Max Mara vaatekauppa Tallinna

Max Mara vaatekauppa Tallinna sijaitsee kaupungin puitteissa keskeisellä paikalla, osoitteessa Pärnu maantee 8.

Liikkeen taustalla oleva yhtiö on italialainen luksusmuotia valmistava muotitalo, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1951 saakka.

Kaikkiaan brändi julkaisee vuosittain 23 erilaista kokoelmaa, joista keskeisin on naistenvaatteiden mallisto.

Max Mara Pärnu maantee Tallinna

Tuotteita tulee myyntiin myös joukolla muita brändejä, kuten Sportmax, Marella, Pennyblack, ja Marina Rinaldi.

Näistä viimeinen on nimetty firman perustaja Achille Maramottin isoisoäidin mukaan, joka 1800-luvulla omisti haute couture ateljeen Reggio Emiliassa, suvun kotikylässä.

Toimintaa toteutetaan myös Max&Co brändin alla, joka on vuodesta 1986 alkaen olemassa ollut muotitalon projekti.

Max Mara Tallinna.

Yhtiö aloitti vuonna 2004 hajuvesien ja kosmetiikan valmistamisen sekä myynnin, yhteistyössä Cosmopolitan Cosmeticsin (joka on osa Wella-ryhmää) ja Selective Beautyn kanssa.

Ydinkokoelma, naistenvaatteiden mallisto, on omistettu lumoaville, tyylikkäille naisille, jotka nauttivat hienostuneen mutta dynaamisen ja käytännöllisen muodin uudelleenlöytämisestä arkielämäänsä.

Tyypillinen tuotemerkin asiakas on moderni ja nykyaikainen nainen sofistikoituneella ja hienostuneella imagolla, trendien mukaisella tyylillä ja valmiina erilaisiin nykyaikaisen elämän tilanteisiin.

Brändin luomaan tunnelmaan kuuluvat: pukeutumisperinteet, luksusmateriaalit, kokeilullisuus, kansainvälinen tunne, modernius, ja status.

Muotitalo on ollut yksi modernin pret-à-porter muodin edelläkävijöistä, sekä tärkeä vaatemerkki kansainvälisessä ja italialaisessa mittakaavassa.

Yhtiö perustettiin (1951) tarkoituksena tarjota “haute de gamme” naisellisia vaatteita, valmistettuna erinomaisilla teollisilla prosesseilla.

Ketjun Tallinnan myymälä, joka on ollut avoinna 8. joulukuuta 2013 alkaen, kauppaa kaikkia muotitalon valmistamia kokoelmia, mukaanlukien jalkineita, käsilaukkuja, aurinkolaseja, sekä huiveja.

Max Mara vaatekauppa Tallinna
Pärnu maantee 8
10140 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-perjantai 10:30-19, lauantai 11-17
ee.maxmara.com

Max Mara vaatekauppa Tallinna – yhtiön historia

Max Maran perusti Achille Maramotti vuonna 1951, jolle intohimo räätälöintitaitoa sekä puvunvalmistusta kohtaan periytyi hänen isoisoäidiltään, Marina Rinaldilta.

Marina Rinaldi omisti ja operoi vuodesta 1850 tärkeää Reggio Emilian keskustassa olevaa ateljeeta, jossa kaikki tehtiin käsin, suurella panostuksella yksityiskohtiin ja viimeistelyyn.

Syvään juurtunut rakkaus muotia periyti Marina Rinaldin tyttärentyttärelle, Giulia Fontanesi Maramottille, joka vuonna 1925 alkoi opettaa mallintamista ja ompelua, julkaisten myös sarjan kirjoja, jotka omistettiin “leikkauksen teoria” -aihepiirille.

Opettajanuransa aikana Giulia Fontanesi loi “Maramotti Cutting and Dressmaking School” -koulun, kouluttamaan käsityöläisiä ja teknikkoja, jotka pystyivät tuottamaan malleja, hahmotelmia, tai muotikuvia.

Achille Maramotti syntyi tähän perhe-ympäristöön, kirjojen lumoamana, ja haltioituneena niistä tunneista ja öistä joita tarvittiin mekon valmistamiseen.

Koulun tarjoama koulutus mahdollisti nopeasti erittäin pätevien työläisten löytämisen, jotka olivat oleellinen tekijä hänen yhtiönsä, alkuun nimellä “Confezioni Maramotti”, luomisessa.

Yhtiön perustajan, Achille Maramottin, päättäväisyys ja intohimo muotia, korkeaa laatua, sekä innovatiivisuutta kohtaan ovat näkyvissä myös firman toiminnassa nykyään.

Konserniin kuuluu kaiken kaikkiaan tätä nykyä 41 eri yhtiötä, kattaen toiminnan 105 eri maassa.