Polarn O. Pyret lastenvaatekaupat Tallinna vaihtoehtoja on kaupungin alueella kahden myymälän verran, joista toinen on lentokentän lähellä sijaitsevassa Ülemiste kauppakeskuksessa (Suur-Sõjamäe tee 4).
Ruotsalaista alkuperää oleva brändi myy korkealaatuisia lasten vaatteita (12 ikävuoteen saakka) ja odottavien äitien funktionaalisia vaatteita.
Tyyliltään vaatteet edustavat ajatonta disainia, antaen lasten olla lapsia, perustuen lasten tarpeeseen leikkiä ja olla onnellisia.
Rocca al Mare.
Vuodesta 1909 toiminnassa ollut ja vuodesta 1976 lastenvaatteisiin keskittynyt yhtiö ei ole muuttanut konseptiaan tai filosofiaansa vuosien varrella: lapset tarvitsevat vaatteita, joissa he pystyvät leikkimään viihtyisästi.
Yhtiön myymäläketju kattaa yksitoista markkina-aluetta, etenkin Euroopan ‘kylmän vyöhykkeen’, mukaanlukien Suomi, Ruotsi, Viro, Suomi, Latvia, Norja, Islanti, Irlanti, sekä Iso-Britannia.
Polarn O. Pyretin pyrkimyksenä on valmistaa maailman parhaita, funktionaalisia ja hyvin istuvia lastenvaatteita sekä pojille että tytöille kaikissa kategorioissa, aina takeista polvisukkiin, t-paitoihin ja aurinkohattuihin asti.
Sekä pojat että tytöt tarvitsevat hyvännäköisiä vaatteita jotka ovat kestäviä ja monikäyttöisiä. Kuka pukeutuu mihinkin – ja missä väreissä – jää perheiden yksilöllisten mieltymysten varaan.
Tämä periaate on johtanut yhtiön keskittymiseen unisex-vaatteisiin, eli molemmille sukupuolille sopiviin vaatteisin.
Brändin kunnianhimoisiin tavoitteisiin kuuluu lisäksi tuotannon mukauttaminen ympäristöystävällisemmäksi, johon kuuluu kasvava valikoima luomuvaatteita.
Jos haluat ostaa näitä luomuvaatteita, valitse tuotteet aina tuotemerkin ECO-merkin sisältävistä kokoelmista. Tämä varmistaa, että vaatekappale on tehty 100% luonnonmukaisesta puuvillasta.
Käydessäsi ostoksilla Tallinnassa, ketjun myymälöistä toinen, Ülemiste kauppakeskuksessa, on sijoitettu varsinkin lentomatkustajien kannalta suotuisasti, lyhyen kävelymatkan päässä Lennart Meri lentoasemasta.
Polarn O. Pyret lastenvaatekaupat Tallinna – osoitteet & aukioloajat
Rocca al Mare
Paldiski maantee 102, 2. kerros, Rocca al Mare
13522 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 10-19
polarnopyret.com/estonia
Ülemiste Keskus
Suur-Sõjamäe tee 4, 2. kerros, Ülemiste Keskus
11415 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 10-19
Voit saada lisätietoja Polarn O. Pyret lastenvaatekaupat Tallinna toimipisteistä seuraamalla yhtiön virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten esimerkiksi Facebookia osoitteessa facebook.com/polarnopyreteesti/.
Yhtiön historia ja taustoja
Polarn O. Pyretin vaatteet tunnistetaan nykyisin niiden laadusta, toimivuudesta, ja muotoilusta. Yhtiön filosofiana ovat lämpimät, kuivat, sekä onnelliset lapset kaikissa sääoloissa.
Ketju suunnittelee, valmistaa, ja jakelee näitä tuotteita omien myymälöidensä sekä muiden jälleenmyyjien kautta. Tuotemerkki on Ruotsin lasten laatuvaatteiden johtava brändi ja myymäläkonsepti.
Polarn O. Pyret aloitti toimintansa kuitenkin myymällä aivan toisenlaista tuotetta – kondomeja.
Varhaisen 1900-luvun aikana nuori mies nimeltään Nils Adamsson matkusti ympäri Västergötlandia myyden ompelukoneita.
Häneen teki vaikutuksen seudun perheiden iso koko – ja kuinka köyhiä ihmiset olivat. Adamsson halusikin auttaa näitä perheitä suunnittelemaan paremmin perheidensä kokoa.
Hän alkoi toteuttaa tätä ideaansa vuonna 1909, ostamalla tupakkatehtaan Falköpingistä, jossa hän alkoi myydä Saksasta maahantuomiaan kondomeja.
Nils ja vaimonsa Karin Adamsson myivät toimipaikasta myös lääkinnällisiä tuotteita sekä tupakkaa, joka antoi heidän yritykselleen tietynlaisen uskottavuuden.
Sotavuosina 1939-45 he aloittivat lisäksi lastentarvikkeiden jälleenmyynnin, nimen “Pyret” alla.
Heidän myymälässään oli tämän kehityksen myötä kaksi erillistä osastoa – yksi lääkinnällisille tuotteille ja toinen lastentarvikkeille.
Ideana tälle jaotukselle oli että äitien ei tarvitsisi kulkea läpi “miesten osaston” – eivätkä miehet joutuisi kuulemaan kirkuvia vauvoja ostaessaan tuotteitaan.
Viimeiset rajoitukset kondomien myynnille poistettiin Ruotsissa 1970-luvun aikana. Niitä voitiin nyt myydä tavarataloissa, bensa-asemilla, ja lehtikioskeissa, joka sekä alensi niiden hintoja että jälleenmyynnin kannattavuutta.
Tämä johti vuonna 1976 yhtiön päätökseen lopettaa ehkäisyvälineiden myynti. Samalla yritys muutti nimensä nykyiseen muotoonsa.
Useille asiakkaille yhtiön symboli ovat raidat. Näitä tuotteita on imitoitu loputtomiin – mutta raitainen toppi tullaan aina yhdistämään Polarn O. Pyret tuotemerkkiin.
Arkkitehteinä tämän ikonisen raita-disainin takana olivat Katarina af Klintberg sekä Gunilla Axén. Aikaisemmin yhtiö oli ostanut myymänsä vaatteet erilaisilta toimittajilta, mutta tämä tiimi kehitti aivan uuden konseptin ja uniikin designin.
Kehittynyt vaatemallisto sisälsi t-paitoja, collegepaitoja, housuja, ja takkeja sametista tehtynä – kuin myös myyntimenestykseksi osoittautuneet pitkät alushousut.
Väreinä olivat punainen, sininen, vihreä, ruskea – ja raitainen. Raitateema oli osa yhtiön aivan ensimmäistä kokoelmaa vuonna 1975.
Avainsanana oli myös laatu. Visiona oli tuolloin, että luonnolliset kankaat ja käyttömukavuus tulisivat korvaamaan synteettiset kankaat ja huonosti istuvat disainit.
Ominaisuuksiin kuuluivat laadun ohella arvot kuten luottamus ja perinteet, joka oli luonnollinen pohja toiminnalle niin monen vuoden jälkeen lääkinnällisten tuotteiden myyntiä. Tärkeä piirre oli lisäksi se, että vaatteiden tulisi olla funktionaalisia.
Konsepti johti yhtiön suosion nopeaan kasvuun Ruotsissa läpi 1970-luvun.
Kokoelmaa laajennettiin sisältämään ensin naisten ja sitten miesten vaatteita, koko perheen pystyessä pukeutumaan päästä varpaisiin yhtiön vaatteisiin. Unisex-vaatteista tuli “uni-perhe”.
Monen vuoden menestystarinan jälkeen Polarn O. Pyret alkoi kuitenkin menettää otettaan markkinoista.
Vuonna 1996 yhtiö ajautui vakaviin taloudellisiin ongelmiin, Mikael Solbergin, Jan Carlzonin, sekä Paul Lederhausenin tullessa ohjaamaan firmaa uuteen suuntaan.
Solbergin johtajuuden alaisena yhtiö läpikävi radikaalin uudelleenorganisoinnin, jossa konsepti sekä uudistettiin että virkistettiin vastaamaan asiakkaiden tarpeita.
Tämä johti nopeisiin mallistojen vaihtumisiin sekä intensiiviseen laatuun panostamiseen. Uudistus johti myynnin kasvuun ja nuorempaan asiakaskuntaan.
Yhtiö fuusioitui Portwear yhtiön kanssa vuonna 2000, joka johti RNB RETAIL AND BRANDS muotikonsernin luomiseen. Vuotta myöhemmin – vuonna 2001 – tämä uusi konserni listautui Tukholman osakepörssin O-listalle.
Samana vuonna 2001, maaliskuun 16., Polarn O. Pyret aloitti vaatteiden myymisen oman verkkokauppansa kautta.
Vuonna 2021 ketjun omistajaksi tuli sijoitusyhtiö Procuritas.
Nykyisin yhtiö laajenee kansainvälisesti etenkin franchise-pohjaisten paikallisten yrittäjien kautta. Myymälöitä on yli sata yhdentoista markkina-alueen puitteissa, ja tämä kansainvälinen laajentuminen on jatkunut vuosi vuodelta.
Toimipaikkoja löytyy muun muassa Ruotsista, Norjasta, Irlannista, Islannista, Hollannista, Latviasta, Suomesta, Yhdysvalloista, Englannista, sekä Skotlannista.