Tallinnan Piritan ranta

Piritan ranta on Tallinnan viidestä julkisesta uimarannasta ylivoimaisesti isoin ja suosituin, tarjoten 2 km pituisen puhdasvetisen, hyvinhoidetun alueen baareineen, vuokrattavine lepotuoleineen, ja rantavahteineen.

Kunakin vuonna, heti kesän ensimmäisten lämpimien päivien saapuessa, Tallinnan kesäkauden vietto siirtyy sen leveille, hienohiekkaisille rannoille.

Piritan ranta Tallinna

Voit valita Tallinnan uimarantasi Piritan ohella neljästä muustakin hyvästä vaihtoehdosta: Stroomi, Harku, Kakumäe ja Pikakari.

Piritan kaupunginosasta löytyvä ranta on kuitenkin monille ensimmäinen vaihtoehto leppoisan päivän viettoon, ja kuumimpina kesäviikkoina sillä vieraileekin jopa 30 000 kävijää päivässä.

Yksi suosion takana oleva tekijä on rannan hyvä taso, josta osoituksena on sille myönnetty Blue Flag -ekomerkki.

Merkki on takeena puhtaiden vesien ja oheispalveluiden lisäksi myös mm. paikan ympäristöystävällisestä toiminnasta (voit lukea kaikki ekomerkin myöntämisen kriteerit sivustolta www.blueflag.org).

Pirita ranta ohjeet Tallinna

Pirita on toisaalta ollut yksi suosittu Itämeren rantalomakohde jo 1900-luvun alusta, yhdessä mm. Pärnun, Latvian Riian (Jurmalan), sekä Puolan Sopotin kanssa.

Vaikka nykyisin suuri osa rannalla kävijöistä on kuitenkin lähialueilta, paikka on edelleen suosittu myös turistien keskuudessa.

Pääset rannalle helposti eri puolilta kaupunkia julkisilla kyytineuvoilla. Aivan rannan vieressä, “Supluse puiestee” pysäkillä, pysähtyvät mm. bussit 1A, 6, 8, 49, 114, sekä 260.

Näistä esimerkiksi Viru Keskus (keskusta) – Supluse Puiestee väliä matkaavat (noin 15 minuutissa) linjat 1A ja 8. Voit tarkistaa ajankohtaiset aikataulut nettisivuilta www.peatus.ee.

Piritan rannan rakennuksia TallinnaPiritan rannalla, josta on panoramiset näkymät kohti vanhaakaupunkia sekä Suomenlahtea, on paljon tekemistä uimisen, rannalla auringonoton, sekä rentoutumisen ohella.

Alueelta löytyy esimerkiksi pallokenttiä, lasten leikkikenttiä, sekä vesiurheiluvälineiden, kuten purjelautojen, vuokrausta.

Paikka on tasokas myös oheispalveluiden suhteen, joihin sisältyvät pukukaapit, vessoja, suihkut, aurinkotuolien vuokraus, rantabaari, Cafe Velvet -kahvila, kioskeja, kuin myös pienikokoinen markkina.

Mikäli kuuman kesäpäivän aikana sinulle tulee jäätelönhimo, tähän nopeimman ratkaisun tarjoavat rantaa kiertävät liikkuvat jäätelönmyyjät kärryineen.

Turvallisuudesta rannalla vastaavat hyvin koulutetut rantavahdit, jotka ovat paikalla kesäkauden läpi ma-pe klo 9-20 ja la-su klo 9-21.

Tallinnan Piritan uimaranta

Piritan ranta
Merivälja tee 5
11911 Tallinna

Vaihtoehtoiset Tallinnan uimarannat

Tallinnasta löytyvistä viidestä julkisesta rannasta löytyy erinomaisia, tasokkaita vaihtoehtoja Piritalle, mukaanlukien Harkun ranta, joka on poikkeuksellisesti sisäjärven yhteydessä.

Stroomin ranta TallinnaNormaalisti kaupungin kakkosrannaksi luokitellaan kuitenkin Stroomin ranta, joka on Pohjois-Tallinnasta löytyvä, lapsiystävällinen uimaranta.

Stroomin uimaranta sijaitsee osoitteessa Pelguranna 30, noin 4,8 km Tallinnan keskustasta ja 11,5 km Piritan kaupunginosan päärannasta.

Rannalta löytyvät oheispalveluina mm. kopit vaatteiden vaihtoa varten, pukukaapit, rantatuolien vuokraus, vessoja, kuin myös suihkut.

Muihin palveluihin ja tiloihin kuuluvat alue pallopelejä varten, ulkoilma-punttisali, 2 ulkoilma-kahvilaa, sekä jäätelönmyyntivaunu.

Paikka on panostanut varsinkin perheen pienempien viihtyvyyteen, sillä alueelta löytyy leikkikenttä, sähköautoja, ja trampoliini.

Kuten Piritassakin, Stroomin rannalta löytyvät hengenpelastajat ma-pe klo 9-20 ja viikonloppuisin klo 9-21.

Suosituksi Stroomin rannan tekee myös yhteydessä oleva viheralue, jonka auringonvarjossa on hyvä pitää piknik-taukoa rantaelämän yhteydessä.

Kakumäen ranta TallinnaKakumäen ranta löytyy puolestaan rauhallisen asuinalueen yhteydestä, Kakumäen niemimaan maanpuoleiselta osalta.

Ranta on kauempana ja syrjäisempi kuin muut Tallinnan uimaranta-vaihtoehdot, mutta tämän vastapainona paikka tarjoaa kaupungin puhtaimmat vedet.

Tiloina ja palveluina rannalta löytyvät kentät pallopelejä varten, ruokakioski, suihkuja, sekä polkupyörä-parkki. Lapsia on rannalla muistettu keinuilla ja kiipeilypuulla.

Pikakarin ranta TallinnaKaupungin uusin ranta on Pikakarin ranta, joka löytyy Tallinnan pohjoiselta Paljassaaren niemimaalta, läheltä Katariinan laituria.

Kyseessä on yksi erikoisimmista rannoista, sillä se on rakennettu entisen sotilas-teollisuusvyöhykkeen alueella, josta on muistona vielä paikalle johtavat huonokuntoiset tiet.

Paikkaa ollaan kuitenkin parantamassa ja jälleenrakentamassa koko ajan, joka on tuonut jo näkyviä tuloksia, muun muassa Blue Flag -ekomerkin muodossa.

Huomaa Pikakarin rannalla uidessasi, että se muuttuu syväksi melko nopeasti, ja että ohikulkevat laivat tuovat usein suurikokoisia aaltoja rantaan.

Harkun ranta TallinnaHarkun ranta on Tallinnan uimarantavaihtoehdoista ainoa, joka sijaitsee järven rannalla, Haaberstin kaupunginosassa, kaupungin läntisellä laidalla (Paldiski maantee 124A).

Koska kyseessä on järvenrantakohde, paikan vedet ovat lievästi lämpimämpiä kuin muissa, merellisissä Tallinnan uimarannoilla.

Profiililtaan järvenranta on matalaa ja pohjaltaan mutaista aluetta.

Oheispalveluiden suhteen löydät tämän järvenrannan läheltä soutukeskuksen, josta voi vuokrata polkuveneitä ja jossa voi pelata minigolfia sekä harjoitella soutamista & surffausta.

Mikäli haet eksoottisempaa virolaista uimarantaa, kuitenkin suhteellisen lähellä Tallinnaa, kaupungin rajojen ulkopuolelle suuntaamalla vaihtoehtoihin tulevat mukaan maaseuturannat kuten Laulasmaa (37 km Tallinnasta), Lohusalu (40 km), Salmistu (40 km) ja Kaberneeme (37 km).