Samsonite laukkukaupat Tallinna – 4 myymälää & aukioloajat

Samsonite laukkukaupat Tallinna valikoima koostuu neljästä myymälästä, mukana yksi toimipaikka Ülemiste Keskus kauppakeskuksen puitteissa (Suur-Sõjamäe 4).

Maailmanlaajuisesti tunnettu amerikkalainen yhtiö valmistaa muun muassa matkalaukkuja, tietokonelaukkuja, työlaukkuja, sekä urheilulaukkuja.

Myymälöistä löytyy useampiakin yhtiön omistamista tuotemerkeistä, tärkeimpänä suosittu American Tourister brändi.

Samsonite laukkukaupat Tallinna - Kristiine Keskus.

Kristiine Keskus.

Yhtiö perustettiin vuonna 1910 Jesse Shwayderin toimesta Denverin kaupungissa Yhdysvaltoja.

Shwayder nimesi yhden ensimmäisistä tuotteistaan “Samson” nimellä, Raamatun kuuluisan voimamiehen mukaan, muuttaen sen Samsonite tavaramerkiksi vuodesta 1941 eteenpäin, josta tuli lopulta koko yhtiön virallinen nimi vuonna 1966.

Samsonite Tallinna - Rocca al Mare.

Rocca al Mare.

Brändin toimintafilosofiana ei ole pelkästään laukkujen valmistaminen, vaan johtavana ideana on luottamuksen rakentaminen – luottamukseen siitä, että kun astut yli jalkakiven reunuksen, matkalaukkusi pyörät eivät tule samalla laukeamaan irti.

Yhtiö on toiminut olemassaolonsa ajan laukkuteollisuuden uranuurtajana niin matkalaukkujen, vapaa-ajan laukkujen, selkäreppujen, matkatuotteiden, sekä elektroniikan kantolaukkujen ja tietokonesalkkujen kehittelyssä.

Yli sata vuotta luotettavuutta, kestävyyttä, tyyliä, ja innovatiivista funktionaalisuutta ovat tehneet tuotteista ikonisia sekä tuotemerkistä maailman johtaviin kuuluvan vaihtoehdon kauppojen hyllyillä, myös tallinnalaisten kuluttajien suhteen.

Samsonite laukkukaupat Tallinna – osoitteet & aukioloajat

Kristiine Keskus (House of Samsonite)
Endla 45, 1. kerros, Kristiine Keskus
10615 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 10-19
samsonite.ee/es/

Rocca al Mare
Paldiski mnt 102, 1. kerros, Rocca al Mare
13522 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 10-21, sunnuntai 10-19

Stockmann Tallinna (shop-in-shop)
Liivalaia 53
10145 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-lauantai 9-21, sunnuntai 10-21

Ülemiste Keskus
Suur-Sõjamäe 4, 1. kerros, Ülemiste Keskus
11415 Tallinn
Aukioloajat: maanantai-sunnuntai 10–21

Voit saada lisätietoja Samsonite laukkukaupat Tallinna myymälöistä seuraamalla niiden virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten esimerkiksi Facebookia osoitteessa facebook.com/SamsoniteEstonia/.

Samsoniten historia

Yhtiön historia juontaa juurensa vuodesta 1910 ja Yhdysvaltain Coloradon osavaltion Denverin kaupungista, kun Jesse Shwayder perusti Shwayder Trunk Manufacturing Company -yhtiönsä.

Tämän yhtiön toimintaperiaate oli yksinkertainen: valmistaa laukkuja, jotka kestävät “Goldrush” kultaryntäykseen osallistuneiden raskaimmat kantamat.

Shwayder aloitti toiminnan kuudella työntekijällä ja yhdellä tuotteella – halvalla matkalaukulla.

Valokuvasta, joka kuvaa Jesse Shwayderiä, hänen isäänsä, ja kolme veljestään seisomassa matkalaukun kannen päällä tuli yhtiön toimintaan liitetty tunnettu tavaramerkki.

Yhtiön menestyksen takaa löytyi myös toiminta-idea, joka perustui asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen.

Tähän liittyen Shwayder argumentoi, että jos matkalaukku tehdään luotettavammaksi ja houkuttelevammaksi kuin kilpailijoiden markkinoilla olevat tuotteet, sen ei tarvitse turvautua alennushinnoitteluun, vaan tuote myy pelkästään omien etujensa ansiosta.

Vuonna 1941, keskellä toista maailmansotaa, Jesse Shwayder esitteli uuden matkalaukkumallistonsa – Samsonite Streamlite – joka osoittautui erittäin suosituksi, tuoden yhtiön matkalaukunvalmistajien huipputasolle.

Tähän tuotesarjaan otettu nimi ‘Samsonite’ tuli Shwayderin suosiman Raamatun sankarin, Samsonin, nimen pohjalta, edustaen tuotteiden poikkeuksellista voimakkuutta ja kestävyyttä.

Streamlite-tuotesarjat valmistettiin vulkanoidusta kuidusta puisen raamin päälle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun asiakkaat saivat aidon nahan oloisesta materiaalista tehdyn tuotteen, mutta erittäin halpaan hintaan.

Varhaisen 1950-luvun aikana, suihkukoneiden kultakauden puitteissa, valmistajat aloittivat uudenlaisten matkalaukkujen suunnittelun.

Streamlite-sarja oli edelleen suosiossa, mutta Shwayderin veljekset alkoivat valmistella uusia tuotantosarjoja, jotka olisivat soveltuvimpia moderneille matkustajille.

Tämän prosessin lopputuloksena syntyi “Silhouette” matkalaukkusarja, joka edusti aikansa edistyneintä suunnittelua. Sen lukot, nivelet, ja kotelo on toteutettu yhteen tyyliin.

Silhoutette-sarjan ainutlaatuisuus näkyi myös mekaanisessa, upotetussa disainissa, joka suojeli tuotetta kulumiselta ja vahingoittumiselta.

Vuoteen 1965 mennessä tuotemerkki “Samsonite” oli jo hyvin tunnettu maailmanlaajuisesti ja tuotteiden valmistus oli jakaantunut globaalisti.

Tämän menestyksen ja kansainvälistymisen myötä myös firman nimi vaihtui Shwayder Bros. Inc muodosta Samsonite Corporation tittelin alle (vuonna 1966).

Uusi nimi oli myös symbolinen: ajat olivat vaihtuneet ja yhtiö oli uudistunut.

Shwayderin perhe myi osuutensa yhtiössä vuoden 1973 aikana Beatrice Foods nimisellä firmalle.

Vuonna 1984 yhtiö osti Lark-nimisen laukkujenvalmistajan, johtavan nimen huippulaatuisten, ammattimaisten bisnesmatkalaukkujen markkinoilla.

Euroopan puoli yhtiötä kehitteli samaan aikaan “Oyster”-sarjan – ensimmäisen matkalaukkusarjan kolmella lukkosalvalla ja ilman sisäistä kehystä.

Kun rautaesirippu tippui vuonna 1991, brändi aloitti laajentumisen Itä-Euroopan 300 miljoonan ihmisen kokoisille markkinoille.

Pääomasijoitusyhtiö CVC Capital Partners Ltd. osti yhtiön heinäkuussa 2007, jolloin siitä tuli Samsoniten viides omistaja 21-vuoden periodilla. Samsonite listautui Hong Kongin osakepörssiin kesäkuussa 2011.

Vuonna 2012 yhtiö osti Hartmann-luksusmatkalaukkumerkin, jota seurasi vuonna 2014 vaativaan ulkoilmailuun tarkoitettujen selkäreppujen valmistajan, Gregory Mountain Productsin, osto. Tunnettu Tumi-brändi siirtyi yhtiön omistukseen vuonna 2016.