Tallinnan O’Neill myymälä (SULJETTU)

O’Neill, alkuperäinen kalifornialainen surffaus, laskettelu, ja elämäntyylibrändi, toimii Tallinnassa yhdellä myymälällä, Rocca al Maren ostoskeskuksessa. (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄ ON SULJETTU)

Tuotemerkki tunnetaan extreme-lajien ja vapaa-ajan vaatetuksestaan, edustaen nuorekasta, trendikästä, ja huomiota herättävää tyyliä.

O'NeillVaatteiden ja jalkineiden ohella voit ostaa myymälästä laajasta valikoimasta somisteita ja oheistuotteita.

O’Neill perustettiin vuonna 1952, kun nuori mies nimeltään Jack O’Neill otti pysäyttämättömän intohimonsa surffausta kohtaan ja käytti sitä voittamaan luontoäidin omassa pelissään.

Kehittäen maailman ensimmäisen neopreeni-märkäpuvun, Jack oli menestyksellisesti löytänyt tavan pidentää surffaussessioitaan hyytävän kylmissä Pohjois-Kalifornia aallokoissa.

Pian tämän jälkeen hän avasi autotallinsa ovet ensimmäisen surffausshoppinsa merkeissä Santa Cruzin kaupungista käsin.

O'Neill TallinnaVaikka useat asiat ovat muuttuneet vuosien varrella tästä vaatimattomasta alusta, Jackin alkuperäinen visio funktionaalisista ja innovatiivisista tuotteista on edelleen kaiken yhtiön toiminnan ytimessä.

O’Neillin ydinarvot – innovaatio tyylin ja teknologian suhteen – on vienyt tuotemerkin yhdeksi toimintaurheilulajien tärkeimmistä brändeistä ja kehittäjistä.

Aina pioneerina tuotetusta neopreeni-märkäpuvusta ja surffilaudan jalkanarusta ensimmäiseen tikittömään surffaus-shortseihin sekä uraa uurtavaan puettavaan elektroniikkaan saakka, O’Neillin luomisen henki on aina vienyt yhtiötä eteenpäin.

Nykyään O’Neill tuotemerkkiä myydään kaikkialla maailmassa, myös Viron pääkaupungissa.

Tietoinen rikkaasta menneisyydestään ja pioneeriudestaan surffauksen kulttuurin edistäjänä, O’Neill on omistautunut jatkamaan tätä kehitystä, toimien yhtenä johtavana nuorison elämäntyylin brändinä.

O’Neill Rocca al Mare (PÄIVITYS 2022: MYYMÄLÄ ON SULJETTU)
Paldiski mnt 102
13522 Tallinna
www.oneill.com

O'Neill Rocca al Mare TallinnaO’Neill myymälä sijaitsee Rocca al Mare ostoskeskuksen toisessa kerroksessa, Skechers kenkäkauppamyymälän vieressä.

Vuodesta 1998 asti toiminnassa olleen Rocca al Mare kauppakeskuksen omistaa nykyisin suomalainen kiinteistökehitysyhtiö Citycon Oyj.

Keskus kuuluu Viron isoimpiin ja tärkeimpiin, sisältäen yli 170 myymälää ja palvelua yli 57 000 neliömetrin alueella.

O’Neill tuotteita myydään yhtiön oman myymälän ohella ostoskeskuksessa myös Sportlandin ja Rademarin urheiluliikkeissä (molemmat kompleksin toisessa kerroksessa).

Yhteensä Rocca al Maresta löytyy satoja erilaisia maailman tunnetuimpia tuotemerkkejä, joista useita ei saa ostettua muualta Viron alueella.

Mikäli tulet keskukselle omalla autollasi, tarjolla on kaikkiaan yli 1300 asiakas-parkkipaikkaa.

O’Neill tuotemerkin historia

Jack O’Neill avasi ensimmäisen surffausputiikkinsa vuonna 1952, autotallistaan käsin Great Highwayn alueella San Franciscon kaupunkia, vain hiekkadyynin verran sivusta hänen suosimastaan surffausrannasta.

Vaikka Dale Velzyllä, Hobie Alterilla, ja muilla oli tuolloin olemassa surf-myymälöitä etelämpänä, ne myivät vain surflautoja.

Omasta myymälästään O’Neill myi myös maailman ensimmäiset märkäpuvut, muutaman liivin, jotka hän oli tehnyt liimaamalla yhteen neopreenistä tehtyjä paloja.

Neopreeniä tutkittiin tuohon aikaan läheisessä UC Berkeleyn yliopistossa syvänmeren sukellusta varten.

Autotallistaan hän laajensi surffauskeskus toimintaansa toimipaikkoihin ensin Steamer Lane kadulle, ja vuosien yli ympäri maailmaa, mukaanlukien Islanti surffaukseen soveltuvine rannikkoalueineen.

O’Neill ja hänen yhtiönsä tekivät termistä “surf shop” tavaramerkin Yhdysvalloissa vuonna 1962, mutta yhtiö ei ole käytännössä valvonut tämän tavaramerkin käyttöä.

Alusta saakka O’Neill on tehnyt lukuisia parannuksia märkäpukunsa designiin ja laatuun.

Näihin parannuksiin kuuluu muun muassa siksak-ompeleen käyttöönotto, kuin myös hänen käyttämänsä nimet märkäpuvuille, jotka ovat vakiintuneet yleiskäyttöön (esimerkiksi “spring suit”, “long john”, “short john”, jne.).

O’Neillin poika Pat oli puolestaan yksi pioneereista surffilaudan jalkanarun kehittelyn suhteen, jota hän kutsui alkuun lempinimellä “kook cord”.

Käyttäen materiaaleja kuten nailonlinjoja, imukuppeja, sekä kirurgisia letkuja, Pat kehitteli tavan estää surffilautansa hajoamisen rantakallioihin.

Testatessaan tätä jalkanarua, yhtiön perustaja Jack O’Neill menetti toisen silmänsä, ja joutuu nykyisin pitämään silmälappua. Pat otti haltuunsa yhtiön toimitusjohtajuuden myöhäisen 1980-luvun aikana.

O’Neill tuotemerkki kattaa nykyisin laajan kirjon erilaisia tuotteita.

Näihin O’Neill brändillä merkittyjä tuotteita ovat muun muassa märkäpuvut, surffilaudat, lautalaukut, uimapuvut, vaatteet, sekä jalkineet.

Yhtiö on laajentunut myös elektroniikan alalle, tehden yhteistyötä Philipsin kanssa korvan sisäisten korvakuulokkeiden suhteen.

Logo International osti O’Neill tuotemerkin vuonna 2007, yhdessä lisenssioikeuksien kanssa myydä yhtiön tuotteita maailmanlaajuisesti.

O’Neilin palkkalistoilla on tätä nykyä noin 130 ihmistä, ja yhtiö omaa noin 60% markkina-osuuden maailmanlaajuisesti myydyistä märkäpuvuista.