Tallinnan Rocca al Maren nähtävyydet

Kauppakeskuksestaan tunnettu Rocca al Mare, joka on osa Tallinnan Haaberstin kaupunginosaa, tarjoaa nähtävyyksinä mm. Viron ulkoilmamuseon ja Harkujärven rannan.

Useat suomalaiset käyvät Tallinnan lomallaan juuri Rocca al Maren kauppakeskuksessa, joka on Viron suurin ostoskeskus, ja löytyy alueen kaakkoisosasta.

Rocca al Mare kauppakeskus Tallinna

Suurimman osan seudusta vie kuitenkin Viron ulkoilmamuseo, jossa voit kokea 1800-lukulaisen virolaisen kyläelämän historiallisessa puitteissaan.

Alueelta löytyy kuitenkin useita muitakin mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Tallinnan eläintarhan, FK Keskus vapaa-ajankeskuksen, sekä Tallinnan automuseon.

Pääset parhaiten alueelle ilmaisella Rocca al Maren ostoskeskuksen asiakasbussilla, jolla on viisi lähtöä Tallinnan matkustajasatamasta (A- ja D- terminaalilta) per päivä (ja viisi lähtöä takaisinpäin).

Voit tarkastaa bussin ajankohtaisen aikataulun kauppakeskuksen nettisivuilta (jotka ovat tarjolla myös suomenkielellä), osoitteesta www.roccaalmare.ee.

Muita matkustusvaihtoehtoja ovat bussilinja nro. 21 (Tallinnan rautatieasema), 21B, 22 (Vapaudenaukio), ja 37 (Keskuse katu).

Sähköbussilinjalla 6 (Kaubamaja-tavaratalo) ja 7 (Tallinnan rautatieasema) pääsee myös Rocca al Marelle ja takaisin keskustaan.

Jos jäät pois Rocca al Mare-kauppakeskuksen kohdalla, bussipysäkkinä on “Zoo/Haabersti”.

Rocca al Maren kohokohdat ja nähtävyydet

Viron ulkoilmamuseo
Vabaõhumuuseumi tee 12
13521 Tallinna
Aukioloajat: 23.04-28.09 ma-su klo 10-20 ja 29.09-22.04 ma-su klo 10-17

Viron ulkoilmamuseo TallinnaUlkoilmamuseo tarjoaa mahdollisuuden matkustaa takaisin ajassa, historialliselle virolaiselle maaseudulle.

Tämä laaja, metsäinen puisto on täynnä olkikattoisia, 1700-1900-lukulaisia maatilarakennuksia, tuulimyllyjä, kohokohtina mm. puinen kappeli sekä kyläkoulu.

Paikalla oleva henkilökunta esittelee kävijöille kuinka ihmiset elivät ja työskentelivät menneinä aikoina.

Vierailijana ulkoilmamuseoon voit ostaa käsityötuotteita ja kokeilla perinteisiä virolaisia ruokia, joita on tarjolla kylän tavernassa.

Museon rauhaisa alue löytyy Tallinnan keskustan tungoksien ulkopuolella, tehden paikasta ideaalin paikan etenkin perhelomailijoille vaikkapa piknik-retkien tekoon ja kaupunkielämän kiireistä hetken ajaksi irtautumiseen.

Viron ulkoilmamuseo järjestää usein perhekeskeisiä teemamarkkinoita, joissa virolaisia perinteitä annetaan eteenpäin nuoremmille sukupolville erilaisten pelien, laulujen, ja tanssien avulla.

Ottaaksesi kaiken irti käynnistäsi museon alueeseen, voit vuokrata äänioppaan (audio-opas) kiertosi oheen lipunmyyntitoimiston yhteydestä.

Harkujärven ranta
Paldiski mnt
13516 Tallinna

Harkujärven ranta Rocca al Mare TallinnaHarkujärven ranta löytyy Haaberstin yhteydestä, Tallinnan kaupungin rajojen läntisellä reunalla.

Koska kyseessä on järvenranta, tämän suositun rannan vedet ovat kesäisin hieman lämpimämpiä kuin vastaavien Tallinnan merellisten rantojen.

Luonteeltaan Harkun järvenranta on matalaa aluetta, ja pohjaltaan mutaista.

Lisähuvituksia rannalla käymisen yhteyteen löytyy läheisestä soutukeskuksesta, jossa voit harjoitella soutamista, surffaamista, pelata minigolffia, sekä vuokrata polkuveneen.

Rocca al Maren rantakatu

Tämä 2,5 km pitkä rantabulevardi kulkee läpi rauhaisan, metsämäisen Pohjois-Tallinnan asuinalueen.

Kävelytienä rantakadun puinen ja teräksinen väylä yhdistää kaksi suosittua esikaupunkirantaa – Stroomin ja Kakumäen – mennen Viron ulkoilmamuseon alueen ohitse.

Škoda jäähalli
Haabersti 3
13516 Tallinna

Škoda jäähalli TallinnaPerheystävällinen Škoda jäähalli on täydellinen vapaa-ajanvieton paikka sekä eksperteille että aloitteleville luistelijoille (ja tuleville tähdille).

Jäähalli, joka soveltuu jopa huipputason harjoitteluun, on varustettu kaikilla tarpeellisilla oheispalveluilla (paikka ottaa vastaan vain käteistä).

Tämä luistelurinki on kohde, jonne Viron tärkeimmät luistelutähdet tulevat hiomaan taitojaan ja jossa maan jääkiekkojoukkue harjoittelee.

Paikka on avoinna luisteluharjoitteluun vuoden ympäri.

Luistelun jälkeen voit rentoutua hetken jäähallin kahvilassa, josta löytyy juomia ja pientä purtavaa.

Sinun kannattaa tarkastaa jäähallin aukioloajat etukäteen paikan nettisivujen (www.icearena.ee) kautta, sillä ne vaihtelevat päivästä päivään.

Pääset parhaiten jäähallille sähköbussilinjalla nro. 6, joka tuo sinut keskustasta paikan päälle 20:ssä minuutissa.

Tallinnan automuseo
Paldiski mnt 135a
13522 Tallinna
Aukioloajat: 1.05-30.09 ma-su klo 11-19

Tallinnan automuseoTallinnan automuseo tarjoaa historiallisten autojen näyttelyn, johon kuuluu yhteensä 40 ajoneuvoa, varhaisimpien ollessa vuodelta 1931.

Näyttely on jaettu kahteen osaan, neuvosto-autoihin sekä maineikkaisiin kansainvälisiin automalleihin.

Voit myös tutustua autojen pienoismalleihin ja ostaa niitä tuliaisiksi käynnistäsi museossa.

Automuseon näyttely on avoinna kaikille vierailijoille toukokuusta syyskuun loppuun saakka, ja myös lokakuun puolelle, mikäli sää on suotuisa.

Tallinnan eläintarha
Paldiski mnt 145
13517 Tallinna
Aukioloajat: 1.03-30.04, 1.09-31.10 ma-su klo 9-17, 1.05-31.08 ma-su klo 9-19, ja 1.11-28.02 ma-su klo 9-15

Amurinleopardi Tallinnan eläintarhaJos kyseessä on hyppivä, lentävä, tai kiemurteleva eläin, voit todennäköisesti löytää sen Tallinnan eläintarhan kokoelmista.

Eläintarha, joka levittäytyy kaikkiaan 87-hehtaarin alueelle metsäistä maata, sisältää yhden pohjoisen Euroopan parhaista kokoelmista eläimiä.

Alueen eläinasukkaiden lista sisältää muun muassa sarvikuonoja, kameleita, jääkarhuja, pytonkäärmeitä, biisoneita, leijonia, ja tusinoittain muita eläimiä.

Voit vierailla krokotiilien ja simpanssien luona eläintarhan Trooppisessa talossa, tai tehdä tiesi kohti elefanttitaloa nähdäksesi kääpiövirtahevon, tshintshillarotan, sekä erilaisia käärmeitä ja tietysti elefantteja.

Yksittäisistä kohokohdista eläintarhan ylpeyksiin kuuluvat lumivuohet ja argaalit, joiden kokoelmat ovat maailman parhaimmat lajissaan, sekä uskomattoman harvinaiset Amurinleopardit, joita elää luonnossa maailmanlaajuisesti vain 19–26 kappaletta.

Lapsia on muistettu omalla lasten eläintarha osiollaan, “paijaustarhallaan”, joka operoi kesä-elokuussa keskiviikosta sunnuntaihin.

Sisäänkäynti eläintarhaan on Rocca al Maren kauppakeskusta vastapäätä löytyvältä pääportilta, Paldiski mnt tien vierestä.