Tallinnan ravintolat

Valikoima ravintoloita Tallinnassa on erittäin monipuolinen, sillä tarjolla on ruokanautintoja aina argentiinalaisesta ja uzbekistanilaisesta keittiöstä virolaisiin, thaimaalaisiin, ja kiinalaisiin aterioihin saakka.

Alueelta löytyy myös erilaisia teemaravintoloita, tunnetuimpana vanhankaupungin keskiaikaiset ravintolat kuten Olde Hansa ja Peppersack.

Koska tarjontaa on niin monipuolisesta, sinun kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin etukäteen, minkä lajin keittiön parhaimmistoa haluat kokea Tallinnan lomasi aikana.

Useat ruokailupaikoista löytyvät vanhankaupungin alueelta tai sen lähistöltä, paikoista, joista löytyy myös hotellikeskittymiä ja kaupungin parhaita nähtävyyksiä.

Useista ravintoloista löytyy vironkielisen menun ohesta myös muunkielisiä ruokalistoja, tyypillisesti vähintään englanniksi mutta mahdollisesti myös suomeksi.

Ravintoloiden henkilökunta osaa usein vähintään englantia, mutta tavatonta ei ole myöskään suomenkieltä taitavien tarjoilijoiden tai muiden asiakaspalvelijoiden löytäminen.

Admiral
Kansainvälinen ravintola
Lootsi 15
10151 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.aurulaev-admiral.ee

Admiral ravintola Tallinna

Admiral on elegantti, kompaktikokoinen ravintola, joka toimii Tallinnan keskustan satamaan ankkuroidun höyrylaivan tiloissa – kuuluen siten ehdottomasti kaupungin ainutlaatuisimpiin ruokailupaikkoihin.

Ravintolan kansainvälinen keittiö tarjoaa kekseliästä balkanilaista, venäläistä, ja klassista eurooppalaista ruokailua, ruoan tarjoilun tapahtuessa laivan viihtyisään päähyttiin.

Kesäkuukausien läpi ravintolan vieraat voivat tosin nauttia ateriansa al fresco, laivan kannella, josta on upeat näkymät Tallinnan keskustan vierassatamaan sekä vanhaankaupunkiin.

African Kitchen
Afrikkalainen ravintola
Uus 32
10111 Tallinna
Aukioloajat: su-to klo 12-24, pe-la klo 12-02
www.africankitchen.ee

Afrikkalaisia aterioita valmistava African Kitchen tunnetaan ruokansa ohella hauskasta sisustuksestaan ja rennoista taustarytmeistään, jotka luovat viihtyisän ateriointi-ilmapiirin.

Voit valita ruokailutilasi joka vauhdikkaasti maalatuista alakerran tiloista, tai suunnata suositulle kattoterassille.

Ruokalistaa kuvaavat omalta osaltaan edulliset, maukkaat, ja ajoittain erittäin mausteiset ruokalajit, aitojen afrikkalaisten kokkien valmistamina, alkuperäisiin resepteihin.

Alter Ego
Kansainvälinen ravintola
Roseni 8
10111 Tallinna
Aukioloajat: su-to klo 12-22:30, pe-la klo 12-23
www.alterego.ee

Rotermannin korttelissa, aivan Tallinnan ytimessä oleva ravintola on saanut paljon ystäviä kaupunkiin vierailulle tulleista kävijöistä, kiitos sen yltäkylläisen valikoiman ruokia ja viinejä.

Vaikka paikka sijaitsee keskustassa, ravintolan sisältävä korttelisto on rauhallisempaa ja hiljaisempaa seutua pääkatuihin verrattuna.

Ruokien raaka-aineet ovat pääasiassa paikallista tuotantoa, joita tukevat välimerelliset lisä-osat. Jopa ravintolan leipä leivotaan paikanpäällä.

Tarjontaan kuuluu lisäksi jopa 1500 pulloa laadukkaita viinejä Alter Egon viinikellarissa.

Amarillo
Meksikolainen ravintola
Viru väljak 4
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 300
Asiakaspaikkoja (ulkona): 300
www.amarillo.ee

Amarillo ravintola Terassi Tallinna

Tallinnan keskustasta löytyy ripaus tex-mex kulttuuria Sokos Hotel Virun ensimmäisen kerroksen laajalle levittäytyvän Amarillo-ravintolan muodossa.

Menusta löytyvät tex-mex ruoista nachos, fajitas, quesadillas ja jopa burgerit sekä pihvit on lisätty ruokalistalle.

Amarillo on suosittu erinomaisten ruokiensa ohella sen viihtyisän ilmapiirinsä ansiosta, tehden ravintolasta hyvän valinnan Tallinnan lomalla oleville lapsiperheille.

Voit asioida myös ravintolan erillisessä pubissa tai loungessa, jotka palvelevat etenkin perjantaisin kaupungille illanviettoon lähdössä olijoita laadukkailla olutjuomilla ja tequila shoteilla.

Argentiina
Argentiinalainen ravintola
Pärnu mnt 37
10119 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 120
Asiakaspaikkoja (ulkona): 30
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.argentiina.ee

Lämpimästi sisustetuissa tiloissa, lähellä vanhaakaupunkia toimivan Argentiina ravintolan erikoisuuksia ovat Latinalaisen Amerikan tyyliin grillatut liha-ja kalaruoat.

Odottaessasi ruoan valmistumista voit seurata, miten paikan kokki valmistaa leikkeleet hehkuvien hiilien yllä, ja toisaalta perjantaisin & lauantaisin oman kipinänsä tunnelmaan tuovat kuumat tanssirevyy-esitykset.

Artemis Souvlaki
Kreikkalainen ravintola
Harju 7
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 30
Asiakaspaikkoja (ulkona): 28
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 12-21
www.artemis.ee

Vanhankaupungin Artemis Souvlaki tavernan kreikkalaiset omistajat ovat maahantuoneet mukanaan kotimaansa maut souvlakin muodossa, joka on yksi Kreikan suosituimmista liharuoista, ja tarjoillaan joko paistivartaassa tai pitassa.

Ruokaillessasi ravintolan värikkäissä, kansallisteemaisissa tiloissa, voit maistella kuuluisaa kreikkalaista ouzoa. Myös take-away annokset kuuluvat paikan tarjontaan.

Asian Aroma
Kiinalainen / intialainen / thaimaalainen ravintola
Süda 1
10118 Tallinna
www.asianaroma.ee

Ravintola tarjoaa valikoiman aasialaista keittiötä, mukaanlukien kiinalaista, thaimaalaista, sekä intialaista ruokaa, edullisiin hintoihin ja runsailla annoksilla.

Kesäaikaan voit ruokailla myös paikan ulkoterassin tiloissa.

Asian Fair
Kiinalainen / intialainen / thaimaalainen ravintola
Tuukri põik 3
10120 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 30
Aukioloajat: ma-pe klo 11-23, la-su klo 12-23
www.asianfair.ee

Jos etsit rentoa paikkaa ruokailla halpaan hintaan keskustan alueella, yksi hyvistä vaihtoehdoista on tämä kattavan aasialaisen ruokalistan sisältävä, kahvila-tyyppinen ruokailupaikka.

Asian Fairin menu on koottu lähinnä Itä-Aasian perinteistä, mukana ruokalajeja kuten kimchi salaattia, sweet & sour kanaa, Szechuanin sikaa, Singaporen riisinuudeleita, sekä thaimaalaisia curry katkarapuja.

Attimo
Italialainen ravintola / pizzeria
Peterburi tee 49
11415 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 11-22, la-su klo 12-22
www.attimo.ee

Tallinnan itäisellä reunamalla sijaitseva Attimo on ystävällinen, italialaisomisteinen ravintola, joka tunnetaan erinomaisista, puulämmitteisessä uunissa tuoreista raaka-aineista valmistetuista pizzoistaan.

Menuun sisältää myös hyvä valikoima pastoja, risottoja, sekä perinteisiä pääruokia, kuin myös maukkaita jälkiruokia kuten tiramisua sekä kotitekoista jäätelöä.

Baieri Kelder
Saksalainen ravintola
Roosikrantsi 2A
10119 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 110
Asiakaspaikkoja (ulkona): 16
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 14-21
www.baierikelder.ee

Baieri Kelder ravintola Tallinna

St. Barbara hotellin kellariravintola Baieri Kelderin menun saksalaistyylisiin runsaisiin herkkuihin lukeutuvat mm. baijerilaiset metsästäjän makkarat sauerkrautilla, paistettua porsaanpotkaa, sekä omenastruudeli.

Kalkkikivisten kaarien alla tapahtuvaan ruokailuun on mahdollista valita mukaan saksalaisia oluita sekä olutnaposteltavia laajasta valikoimasta vaihtoehtoja.

Balalaika
Venäläinen ravintola
Paldiski mnt 4
10137 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 70
Asiakaspaikkoja (ulkona): 30
Aukioloajat: ma-su klo 12-15 & 18-23
www.meritonhotels.com/vene_restoran/

Tilava Meriton Grand Conference & Spa hotellin Balalaika ravintola tarjoaa perinteistä venäläistä keittiötä parhaimmillaan.

Ruokalistalta löytyvät esimerkiksi useat venäläiset erikoisuudet kuten stroganoffi ja blinit, Kiovan kyljykset sekä kaviaari.

Kohokohtana ravintolasta löytyy kylmien ruokien zakuska buffet-pöytä, tarjoiltuna Pietarissa valmistetusta, 1800-luvulta olevasta vaunusta.

Balthasar
Kansainvälinen ravintola
Raekoja plats 11
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 70
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.balthasar.ee

Balthasar on valkosipulinystävän paratiisi, toimien hyvin varustetuissa huoneissa historiallisen raadinapteekin yläpuolella.

Kauniin, vanhanaikaisen sisustuksen sekä raatihuoneentorin ylikatsovien ikkunoiden ohella paikka tarjoaa kohokohtana ruokalistan, jonka lähes kaikki vaihtoehdot on toteutettu valkosipulilla – mukaanlukien jäätelö.

Basiilik
Kansainvälinen ravintola
Hobujaama 5
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 80
Asiakaspaikkoja (ulkona): 60
www.basiilik.ee

Tämä tilava ravintola, joka on nimetty yhden välimerellisen ruoanlaiton perusyrttien – basilikan – mukaan, löytyy Coca Cola Plazan elokuvateatterin yhteydestä, ja tunnetaan kohtuuhintaisista italialaisista ruoistaan.

Vaikka paikan erikoisosaamisena ovat pizzat ja pastat, ravintolan menu kattaa joukon epätavallisia pääruokia, kuten lampaan jauhelihapihvin Parmakinkulla täytetyillä perunoilla ja vuohenjuustolla.

Bastioni Aed
Italialainen ravintola
Viru 23
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.facebook.com/BastioniAed

Vuosikymmeniä sitten tämä piha toimi osana Tallinnan kaupungin suojamuuria ja sen puolustuksellisia rakennuksia.

Myöhemmin paikka toimi kotina sioille, kanoille, kuin myös perunapellolle.

Ajan myötä aukio sai maineen paikkana salakuljetukselle, jonka jälkeen se vain suljettiin.

Nykyisin tämä vanhankaupungin suurin sisäpiha, joka löytyy Viru-kadun yhteydestä, on jälleen avoinna kävijöille.

Pihalta saa ruokaa ja juomia, ja tiloissa järjestetään kulttuuritapahtumia samaan tapaan kuin aukio toimi aina 1980-luvun loppupuolelle saakka.

Beer Garden
Kansainvälinen ravintola
Inseneri 1
10111 Tallinna
Aukioloajat: su-to klo 11-24, pe-la klo 11-03
www.beergarden.ee

Tallinnan vanhankaupungin Beer Garden tarjoaa herkullisia ruokia, miellyttävän ruokailu-ilmapiirin, sekä eksklusiivisen valikoiman oluita.

Beer House Restaurant-Brewery
Saksalainen / kansainvälinen ravintola
Dunkri 5
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 300
Asiakaspaikkoja (ulkona): 140
Aukioloajat: su-to klo 11-24, pe-la klo 11-02
www.beerhouse.ee

Mikään ei maistu hyvän ruoan kanssa niinkuin hyvä olut, ja Beer Housissa, aivan kuten paikan nimikin antaa olettaa, voit nauttia näiden kahden yhdistelmästä.

Tilava Beer House on ravintola-panimo raatihuoneentorin vierellä, ja tuottaa yhteensä seitsemää maukasta sekä luonnonmukaista olutta, joista voit nauttia runsaan aterian kera tai ostaa tuotteita pulloina mukaan vaikkapa tuliaisiksi.

Torstaista lauantaihin tiloissa on viihdykkeenä live-musiikkia.

Bistroo Mary
Kansainvälinen ravintola
Paldiski mnt 4
10137 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 110
Aukioloajat: ma-pe klo 12-15
www.meritonhotels.com/bistroo_mary/

Tämä rento ja ystävällinen itsepalvelu-bistro tarjoaa etupäässä paikallisia, virolaisia ruokalajeja, mutta myös kansainvälistä keittiötä.

Ruokalista kattaa paninit, kakut, leivonnaiset, fish & chipsit, sekä kaupungin suurimmat schnitzelit.

Black Taverna Lounge
Kansainvälinen ravintola
Pirita tee 20
10127 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 110
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-to klo 11-06, pe-la klo 11-07, su klo 11-06
www.blacktaverna.com

Trendikäs Black Taverna Lounge baari sijaitsee kohtalaisen kaukana kaupungin keskustasta, joten paikka on vähemmän tunnettu keskimääräisten turistien keskuudessa.

Jos vierailet Tallinnan laululavan ja sen kentän tiloissa, loungebaari mustansävyisine sisustuksineen on helppo tarkistaa samalla reissulla, ja kokeilla vaikkapa baarin tarjoamia grillattuja pihvejä.

Bocca Pescheria
Italialainen ravintola
Olevimägi 9
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 76
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 13-22
www.pescheria.ee

Bocca Pescheria ravintola Tallinna

Bocca ravintolassa käyneet ja sen ruokiin tutustuneet eivät ylläty tiedosta, että paikka oli kerran jopa mukana Restaurant Magazine UK:n maailman top-50 ravintolan listalla.

Ravintola edustaa italialaisen keittiön hienostuneempaa laitaa, tarjoten valikoiman uskaliaita vaihtoehtoja kuten jäniksenlihalla täytettyä raviolia sekä uunipaistettua helmikanaa.

Tunnelmaltaan paikka on moderni ja elegantti, ja sen cocktailbaari on erinomainen kohde rauhalliselle, romanttiselle drinkille.

Bollywood
Kiinalainen / intialainen / thaimaalainen ravintola
Pikk 31
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 12-22
www.bollywood.ee

Ravintola-lounge Bollywood tarjoaa monipuolisen valikoiman aasialaisen keittiön ruokia Tallinnan vanhankaupungin ytimessä.

Bonaparte
Ranskalainen ravintola
Pikk 45
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 36
Aukioloajat: to-la klo 18-24
www.bonaparte.ee

Bonaparten ruokalista, joka on saanut kiitosta vuosien varrella, yhdistää klassista ranskalaista keittiötä moderneihin ruokakulttuurin trendeihin.

Painotuksena paikan toiminnassa ovat etenkin korkealaatuinen ruoka sekä erinomainen asiakaspalvelu.

Kaikki ruoka-annokset tehdään paikan päällä, mukaanlukien ravintolan munaleivoinnaiset, suklaamakeiset, ja jopa Bonaparten jäätelö.

Bordoo
Kansainvälinen ravintola
Pikk 71
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 40
Asiakaspaikkoja (ulkona): 30
Aukioloajat: ma-su klo 12-22:30
www.bordoo.ee

Bordoo toimii yhden Tallinnan parhaista boutique-hotelleista, The Three Sisters, tiloissa, tarjoten tähän yhteyteen soveltuen korkealaatuista ruokailua.

Ravintolan ruokalista on koottu luovasta, virolaisesta gourmet-keittiöstä, jonka raaka-aineet perustuvat paikallisesti hankittuihin raaka-aineisiin.

Ruokailua Bordoossa siivittävät useat hienot yksityiskohdat, kuten kotitekoiset leivät, voit, ja makeiset, kuin myös paikan luksusmaiset, klassiset ruokailutilat.

Café NÜ
Kansainvälinen ravintola
J.Vilmsi 45
10126 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11-22
www.nukohvik.ee

Jos suosit ruokailupaikalta yksinkertaisuutta ja mukavuutta, Kadriorgin vierestä löytyvä Café NÜ on erinomainen vaihtoehto.

NÜ tarjoaa menussaan tuoreista ja puhtaista tuotteista valmistettuja ruokalajeja, kuin myös kakkuja ja piirakoita.

Paikan tarjontaan sisältyy myös erillinen lounasmenu. Juomalista koostuu laajasta valikoimasta viinejä, oluita, tuoreita mehuja, sekä cocktaileja.

Cafe Pushkin
Venäläinen ravintola
Narva mnt 36
10152 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 11-21, pe klo 11-22, la klo 12-23, su klo 12-21
www.facebook.com/pages/Cafe-Pushkin/171076362920554

Cafe Pushkin on tunnettu perinteistä venäläistä keittiötä ja moderneja ruoanlaiton trendejä yhdistävistä ruokalajeistaan.

Ruoat ovat kuitenkin tunnistettavasti venäläisen ruokakulttuurin tuotteita, yksinkertaisine, maukkaine yhdistelmineen ja tuoksuineen.

Ruokalistalta löytyy aina tarkkaan valittuja useamman ruokalajin settejä, sekä monipuolisesti vaihtoehtoja kasvissyöjille.

Café Retro
Kansainvälinen ravintola
Uus-Sadama 23
10120 Tallinna
www.tallinnhotels.ee/cafe-retro

City Hotel Portuksen kahvila Café Retro on etenkin niiden asiakkaiden suosiossa, jotka arvostavat yksinkertaista, maukasta lounas-tai illallisruokaa, nautittuna rennossa ilmapiirissä.

Paikka on sisustettu ajattomaan, ilahduttavaan rock- ja retrotyyliin, joka tulee teemana ilmi myös paikan taustamusiikin valinnoissa.

Löydät kahvila-ravintolan aivan Tallinnan keskustan yhteydestä, läheltä matkustajasataman (Tallinkin) D-terminaalia.

Café Swiss
Kansainvälinen ravintola
Tornimäe 3
10145 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 146
www.cafeswiss.biz

Café Swiss, joka sijaitsee upean viiden tähden Swissôtelin kahdeksannesta kerroksesta, on eloisa, viihtyisä kahvila.

Kahvilan tarjonta kattaa erinomaisesti sekä kansainväliset että paikalliset suosikkiruoat, mutta voit valita ruokia myös joukosta uniikkeja sveitsiläisiä herkkuja.

Ruoan tarjoilu tapahtuu buffet-pöydiltä, joiden yhteydestä löytyy live-kokkauspisteitä, luoden interaktiivisen ruokailukokemuksen.

Buffet-pöytien ohella voit tilata annoksesi myös a la carte ruokalistalta.

Café VS
Intialainen / kansainvälinen ravintola
Pärnu mnt 28
10141 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 110
Aukioloajat: ma-to klo 10-24, pe klo 10-02, la klo 12-02, su klo 12-24
www.cafevs.ee

Kokeelliseen kromisisustuksen toteutettu ja progressiivisen tunnelman omaava VS on saanut paljon suosiota vaativien paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Paikan tunnelmaa luovat tunnetut DJ:t, ja toisaalta voit seurata ravintolan suurten sisäikkunoiden läpi kiireisen keittiön tapahtumia.

Keskeinen tekijä VS:n menestyksessä ovat sen erinomaiset ruoat, mukaanlukien valikoima maukkaita tandoori-luomuksia.

Cantina Carramba
Meksikolainen ravintola
A. Weizenbergi 20a
10150 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 56
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 12-20
www.carramba.ee

Cantina Carramba meksikolainen ravintola Tallinna

Carramba on juhlistettu meksikolainen ravintola iloisella, vanhan lännen tyyliin toteutetulla sisustuksella, Kadriorgin puiston yhteydessä (kävelymatkan päässä Kadriorgin palatsista).

Ruokalistan kohokohtiin kuuluvat ominaisesti maustetut meksikolaiset ja Tex-Mex ateriat, kuten chili con carne, quesadillat, ja fajitakset, joiden kyytipojaksi voit valita virkistävän meksikolaisen oluen tai cocktailin.

Caravan Grill
Kaukaasialainen / kansainvälinen ravintola
Narva mnt 7c
10117 Tallinna
Aukioloajat: su-to klo 12-24, pe-la klo 12-02
www.caravangrill.ee

Caravan Grill tarjoaa valikoimaa aitoja kaukaasialaisia ja eurooppalaisia ruokia, kuin myös laajaa valikoimaa gruusialaisia viinejä.

Menu kattaa joukon salaatteja, keittoja, paisteja, leivonnaisia, sekä jälkiruokia.

Tiloissa on tarjolla kaukaasialaista live-musiikkia tiistaista sunnuntaihin.

C’est la vie
Kansainvälinen ravintola
Suur-Karja 5
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 94
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-su klo 13-24
www.cestlavie.ee

Tämä vieraanvarainen vanhankaupungin ruokailupaikka yhdistää charmin, romantiikan ja ranskalaisen kahvilan ilmapiirin 1930-luvun taiteeseen.

Paikan menu on koottu ranskalaisen keittiön inspiroimana, kun taas viinien ja sampanjoiden valikoima tyydyttää vaativimmatkin makuaistit.

C’est la vien alakerta, sen keskiaikainen kellariosio, toimii muodollisena, eleganttina illallistilana.

Cha Dao
Kiinalainen ravintola
Suur-Patarei 2
10415 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 25
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.chadao.ee

Cha Dao on kiinalainen teehuone ja ravintola, jossa voit nauttia sekä erilaisista teelaaduista sekä dimsum-alkuruoista, kuin myös perinteisestä Gong Fu Cha teeseremoniasta.

Chakra
Intialainen ravintola
Bremeni käik 1
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 60
Aukioloajat: su-to klo 12-23, pe-la klo 12-01
www.chakra.ee

Chakran kokeneet etelä-aasialaiset kokit työskentelevät savi-uuniensa kanssa luodakseen tämän Euroopan osan maukkaimpiin kuuluvaa intialaista keittiötä.

Ruokapaikka toimii viihtyisässä vanhankaupungin kellaritilassa, jota on piristetty värikkäillä tyynyillä ja kuvakudoksilla.

Menun suhteen Chakran valikoimista löytyy pitkä lista tandoori-ruokia, curry-ja biryani-ruokia, joista kutakin täydentävät erinomaiset, klassiset mango-lassijuomat.

Chedi
Kiinalainen / intialainen ravintola
Sulevimägi 1
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 70
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 13-22
www.chedi.ee

Ravintolan slogani ‘Kaukoidän Fine Dining’ on täydellinen kuvaus tästä hienostuneesta vanhankaupungin ruokailupaikasta.

Paikka, jota pyörittävät myös tarunhohtoisia Boccaa ja Tschaikovskyä operoivat tahot, on erikoistunut aasialaistyylisiin luomuksiin, kuten Singaporen paistikanaa ja Mongolialaistyylistä peuranlihakäristystä.

Yksi asiakaskunnan ruokalistan suosikeista on grillattu karitsankyljys suklaakastikkeessa.

Chicago 1933
Kansainvälinen ravintola
Aia 3
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 170
Aukioloajat: ma-ti klo 12-24, ke-to klo 12-01, pe klo 12-03, la klo 14-03, su klo 14-24
www.chicago.ee

Chicago 1933 on elegantti ja hienostunut, 1930-luvun Amerikan inspiroima baari-ravintola Tallinnan vanhankaupungin laitamilla.

Ravintola tarjoaa kansainvälistä keittiötä, kattavan valikoiman juomia, mukaanlukien paljon erilaisia viinejä.

Kunakin iltana tiloissa esitettävä live-musiikki on legendaarisen jazz-ja swing-aikakauden inspiroimaa.

Tupakanystäville ravintola tarjoaa luksusmaisen sikarihuoneen.

China Inn
Kiinalainen ravintola
Viru 9
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 180
www.chinainn.ee

Vaikka China Inn sijaitsee vanhankaupungin suosituimmalla turistikadulla, paikka ei ole turistimainen, vaan sen ruokalistalta löytyvät kaupunkiin parhaimpiin kuuluvat klassiset kiinalaiset ruokalajit, kohtuullisiin hintoihin.

Kesäkuukausien aikana voit valita ruokailutilasi joko mukavasta, kiviseinäisestä ruokailusalista tai kadunvarren aurinkoterassista.

Mikäli etsit parhainta mahdollista hinta-laatusuhdetta ruokailullesi, China Inn ravintolasta löytyy myös seisovan pöydän buffet-ruokailuvaihtoehto.

City
Kansainvälinen ravintola
A. Laikmaa 5
10117 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.tallinkhotels.com/et/tallink-city-hotel/restaurant-city

City on viihtyisä, 56-paikkainen ravintola Tallink City hotellin ensimmäisessä kerroksessa.

Ravintola on ideaali paikka muun muassa yksityisille liiketapaamisille ja rennoille illallisille ystävien seurassa.

Arkipäivisin Cityn palveluihin kuuluvat nopea ja helppo lounasmenu, josta on tullut suosittu lähiseutujen toimistotyöntekijöiden keskuudessa.

Voit pistäytyä paikassa milloin tahansa sen aukioloaikojen puitteissa kokeilemassa ravintolan korkealaatuisia kansainvälisen keittiön ruokalajeja.

CityPlatz
Kansainvälinen ravintola
Lõõtsa 6
11415 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 350
Aukioloajat: ma-pe klo 11-16
www.cityplatz.ee

CityPlatz toimii osana Ülemiste Cityä – laajalle levittäytynyttä teknologia-yritysten bisnespuistoa lähellä Tallinnan lentokenttää.

Ravintola on itse asiassa kaupungin suurin buffet-ruokailupaikka, tarjoten aukioloaikoinaan yli 100 erilaista korkealaatuista ruokalajia, salaateista jälkiruokiin saakka.

Huomaa, että koska paikka palvelee etenkin bisnespuiston asiakkaita, se on avoinna vain arkisin (ma-pe), klo 11-16 välisenä aikana.

Clazz
Kansainvälinen ravintola
Vana Turg 2
10140 Tallinna
Asiakaspaikat (sisällä): 150
Asiakaspaikat (ulkona): 40
Aukioloajat: ti-pe klo 19-03, la klo 16-03
www.clazz.ee

Suosittu sekä ravintolana että live-musiikkinsa ansiosta, Clazz tarjoaa korkealaatuista eurooppalaista keittiötä sen tiloja kuvaavissa monissa syvennyksissään ja nurkkauksissaan.

Tuntia ennen keskiyötä ravintolan pääruokalista korvataan yömenulla, mutta voit tilata ruokaa niin kauan kuin paikan ovet ovat avoinna – yleensä pikkutunneille saakka.

Tiloissa esiintyvät taiteilijat esittävät kaikkea aina jazzista swingiin ja souliin, sekä funkiin ja bossa novaan saakka.

Clayhills
Kansainvälinen ravintola
Pikk 13
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-ti klo 11-24, ke-to klo 11-01, pe-la klo 11-02, su klo 11-24
www.clayhills.ee

Clayhills ravintola Tallinna

Tämä ystävällinen, paikallinen gastropubi Tallinnan vanhankaupungin ytimessä tarjoaa vieraanvaraisen ilmapiirin huomiota herättävillä valokuvillaan, kahdella kotityylisillä ruokailuhuoneellaan, sekä rennolla baarillaan.

Ruokalajeja valmistetaan tuoreista raaka-aineista tilausten perusteella, etupäässä paikallisista ja kausiluontoisista tuotteista, joiden ohessa tarjolla on laaja valikoima oluita, viinejä, sekä väkeviä juomia.

Viikonloppuisin voit seurata tiloissa live-musiikkiesityksiä, ja kesäisin ruokailu on mahdollista myös kesäterassilla.

Coccodrillo
Italialainen ravintola
Pargi 12
11613 Tallinna
www.facebook.com/CoccodrilloRestoranTakeaway

Coccodrillo tarjoaa perinteistä ja monipuolista italialaista keittiötä, erikoisosaamisenaan herkulliset pizzat.

Ruoka on valmistettu tuoreista tuotteista, ja juomiin lukeutuu muun muassa kofeiinittomat kahvit.

A la carten lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat arkipäivisin päivittäin vaihtuvat lounas-spesiaalit.

Tiloihin mahtuu istumaan 80 asiakasta, terassin ollessa avoinna kesäkuukausien läpi. Voit tilata Coccodrillosta ruokia myös take-awaynä, mukaanotettavina annoksina.

Controvento
Italialainen ravintola
Vene 12
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 100
Asiakaspaikkoja (ulkona): 32
Aukioloajat: ma-su klo 12-22:45
www.controvento.ee

Controvento on kiehtova ravintola, joka ottaa kaiken irti uniikista sijainnistaan – puolessavälissä katariina käik -käytävää, Tallinnan vanhankaupungin keskiaikaisen latinalaisen korttelin ytimessä.

Paikka on tunnettu pitkään sen tarjoamasta huippulaatuisesta, perinteikkäästä italialaisesta ruoastaan, joka tarjoillaan unohtumattoman viehättäviin, vuosisatoja vanhoihin ruokailuhuoneisiin.

Cru
Kansainvälinen ravintola
Viru 8
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 70
Asiakaspaikkoja (ulkona): 70
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.crurestoran.eu

Elegantti ja viihtyisä Cru sijaitsee vanhankaupungin keskustassa, tarjoten laajaa valikoimaa kansainvälisen keittiön ruokalajeja.

Dao Hua
Kiinalainen ravintola
Mardi 1
10113 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 78
Aukioloajat: ti-ke klo 12-20, to-la klo 12-22, su klo 12-20
www.daohua.ee

Dao Hua on kiinalainen ravintola lähellä keskustaa, jonka ruokalistan on koonnut kiinasta Viroon muuttanut kokki, tarjoiluhenkilökunnan ollessa myös kiinalaista alkuperää.

Menun annokset edustavat etupäässä Kiinan Sichuanin provinssia, mutta joukossa on paljon myös Koillis-Kiinan (historiallisesti “Mantšuria”) alueelta alkuperänsä saaneita ruokia.

Valikoimassa ruokia on otettu huomioon myös lasten ja kasvissyöjien erikoistoiveet.

Ravintolan hintataso on lähellä muiden Tallinnan aasialaisten (ja edullista) hinnoittelua. Voit tilata annoksia myös mukaan, take-awaynä.

Deja Vu Lounge
Kansainvälinen ravintola
Vana-Viru 8
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 120
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
www.dejavu.ee

Yhtenä kaupungin trendikkäimmistä loungeravintoloista, intiimi Deja Vu Lounge viihdyttää vakioasiakkaitaan varteenotettavalla listalla vierailevia live-artisteja.

Performanssit voivat vaihdella aina jazz-laulajista ja trumpetin soittajista tanssimusiikki-DJ:hin asti.

Laaja ruokalista, josta löytyvät ruokalajeina esimerkiksi nachos, klubileivät, ja thai-keitot, on myös huomionarvoinen.

Diip
Kansainvälinen ravintola
Soo 1/6
10414 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 11-23, la klo 12-23, su klo 12-21
www.facebook.com/diipresto

Diip on viihtyisä, kompaktikokoinen ravintola, osana Kalamajaa, yhtä Tallinnan nopeimmin kehittyvistä alueista.

Ravintolaa kuvaavat sen rento ilmapiiri, johon kuuluvat yksinkertaiset ja puiset sisustukset, jotka heijastavat tyyliltään kaupunginosasta löytyviä monia tunnettuja design-studioita.

Menu sisältää laajan valikoiman alkupaloja, pastaruokia, pääruokia, sekä jälkiruokia, joissa virolainen keittiö on yhdistetty eurooppalaisiin makuihin.

Löydät valikoimista gluteenittomia vaihtoehtoja sekä erikoismenun lapsille.

D.O.M
Kansainvälinen ravintola
Kinga 1
10123 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 9-24
www.dom-restaurant.ee

Raatihuoneentorilla sijaitseva ravintola tarjoaa perinteikästä eurooppalaista keittiötä, aasialaisilla vaikutteilla ja romanttisessa, maalaismaisessa ilmapiirissä.

Dominic
Kansainvälinen ravintola
Vene 10
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 70
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-pe klo 12-24, su klo 12-21
www.restoran.ee

Dominic edustaa tasokkainta eurooppalaista ruokailua, hienosti restauroiduissa keskiaikaisissa puitteissa, osana vanhaakaupunkia.

Paikka onkin hyvä valinta, jos etsit jotain tavanomaisen ruokailupaikan yläpuolelta löytyvää kokemusta.

Ravintola mainostaa itseään myös ‘viiniravintolana’, ja Dominic sommelier onkin varastoinut ravintolaan yhden kaupungin parhaista vuosikertaviinien valikoimista.

Eesti Söögituba
Virolainen ravintola
Pikk 29
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.eestisoogituba.ee

Viron Ruokailuhuone eli Eesti Söögituba tarjoaa nimensä mukaisesti aitoja paikallisia, virolaisia ruokia osana menuaan.

Ravintola, joka sijaitsee Meriton Old Town Garden Hotel rakennuksen tilavassa ruokailu-osiossa, tarjoaa menun, jonka kokoamista ovat inspiroineet paikallisten suosikkiruoat, kuten balttialaiset kalat, verimakkarat sauerkrautilla, ja piimäjuoma nimeltään “Kama”.

Elevant
Intialainen ravintola
Vene 5
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 47
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.elevant.ee

Spiraalimaisen rautaportaikon kautta kuljettava Elevant tarjoaa rauhaisan, sofistikoituneen ruokailu-ilmapiirin.

Ravintolan ruokalista tarjoaa valikoiman maukkaita intialaisia perusruokia, mutta myös uskaliaampia ruokalajeja kuten villisikakebabia ja hirvicurryä, joita tarjoilee paikan ystävällinen henkilökunta.

Yksi suosituista Elevantin jälkiruokavaihtoehdoista on rapeaan kikhernetaikinaan friteerattu banaani.

Enzo
Kansainvälinen ravintola
Laeva 2
10151 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 100
www.facebook.com/enzotallinn

Enzo ravintola Tallinna

Tämä elegantti ja tilava kahvila-ravintola sijaitsee Tallinnan sataman alueella, tarjoten monipuolisen valikoiman ruokalajeja eurooppalaisista keittiöistä, erityisen edustavalla valikoimalla aamiaisruokia.

Voit tilata tuoreesti leivottuja tuotteita myös mukaasi, take-away pohjaisesti.

Entrecote
Italialainen ravintola
Dunkri 4
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 76
www.merchantshousehotel.com

Entrecote toimii kauniisti kunnostetuissa Merchant’s House Hotel rakennuksen kellarihuoneissa, aivan raatihuoneentorin yhteydessä, upealla paikalla.

Ravintolan menusta löytyvät kohokohtina esimerkiksi marinoitu sianliha sekä paistettu lohi, mutta aitoisiin talon erikoisannoksiin kuuluvat sen grillatut vaihtoehdot, etenkin grillattu entrecote, joka tulee tammelta tarjoiltuna yhdessä sienien kanssa.

Fahle
Kansainvälinen ravintola
Tartu mnt 84a
10112 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 100
Asiakaspaikkoja (ulkona): 12
Aukioloajat: ma klo 9-20, ti-pe klo 9-23, la klo 11-22
www.fahlerestoran.ee

Hieman keskustasta syrjässä sijaitseva Fahle on arvostettu, gourmet-tyylinen ruokailupaikka vanhan, uusikäyttöön toteutetun teollisuusrakennuksen tiloissa.

Sekä paikan kahvila- että ravintola-osiot tarjoavat ateriointimahdollisuuden, mukaanlukien salaatit, keitot, ja pastat, mutta Fahle tunnetaan kuitenkin parhaiten kalaruokavalikoimastaan.

Ravintola valmistaa lisäksi omat kakkunsa ja leivonnaisensa, sekä tarjoaa sikari-ja viinihuoneen aterianjälkeistä rentoutumista varten.

F-hoone
Kansainvälinen ravintola
Telliskivi 60a
10412 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 10-24, su klo 10-22
www.facebook.com/pages/F-hoone/146165262101253

F-hoone, joka toimii fiksusti uudelleenkehitettyssä entisessä teollisten rakennusten kompleksissa, on saanut mainetta luovasti kehitetyistä aterioistaan ja retro-tyylisestä ympäristöstään.

Päiväsaikaan ravintola on perheystävällinen ruokailupaikka syöttötuoleineen, leikkialueineen, ja lastenhuoneineen, ja myös pihalta löytyy pieni leikkialue.

Illan myötä F-hoone muuttuu juhlatiloiksi, jossa järjestetään etenkin vaihtoehtoiskulttuurin tapahtumia.

Francesco Sibio
Italialainen ravintola
Estonia pst. 9
10143 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.sibio.ee

Francesco Sibio on laadukas ravintola aivan Tallinnan keskustassa, ja tarjoaa valikoiman italilaisen keittiön herkkuja, kuin myös laajan listan viinejä.

Fuente
Kansainvälinen ravintola
Lennujaama tee 2
11101 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 54
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-su klo 12-22
www.ylemistehotel.ee/restoran-fuente/65

Ülemiste-hotellin ensimmäisen kerroksen ravintola tarjoaa runsaan aamiais-noutopöydän aamuisin sekä maukkaan a la carte ruokalistan kansainvälisillä ruokalajeilla lounaasta alkaen.

Ruokailutila omaa väliseiniä, joita voidaan järjestellä yksityisiä liikelounaita varten sekä isompiin juhliin ja banketteihin.

Gelsomino
Italialainen ravintola / pizzeria
Lai 2
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.sibio.ee

Tallinnan vanhankaupungin ytimestä löytyvän Gelsominon ruokalajien valikoima on koottu italialaisen keittiön ystäviä silmälläpitäen – tarjolla on pizzoja, calzoneja, risottoja, sekä pastoja, kuin myös liha-ja kalaruokia.

Voit ostaa paikasta myös italilaisia raaka-aineita kotiruoanlaittoon.

Gelsominosta löytyy lisäksi karaokebaari, joka on varustettu moderneilla audio-videolaitteistoilla.

Gianni
Italialainen ravintola
Jõe 4a
10151 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 75
Asiakaspaikkoja (ulkona): 25
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.gianni.ee

Tämä elegantti ja tilava ravintola on suosittu etenkin tasokkaampaa italialaisen keittiön ruokailukokemusta hakevien keskuudessa. Paikan ruoat valmistetaan hienolla otteella ja yksityiskohtiin panostamisella.

Ravintolan ruokalista on kattava, ja sitä profiloivat etenkin tarjolla olevat kala-ja äyriäisruoat.

Giannin yhteydessä toimiva rento kahvila on suosittu kohde kahvia ja leivonnaisia varten, mutta voit ruokailla täyden aterian myös sen tiloissa.

Gloria
Virolainen / kansainvälinen ravintola
Müürivahe 2
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 130
Aukioloajat: ma-pe klo 12-23:30, la klo 17-23:30
www.gloria.ee

Gloriaa kuvaillaan usein VIP-ruokailupaikkana, edustaen ultratyylikästä, 1930-luvun inspiroimaa ravintolaa, joka on ollut mukana jopa Condé Nast Traveller lehden top-100 listalla.

Paikan ruokalista sisältää aristokraattisen valikoiman ranskalaisia ja venäläisiä ruokalajeja, jotka tarjoillaan ravintolan suuriin ruokailusaleihin.

Erillinen Glorian viinikellari on myös vierailun arvoinen sen tarjoaman tunnelman ja kodikkaan luksuksen ansiosta.

Golden Dragon
Kiinalainen ravintola
Pikk 37
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.goldendragon.ee

Golden Dragon on ollut jo pitkään suosittu paikallisten klassisia kiinalaisia ruokalajeja arvostavien parissa.

Vanhankaupungin kellariravintolana toimivan paikan ruokalistalle on koottu yli 200 erilaista ruokalajia, aina kevätkääryleistä friteerattuihin banaaneihin saakka.

Erinomaisen ruokalistansa ohella paikka vetää puoleensa kävijöitä sisustuksensa ansiosta, johon kuuluvat perinteiset lyhdyt, koristeposliinit, ja rauhoittava musiikki, jotka yhdessä luovat levollisen ruokailu-ilmapiirin.

Goodwin Steak House
Kansainvälinen ravintola
Viru 22
10140 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11-24
www.steak.ee

Goodwin Steak House on klassinen amerikkalainen pihviravintola, ja siten täydellinen ruokailupaikka niille, jotka pitävät naudanlihasta, pihvistä, ja kattavasta viinivalikoimasta rennossa ilmapiirissä.

Grillhaus Daube
Kansainvälinen ravintola
Rüütli 11
10130 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 110
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.daube.ee

Maukkaat grillatut ruoat ovat tämän viihtyisän, vanhastakaupungista löytyvän ravintolan erikoisosaamista.

Ravintolan ystävälliset tarjoilijat toimittavat asiakkaille ruokia kuten grillattuja teistikaloja, ankkaa uunissa paistettujen perunoiden kera, sekä naudan ulkofileestä toteuttuja kokonaisuuksia, kaikki mukavassa puun ja tiilien profiloimassa ilmapiirissä.

Asiakkaiden jälkiruokasuosikkeihin ovat kuuluneet muun muassa mascarpone juuhsto sekä ravintolan suklaakakku.

Gusto
Italialainen ravintola
Toompuiestee 8
10136 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 30
Aukioloajat: ma-ti klo 11-21, ke-pe klo 11-22:30, la klo 12-22:30, su klo 12-18
www.gusto.ee

Gusto sijaitsee lähellä Tallinnan vanhaakaupunkia, tarjoten valikoimaa italialaisia ruokia, mutta listalle on otettu mukana myös paikallisia ruokalajeja.

Hermitage
Venäläinen ravintola
Rataskaevu 7
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 32
Asiakaspaikkoja (ulkona): 36
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.hermitage.ee

Viron vanhimman vielä toiminnassa olevan hotellin, vuonna 1850 perustetun St. Petersbourg boutique-hotellin tiloissa toimiva, kodikas Hermitage sijaitsee aivan vanhankaupungin ytimessä.

Ravintolan menu seuraa venäläisten keittiöperinteiden reseptejä, mutta ne tarjoillaan moderneina, nykyaikaisiin makuihin soveltuvina muunnoksina.

Esimerkkinä Hermitagen ruokalistalta löytyvistä herkuista ovat käsintehdyt pelmenit ja hitaasti paahdetut ankan sydämet.

Menu sisältää lisäksi legendaariset Kiovan kanan sekä tartarpihvin.

Seikkailunhaluisia varten ruokalistalta löytyy yksi vaihtoehto, jossa ruokalajit tulevat asiakkaille yllätyksenä – kuuden ruokalajin yllätysmenu, joka on henkilökohtaisesti koottu asiakasta varten ravintolan kokin toimesta.

Horisont
Kansainvälinen ravintola
Tornimäe 3
10145 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 70
Aukioloajat: ti-la klo 18-22
www.horisont-restoran.com

Tyylikäs, hienostunut Horisont ravintola & baari sijaitsee viiden tähden Swissôtelin ylimmässä kerroksessa.

Ravintola on ideaali paikka sekä rentoutua että kokea viiden tähden keittiönautintoja.

Horisontin asiakkaat voivat paikan nimen mukaisesti ihailla tiloista avautuvista panoraamisista näkymistä aina baltianmeren horisonttiin saakka sekä vanhaankaupunkiin, nauttien samalla moderneista ruokalajeista, jotka on valmistettu kausien mukaisista, paikallisista, sekä kansainvälisistä tuotteista ja raaka-aineista.

Sikariharrastajat voivat nauttia ruokailun jälkeen uniikista ilmapiiristä ravintolan yhteydestä löytyvässä Cigar Lounge -tilassa.

In Vino Veritas
Italialainen ravintola
Lai 6
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 40
Aukioloajat: ma-su klo 12–23
www.invinoveritas.ee

In Vino Veritas italialainen ravintola Tallinna

Tämä kompaktikokoinen perheravintola toimii myös intiiminä viinibaarina, jonka arvostetut vuosikertaviinien kokoelmat ovat yksi paikan avainominaisuuksista.

Ruokailutilojen yksityiskohtaiset, vanhanaikaiset kalusteet antavat paikalle puolestaan varhaisen 1900-luvun romanttisen tunnelman.

Kadriorg
Kansainväinen / italialainen ravintola
A. Weizenbergi 18
10150 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 84
Asiakaspaikkoja (ulkona): 30
Aukioloajat: ma-la klo 12-24, su klo 12-17
www.restorankadriorg.ee

Kodikas moderniuden tunne ja värikäs tyylikkyys tekevät tästä ravintolasta sopivan lisän varakkaan Kadriorgin kaupunginosan ravintolatarjontaan.

Ruokalista on koottu tutuista eurooppalaisista ruokalajeista, mutta useimmiten paikan omalla, luovalla muunnoksella varustettuna.

Uniikkeina kohokohtina menussa ovat esimerkiksi tuoreet osterit, kurpitsa-katkarapu keitto, haudutettu jänis, sekä meriruutana, ja toisaalta jälkiruokalista sisältää helmiä kuten lämmintä omena-raparperi vanukasta.

Kaerajaan
Virolainen ravintola
Raekoja plats 17
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 90
Asiakaspaikkoja (ulkona): 48
Aukioloajat: 01.10-30.04 ma-su klo 11-23, 01.05-30.09 ma-su klo 10-24
www.kaerajaan.ee

Aivan raatihuoneentorin yhteydessä sijaitseva Kaerajaan on erinomainen paikka kokea moderneja versioita perinteisistä virolaisista ruoista.

Paikan nimi tulee vanhasta kansanlaulusta-ja tanssista, ja sekä ravintolan epätavallinen sisustus että kekseliäät ruokalajit heijastelevat kansakunnan etnisiä perinteitä.

Kaks Kokka
Kansainvälinen ravintola
Mere pst 6e
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 55
Asiakaspaikkoja (ulkona): 24
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 13-22
www.facebook.com/pages/Kaks-Kokka/1458308341064573

Kaks Kokka on Restaurant Ö:n haararavintola, toimien Saaremaalta kotoisin olevien kahden kokin – Ranno Paukso ja Martin Meikas – ohjauksessa.

Paikka muuttuu jatkuvasti, mutta tarjolla on aina miellyttäviä yllätyksiä ruokailijoille.

Kaks Kokka ravintolan profiilia eivät määrittele niinkään minkään valtion rajat – kaikki perustuu hyviin, tuoreisiin, ja pääasiassa virolaisiin tuotteisiin ja raaka-aineisiin.

Tosin kalaruoat ovat keskeisellä sijalla ruokalistan tarjonnassa.

Kalev Yacht Club
Kansainvälinen ravintola
Pirita tee 17
11911 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 70
Asiakaspaikkoja (ulkona): 100
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.jahtklubiresto.ee

Tämä vuodesta 2004 toiminnassa ollut Kalev purjehduskerhon ravintola toimii merellisessä teemassa, jossa paikan historiallisia suuruudenpäiviä on lähestytty modernilla otteella.

Ravintola on saanut paljon vakioasiakkaita sen tarjoaman uniikin ilmapiirin ja esimerkillisen palvelun ansiosta.

Kesäkauden läpi ruokailutiloiksi on tarjolla myös ravintolan aurinkoterassi, jokinäkymin.

Kalle Kusta
Kansainvälinen ravintola
Viru 21
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 10-23
www.kallekusta.ee

Kalle Kusta on kohtuullisesti hinnoiteltu kodikas ravintola Tallinnan vanhassakaupungissa, tarjoten monipuolisen valikoiman ruokalajeja (kansallisten ruokien painotuksella), sekä ystävällisen ilmapiirin.

Kapten Tenkeš
Unkarilainen ravintola
Pärnu mnt 30
10141 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 60
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 13-22
www.kaptentenkes.ee

Kapten Tenkeš on tallinnalaisten rakastama unkarilainen ravintola, jonka löytää sen julkisivusta löytyvistä kirkkaan punaisen, valkoisen, ja vihreän lipuista.

Ravintolassa voit asettautua puisten pöytien ääreen nauttimaan unkarilaisista herkuista kuten gulassi sekä paistettu juusto, muiden tunnettujen perinteisten ruokalajien ohella.

Paikan ystävällinen sisustus on tehty luokseenkutsuvammaksi sen sisältämien valtavien valkosipurenkaiden, viulujen, sekä keski-eurooppalaisen pikkurihkaman avulla.

Katharinenthal
Kansainvälinen ravintola
Weizenbergi 22
10150 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 50
Aukioloajat: ma-to klo 8-21, pe klo 8-22, sa klo 9-22, su klo9-21
www.katharinenthal.ee

Historiallinen kahvila-ravintola Katharinenthal sijaitsee suuremmoisen Kadriorgin joutsenlammen luona, ja se on avoinna päivittäin asiakkaita varten, jotka tulevat nauttimaan ravintolan maukkaista ruoista ja leivonnaisista.

Kuten ravintolan ympäristökin, myös tämä kahvila on täydellinen kohde etenkin lapsiperheille.

Yksi seikka, joka tuo viikonloppuisin asiakkaita ravintolan tiloihin on sen järjestämät pannukakku-aamut.

Kathmandu Hill
Kiinalainen / intialainen ravintola
Pärnu mnt 36
10119 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 11-22:30, su klo 12-22:30
www.kathmanduhill.ee

Paikallisten suosima Kathmandu Hill on rento ravintola ja parhaiten tunnettu sen tarjoamista suussasulavista kiinalaisista ja intialaisista ruoista.

Ravintolan ruokalistan läpilukuun kannattaa varata kotvanen, sillä se on erittäin kattava erilaisten ruokalajien suhteen.

Paikan edulliset hinnat ovat tehneet Kathmandu Hill ravintolasta suositun myös take-away ravintolana.

Kloostri Ait
Virolainen ravintola
Vene 14
10140 Tallinna
www.facebook.com/kloostriait

Theatrum-teatterin kahvilana toimiva Kloostri Ait on kodikas tapaamispaikka vanhassakaupungissa, tarjoten rauhallisen ympäristön sekä ystävällisen asiakaspalvelun.

Kahvilan tarjonta kattaa yksinkertaiset ruoat ja maukkaat kahvit.

Talvisin voit tulla lämmittelemään kahvilan yhteydestä löytyvälle takalle, ja toisaalta kesäisin kahvin pihamaan terassi on omiaan aurinkoisen päivän viettoon.

Kloostri Ait on myös kohtaamispaikka musiikille, tanssille, ideoille, sekä sydämeltään nuorille ihmisille.

Löydät tarkemmat tiedot Kloostri Aitassa järjestettävistä kulttuuritapahtumista paikan Facebook-sivujen kautta.

Kolm Sibulat
Kansainvälinen ravintola
Telliskivi 2
10611 Tallinna
Aukioloajat: ti-la klo 12-23, su klo 13-21
www.kolmsibulat.eu

Kolm Sibulat on modernin sisustuksen ja maalaismaisen tunnelman yhdistävä ravintola, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman herkullisia ja jännittäviä aterioita kaikkialta maailmasta.

Ruokalistalta löytyvät erilaiset pastat, salaatit, keitot, ja tarjolla on lisäksi kattava lista viinejä.

Kolu Kõrts
Virolainen ravintola
Vabaõhumuuseumi tee 12
13521 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 150
Asiakaspaikkoja (ulkona): 60
Aukioloajat: talvella ma-su klo 10-17, kesällä ma-su klo 10-20
www.evm.ee/id/262/

Viron ulkoilmamuseon tiloista löytyvien museokylien tiloihin rakennettu 1800-lukua edustava Kolu Kõrts tarjoaa maaseutumaista, hyvää ja vanhanaikaista ruokailua.

Voit maistella ravintolassa perinteisiä virolaisia ruokia, ja iltaisin tiloissa on tarjolla ruoan ohella myös eloisaa kansantanssia.

Ravintolan yhteydestä löytyviin oheispalveluihin kuuluvat muun muassa hevosvaljakkokyydit läheiseen kylään.

Korsaar
Kansainvälinen ravintola
Dunkri 5
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 50
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.korsaar.ee

Korsaar on merirosvo-teemainen ravintola uskomattoman yksityiskohtaisella sisustuksella varustettuna, joka luo vaikutelman, että olet juuri astunut laivaan matkalla kohti Karibianmerta.

Purjeet, takilat, vanhat luurangot, sekä jopa elävät haikalat tuovat oman lisänsä tähän illuusioon.

Paikassa voit nauttia etenkin maukkaista kalaruoista ja lihafileistä, yhdessä ‘rommilähteiden ja viinijokien kanssa’.

Krua
Thaimaalainen ravintola
Aia 4
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 25
Aukioloajat: ma-to klo 12-22, pe klo 12-23, la klo 13-23, su klo 13-22
www.krua.ee

Tämä nykyaikainen thaimaalainen ravintola toimii kauniissa, 1800-luvulta peräisin olevassa puurakennuksessa, Vana-Viru ja Aia katujen kulmauksessa.

Ravintolasta löytyy monipuolinen valikoima aitoja Thai curryruokia, keittoja, sekä salaatteja, joita valmistavat tuoreista raaka-aineista paikan Thaimaasta kotoisin olevat kokit.

Kruup
Virolainen ravintola
Toompuiestee 37
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-pe klo 12-23, la-su klo 11-23

Kruup on maanläheinen ja kodikas ravintola lähellä Tallinnan vanhaakaupunkia.

Ravintolan toimintaa ovat inspiroineet sekä Viro että virolaiset, ja sen talonpoikaismainen mutta lämmin ilmapiiri sekä maukkaat ruokalajit virolaisesta keittiöperinteestä ovat erinomainen Viro-kokemus lomamatkan aikana.

Kukk ja Konn
Ranskalainen ravintola
Raua 65
10152 Tallinna
Aukioloajat: ma-ke klo 11-19, to-la klo 11-21
www.kukkjakonn.com

Kukk ja Konn on ranskalainen bistro, jonka menusta löytyy laaja valikoima ranskalaista ruokaa nautittavaksi sekä talon ruokailutiloissa että mukaan take-awaynä, aina juusto-ja liharuoista juomiin ja jälkiruokiin saakka.

Pääruokien listalta löytyy salaperäinen “Kokin valinta”, joka on jotain herkullista, jonka ravintolan kokki luo asiakkaalle riippuen kaudesta sekä kokin inspiraatiosta.

Kuldse Notsu Kõrts
Virolainen ravintola
Dunkri 8
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 80
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
www.kuldnenotsu.ee

Tämän vanhankaupungin ravintolan nimi tarkoittaa suomeksi “Kultaisen porsaan kievari”, ja paikka on erikoistunut aitoihin virolaisiin ruokiin, kuten kotitekoiseen juustoon ja makkaroihin, jotka kaikki on valmistettu sukupolvelta toiselle eteenpäin annettujen reseptien pohjalta.

Ilmapiiri ravintolassa on sopivan vanhanaikainen ja maalaismainen, tehden ravintolasta suositun sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

Kuninga
Virolainen / kansainvälinen ravintola
Kuninga 3
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 40
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.kuninga.ee

Kuningan rakennus saattaa olla keskiaikainen, mutta sekä sen ruokalista että sisustus osoittavat luovaa otetta moderniin ravintolatoimintaan.

Paikasta löytyy valikoima kunnianhimoisia herkkuja alkaen ostereista, jatkuen kaviaariin, tuoreisiin hummereihin, karitsan kylkiluupaistiin, ja paljon muuhun.

Jälkiruokien suhteen suosittu on muun muassa ravintolan inkiväärillä ja kardemummalla maustettu vihreän teen crème brûlée.

Köleri 2
Ranskalainen ravintola
J. Köleri 2
10150 Tallinna
www.facebook.com/koleri2

Köleri 2 ranskalainen ravintola Tallinna

Köleri 2 on kotoisa kahvila Kadriorgin kaupunginosan ja keskustan rajamailla, tarjoten a la carte ruokalistan ohella myös viikottaisia lounastarjouksia.

Ravintolan ruokalista on koottu terveellisistä gallialaisista keittiöperinteistä.

La Boheme
Kansainvälinen ravintola
Toompuiestee 23
10137 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 73
Asiakaspaikkoja (ulkona): 50
www.laboheme.ee

Von Stackelberg Hotel rakennuksen tiloissa toimiva La Boheme on yhdistelmä laadukasta brasserie-ja fine dining -ravintolaa, tarjoten rennon mutta elegantin ruokailu-ympäristön.

Menu edustaa klassista eurooppalaista keittiötä, mukana ollessa kaikkea aina ranskalaisesta sipulikeitosta tagliatelle carbonaraan ja sianliha-schnitzeleihin sekä klubileipiin saakka.

Le Chateau
Ranskalainen ravintola
Lai 19
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 130
Asiakaspaikkoja (ulkona): 36
Aukioloajat: ma-la klo 12-24
www.chateau.ee

Le Chateausta löydtä laadukkaita viinejä, asiallista palvelua, sekä 1600-luvun Ranskaa edustavan ilmapiirin, yhdistettynä rikkaaseen sisustukseen, joka tuo mieleen ‘aurinkokuningas’ Ludvig XIV:sta aikakauden.

Menun moniin ruokahalua herättäviin ruokalajeihin kuuluvat esimerkiksi foie gras sekä paistettu vuohenjuusto, ja paikan kokit pyrkivätkin luomaan ruokaa, joka soveltuisi kuninkaidenkin ruokapöytiin.

Leib Resto ja Aed
Virolainen / kansainvälinen ravintola
Uus 31
10111 Tallinna
Asiakaspaikat: 60
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.leibresto.ee

Leib Resto ja Aed on kohtuullisesti hinnoiteltu ravintola, jonka tarjonta edustaa yksinkertaista ruokaa rennossa ilmapiirissä.

Esimerkkinä ravintolan kohokohdista on sen käsintehty leipä.

Ravintola omaa erinomaisen sijainnin vanhankaupungin laitamilla, jossa sitä ympäröivät Tallinnan historialliset suojamuurit.

Paikan uskalias kokkitiimi tekee parhaansa tarjotakseen paikallista, tuoretta, ja kausiluonteista ruokaa sen maukkaimmassa muodossaan.

Kesäkauden läpi Leib Resto ja Aedin viihtyvyyttä lisää sen viehättävä ja rehevä puutarha, jonka yhteydessä on kompaktikokoinen lasten hiekkalaatikko.

Lendav Taldrik
Aasialainen ravintola
E-Hoone, 60a Telliskivi
10412 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 11:30-23:00, pe-la klo 11:30-03:00, su klo 11:30-23:00
www.facebook.com/pages/Lendav-Taldrik-Resto/389723857828746

Tilava Lendav Taldrik ravintola toimii Telliskiven luovassa kaupungissa (Telliskivi Loomelinnak), tarjoten etupäässä aasialaisia ruokalajeja.

Sisätiloiltaan ravintola on boheemi ja yksinkertainen, yhdistäen eri aikakausilta olevia huonekaluja kodikkaisiin ruokailusaarekkeisiin, joissa vierailijat voivat ruokailla ja viettää aikaa viihtyisästi.

Kattavaan ruokalistaan kuuluvat myös lounasspesiaalit.

Leonardo
Italialainen ravintola
Ahtri 6a
10151 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 11-22, pe-la klo 12-24, su klo 12-22
www.italfood.ee

Leonardon rento ilmapiiri ja italialaisen keittiön värittämä menu luovat palan aurinkoista Italiaa Tallinnan keskustaan.

L’Ermitage
Kansainvälinen ravintola
Toompuiestee 19
10137 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 7-23
www.lermitagehotel.ee/restoran/

Tämä arvostettu hotelliravintola aloittaa päivänsä aamiaisbuffet tarjoilulla, ja keskipäivästä eteenpäin tarjontaan kuuluvat puolestaan a la carte pohjaiset eurooppalaiset ruokalajit.

Voit valita ruokalistalta muun muassa herkullisia alkupaloja kuten foie gras ja etanat, testata paikan pastaruokia, ja valita pääruokalajeista kuten broilerifilee, savustettu ankanrinta, tai naudan sisäfilee.

Liisu Juures
Virolainen ravintola
Raekoja plats 13
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 36
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.liisujuures.ee

Raatihuoneen kellariravintolana toimivan Liisu Juureksen toiminnan fokuksena ovat klassiset virolaiset ruokalajit, gourmet-tyyliin valmistettuina.

Perinteille uskollisena se tarjoilee pääruokia, joissa painotus on voimakkaasti sianlihassa, perunoissa, sekä sauerkrautissa, mutta myös mm. kalaruoat sekä sienicasserole löytyvät menun vaihtoehdoista.

Kesäkauden läpi voit ruokailla ravintolan julkisivun edustalla olevalla terassilla.

Linda
Kansainvälinen ravintola
Aia 18
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 120
Aukioloajat: ma-su klo 12:30-23
www.kalevspa.ee

Vanhankaupungin vierestä löytyvän Kalev Spa vesipuiston ja hotellin ravintolana toimiva Linda tarjoilee valikoimaa kansainvälisiä ruokalajeja.

Menu kattaa useita kiehtovia vaihtoehtoja, kuten mausteista taimenkebabia, paistipippuria ja tomaattikeittoa, savustettuja ankeriasnyyttejä, sekä valikoimaa fileitä.

Mikäli ruokailet à la carte ruokailusektiossa, tiloista on näkymät alapuolella olevalle uima-altaalle ja sen tapahtumiin.

Lucca
Italialainen ravintola
Keskpäeva tee 1, Tabasalu
76901 Harjumaa
Asiakaspaikkoja (sisällä): 65
Asiakaspaikkoja (ulkona): 60
Aukioloajat: ma-to klo 12-22, pe-la klo 12-23, su klo 12-21
www.restoranlucca.ee

Tämä romanttinen ja kodikas ravintola löytyy hieman kaupungin rajojen ulkopuolelta, edustaen sisustukseltaan italialaista trattoria-perinnettä, ruokalistalla, joka on koottu italialaisista herkuista.

Ravintola sijaitsee esimerkiksi noin viiden minuutin ajomatkan päässä Rocca al Maren kauppakeskuksesta.

Lucca omaa perheystävällisen maineen, ja sen tiloista löytyy jopa erityinen leikkihuone, jossa lapset voivat katsella suosikkipiirrettyjään, leikkiä leluilla, sekä piirtää.

Lusikas
Ranskalainen ravintola
Aia 7
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 12-21
www.restoranlusikas.ee

Lusikas-ravintolan ruokalistalta löytyvät useat ranskalaiset klassikkoruoat, kuten Nizzan salaatti, nauta bourguignonilaisittain, vasikanlihamuhennos, ratatouille, entrecote, sekä crème brûlée.

Tätä kavalkadia hyvää ruokaa täydentävät yhtälailla laadukkaat viinit.

Paikka ottaa myös kahvinteon vakavasti. Ravintolan barista on nimetty jopa Viron parhaaksi lajissaan, vastaten kahvijuomien korkeasta tasosta.

Löwenruh
Kansainvälinen ravintola
Mustamäe tee 59a
10620 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 90
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.lowenruh.ee

Tämä uniikki ravintola toimii viihtyisän lähiöpuiston alueella, joka aikoinaan kuului Friedrich von Löwenin kartanon tiluksiin.

Ravintolan maalaismainen, kaksikerroksinen rakennus kohoaa viereisen lammen yläpuolella, tehden paikasta suositun ulkoilma-ruokailupaikan lämpimien kuukausien aikana.

Ruokalista sisältää sekalaisen valikoiman yksinkertaisia, euroopalaisia ruokalajeja, jotka on hinnoiteltu keskimääräistä kohtuullisemmalle tasolle.

Mack Bar-B-Que
Kansainvälinen ravintola
Tartu mnt 63
10115 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 162
Aukioloajat: ma-pe klo 12-23, la-su klo 13-24
www.americanfood.ee

Mack Bar-B-Que edustaa amerikkalaisuutta parhaimmillaan, yhdistäen toiminnassaan 1950-luvun ruokabaarin ja urheilubaarin.

Kun pujahdat paikan vinyyliverhoiltuun ruokailuloosiin, voit tilata ateriaksesi muun muassa hot wingsejä, hampurilaisia, pizzoja, sekä Mackin grilliruokia.

Paikan baarin ympärille kokoontuneet vierailijat voivat seurata tiloista löytyvästä TV-rivistöstä live-urheilutapahtumia.

Madissoni Grill & Baar
Kansainvälinen ravintola
Rävala pst 3
10145 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 100
Asiakaspaikkoja (ulkona): 10
Aukioloajat: ma-to klo 8-22, pe klo 8-23, la klo 12-23
www.madissoni.ee

Radisson Blu hotellin grilliravintola Madissoni on suosittu etenkin liikelounastajien keskuudessa, mutta myös niiden keskuudessa, jotka haluavat nauttia rennon aterian, katsellen samalla maailman menoa ravintolan korkeiden lasi-ikkunoiden läpi.

Paikka toimii myös baarina, palveluun kuuluessa arkisin happy hour -tunteja, ja baari jopa aukeaa aikaisin tarjotakseen aamiaisväelle gourmet-kahvia sekä kotitekoisia leivonnaisia.

Magnuna
Kiinalainen / intialainen ravintola
Lai 42
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11-24
www.magnuna.ee

Magnuna on kotoisella sisustuksella ja eksoottisella menulla varustettu Tallinnan vanhankaupungin ravintola, jossa voit herkutella jännittävien aasialaisten ruokalajien parissa.

Ravintola ottaa vastaan myös isompia ryhmiä, ja toimii mielellään tiloina tärkeille liiketapaamisille tai muille erikoistapahtumille.

Maharaja
Intialainen ravintola
Raekoja plats 13
10146 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.maharaja.ee

Jo vuodesta 1989 toiminnassa ollut Maharaja on Tallinnan ensimmäinen ja vanhin intialainen ravintola, joka on pitänyt suosionsa vuosien yli, tullen arvostetuksi osaksi raatihuoneentorin ravintolamaailmaa.

Sen erinomaisen sijainnin ohella paikan suosiota ovat lisänneet ravintolan rauhoittava sisustus sekä pitkä menu perinteisiä intialaisia ruokalajeja.

Maharajan kokit antavat sinun päättää itse täsmälleen sen, kuinka mausteisena, tai mietona, haluat ruokasi tarjoiltavan.

Maikrahv
Kansainvälinen ravintola
Raekoja plats 8
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 230
Asiakaspaikkoja (ulkona): 60
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.maikrahv.ee

Aivan vanhankaupungin ytimestä löytyvä Maikrahv on erinomainen ravintola, joka tunnetaan poikkeuksellisen hyvästä ruuastaan ja kilpailijoistaan erottuvasta miljööstään.

Maikrahv toimii 1400-luvulla rakennetun kaupunkitalon tiloissa, tarjoten asiakkailleen vieraanvaraisen, keskiaikaisen ilmapiirin ja valikoiman ruokian kansainvälisestä keittiöstä.

Vakioasiakkaiden suosimia uniikkeja juomavalintoja ravintolan valikoimista ovat esimerkiksi talon snapsi sekä kir royal.

Margarita
Suur-Karja 7
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 15
www.barons.ee

Margarita on Barons hotellin rakennuksen toisessa kerroksessa toimiva ravintola, näkymillä vanhaankaupunkiin.

Ajattoman sisustuksen ja ystävällisen palvelun lisäksi paikka tarjoaa päivittäin monipuolisen aamiaisen, kuin myös kahvia ja leivonnaisia – jotka on valmistanut ravintolan oma kokki – iltapäivisin.

Iltaa kohti Margaritan tarjoiluun tulee mukaan buffet-noutopöytä illallinen, johon sisältyy kaksi salaattia, kaksi pääruokaa, ja kaksi erilaista jälkiruokavaihtoehtoa.

MARU
Virolainen ravintola
Vesilennuki 6
10415 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 60
Aukioloajat: ma-su klo 10-19
www.lennusadam.eu/et/astu-kohvikusse-maru

Vierailu tähän Lennusadam (Lentosatama) kahvilaan on kuin seikkailu merelliseen maailmaan, koska kahvilan sisäterassilta on hienot näkymät museon näyttelyyn.

Ruokalista sisältää herkkuja pohjoismaisista ja Viron rannikkoalueiden keittiökulttuureista, painotuksena merelliset teemat.

60-asiakaspaikan kahvila on viihtyisä paikka myös ryhmille ja tapahtumien järjestäjille, sillä ruokailu kahvilassa voidaan yhdistää käyntiin museon näyttelyissä.

Kesäisin voit ruokailla kahvilan aurinkoterassin tiloissa.

Masha
Venäläinen ravintola
Lootsi 14
10151 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 180
Asiakaspaikkoja (ulkona): 80
Aukioloajat: ma-pe klo 11:30-23, la-su klo 10:30-23
www.restoranmasha.ee

Masha venäläinen ravintola Tallinna

Masha on venäläiseen keittiöön ja vieraanvaraisuuteen erikoistunut pub-ravintola.

Ravintolan kohokohtiin kuuluu myös sen luksusmainen mutta kodikas sisustus, sekä viikonloppuiset musiikki-iltamat.

M.C Grill
Kansainvälinen ravintola
Pühavaimu 13/15
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 30
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-su klo 7-10:30 & 12-23
www.schloesslehotel.com

M.C Grill toivottaa asiakkaansa tervetulleiksi rennolla, takan sisältävällä ilmapiirillä kaikkina viikonpäivinä, oli kyseessä sitten juhlatilaisuus ystävien ja perheen kesken, tai bisnesruokailu asiakkaan kanssa.

Ravintola omaa kaikki elementit, jolla sitä voidaan vertailla mihin tahansa muuhun luksusmaiseen eurooppalaiseen ravintolaan.

Ruokalista on koottu houkuttelevistä klassikoista ja moderneista ruokalajeista, käyttäen kausiluontoisia raaka-aineita.

MEKK
Virolainen ravintola
Suur-Karja 17/19
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 50
Aukioloajat: ma-la klo 12-23
www.mekk.ee

MEKK, joka on (viiden tähden) Savoy Boutique hotellin ravintola, edustaa modernia, tuoreista ja paikallisista raaka-aineista tehtyä virolaista keittiötä.

Tämä sofistikoitunut vanhankaupungin ravintola on saanut runsaasti kanta-asiakkaita etenkin sen innovatiivisen menun ja korkean palvelutasonsa ansiosta.

Paikka tarjoaa jopa ilmaisen lasten ruokalistan aterian lapsille, jotka tulevat ruokailemaan vanhempiensa kanssa.

Merineitsi
Kansainvälinen ravintola
Viru väljak 4
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 500
www.sokoshotels.ee

Viron ensimmäinen Show&Dinner-ravintola sijaitsee Sokos Hotel Viru rakennuksen toisessa kerroksessa, tarjoten monipuolisen valikoiman ruokaa ja viihdettä.

Iltaisin paikka tarjoaa esiintymislavallaan kaikenlaista live-musiikkia sekä kabareeta.

Ravintolan sisätiloja dominoivat merelliset ja simpukankuorelliset kuvioinnit.

Tiloihin mahtuu jopa 400-500 asiakasta, mutta paikan huoneista voidaan erottaa osioita myös yksityistapahtumia varten.

Kesäaikaan Merineitsen palveluihin kuuluvat buffet-noutopöytä lounaat.

MIX
Kansainvälinen ravintola
Pikk 33
10133 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.mixrestoran.ee

Ravintola MIX on fuusiokeittiötä käyttävä ravintola, jossa eurooppalaisia ruokalajeja tarjoillaan itämaisilla yksityiskohdilla.

Fuusiokeittiö on yllättävä ja harmoninen sekoitus makuja, tyylejä, jossa raaka-aineita on tuotu mukaan Japanista, Ranskasta, Italiasta, sekä Venäjältä.

Monaco
Kansainvälinen ravintola
Viru väljak 3
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 150
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
www.nordichotels.eu/en/restaurant-and-lobby-bar

Nordic Hotel Forum päätti nimetä ravintolansa “Monaco” nimellä kunnianosoituksena hotellin rakennuksessa toimivalle Monacon kunniakonsulaatille.

Paikan ruokalista on asianmukaisen kansainvälinen soveltumaan mille tahansa diplomaatille, ja sisältää alkuperäisiä luomuksia kuten tonnikalasiivu-sashimia kuoritulla pak choilla sekä viinimarjaviinissä haudutettua peuraa ja villisikaa.

Arkisin ravintolasta löytyy lisäksi spesiaali ‘expresslounas’ ruokalista kiireisille ruokailijoille.

Moon
Kansainvälinen ravintola
Võrgu 3
10415 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 13-21
www.kohvikmoon.ee

Moon on yksi tallinnalaisten ruoanystävien suosituimmista kohteista, kiitos paikan ruoanlaitosta vastaavan huippukokin ja luokseenkutsuvan sisustuksen.

Vaikka ruokailukokemus on rento ja kahvilamainen, ruoan laatua – kompaktista venäläisen keittiön inspiroimasta ruokalistasta – täällä pidetään huippuluokkaisena.

Huomaa, että Moon on suljettuna heinäkuun ajan.

Munga Kelder
Kansainvälinen ravintola
Vene 12
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 64
Asiakaspaikkoja (ulkona): 25
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.mungakelder.ee

Munga Kelder ravintola, joka on sekoitus kivilattioita, raskaita puurakenteita, sekä roikkuvia valkosipulinkynsiä, on piilotettuna keskiaikaisen holvikäytävän varrelle, Vene kadun ja Katariinan käytävän välisellä osalla.

Oman värikkään lisänsä sisustukseen tuovat tiloista löytyvät munkkeja kuvaavat lasimaalaukset.

Ravintolan ruokalista on eurooppalainen, sisältäen vaihtoehtoja kuten sammakonjalkoja, saksalaista perunasalaattia, Chateaubriandia, sekä kalkkunafileetä.

Neh
Kansainvälinen ravintola
Lootsi 4
10151 Tallinna
Aukioloajat: ma-la klo 18-22:30, su klo 13-16
www.neh.ee

Bistro-tyylisen Neh ravintolan toiminnasta vastaa arvostettu Muhu-saaren Pädasten kartanon tiimi.

Neh on omistautunut tarjoamaan pohjoismaiden saaristojen keittiöitä, luoden ruokalajeja aidoista raaka-aineista ja kausiluonteisista mauista.

Oman lisänsä ruokailukokemukseen tuo sisustuksen osana oleva virolainen taide.

Neikid Resto
Kansainvälinen ravintola
Wismari 3
10136 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 55
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-la klo 12-23
www.neikid.ee

Neikid Resto on Tallinnan keskustaravintola, joka tarjoaa valikoiman kevyitä ja tuoreita ruokia kansainvälisestä keittiöstä, houkutellen asiakkaita lämpimällä ja perheystävällisellä ruokailu-ilmapiirillä.

Nero
Kansainvälinen ravintola
Sadama 11A
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 270
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.tallinkhotels.com/en/web/tallink-hotels/tallink-spa-conference-hotel/restaurant-bar-nero

Koska kyseessä on Tallink Spa & Conference hotellin ravintola, tämän laadukkaan ravintolan luojat ovat painottaneet valikoimissaan terveellisiä ruokia, tekemättä kuitenkaan kompromisseja makujen suhteen.

Löydät ruokalistalta vaihtoehtoja kuten punajuuririsottoa, kantarellikeittoa, metsämarjamaustettua porsaanfilettä, hirvenlihapataa, ja jopa hampurilaisen, joka on valmistettu lammas-naudanlihakyljyksestä.

New York New York / NYNY
Kansainvälinen ravintola
Kentmanni 4 / Sakala 10
10114 Tallinna
www.nyny.ee

Viron oopperataloa vastapäätä sijaitseva ravintola on erikoistunut tarjoamaan New Yorkin makumaailmaa keskellä Tallinnaa.

Ruokalista pitää sisällään valikoiman kansainvälisiä keittiöitä ja kattavan juomalistan, sisältäen joukon viinejä sekä cocktaileja.

Nipernaadi
Virolainen ravintola
Endla 23
10122 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 90
Asiakaspaikkoja (ulkona): 30
Aukioloajat: ma-su klo 12-22
www.restonipernaadi.ee

Nipernaadi tarjoaa herkullisia, tuoreista, kausiluontoisista, ja paikallisista raaka-aineista valmistettuja virolaisia ruokia.

Voit nauttia myös harvinaisemmista marjaviineistä, oluista, ja vodkista, jotka on tuotu myyntiin maan pienpanimoista ja perhetiloilta.

NOA
Kansainvälinen ravintola
Ranna tee 3
12111 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-00, su klo 12-23
www.noaresto.ee

Meren läheisyys ja paikan tarjoama viehättävä Tallinnan kaupunkisiluetti ovat hyviä syitä vierailla tässä Viimsin alueelta löytyvässä gourmet-ravintolassa.

Ravintolan huippukeittiötä on kehuttu sekä ruoanlaiton ammattilaisten että paikalla vierailleiden turistienkin taholta.

NOA toimii erityisesti ravintolaksi suunnitellussa rakennuksessa, tarjoten yksinkertaiset ja valoisat sisätilat, jossa kustakin pöydästä on merinäkymät.

Kesäisin voit ruokailla myös ravintolan terassitiloissa.

Odessa
Kansainvälinen / ukrainalainen ravintola
Narva mnt 36
10152 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 11-22, pe klo 11-23, la klo 12-23
www.facebook.com/pages/Odessa-Restoran/145680878815285

Odessa on ainutlaatuinen ravintola Tallinnan kaupungin keskustassa, ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden grillata omat lihansa, mutta samanaikaisesti ruokalistalta löytyy myös valikoima ruokalajeja venäläisestä sekä ukrainalaisesta keittiöstä.

OKO Resto
Virolainen ravintola
Punase laterna 1
74211 Kaberneeme
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.okoresto.ee

OKO Reston toimintaa johtaa yksi Viron huippukokeista, luoden erittäin ansiokkaita ateriakokonaisuuksia jopa edullisista paikallisista tuotteista.

Ravintola on hyvien ruokiensa ansiosta muodostunut suosituksi ruokailukohteeksi, vaikka se sijaitseekin hieman syrjässä Tallinnan keskustaan nähden, 38 km:n ajomatkan päässä.

Olde Hansa
Keskiaikainen ravintola
Vana Turg 1
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 310
Asiakaspaikkoja (ulkona): 130
Aukioloajat: ma-su klo 10-24
www.oldehansa.ee

Tämä unohtumaton, keskiaikaisen tyylinen ravintola on kuin luokseen tervetulleeksi toivottava 1400-lukulaisen Hansaliiton kauppiaan koti.

Paikassa voit lievittää nälkääsi muun muassa paahdetulla riistanlihalla, kohottaa mielialaasi maustetuilla viineillä, ja nauttia aidosta keskiaikaisesta ilmapiiristä, johon kuuluvat värikkäät muraalit, aikakaudelle ominainen musiikki, kynttilänvalo, sekä vieraanvarainen asiakaspalvelu.

Old Estonia
Virolainen ravintola
Raekoja plats 8
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 40
Asiakaspaikkoja (ulkona): 50
Aukioloajat: su-to klo 10-24, pe-la klo 10-01
www.oldestonia.ee

Old Estonia virolainen ravintola Tallinna

Tämän raatihuoneentorilla sijaitsevan viiniravintolan leveistä ikkunoista on kauniit näkymät vanhankaupungin elämään.

Ravintolan tarjontaan kuuluvat maailman laatuviinit, kuin myös maukkaat virolaiset ruokalajit, kuten marinoitu villisika, sekä valikoima grilliruokia.

Olematu Rüütel
Kansainvälinen ravintola
Kiriku põik 4A
10130 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 9-23
www.olematu.ee

Olematu Rüütel toimii kunnostetussa kivitalossa Toompeanmäellä, ja sisältää kahvilabaarin, virolaisen viinihuoneen, sekä keskiaikaisen ravintolasalin.

Ruokalista kattaa suositut eurooppalaiset trendit, kuin myös virolaiset perinteet, ja paikan kokki varmistaa sen, että kaikki tarjolla olevat ateriat edustavat parhainta laatua.

Olevi Residents
Kansainvälinen ravintola
Olevimägi 4
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 24
Asiakaspaikkoja (ulkona): 14
www.olevi.ee

Olevi Residents, joka sijaitsee yhdellä vanhankaupungin kuvakorttimaisimmista alueista (Olevimägi), tarjoaa kauniin, historiallisen ruokailumiljöön sekä valikoiman pohjoismaisia ja kansainvälisiä ruokalajeja.

Ruokalistalla ovat edustettuina etenkin fileet ja kyljykset, vaikkakin voit valita ruokasi myös erilaisista kasvisruokavaihtoehdoista.

Viinilista edustaa monipuolista valikoimaa vuosikertaviinejä useista eri maista.

Oliver
Kansainvälinen ravintola
Viru 3
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 80
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-su klo 10-24
www.oliver.ee

Tämä laadukas grilliravintola sijaitsee yhdellä vanhankaupungin vilkkaimmin liikennöidyistä väylistä – Viru-kadulla.

Voit helposti paikallistaa ravintolan etsimällä sen maskottia, Oliver-herraa, joka seisoo sisäänkäynnin yhteydessä, toivottaen vieraat tervetulleiksi hymyllään.

Kansainväliseen tyyliin valmistettujen grilliruokavaihtoehtojen lisäksi ruokalistalta löytyy muun muassa pastaruokia sekä kasviswok-ruokia.

Olivia Ristorante
Italialainen ravintola / pizzeria
Lootsi 3a
10151 Tallinna
www.facebook.com/OliviaRistorante

Olivia Ristorante on italialainen ravintola, jonka toiminnan kulmakivinä ovat tuoreet raaka-aineet sekä miellyttävä ruokailumiljöö.

Paikka on suosittu perheruokapaikka, ruokailun tapahtuessa modernin sisustuksen ja italialaisen musiikin ääressä.

Paat
Kansainvälinen ravintola
Rohuneeme tee 53, Viimsi (Pringi)
74011 Harjumaa
Asiakaspaikkoja (sisällä): 120
Asiakaspaikkoja (ulkona): 120
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.facebook.com/RannarestoranPaat

Paat on tunnettu paikallisten keskuudessa etenkin mielenkiintoisesta julkisivustaan ja sisustuksestaan, jotka on toteutettu ylösalaisin olevan laivan inspiroimana.

Noin 30-minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta sijaitseva Paat tarjoaa paikallisesta rannikkokulttuurista otettuja ruokia, mukaanlukien kala-, liha-, ja kasviruokavaihtoehtoja.

Suurin osa käytetyistä raaka-aineista tulee ravintolaan paikallisilta valmistajilta.

Kesäisin ravintolan terassi tarjoaa mahdollisuuden nauttia ruoasta ulkoilmassa, näkymillä meren yli Tallinnaan saakka.

Pegasus
Kansainvälinen ravintola
Harju 1
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 30
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 12-23
www.facebook.com/RestoranPegasus

Tämä vanhankaupungin ravintola on erikoistunut kaikenlaisiin kalaruokiin – aina sillifileesalaatista ja tiikerirapupastasta uunipaistettuun taimeneen saakka – tarjoten myös kelpoisan valikoiman viinejä.

Myös kalaa sisältämättömiä ruokalajeja, kuten risottoa sekä naudanlihahampurilaisia, löytyy valikoimista, ja ravintola avautuu aikaisin tarjoilemaan (kalattomia) omeletteja sekä puuroa aamiaisväelle.

Peking
Kiinalainen ravintola
Müürivahe 52
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 56
www.peking.ee

Peking, joka sijaitsee kudontamarkkinoiden jälkeisellä osalla kudontatuotteiden markkinoita, sisältää yksityiskohtaisen sisustuksen, jollaista voisit odottaa etenkin klassisista kiinalaisista ravintoloista.

Ravintolan ruokalista on kuitenkin huomattavasti perinteitä monipuolisempi, sisältäen innovatiivisia vaihtoehtoja kuten haikalaa kookoksella, porsasta bambulla, sekä kanaa olutkastikkeessa.

Seikkailunhaluisimmat ruokailijat voivat kokeilla ruokia paikan ‘Afrodisiaka menu’ listalta.

Peppersack
Keskiaikainen ravintola
Viru 2
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 400
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-pe klo 11-24
www.peppersack.ee

Peppersack on keskiaikaisteemainen ravintola vanhassakaupungissa, jossa voit nauttia runsaista aterioista, kokeilla hienoja juomia, ja todistaa jopa miekkataisteluja (joka ilta klo 20) tässä eloisassa, historiallisessa 1300-luvun rakennuksessa.

Paikan suosittuihin ruokailukokonaisuuksiin kuuluvat muun muassa Oltermanni Johanin erikoinen ja Mestari Hansun syömingit.

Perrooni Kohvik
Kansainvälinen ravintola
Toompuiestee 37
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 100
Aukioloajat: ma-to klo 12-22, pe-la klo 12-23
www.facebook.com/pages/Perrooni-Kohvik/1443217762567540

Fiksusti sisustettu gourmet-ravintola Perrooni Kohvik on yksi kaupungin odottamattomimmista löydöksistä, sijaiten Balti Jaam rautatieaseman yhteydessä olevan rakennuksen yläkerroksesta.

Ravintolan erikoisiin yksityiskohtiin kuuluu muun muassa vanhasta merimiinasta valmistettu takkapaikka.

Paikalta löytyy myös erillinen lounge-osio, jossa voit rentoutua vaikkapa ruoanjälkeisen konjakin parissa.

Pigalle
Kansainvälinen ravintola
Müürivahe 17
10140 Tallinna
Aukioloajat: ke-la klo 12-23, su klo 12-20
www.facebook.com/pages/Pigalle-Restoran-Creperie/288986891179943

Pigalle on viihtyisä vanhankaupungin ravintola, joka on keskittynyt tarjoamaan etenkin ranskalaista keittiötä.

Myös Creperie-kahvilana toimivassa paikassa tarjolla on muun muassa salaatteja sekä suolaisia tai makeita pannukakkuja.

Pika Jala
Kansainvälinen ravintola
Pikk jalg 16
10130 Tallinn
Asiakaspaikkoja: 35
www.pikajalakohvik.ee

Tämän suositun vanhankaupungin ravintolan toimintaa kuvaavat rento ilmapiiri, ainutlaatuinen sisustus, sekä ranskalaisen keittiön inspiroima ruokalista.

Pirosmani
Kaukaasialainen ravintola
Üliõpilaste tee 1
12616 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (sisällä): 24
Aukioloajat: su-to klo 10-24, pe-la klo 10-01
www.pirosmani.ee

Gruusialainen ravintola Pirosmani on suosittu etenkin paikallisten tallinnalaisten sekä Harjumaan asukkaiden keskuudessa.

Ravintola sijaitsee kauniilla paikalla, jossa kaupungin teräsbetoniset rytmit korvautuvat harmonisilla luonnonsoinnuilla.

Ruokalistan suosikkiruokiin kuuluu muun muassa georgialainen Shashlik, menun ollessa laajuudeltaan erittäin kattava. Paikan juomalistalta löytyy lisäksi erilaisia Georgian tuotantoalueen viinejä.

Pizza Grande
Pizzeria
Väike-Karja 6
10140 Tallinna
Asiakaspaikat (sisällä): 60
Asiakaspaikat (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.pizzagrande.ee

Pizza Grande on suosittu vanhankaupungin pizzeria, joka toimii kotoisissa kellaritiloissa, mutta aurinkoisina kesäkuukausina voit valita ruokailun myös ravintolan tuulensuojassa olevan pihamaan pöytien ääressä.

Monipuolinen menu sisältää jopa voimakasmausteisia ja makeita pizzoja, kuin myös pastaruokia sekä salaatteja.

Platz
Kansainvälinen ravintola
Roseni 7
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 120
Asiakaspaikkoja (ulkona): 80
Aukioloajat: su-to klo 11-22, pe-la klo 11-23
www.platz.ee

Kiitellyn Rotermannin korttelin tiloissa operoiva Platz käyttää luovasti tämän jälleenrakennetun teollisuusalueen historiaa, ottaen mukaan paikan viihtyisään sisustukseen mm. tehtaan vanhoja kaaria sekä tiilimuurausta.

Ruokalista on luonteeltaan moderni, tarjoten vaihtoehtoja kuten lohta polentalla sekä lammasta vihannesraguulla.

Pulcinella
Italialainen ravintola
Suur-Karja 2
10140 Tallinna
Aukioloajat: su-ke klo 12-23, to-la klo 12-24
www.pulcinella.ee

Vanhankaupungin alueella sijaitseva Pulcinella tarjoaa asiakkailleen suuren valikoiman aitoja italialaisia ruokia viihtyisässä ja ystävällisessä ilmapiirissä.

Rataskaevu 16
Kansainvälinen ravintola
Rataskaevu 16
10130 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: su-to klo 12-23, pe-la klo 12-24
www.facebook.com/Rataskaevu16

Rataskaevu 16 ravintolasta on tullut suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa, kiitos sen maukkaiden ruokien ja ystävällisen asiakaspalvelun.

Kesäisin voit ruokailla myös paikan tuulelta ja meteliltä suojatulla terassilla. Paikan päällä leivottu leipä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kokemus.

Regatta & Seaside Lounge
Kansainvälinen ravintola
Regati pst 1
11911 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 360
hotels.tallink.com

Regatta & Seaside Lounge ravintola Tallinna

Pirita TOP SPA Hotel rakennuksen viidennessä kerroksessa toimiva lounge-ravintola tarjoaa hienot, panoramiset näkymät Tallinnan lahdelle, läheiseen Piritan vierasvenesatamaan, sekä ympäröivään mäntymetsään.

Näkymistä nauttiessasi voit hemmotella itseasi erinomaisella viinillä, miellyttävällä taustamusiikilla, sekä valikoimalla herkullisia ruokia ravintolan kansainvälistä keittiötä edustavalta ruokalistalta.

Revalia
Kansainvälinen ravintola
Raekoja plats 8
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 52
www.restaurantrevalia.ee

Revalia, joka nimi juontaa Tallinnan keskiaikaisesta saksankielisestä nimestä ‘Reval’, on tähän teemaan sopivasti keskiaikaistyylinen grilliravintola raatihuoneentorin yhteydessä.

Vanhanaikaisiin pukuihin pukeutunut henkilökunta tarjoilee monipuolista valikoimaa grillattuja liharuokia, aina villisiasta kananrintaan saakka.

Jos haluat kokea jotakin aitoa virolaista keittiökulttuuria edustavaa ruokaa Revalian ruokalistalta, kokeile kokin suosittelemia verimakkaroita.

Ribe
Kansainvälinen ravintola
Vene 7
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 120
Asiakaspaikkoja (ulkona): 25
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.ribe.ee

Ribe on kolmen erittäin kokeneen tarjoilijan perustama, taiteellisesti sisustettu ravintola, joka on erikoistunut tuoreista, kausiluontoisista, ja paikallisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettuihin ruokiin.

Lähes kaikki menun vaihtoehdot ovat monimutkaisia luomuksia, esimerkkeinä vaikkapa jokirapu-avokado tar-tar fenkolilla, mignonfilee valkosipulivaahdolla ja mustaherukka-punaviinikastikkeella.

Ravintolan kahdesta kerroksesta alakerta edustaa muodollisempaa ja privaatimpaa ruokailutilaa.

Riis
Thaimaalainen ravintola
Tina 21
10125 Tallinna
Aukioloajat: su-ti klo 11-21, ke-to klo 11-22, pe-la klo 11-23
www.riis.ee

Puistomaisella Kadriorgin alueella toimiva Riis on keskittynyt tarjoamaan asiakkailleen thaimaalaisia ja vietnamilaisia ruokia.

Tämän tyylikkään, tsaarinajan alueella operoivan ravintolan vaihtoehtoihin kuuluvat sekä lounas- että illallismenu, joissa kummassakin on monipuolinen valikoima ruokalajeja.

Paikan toiminnan ideana on käyttää vain tuoreita vihanneksia, vähärasvaista lihaa, sekä hyviä sekoituksia erilaisia mausteita.

Ravintolasta löytyy myös laaja valikoima vihannesruokia.

River
Kansainvälinen ravintola
Merivälja tee 1
11911 Tallinna
www.riveris.ee

River toimii legendaarisen Regatta House rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, kohdassa, jossa Piritajoki kohtaa meren, ollen erinomainen paikka paeta hetkeksi kaupungin kiireitä ja stressejä.

Ravintolan ruokalistaa hallitsevat italialaiset ruokalajit, ja tarjolla on lisäksi erillinen menunsa lapsille.

Kesäperiodin läpi voit ruokailla myös River-ravintolan ulkoilmaterassin tiloissa.

Rakennuksen vierestä löytyy suurikokoinen parkkialue, jos tulet paikalle omalla autollasi. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyvät muun muassa Piritan luostarin rauniot sekä Piritajoen veneidenvuokrauspiste.

Roots
Kansainvälinen ravintola
Rohuneeme tee 57b, Pringi
74011 Harjumaa
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.rootsu.ee

Kyläravintola Roots omaa menun monipuolisella valikoimalla ruokalajeja, kuin myös tyylikkään pohjoismaalaisen sisustusdesignin.

Ravintolan ruokalista sisältää ruokia, joiden maut on koottu eri maiden alueilta, kohdaten ja muodostaen täydellisiä yhdistelmiä.

Uniikkina yksityiskohtana on paikan erillinen menu asiakkaiden koiria varten (ensimmäisenä Virossa).

Rucola
Italialainen ravintola / pizzeria
Ehitajate tee 114a
12915 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 110
Asiakaspaikkoja (ulkona): 60
Aukioloajat: ma-pe klo 8-23, la-su klo 10-23
www.rucola.ee

Tämän luokseenkutsuvan, italialaisen ravintolan ja pizzerian yksityiskohtiin kuuluu aivan ruokasalin viereen sijoitettu keittiö, joka luo vaikutelman, että kävijät ovat vieraana aidossa italialaisessa kodissa.

Asiakkaat voivat myös vilkaista, kuinka ruokaa valmistetaan, ja mahdollisesti oppia niksin tai pari italialaisen keittiön salaisuuksista.

Aidot pizzanystävät pistävät merkille ravintolan käyttämän klassisen, puulämmitteisen italialaisen pizzauunin, joka on varma merkki laadusta.

Rumours
Kansainvälinen ravintola
Vana-Viru 13
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 12-22, pe-la klo 12-02
www.rumours.ee

Rumours sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa, sisältäen viihtyisän sisustuksen ja jännittävän menun, joka kattaa monipuolisesti erilaiset kansainväliset ruokalajit, etenkin sushit ja maki-ruoat.

Salt
Kansainvälinen ravintola
Vase 14
10125 Tallinna
Aukioloajat: ti-pe klo 12-14 & 17-22:30, la klo 17-22:30
www.facebook.com/Saltrestoran

Salt on klassinen bistrotyylinen ravintola puistomaisella Kadriorgin alueella, tarjoten ruokia ja viinejä erilaisista maailman keittiöistä.

Tämä tyylikäs ravintola tarjoaa näiden erilaisten keittiökuntien parhaat maut, paikallisella vivahteella varustettuina versioina.

Ravintolan toiminnan periaatteisiin kuuluvat kausiluonteisten tuotteiden sekä paikallisten raaka-aineiden käyttö.

Schnitzel Haus
Saksalainen ravintola
Rüütli 28/30
10130 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 12
www.schnitzelhaus.ee

Tämä tavernamainen vanhankaupungin kellariravintola tarjoilee runsaita aterioita baijerilaisesta keittiöperinteestä.

Kuten paikan nimikin antaa olettaa, ravintolan pääfokuksena ovat erilaiset schnitzel-ruokien variaatiot.

Muutoin valikoimasta löytyy liharuokia, kuten porsaanpotkaa sauerkrautilla sekä currymakkaroita ranskanperunoilla.

Seasons
Kansainvälinen ravintola
Rävala pst 3
10145 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 150
www.radissonblu.com/hotel-tallinn/dining

Radisson Blu hotellin laajana, ensimmäisen kerroksen ravintolana toimiva Seasons on huippuluokan ruokailupaikka – sisältäen ammattimaisen palvelun, tyylikkään ruokailumiljöön, ja valikoiman ruokia kansainvälisestä keittiöstä.

Mikä erottaa Seasons-ravintolan kilpailijoista on sen ‘Super Breakfast Buffet’ aamiainen, jonka voit käydä syömässä vaikka et yöpyisikään hotellin tiloissa, ja joka sisältää mm. englantilaisen aamiaisen.

Senso
Kansainvälinen ravintola
Liivalaia 33
10114 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 455
Aukioloajat: su-to klo 12-23, pe-la klo 12-23:30
www.restoransenso.ee

Senso on Radisson Blu Olümpia hotellin ravintola, fiksusti toteutetulla layoutilla ja kodikkaalla hienostuneisuudella varustettuna.

Paikan menu sisältää valikoiman luovasti kokoonpantuja salaatteja ja alkuruokia, mutta myös kansainvälisen tyylin ruokalajeja, mukaanlukien thai-keittoja, pastaruokia, pizzoja, grillifileitä, ja jopa hampurilaisen ranskanperunoilla.

Arkipäivisin Senson palveluun kuuluu monipuolinen lounas-buffet noutopöytäruokailu.

Sfäär
Kansainvälinen ravintola
Mere pst. 6e
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-ke klo 8-22, to-pe klo 8-24, la klo 10-24, su klo 10-22
www.sfaar.ee

Vanhankaupungin ja sataman välisellä alueella sijaitseva Sfäär edustaa ilmapiiriltään rentoa tyylikkyyttä, valoisuutta ja kotoisuutta, yhdistäen skandinaaviset klassikot paikallisen designiin.

Ravintola on erikoistunut moderniin, kausiluontoiseen ja tuoreeseen pohjoismaalaiseen keittiöön, jota toteutetaan yksinkertaisilla konsepteilla ja ystävällisellä palvelulla varustettuna.

Sfäärin valikoimiin sisältyy lisäksi vaikuttava kokoelma viinejä.

Silk Sushi Bar Kullassepa
Japanilainen ravintola
Kullassepa 4
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 54
Aukioloajat: su-to klo 12-23, pe-la klo 12-24
www.silk.ee

Silk Sushi Bar Narva
Japanilainen ravintola
Narva mnt 15
10120 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 36
Aukioloajat: ma-to klo 11-22, pe klo 11-23, la klo 12-23, su klo 12-21
www.silk.ee

Silk Sushi Bar Viru
Viru väljak 4
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 32
Aukioloajat: ma-su klo 10-21
www.silk.ee

Silk Sushi Baari Rocca al Mare Tallinna

Hillitty sofistikaatio ja erinomainen sushi ovat tämän pidetyn Silk Sushi ravintolaketjun tunnusmerkkejä.

Kukin Silk Sushin haararavintoloista omaa hieman erilaisen tunnelman, Kullassepan toimipaikan ollessa ketjun lippulaivaravintola, sisältäen kaikkein muodollisimman ruokailukokemuksen ja laajimman valikoiman japanilaisia ruokia.

Kaikki toimipaikat tarjoavat kuitenkin erittäin kattavan lajitelman sushia, joten sinun kannattaa varata aikaa menun läpikahlaamiseen.

Spice
Intialainen / kansainvälinen ravintola
Mündi 4
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 45
Asiakaspaikkoja (ulkona): 24
www.spicerestoran.ee

Spice on rento kellariravintola lähellä raatihuoneentoria, sisältäen valikoiman kohtuuhintaista intialaista ruokaa.

Pakora, curryt, ja muut mausteiset ruokalajit ovat hyvin edustettuina paikan ruokalistalla.

Muita, enemmänkin pub-ruokailumaisia vaihtoehtoja on tarjolla, mukaanlukien hot wingsejä, ranskanperunoita, ja sipulirenkaita.

Spot
Kansainvälinen ravintola
Vene 2
10140 Tallinna
www.restoranspot.ee

Keskeisellä paikalla sijaitseva Spot on tunnettu rikkaasta valikoimastaan grillattuja herkkuja, aina alkupaloista pääruokiin saakka.

Kesäaikaan voit ruokailla ravintolan terassilta kaupungin vilinää seuraten, kun taas sisätilat edustavat rauhaisampaa ruokailua, kaarellisten keskiaikaisten huoneiden miljöössä.

Steakhouse Liivi
Kansainvälinen ravintola
Viru väljak 2
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.steakhouse.ee

Steakhouse Liivi on erikoistunut liharuokiin, ja paikka on saavuttanut suuren suosion Tallinnan turistien keskuudessa, kiitos etenkin sen monipuolisen menun.

St. Michael Juustu Restoran
Kansainvälinen ravintola
Nunne 14
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 40
Aukioloajat: su-to klo 17-23, pe-la klo 16-24
www.juusturestoran.ee

St. Michael Juustu Restoran ravintolassa lähes kaikki ruokalistalta löytyvä on tehty juustolla, salaateista ja alkupaloista pääruokiin saakka, esimerkkeinä sinihomejuustolla täytetyt porsaanfileet ja ankeriasfilee brie-napoleon keksillä.

Jälkiruokia varten tarjolla on mm. paahdettua Camembertia sekä tietysti juustokakkua.

Ravintola on saanut nimensä siitä, että se sijaitsee paikalla, josta aikoinaan löytyi St. Michaelin nunnaluostari, joka näkyy edelleen paikan elegantissa ja keskiaikaisessa sisustuksessa.

Suzani
Kansainvälinen ravintola
Gonsiori 10
10117 Tallinna
www.suzaniresto.ee

Suzani tarjoaa sinulle mahdollisuuden upottautua maagisen idän ilmapiiriin.

Sisustaltaan ravintola on elegantti ja harmooninen uzbekistanilaisen paletin kanssa, yhdistäen idän ja eurooppalaisen mukavuuden.

Ruokalista sisältää mielikuvituksellisia tulkintoja uzbekistanilaisista ruokalajeista, jotka tyydyttävät vaativimpienkin asiakkaiden makuaistit.

Voit nauttia herkullisesta ateriastasi kaikessa rauhassa, tyylikkäässä ja rennossa ruokailumiljöössä.

Syrtaki Taverna
Kreikkalainen ravintola
Piiskopi 1
10130 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 62
www.syrtaki.ee

Yksi Toompeanmäen harvoista ruokailupaikoista on kreikkalainen ravintola Syrtaki Taverna, jonka pääkokki on Viroon Corfun saarelta muuttanut kreikkalainen.

Luonteeltaan paikka on ilmapiiriltään miellyttävä, kreikkalaisia gyros, bifteki, ja muita ruokia tarjoava ravintola.

Ruokailukokemuksen kruunavat sisätilojen kauniisti, rikkaasti maalatut pinnat.

Šeš-Beš
Kaukaasialainen ravintola
Gonsiori 9
10117 Tallinna
www.aserikook.ee

Tämä arkinen keskustaravintola johdattelee kävijänsä Azerbaidžanin keittiöön, eksoottisilla ruokalajeilla kuten dolma, bozbash, bozartma, chyhyrtma, hashil, shish kebab, petey, pilaf ja govurma.

Jos et osaa valita mitä kokeilet ensimmäisenä, voit aina hypätä tutumpaan valikoimaan grillattuja liharuokia.

Talukõrts
Virolainen / kansainvälinen ravintola
Viru 18
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 50
Aukioloajat: su-to klo 11-22, pe-la klo 11-23
www.talukorts.ee

Talukõrts (suomeksi ‘Maatilataverna’) on vanhankaupungin alueen ravintola, jonka toiminta pyörii vanhanaikaisen virolaisuuden teeman ympärillä.

Ruokalistalta löytyy runsaasti fiksusti nimettyjä erikoisuuksia, kuten kaupunkineidon broileritasku sekä ryövääjän paahdettu liha.

Löydät ravintolan sen Viru-kadun varrella olevan rakennuksen ylemmästä kerroksesta.

Tchaikovsky
Ranskalainen / venäläinen ravintola
Vene 9
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 40
Aukioloajat: ma-pe klo 12-15 & 18-23, la-su klo 13-23
www.telegraafhotel.com/restoran-tchaikovsky

Viiden tähden Telegraaf-hotellin ravintolana toimiva Tchaikovsky on huippuravintola, joka yhdistelee venäläisiä ja ranskalaisia keittiöperinteitä herkullisiksi makunautinnoiksi.

Keittiön pääkokin (joka oli finalistina 2009 Bocuse d’Or kilpailussa) luomuksiin kuuluvat unohdettujen mestareiden reseptit, jotka toteutetaan ravintolan omalla näkemyksellä.

Teatri Puhvet
Kansainvälinen ravintola
Teatri väljak 3
10145 Tallinna
Aukioloajat: ma-ti klo 8-22, ke-pe klo 8-24, la klo 12-24, su klo 12-20
www.puhvet.ee

Teatri Puhvet löytyy aivan Tallinnan keskustasta, edustaen viihtyisää kahvila-ravintolaa kansainvälisen keittiön menulla, jazz-musiikilla, sekä teatterilla.

Ruokalista sisältää pikkupurtavaa ja aamiaisia, kuin myös pääruokia ja maukkaita jälkiruokia.

Teletorn Cafe-Restaurant
Kansainvälinen ravintola
Kloostrimetsa tee 58 A
11913 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 100
Aukioloajat: ma-su klo 10-18 & 19-23
www.teletorn.ee

Tallinnan TV tornin kahvila-ravintola

Pohjois-Euroopan korkeimmalla operoiva kahvila-ravintola löytyy Tallinnan TV-tornin 22. kerroksen tiloista.

Päiväsaikaan Teletern Cafe on viihtyisä kahvila, tarjoten virkistävää ja täyttävää pikkupurtavaa sekä kevyitä aterioita.

Iltaa kohti paikka muuttuu elegantiksi à la carte ravintolaksi. Tiloissa on tarjolla viikonloppuisin myös live-musiikkia.

The Seven Seas
Kansainvälinen ravintola
Sadama 6/8
10111 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 8-19
www.seitsemerd.ee

SadaMarket kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa toimiva The Seven Seas on kodikas pub-ravintola, joka avaa ovensa jo klo 8, aikaisia asiakkaita tarjolla varten olevalla aamiaistarjoilulla.

Till & Kummel
Virolainen / kansainvälinen ravintola
Nunne 7
10130 Tallinna
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24
www.till-kummel.ee

Till & Kummelin kausiluontoisen ruokalistan vaihtoehtojen kohokohtiin kuuluvat tilli ja kamomillan maut, niinkuin paikan nimikin antaa odottaa.

Menusta löytyy joukko tunnettuja ruokalajeja, jotka tarjoillaan moderniin tyyliin.

Paikan sisustan design on lämpimästi tervetulleeksi toivottava. Kesäaikaan sinun kannattaa tarkistaa myös takana oleva pihamaa, joka antaa kuumimpina päivinä tervetullutta varjoa.

Tondi Resto
Kansainvälinen ravintola
Tammsaare tee 64
11316 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 11-23
www.tondiresto.ee

Tondi Resto, jonka erikoisosaamiseen kuuluvat herkulliset BBQ ruoat, tarjoaa romanttisen ja kotoisan ilmapiirin vierailijoille.

Ravintola tarjoaa myös hyvän valikoiman viinejä sekä cocktaileja.

Trattoria La Bottega
Italialainen ravintola
Vene 4
10140 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 68
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 13-22
www.labottega.ee

Tätä italialaista ravintolaa profiloivat sen keskiaikaiset puupalkit, suurportaikot, erittäin yksityiskohtaiset kattokruunut, sekä lattiasta kattoon olevat viinihyllyköt.

Menu sisältää useita tunnettuja klassikkoja, mutta myös muutamia yllätyksiä, kuten villisiasta tehdyn lasagnen.

Trattoria Massimo
Italialainen ravintola
Maakri 25
10145 Tallinna
Aukioloajat: ma-ti klo 12-23, ke-to klo 12-24, pe-la klo 12-01, su klo 12-22
www.trattoria.ee

Trattoria Massimo on tunnettu lämpimästä ilmapiiristään, ystävällisestä asiakaspalvelustaan, sekä tietysti valikoimasta aitoja italialaisia ruokia ja viinejä.

Troika
Venäläinen ravintola
Raekoja plats 15
10146 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 110
Asiakaspaikkoja (ulkona): 140
Aukioloajat: ma-su klo 10-23
www.troika.ee

Yksityiskohtaisen sisustuksen, erinomaista ruokaa, sekä musiikkia ja tanssia tarjoava Troika on kuin suoraan venäläisestä sadusta Tallinnan kaduille siirretty ruokailupaikka.

Kun saavut ravintolan tiloihin raatihuoneentorin yhteydestä, voit valita ruokailun joko tavernan tai suuremmoisemman yläkerran ruokailusalin alueella.

Asiakkaiden suosimiin menun vaihtoehtoihin ovat kuuluneet muun muassa pajarin blini sekä kylätyylinen pelmeni.

Turg
Kansainvälinen ravintola / pizzeria
Mündi 3
10123 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 50
Aukioloajat: ma-su klo 12-24
www.turg.ee

“Turg” tarkoittaa suomeksi “Toria” tai “Markkinoita”, ja nimelleen uskollisena paikka edustaakin mukavaa markkina-ilmapiiriä.

Ravintolan teatraaliset efektit ulottuvat aina vihanneskärryistä yli oviaukon viehättäviin ruokailuhuoneen tiloihin saakka.

Kokonaisuutena tämä viihdyttävän miljöön omaava paikka tarjoaa myös kohtuuhintaisia, maukkaita ruokia.

Umami
Kansainvälinen ravintola
Kadaka tee 141
12915 Tallinna
Aukioloajat: ti klo 12-23, ke-la klo 12-24, su klo 12-23
www.facebook.com/umamirestotallinn

Mustamäen asuinlähiöstä löytyvän Umami ravintolan luoma tunnelma on maalaistalomainen.

Ravintola, joka operoi itse asiassa suuren omenapuutarhan omaavan yksityistalon tiloissa, tunnetaan parhaiten ruokansa hyvästä laadusta ja lapsi-ystävällisestä toiminnastaan.

Lapset voivat pitää hauskaa omassa leikkihuoneessaan tai pihan hiekkalaatikolla, säiden salliessa.

Paikan ruoanlaadun tasosta vastaavat kaksi Viron huippukokkeihin kuuluvaa keittiömestaria.

Juomalistalta löytyy myös virolaisia pienpanimoiden oluita.

U Nataši
Venäläinen ravintola
Lai 49
10133 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 60
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-su klo 11-22
www.venesoogituba.ee

U Natašin ruokalistalta löytyvät kohokohtina talon erikoiskeitto, uralin mykyt, kyljykset, blinit, jne.

Urban
Kansainvälinen ravintola
Dunkri 6
10123 Tallinna
www.facebook.com/urbanrestoran

Tämä kodikas ruokailupaikka vanhankaupungin kellaritasolla, on keskittynyt tarjoamaan kasvisruokia sekä Lähi-Idän keittiötä.

Menu sisältää myös liharuokia.

V
Kasvisravintola
Rataskaevu 12
10130 Tallinna
www.facebook.com/veganrestoran

V on vegaaniravintola Von Krahl teatterin vieressä olevissa tiloissa, tarjoten käytännössä vain vegaaniruokia ruokalistallaan.

Suosittu ravintola operoi kompaktikokoisessa ja kodikkaassa huoneessa jykevien vanhankaupungin kalkkikiviseinien välissä.

Kanta-asiakkaiden suosimiin pääruokalajeihin kuuluu muun muassa kikherne-hampurilainen.

Tämän ravintolan herkulliset ruoat korjaavat sen myytin, jonka mukaan vegaaniruoka on ikävystyttävää.

Vanaema Juures
Virolainen ravintola
Rataskaevu 10/12
10130 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 40
Asiakaspaikkoja (ulkona): 12
Aukioloajat: ma-la klo 12-22, su klo 12-22
www.vonkrahl.ee/vanaemajuures

Vanaema Juures antaa mahdollisuuden kokea virolaista keittiötä parhaimmillaan, yhdessä kaupungin parhaimmaksi arvioiduista ravintoloista.

Tämä kellariravintola tarjoaa vanhanaikaista ilmapiiriä, mukaanlukien antiikkisia huonekaluja sekä pikkurihkamaa sotia edeltäneeltä periodilta.

Ravintolan kohokohtiin kuuluvat sen kotitekoisen tyyliset ruoat, kuten lammasta sinihomejuustokastikkeessa sekä villisikapaisti.

Paikka on myös erinomainen tilaisuus kokeilla maan perinteistä “Kama” jälkiruokaa.

Vana Mõõk
Kansainvälinen ravintola
Peterburi tee 48
11415 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 80
Asiakaspaikkoja (ulkona): 16
Aukioloajat: ma-su klo 12-22
www.susi.ee/toitlustus/

Susi-hotellin minimalistinen pääravintola Vana Mõõk tarjoaa valikoiman arkipäiväisiä ruokia, jossa edustettuina ovat etenkin virolainen kansallinen keittiöperinne.

Voit kokeilla ravintolassa paikallisia suosikkiruokia kuten suolattua taimenta, hernekeittoa ja porsasta, vaikkakin myös pasta-ja liharuokia on valittavanasi.

Ottaaksesi aidon virolaisen jälkiruoan, kokeile ravintolan valmistamaa kama-jälkiruokaa karhunvatukkavaahdolla.

Vapiano Foorum
Italialainen ravintola
Hobujaama 10
10151 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 140
Aukioloajat: su-to klo 11-23, pe-la klo 11-24
www.vapiano.ee

Vapiano Solaris
Italialainen ravintola
Estonia pst. 9
10143 Tallinna
Aukioloajat: su-to klo 11-23, pe-la klo 11-24
www.vapiano.ee

Tässä kansainvälisessä ravintolaketjussa italialainen ruoka valmistetaan nopeasti ja silmiesi edessä.

Sisääntulon myötä kullekin asiakkaalle annetaan muovinen älykortti, jonka avulla voi ostaa ruokia tiloista löytyviltä eri asemilta, oli kyseessä sitten pasta, salaatit, pizzat, tai jälkiruoat.

Ruoka on aina tuoretta ja maukasta.

Avarat ensimmäisen kerroksen ruokailutilat tekevät ravintolasta helposti vierailtavan lastenvaunuilla ja menu soveltuu myös perheen nuorimmille.

Vennad
Kansainvälinen ravintola
Vene 6
10140 Tallinna
www.restoranvennad.ee

Vennad on perheomisteinen ravintola, joka on keskittynyt tarjoamaan lämpimän ja ystävällisen ruokailuilmapiirin sekä sekoituksen ruokia kansainvälisestä keittiöstä ja virolaisista perinteistä, joukossa ollessa myös monia terveellisiä vaihtoehtoja.

Kesäkauden aikana ruokailijat voivat aterioida ravintolan ulkoilmaterassilla.

Wiegand
Kansainvälinen ravintola
Põhja pst. 21a
10415 Tallinna
Aukioloajat: ma-su klo 12-23
www.wiegand.ee

Domina Inn Ilmarine Hotel rakennuksen ravintolana toimiva Wiegand tunnetaan (ruokansa ohella) kunnostetun entisen tehtaan luomasta miljööstään ja tunnelmaa luovista värikkäistä maalauksistaan.

Asiakkaat voivat valita kompaktista menusta kansainvälisiä ruokalajeja, mukana muun muassa keittoja, pastaruokia, sekä innovatiivisia filee-ruokia.

Villa Mary
Kansainvälinen ravintola
Rohuneeme tee 103, Püünsi
74011 Viimsi
www.meritonhotels.com

Villa Maryn sisätiloista löytyy kohokohtina muun muassa graniittinen tulisija, joka antaa oman lisänsä ravintolan intiimille tunnelmalle talvikauden läpi.

Ravintolasta löytyy lisäksi merenpuoleinen pihamaa, joka avataan asiakkaille kesäperiodin myötä.

Ruokalistan puolesta paikka tarjoaa kansainvälisiä ruokia, pääjuonen ollessa kuitenkin virolaisessa keittiöperinteessä.

Villa Thai
Intialainen / thaimaalainen ravintola
J. Vilmsi 6
10152 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 50
Asiakaspaikkoja (ulkona): 20
Aukioloajat: ma-la klo 12-23, su klo 14-23
www.villathai.ee

Kadriorgin kaupunginosassa sijaitseva Villa Thai sisältää lämpimän, värikkään maailman täynnä bambua, veistettyjä elefantteja, suihkulähteitä, ja muita eksoottisia yksityiskohtia.

Ruokalista on koottu sekä thaimaalaisesta että intialaisesta keittiöstä.

Paikka on erinomainen valinta esimerkiksi verkkaiseen lounastamiseen tai romanttiseen illanviettoon.

Wok & Grill
Kansainvälinen ravintola
Paldiski mnt 4
10137 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 96
Aukioloajat: ma-su klo 12-15 & 18-23
www.meritonhotels.com/aasia_restoran_wok_grill/

Meriton Grand Conference & Spa Hotel rakennuksen tiloista löytyvä Wok & Grill on ainutlaatuinen aasialainen ravintola, jossa ruoanlaitto tapahtuu keskelle ruokailutilaa sijoitetussa show-keittiössä.

Voit valita ruokailuusi sekä aterian raaka-aineet, kuin myös mausteisuuden tason.

Paikassa on tarjolla sekä buffet-noutopöytä vaihtoehto, kuin myös à la carte menu, sekä valikoima sushi-ruokia.

Von Krahli Aed
Kansainvälinen ravintola
Rataskaevu 8
10130 Tallinna
Asiakaspaikkoja (sisällä): 55
Asiakaspaikkoja (ulkona): 28
Aukioloajat: ma-la klo 12-24, su klo 12-23
www.vonkrahl.ee

Von Krahli Aed ravintolan osaamiseen kuuluvat tuoreista ja luonnonmukaista raaka-aineista valmistetut ruoat.

Spelttivehnäpasta, hunajasinapilla kuorrutettu lohi, sekä kanapaisti kurpitsalla ja valkoviinikastikkeella ovat esimerkkejä paikan houkuttelevista ruokavaihtoehdoista.

Toisaalta paikka saa asiakkaita myös sen romanttisen, maanläheisen sisustuksensa ansiosta, jotka on luotu ravintolan keskiaikaisiin ruokailuhuoneisiin.

Ö
Virolainen ravintola
Mere pst. 6E
10111 Tallinna
Asiakaspaikkoja: 60
Aukioloajat: ma-to klo 12-23, pe-la klo 12-24, su klo 13-22
www.restoran-o.ee

Tämän hienostuneen keskustaravintolan erikoisosaamisena on moderni virolainen keittiö.

Ravintolan kokit pyrkivät esittämään alueen ruokakulttuurin rikkautta, valmistaen upeita ruokalajeja näkemyksiensä mukaisesti.

Voit odottaa ruokalistalta kaikkea aina jokirapukeitosta kananpojan sekä tumman oluen kanssa, mehukasta hirvenlihaa punajuuririsotolla, sekä valikoiman muita luomuksia.