Rein Kasela Veinituba – viinikauppa Tallinna

Rein Kasela Veinituba viinikauppa Tallinna sijaitsee ydinkeskustan alueella olevassa Rotermann City kauppakorttelissa, osoitteessa Rotermanni 12.

Bordeauxin alueella vierailu vuonna 1997 antoi sommerlier Rein Kaselalle mielijohteen alkaa maahantuoda Viroon vin de primeur viinejä.

Samana vuonna Kaselaa kiehtoi Burgundy ja alueen tinkimätön asenne tuotteiden laatua kohtaan sekä seudun viinintuottajien elämänfilosofiat, jotka inspiroivat Kaselan viinihuoneen sloganin: “La Passion des Grand Crus” (eli “intohimo Grand cru viineihin”).

Rein Kasela Veinituba viinikauppa Tallinna.

Tämä ei tarkoita vain intohimoa parhaita viinejä kohtaan, vaan myös keskeisesti ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä, korkean tason ammattimaisuutta, sekä aitoa viiniseudun edustamista kohtaan.

2000-luvun alkupuolella Kaselan fokuksena oli pitkälti laatuviinien tukkumyynti hotelli-ravintola-catering sektorille, erilaisten viinikurssien näytellessä myös tärkeää osaa toiminnassa.

Viinikauppa Tallinna.

Sommelier avasi oman viinikauppansa joulukuussa 2009 upeisiin puitteisiin, Rotermannin kauppakorttelissa olevaan vanhaan ohramyllyrakennukseen.

Viinikaupassa on edustettuna koko yhtiön tuotevalikoima – viinit, väkijuomat, oliiviöljyt, ja viinikulttuurin oheistuotteet.

Tallinnan Rotermannin kauppakorttelia osana oleva liike, virallisesti Rein Kaselan viinitupa, panostaa vanhan maailman parhaiden viinien esittelyyn ja myymiseen.

Rein Kasela Veinituba Rotermann City Tallinna.

Viinituvan sijainti Rotermann City kauppakorttelissa.

Asiakkaina kaupalla on niin yksityisostajia, huippuravintoloiden sommeliereja, kuin viinibaarien edustajiakin, jotka tulevat hankkimaan vintage- ja arkiviinejä Ranskasta, Italiasta, Itävallasta, Unkarista, Saksasta, ja Espanjasta.

Tuotevalikoima on koottu sisältämään vaihtoehtoja niin erikoistapahtumiin kuin vain pelkästään päivittäiseen kulutukseenkin, laajalla hintaskaalalla.

Rein Kasela Veinituba – viinikauppa Tallinna
Rotermanni 12, Rotermann City
10111 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-perjantai 10-22, lauantai 12-22, sunnuntai 11-21
r14.ee

Yksi tietolähde, josta voit saada lisätietoja Rein Kasela Veinituba viinikauppa Tallinna myymälän toiminnasta on paikan yhteydessä olegvan R14-ravintolan Facebook-sivu osoitteessa facebook.com/R14resto/.

Facebook-sivulle tulee päivityksiä muun muassa liittyen viinimyymälän tapahtumiin, aukioloaikojen muutoksiin, sekä paljon muuta.

Rotermann City kauppakortteli – Rein Kasela Veinituba viinikauppa Tallinna

Rotermannikortteli, jossa Rein Kasela Veinituba viinikauppa Tallinna toimii, on eloisa kaupunkitila ainutlaatuisella arkkitehtuurilla, alueena, jolla on yli 190 vuotinen historia. Paikka muistuttaa Tallinnan vanhaakaupunkia historiallisten rakennustensa tiheydellä, joista monet on kunnostettu viime vuosina.

Kauppakorttelin kehittäjä Rotermann City OÜ on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen arkkitehtitoimistojen kanssa alueen uudistamiseksi, mukaanlukien Kosmos, KOKO Architects, Alver Architects, Teigar Sova Arhitektid, HG Arhitektuur ja Emil Urbel Architectural Bureau.

Yksi silmiinpistävimmistä esimerkeistä kauppakorttelin muutoksesta on alueen historiallinen puusepänpaja-rakennus, joka valittiin Euroopan unionin arkkitehtuuripalkinnon saajaksi vuonna 2009, saaden tuolloin kiitosta mm. sen tekno-futuristisista ulkotorneistaan.

Lisäksi Viron teollisuusmaiseman kruunaamattomaksi symboliksi pidetty “hissirakennus” palkittiin maan Museoviraston toimesta vuonna 2016 parhaaksi kunnostetuksi rakennukseksi. Myös korttelin viimeinen historiallinen rakennus, leipätehdas, on valmistumassa modernisoiduksi versioksi.

Kunnostettujen historiallisten rakennusten ohella Rotermannin kauppakorttelissa on joukko ainutlaatuisia uudisrakennuksia, joista kukin kunnioittaa korttelin historiaa. Näitä ovat oranssit, ruskeat, valkoiset, mustat, kultaiset ja punaiset talot.

Rotermannin kortteli on pakollinen vierailu kaikille Tallinnan historiasta, arkkitehtuurista ja elävästä kulttuurista kiinnostuneille. Vanhan ja uuden yhdistelmällä kortteli tarjoaa jokaiselle jotakin nautittavaa.