Tallinnan ostoskeskukset ja tavaratalot

Tallinnan valikoima ostoskeskukset ja tavaratalot kohteita sisältää useita kansainvälisiä muodin, kenkien, kosmetiikan, elektroniikan, lelujen, ja monien muiden kategorioiden johtavia nimiä.

Mikä parasta, ostoskeskuksista olevat, länsi-eurooppalaisille ja pohjois-amerikkalaisille shoppailijoille tutut tuotemerkit ja globaalit ketjumyymälät sijaitsevat kompaktilla alueella.

Postimaja kauppakeskus Tallinna

Useat parhaista kauppapaikoista sijaitsevat aivan vanhankaupungin tuntumassa, tai muiden merkittävien nähtävyyksien tai liikennekeskusten (kuten Tallinnan lentokentän) yhteydessä.

Virossa on erittäin asiakasystävälliset aukioloajat, joka tarkoittaa sitä, että voit tehdä ostoksia Tallinnan tavarataloissa ja ostoskeskuksissa myöhään arkipäivinä ja myös sunnuntaisin.

Viikonloppuisin monessa kaupungin kauppakeskuksista järjestetään paljon oheisohjelmaa, joka tuo oman bonuksensa niiden pienten putiikkien ja myymälöiden kiertämiseen.

De La Gardie
Viru 13/15
10140 Tallinna

De La Gardie Tallinna

Vuonna 2000 avautunut De La Gardie kauppakeskus on nimetty kuuluisan, Virossa vaikuttaneen (ja tontilla olleen rakennuksen omistaneen) ruotsalaisen suvun mukaan.

De La Gardie operoi neljässä kerroksessa ja tarjoaa etenkin eksklusiivista vaatetusta ja vapaa-ajantuotteita. Yhteensä myymälätilaa keskuksessa on 2139 m2:n verran.

Suurin ostoskeskuksen myymälöistä on sisäänkäyntikerroksesta löytyvä, kansainvälistä muotia edustava Lindexin kauppa. Miesten muotia voi puolestaan shoppailla paikan Jack & Jones putiikista.

Keskuksessa käydessäsi sinun kannattaa vierailla neljännessä kerroksesta löytyvässä Katusekohvik-kahvilassa, josta (parvelta) on upeat näkymät vanhankaupungin Viru-kadulle. Kesäisin kahvila pitää avoinna katuterassia rakennuksen edustalla.

Demini
Viru 1
10140 Tallinna

Demini ostoskeskus Tallinna

Tämä 4100 m2 kokoinen kauppakeskus, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1998, sijaitsee aivan vanhankaupungin ytimessä, Vene ja Viru katujen kulmalla.

Keskus sisältää kaupallisina tiloina kellarikerroksen sekä kaksi ensimmäistä kerrosta, kahden ylimmän kerroksen toimiessa kaupungin kalleimpiin kuuluvina yksityisasuntoina.

Kauppakeskuksena Demini on erinomainen paikka shoppailla etenkin ainutlaatuisia muotituotteita sekä elegantteja matkamuistoja.

Monelle suomalaiselle tunnetuin keskuksen myymälöistä on kangasliike Demini Kangad (sisäänkäynti Italian suurlähetystön ovesta), joka myy italialaisia vaatekankaita ja mm. silkkihuiveja.

Foorum
Narva mnt 5
10117 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 10-20, su klo 10-19
www.foorumkeskus.ee

Foorum kauppakeskus Tallinna

Foorum on moderni, tasokas ostoskeskus aivan kaupungin ytimessä, tarjoten etenkin muotia ja jalkineita sekä aikuisille että lapsille.

Putiikkiensa ohella Foorum on yksi Tallinnan suosituista kohtaamispaikoista ravintoloidensa ansiosta, joihin lukeutuvat Bonaparte Bistroo sekä Cubanita, kuubalainen ravintola.

Järve Keskus
Pärnu mnt 238
11624 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.jarvekeskus.ee

Järve Keskus kauppakeskus Tallinna

Jotakuinkin keskustan ulkopuolella sijaitseva Järve Keskus on leveälle levittäytynyt ostoskeskus, josta löydät kaikkea aina tyylikkäistä käsilaukuista lemmikkieläimiin saakka.

Parhaiten keskus tunnetaan sen tiloista löytyvästä suuresta määrästä erilaisia sisustusliikkeitä ja huonekalukauppoja.

Kristiine Keskus
Endla 45
10615 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.kristiinekeskus.ee

Kristiine Keskus kauppakeskus Tallinna

Kristiine Keskus on yksi Viron suurimpia kauppakeskuksia, ja suosittu turistien keskuudessa suhteellisen keskeisen sijaintinsa ansiosta.

Ostoskeskuksen noin 170 myymälän valikoimaan kuuluu lähemmäs sata vaatekauppaa ja kenkäliikettä, 18 kahvilaa ja ravintolaa, sekä lukuisia muita putiikkeja ja palveluita.

Pääset paikalle matkustajasatamasta esimerkiksi ilmaisella asiakasbussilla, joka kiertää myös Rocca al Mare kauppakeskuksen pysäkin.

Myös useat kaupungin julkisen liikenteen vaihtoehdoista (bussi- & johdinautolinjat) tulevat paikalle keskustasta.

Magistral
Sõpruse pst 201
10615 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.magistral.ee

Magistral kauppakeskus Tallinna

Tämä kolmikerroksinen, suomalaisen Cityconin omistama ja viime vuosina modernisoitu ostoskeskus sijaitsee Mustamäen asuinlähion alueella.

Kauppakeskuksesta löytyy yhteensä 56 myymälää ja palvelua, mukaanlukien ravintoloita, Rimi supermarketti, pankkikonttori, postitoimisto, ja paljon muuta.

Magistralin tiloissa järjestetään viikonloppuisin usein paikallisten artistien esiintymisiä, jotka toteutetaan yhteistyössä alueen kulttuurikeskus KAJA:n kanssa.

Melon
Estonia pst 1
10145 Tallinna
www.facebook.com/melonarikeskus

Melon Tallinna

Vaikka Melon on liikekeskuksena valikoimiltaan suppeampi kuin monet sen naapurialueilta löytyvät paikat, paikka tarjoaa erinomaisen valikoiman ajankohtaista muotia.

Suosittuja Melonin muotikauppoja ovat esimerkiksi Esprit, A&G Outlet, Hipster, sekä Vip King.

Löydät liikekeskuksesta lisäksi mm. Raeoptika optikkoliikkeen, Meloni Ilusalong ja Tiia Ilusalong kauneuskeskukset (III-kerros), sekä toimipaikat firmoille Neokliinikum (II-kerros), Manpower, Reisiekspert, Cavere Õigusbüroo, Ober-Haus Kinnisvara, ja Tubli Rätsep räätäli (III-kerros).

Erikoisena piirteenä on myös se, että Melonin toimitiloista löytyy kaikkiaan kolme Tallinnan autokoulua: Odium Autokool, Autokooli Drive sekä E-Autokoolitus.

Meloni sijaitsee keskeisellä paikalla, Tallinnan kaupallisen keskustan ytimessä, muun muassa Viru Keskuksen ja Tallinna Kaubamajan vieressä.

Mustikas Keskus
A.H.Tammsaare tee 116
12915 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 10-20, su klo 10-18
www.mustikas.ee

Mustikas kauppakeskus Tallinna

Mustikas Keskus on Mustamäen lähiöstä löytyvä kauppakeskus, jonka 27 000 m2 kokoisista tiloista löytyy noin 60 erilaista myymälää ja palvelua.

Kauppa-ja palveluvalikoiman helmiä ovat esimerkiksi suurikokoinen Prisma hypermarketti, yksi Tallinnan parhaista rautakaupoista (Bauhof), kauneissalonkeja, vaatemyymälöitä, apteekkeja, sekä valikoima kahviloita ja lounaspaikkoja.

Pääset ostoskeskukselle keskustasta muun muassa julkisilla busseilla (linjat nro. 12, 13, 26, 37, 61) sekä johdinautoilla (linjat nro. 5, 1).

Norde Centrum
Lootsi 7
10151 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.nordecentrum.ee

Kompaktikokoinen Norde Centrum ostoskeskus omaa fantastisen sijainnin, aivan Tallinnan matkustajasataman (Tallinkin käyttämän) D-terminaalin vieressä.

Keskuksesta löytyy muun muassa suurikokoinen Rimin hypermarketti, Seppälän vaatekauppa, Hesburger ravintola, Olympic Casino, Optika Centrum optikkoliike, Südameapteek apteekki, WineStore alkoholikauppa, ja paljon muuta.

Rocca al Mare
Paldiski mnt 102
13522 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.roccaalmare.ee

Rocca al Mare ostoskeskus Tallinna

Rocca al Mare on jättimäinen ostoskeskus Tallinnan kaupungin laitamilla, tarjoten yhteensä noin 170:n myymälän ja palvelun valikoiman 57 000 m2:n alueella.

Paikka tunnetaan shoppailukohteena etenkin huippumuodin putiikeistaan (joista useat brändit ovat edustettuina maan alueella vain täällä) sekä Viron ainoasta Marks & Spencer ruokakaupastaan.

Tarjolla on toisaalta kaikkea muutakin, aina lumilaudoista silmälaseihin saakka.

Kauppakeskuksen oma, ilmainen asiakasbussi, joka kulkee myös Kristiine Keskuksen kautta, on suosittu tapa tulla paikan päälle matkustajasatamasta.

Julkisista kulkuneuvoista Rocca al Marelle tuovat bussilinjat nro. 21, 21B, ja 22, sekä johdinautolinjat nro. 6 ja 7, noin 30:ssä minuutissa (lähimpien pysäkkien ollessa “Zoo” ja “Haabersti”).

SadaMarket
Kai 5
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8-19
www.sadamarket.ee

SadaMarket kauppakeskus Tallinna

Kolmikerroksinen SadaMarket palvelee etupäässä kauppakeskuksen vierestä löytyviin (Vikingin ja Tallink-Siljan) risteilyterminaaleihin tulevia laivamatkalaisia.

Ostoskeskuksessa ovat hyvin edustettuina etenkin alkoholikaupat ja tupakkatuotteiden myymälät, mutta vaihtoehtoihin lukeutuu myös tusinoittain muitakin putiikkeja, kahviloita, ja ravintoloita.

Sikupilli
Tartu mnt 87
10112 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.sikupilli.ee

Sikupilli kauppakeskus Tallinna

Läheltä suurempikokoista Ülemiste keskusta löytyvä Sikupilli on ostoskeskuksena erityisen hyvä kohde etenkin käytännöllisten tuotteiden ostamiseen, mukaanlukien kodintavarat sekä urheiluvälineet, elektroniikkatuotteet ja ruokatavarat.

Suurimmat keskuksen kaupoista ovat Prisman hypermarketti sekä OnOff elektroniikkamyymälä.

Sikupilli omaa viihtyisän ruokailumaailman, jossa on mukava viettää lounastuntia. Vaihtoehtoina tässä osiossa ovat mm. pizzeria Basiilik, Hesburger, Mucho Gusto, kahvila Sõõrikumeistrid, sekä Reval Cafe.

Solaris
Estonia pst 9
10143 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.solaris.ee

Solaris kauppakeskus Tallinna

Kaupungin vilkkaimmasta ydinkeskustasta löytyvä moderni Solaris on yhdistelmä ostos- sekä kulttuurikeskusta.

Kohokohtina keskuksen myymälöistä ja palveluista toimivat keskustan suurin ruokakauppa (Solaris Food Store) sekä Apollon jättikokoinen kirjakauppa, mutta myös hyvän valikoiman sisältävä ravintolamaailma.

Lukuisten myymälöiden, kahviloiden, ja ravintoloiden ohella paikka tarjoaa kävijöille Solaris 3D multiplex-elokuvateatterin, Artis art-house elokuvateatterin, sekä Nordea konserttisalin, jonne mahtuu kerrallaan jopa yli 1800 katsojaa.

Stockmann
Liivalaia 53
10145 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 9-21, su klo 10-21
www.stockmann.ee

Tallinnan Stockmann tavaratalo

Suomalaisen Stockmannin monikerroksinen, kattava tavaratalo Tallinnassa omaa vaikuttavan valikoiman kansainvälisiä muodin, kosmetiikan, elektroniikan, ja kodintavaroiden tuotemerkkejä.

Tavaratalo on saanut uskollisia ystäviä myös sen hyvän valikoiman sisältävän gourmet-ruokakauppansa, kahvila-myymälänsä, sekä kauneussalonkiensa ansiosta.

Tallinna Kaubamaja
Gonsiori 2
10145 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 9-21
www.kaubamaja.ee

Tallinnan Kaubamaja tavaratalo

Kaubamaja on Viron suurikokoisin ja kaikkein tunnetuin tavaratalo, sisältäen Tallinnan parhaan valikoiman erilaisia tuotteita yhden katon alta.

Tavaratalo toimii aivan ydinkeskustassa sijaitsevassa rakennuksessa, jossa se on jakautunut kuuden kerroksen alueelle.

Kaubamajan valikoima on laajentunut osittain myös kadun toisella puolella olevan Viru Keskus ostoskeskuksen tiloihin, ja näitä kahta osiota yhdistää nykyisin katettu kävelysilta.

Telliskivi
Telliskivi 60A
10412 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 11-19, la klo 11-17
www.telliskivi.eu

Telliskivi edustaa mukavaa, viihtyisää ja etenkin luovaa ilmapiiriä keskellä pieniä putiikkeja ja virolaisia design-myymälöitä.

Myymälät sisältävä Telliskivi Loomelinnak (Telliskivi luova kaupunki) on itse asiassa suurin yksittäinen luovien teollisuudenalojen toimintakeskus Virossa.

Yhteensä myymälöitä ja palveluita on yli 20 erilaista, mukana design-kauppoja, ekomyymälöitä ja kauneusliikkeitä, sekä Reval Café ketjun kahvila.

Pääset parhaiten Telliskiven tiloihin keskustassa kävellen (rakennukset sijaitsevat aivan Viru-aukion läheisyydessä), ja muualta kaupungista esimerkiksi raitiovaunulinjoilla nro. 1 & 2.

Viru Keskus
Viru Väljak 4
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 9-21
www.virukeskus.com

Viru Keskus on keskustan kauppapaikoista ylivoimaisesta suurikokoisin ja suosituin.

Sen tiloista löytyy kohokohtina etenkin muotimyymälöitä, kaksikerroksinen, Baltian maiden suurin kirjakauppa (Rahva Raamat), Tallinna Kaubamajan tiloja, sekä tasokkaita kahviloita.

Yhteensä myymälöitä ja palveluita on 109 kappaletta, joiden ohessa samoissa tiloissa toimivat maanalainen bussiterminaali, katto-elokuvateatteri (auki vain kesäisin), sekä moderni fitness-keskus MyFitness.

Monia suomalaisia paikalle tuo Viru Keskuksen kauneus-ja koruliikkeiden osio, joka on laajuudeltaan Baltian maiden kauppakeskusten suurin.

WW Passaaž
Aia 3/ Vana- Viru 10
10111 Tallinna
www.wwpassaaz.ee

WW Passaaž Tallinna

Kolmikerroksinen WW Passaaž, jonka nimi tulee rakennuksen historiallisesta omistajasta, Wassili Woinoffista, on yksi harvoista ostoskeskuksista vanhankaupungin alueella.

Paikka tarjoaa lähinnä muotia ja somisteita myyviä putiikkeja, kuten Naomi, VIP King, Siv-Lutra, Cool Company, Kindagalerii, sekä Trendy bags.

3000 m2:n kokoisesta liikekeskuksesta löytyy lisäksi mm. turkkilainen ravintola (toisesta kerroksesta), sekä Chicago 1933, amerikkalaisen 1930-luvun kulttuurin inspiroima baari-ravintola.

Ülemiste Keskus
Suur-Sõjamäe 4
11415 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.ulemiste.ee

Ülemiste Keskus kauppakeskus Tallinna

Yli 210 myymälää ja palvelua sisältävä Ülemiste Keskus tarjoaa yhden parhaista shoppailukokemuksista Tallinnassa.

Keskus sijaitsee kävelymatkan päässä Lennart Meri kv. lentokentältä, mikä on tehnyt kohteesta suositun etenkin kansainvälisten, Tallinnassa vierailevien turistien keskuudessa.

Ravintoloiden suhteen Ülemistestä löytyy yhdeksän erilaisen paikan valikoima, ja tiloissa on myös erillinen lasten leikkikeskus.

Postimaja
Narva mnt 1
10111 Tallinna

Postimaja kauppakeskus Tallinna

Aivan ydinkeskustassa Tallinnaa sijaitseva, 7100 m2 verran myymälätilaa omaava Postimaja ostoskeskus on ollut avoinna lokakuusta 2013.

Keskeisiä Postimajan myymälöitä ja palveluita ovat H&M, Rimi, New Yorker, Rademar, NS King, Benu Apteek, Pere Optika, R-kiosk, Reval Café sekä Eesti Post.