Pärl koru- ja asustemyymälä Tallinna – Solaris Keskus

Pärl koru- ja asustemyymälä Tallinna palvelee asiakkaitaan Solaris kauppakeskuksesta käsin, osoitteessa Estonia puiestee 9 (1. kerros).

Myymälä on erikoistunut paikallisesti Virossa valmistettuihin ja suunniteltuihin tavaroihin, valikoimien kattaessa etenkin vaatteet, asusteet, sekä korutuotteet – usein käsintehtyjä kappaleita, joita valmistetaan pieniä määriä.

Luonteeltaan myymälän valikoimissa olevat tuotteet ja esineet ovat muotoilultaan täynnä luonnetta ja lämpöä, sekä Pohjois-Euroopassa tehdyn työn edustamaa laatua.

Pärl koru- ja asustemyymälä Tallinna - Solaris Keskus.

Liike on yksi niistä harvoista paikoista, joihin paikalliset käsityöläiset voivat tuoda tuotantoaan myyntiin ja hyllytilaa itselleen, etenkin asusteiden ja muiden pikkutavaroiden heijastaessa hienoa kirjoa virolaista osaamista.

Tallinnan myymälässä on esillä laaja skaala tuotteita erilaisista materiaaleista valmistettuina, aina lampaanvillasta ja -nahasta puun tuoksuisiin luomuksiin.

Pärl  koru-ja asustemyymälä Solaris Keskus
Estonia puiestee 9, 1. kerros, Solaris Keskus
11314 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 10-19
facebook.com/parlikraam/

Yksi parhaista tavoista seurata Pärl koru- ja asustemyymälä Tallinna toimintaa on sen virallisen Facebook-sivun kautta osoitteessa facebook.com/parlikraam/.

Viron käsityöläisteollisuuden perinteet – Pärl koru- ja asustemyymälä Tallinna

Virolla on pitkät ja rikkaat käsityöperinteet vuosisatojen takaa. Maan kaunis luonto ja ainutlaatuinen kulttuuri ovat inspiroineet käsityöläisten sukupolvia luomaan upeita ja omaperäisiä teoksia.

Nykyään Viron käsityöteollisuus kukoistaa, tarjolla ollessa laaja valikoima tuotteita perinteisestä kansantaiteesta nykyaikaiseen muotoiluun.

Joitakin tyypillisimpiä virolaisia käsitöitä ovat:

  • Neulonta: Virolainen neulonta tunnetaan monimutkaisista kuvioistaan ja kirkkaista väreistään. Perinteiset virolaiset villapaidat, hatut ja lapaset ovat suosittuja matkamuistoja turistien keskuudessa.
  • Kudonta: Virolainen kudonta on toinen perinteinen käsityö. Virolaiset kutojat valmistavat erilaisia tuotteita, kuten mattoja ja vaatteita.
  • Sepäntyöt: Virolaiset sepät ovat luoneet laajan valikoiman esineitä työkaluista ja aseista koruihin ja koriste-esineisiin.
  • Puutyöt: Viron puuntyöstö tunnetaan korkeasta laadustaan ja ammattitaitostaan. Virolaiset puutyöläiset valmistavat erilaisia esineitä, kuten huonekaluja, leluja ja soittimia.
  • Keramiikka: Virolainen keramiikka tunnetaan ainutlaatuisista malleistaan ja perinteisistä kuvioistaan. Virolaiset savenvalajat valmistavat erilaisia esineitä, kuten astioita, maljakoita ja hahmoja.

Näiden perinteisten käsitöiden lisäksi Virossa asuu myös kasvava määrä nykykäsityöläisiä, jotka luovat uusia ja innovatiivisia teoksia. Nämä käsityöläiset käyttävät perinteisiä tekniikoita ja materiaaleja luodakseen moderneja malleja, jotka ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Käsityöteollisuus on tärkeä osa maan taloutta. Se työllistää tuhansia ihmisiä ja auttaa edistämään virolaista kulttuuria ympäri maailmaa. Virolaiset käsityöt ovat myös suosittuja matkamuistoja, ja Viroon saapuu vieraita kaikkialta maailmasta ostamaan näitä ainutlaatuisia ja aitoja tuotteita.

Mikäli olet kiinnostunut oppimaan lisää virolaisista käsitöistä, voit myös vierailla Tallinnassa sijaitsevassa Virolaisen käsityön talon kansantaidegalleriassa (folkart.ee/en/) nähdäksesi laajan valikoiman perinteisiä virolaisia käsitöitä.