Tallinnan MEKK virolainen ravintola

Ravintola MEKK tarjoaa modernia virolaista keittiötä Suur-Karja kadun varrella Tallinnan vanhaakaupunkia.

MEKK (Moodne Eesti KöögiKunst) ravintolan sijainti on melko symbolinen, sillä paikka yhdistää menneiden vuosisatojen ilmapiirin moderniin elämäntyyliin lähellä kaupungin ydinkeskustaa.

Virolainen ravintola MEKK TallinnaRavintolan tavoitteena on esitellä asiakkailleen nykyaikaisen Viron parhaimpia makuja.

Virolainen keittiökulttuuri on virolaisten itsensä tavoin yhdistelmä kaikkien niiden maiden parhaista perinteistä, joiden kanssa asukkaat ovat eläneet rintarinnan vuosisatojen aikana.

Resepteissä näkyy esimerkiksi ruotsalaisten tyyneys, tanskalaisten maalaisjärki, saksalaisten tarkoituksenmukaisuus, sekä venäläisten itseluottamus.

Muista kulttuureista tuotujen ominaisuuksien oheen on otettu virolaisten itse kehittämiä hienouksia, tuoden ruokiin uniikkeja nyansseja, jotka sopivat erinomaisesti myös suomalaiselle makuaistille.

Ruoanlaitto MEKK ravintolassa tapahtuu perinteisiä metodeja kunnioittaen, joita on parannettu moderneja teknologioita hyödyntäen sekä huippu-ammattitaitoisella toteutuksella.

Moderneissa virolaisissa resepteissä käytetyt raaka-aineet ovat äärimmäisen tuoreita ja niiden hankkimisessa käytetään – mahdollisimman pitkälle – paikallisia, ekologisesti toimivia maatiloja.

Ravintola MEKK virolaiset ruoat Tallinna

MEKK ruokalista sisältää informaatiota siitä, missä ruokalajeissa on käytetty parhaita virolaisia juustoja, lihaa, ja kalaa, ruokalajien pisteenä iin päällä ollessa kotitekoinen, tallinnalaiseen tapaan valmistettu leipä aidolla voilla tarjoiltuna.

Ruokalistan kokoamisessa on otettu huomioon paikallisuuden ohella myös aterioiden terveellinen koostumus ja laatu, kauden parhaista aineksista.

Kevätkausi tuo mukanaan ruokiin esimerkiksi pinaatin, parsan, nokkosen, ja suolaheinän, kesä tuoreet vihannekset, kurkut, tomaatit, marjat, hauet, nokkakalat, sekä syksy sienet, omenat, luumut, tyrnit, hillat, ja riistan.

Ravintola MEKK ruokasali TallinnaRuokailu alkaa MEKK ravintolan tiloissa maanantaista perjantaihin lounaan merkeissä, joka on tarjolla klo 11-15 omalta erikoislistaltaan.

Tiloista löytyy myös Savoy Bar baari, joka on avoinna aamun varhaisista tunneista aina iltamyöhään, ollen tila viihtyisille rendezvouseille pienten pöytien ympärillä tai takan äärellä olevilla sohvilla.

Korkealaatuisten juomien ohessa baarimenussa ovat mukana keitot, salaatit, sekä sandwich-leivät ja virolaisten reseptien mukaiset jälkiruoat.

Baarissa on erillinen yksityishuone, Kaupunginmuurin kammio, joka on hieno paikka järjestää tapaamisia, esityksiä, vastaanottoja, liikelounaita, tai yksityisiä illallisia.

Kesäkauden läpi baarin asiakkaiden kohokohdaksi muodostuu myös paikan aurinkoterassi, josta on näkymät aukion suihkulähteeseen ja hyvää onnea tuovaan nuohoojapatsaaseen.

Restoran MEKK
Suur-Karja 17/19
10148 Tallinna
Aukioloajat (ravintola): ma-la klo 12-23
Aukioloajat (baari): su-to klo 11-23, pe-la klo 11-02
www.mekk.ee

MEKK ravintolan virallinen Facebook-sivusto toimii osoitteessa www.facebook.com/restaurantmekk.

Facebookiin tulee päivityksinä mm. taustoja ravintolan toiminnasta, ilmoituksia ajankohtaisista tapahtumista, ja esittelyjä ruokalistojen kohokohdista.