Tallinnan Next vaatekaupat (SULJETTU)

Brittiläinen vaatekauppaketju on Tallinnassa kahdella myymälällä, Kristiine ja Ülemiste ostoskeskusten tiloissa. (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄT ON SULJETTU)

Next on maailmanlaajuisesti tunnettu ketju, jonka hyllyiltä löytyy kauniisti suunniteltuja ja erinomaista laatua olevia muotivaatteita sekä asusteita miehille, naisille, ja lapsille.

NextEnsimmäinen Next myymälä avasi ovensa helmikuussa 1982, ja tuotemerkki on saanut paljon uskollisia käyttäjiä vuosien varrella kiitos etenkin monipuolisen ja kattavan tuotevalikoiman.

Alkuun ketju tarjosi vain eksklusiivisia naisten tyylikkäitä vaatteita, kenkiä, ja asusteita, mutta pian toimintaan mukaan tulivat myös miesten, lasten, sekä kodintavaroiden kokoelmat.

Kaikki Next vaatteet suunnitellaan yhtiön talonsisäisen design-tiimin toimesta parhaaseen laatuun, tyyliin, ja vastineelle rahoille, nykyaikaiset muotitrendit huomioiden.

Nextin verkkokauppa tosin kauppaa myös muiden valmistajien tuotteita, tuotemerkeiltä Adidas, Adidas Originals, ASICS, Ash, A M London, Ben Sherman, Calvin Klein, Canterbury, Coast, Converse, French Connection, Gant…

…Glamorous, Hobbs, Joules, Kylie, Lacoste, Lee, Levi’s, Lyle & Scott, Nike, New Balance, Phase Eight, Pretty Green, Puma, Speedo, Regatta, Sugarhill, Tommy Hilfiger, The North Face, Ultimo, Under Armour, ja Vans.

Next-verkkokaupasta löytyy myös Suomen markkinoille tarkoitettu versio, osoitteessa fi.nextdirect.com.

Ketjulla on noin 700 fyysistä myymälää, joista noin 500 on Isossa-Britanniassa ja Irlannissa, loppujen löytyessä yli 40:stä maasta (muu Eurooppa, Aasia, ja Lähi-Itä).

Next konserniin kuuluu myös Lipsy-ketju, joka suunnittelee ja myy muotivaatteita nuorille naisille myymäläketjun ja verkkokaupan avulla.

Tallinnan Next myymälät (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄT ON SULJETTU)

Next Kristiine Keskus TallinnaNext Kristiine Keskus
Endla 45
10615 Tallinna
ee.nextdirect.com

Kristiine ostoskeskuksen Next vaateputiikki sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa.

Toisessa kerroksessa myymälä on sijoitettu Step Top kenkäkaupan ja Marks & Spencer tavaratalon väliseen liiketilaan.

Muita samantyyppisiä vaateliikkeitä samassa kerroksessa ostoskeskusta ovat mm. Reserved, Seppälä, Vero Moda, ja H&M.

Yhteensä kauppakeskuksessa on noin 170 myymälää ja palvelua, noin 43 700 m2 kokoisella alueella.

Next Ülemiste keskus
Suur-Sõjamäe 4
11415 Tallinna
ee.nextdirect.com

Next myymälät muualla Virossa (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄT ON SULJETTU)

Next Lõunakeskus
Ringtee 75
50501 Tartto
ee.nextdirect.com

Nextin historia

Yhtiön juuret juontavat Joseph Hepworthin Leedsin kaupungissa vuonna 1864 perustamaan Joseph Hepworth & Son räätälinliikkeeseen.

Yli vuosisata myöhemmin, vuonna 1982, Hepworth & Son hankki omistukseensa Kendall & Sons Ltd yhtiön, Leicesteristä toimineen sadevarusteiden ja naistenvaatteiden valmistajan,Combined English Stores konsernilta.

Tarkoituksena oli kehittää Kendall-myymälöitä naistenvaatteita myyväksi ketjuksi.

Ensimmäinen uuden konseptin Next myymälä avasi ovensa 12. helmikuuta 1982, kaikkien Kendall-toimipaikkojen toimiessa Next tuotemerkin alla vuoden 1983 loppuun mennessä.

Vuoden 1984 aikana myös kaikki 50 Hepworth toimipaikkaa muutettiin Next formaattiin, ja samalla myymälöihin tuotiin myös miestenvaatteiden kokoelmia.

Koska Next myymälöistä tuli konsernin toiminnan menestynein osio nopealla aikataululla, yhtiö muutti pääkonttorinsa Leedsistä Leicesteriin vuonna 1986, ja samalla konsernin nimeksi tuli virallisesti Next plc.

Ryhmä osti omistukseensa vuonna 1987 Combined English Stores ketjun, kuin myös Grattan postimyynti-yhtiön.

Samana vuonna Next laajeni lastenvaatteisiin, esittelemällä myymälöissään Next childrenswear kokoelman, kuin myös postimyyntiin, Next Directory tuotemerkillä.

Konserni omisti hetken aikaa myös 433 Salisburys ja Zales tuotemerkin alla toiminutta korukauppaa, jotka se myös lokakuussa 1988 Ratners Groupille.

Next osti nuorisobrändi Lipsyn vuonna 2008.

Syksyllä 2009 Next toi Yhdysvaltain markkinoille verkkokaupan, jonka kautta se myy muodin tärkeimmälle markkina-alueelle miesten, naisten, ja lasten vaatteita, jalkineita, sekä asusteita.