tämä tekojääkaukalo toimii rullaluistelukaukalona.

Huvipuistossa on nykyisin 14:sta erilaista huvilaitetta: Rodeo, Tower, Sky Dive, Cannon Room, Trampoline, Car Rental, Race Course, Ferrari, Firing-range, Throw and Win, Eurobungee, Children’s Town ja lasten ajokoulu.

Kesäiltaisin huvipuiston alueen lavalla järjestetään teemallisia musiikkiohjelmia.

Ketju havaitsi Riian kansainvälisen lentokentän potentiaalin kehityksen suhteen jo varhain, avaten LIDO bistron ja ravintolan terminaalin tiloissa vuonna 2002.

Tämä bistro-ravintola sisälsi kaksi toimintoa – pöytiintarjoilun ja mahdollisuuden itse valita ruokailun komponentit niiden valmistuspisteistä.

Yhtiö avasi vuonna 2005 LIDO Spice bistro-ravintolan kauppakeskus Spicen yhteyteen, joka löytyy Riiasta osoitteessa Lielirbes iela 29.

Bistro-ravintolan ja ympäröivän kauppakeskuksen symbioosi on toiminut vuosien ajan erinomaisesti, tehden ravintolasta merkittävän paikallisten tapaamispaikan niin arkisin kuin viikonloppuisinkin.

Yhtiö on keskittynyt toiminnassaan LIDO Recreation Centren ohella myös muuhun Latvian turismin kehittämiseen, mukaanlukien vuoden 2002 Ķirsona Manor House projekti Pohjois-Latviassa, Kaķīša / Viešūra järven rannalla.

Projekti tarjosi alunperin vierailijoille mahdollisuuden kalastamiseen kesäkauden läpi ja hiihtämiseen talvikauden aikana.

Konseptina paikka sisältää hotellin monipuolisilla vapaa-ajanvieton ja kylpylätoimintojen tyylisillä oheisrakennuksillaan.

Ketju avasi bistro-ravintolan Riiassa myös helmikuussa 2014, Domina Shopping kauppakeskuksen tiloissa, joka on suuruudeltaan ketjun kolmanneksi suurin.

Viron puitteissa ensimmäinen ravintola avattiin vuoden 2009 aikana Solaris kauppakeskukseen, ja toinen toimipaikka lokakuussa 2014 Ülemiste ostoskeskuksen tiloihin.