Tallinnan suurimmat tapahtumat kesäkuussa

Tärkeimpiin vuosittaisiin tapahtumiin Tallinnan kesäkuussa kuuluvat Tallinnan vanhankaupungin päivät, Tallinna Lillefestival – Kukkafestivaali, sekä Katuse Kino filmijuhla.

Nämä keskeiset festivaalit ovat tarjolla erinomaisilla paikoilla kaupunkia, vanhassakaupungissa (vanhankaupungin päivät & Lillefestival) ja
ydinkeskustassa (Katuse Kino).

Tallinnan vanhankaupungin päivät

Tallinnan vanhankaupungin päivät

Tallinnan vanhankaupungin päiviä on organisoitu vuodesta 1982 saakka, ja niistä on tullut yksi kesäkauden alun merkkipaaluista. Yleensä festivaali järjestetään joko toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.

Juhla täyttää vanhankaupungin aukiot, sisäpihat, kadut, kahvilat, ja hallit musiikilla, taiteella, teatterilla, sekä erilaisilla suurilla ja pienemmillä aktiviteeteilla viikon ajaksi.

Kunakin vuonna vanhankaupungin päivillä on uniikki sloganinsa ja mottonsa, joka antaa teeman senvuotisille juhlinnoille, esimerkkinä 2014 ja “Vanhankaupungin elävät kadut”.

Juhlapäivien ajan vanhankaupungin kadut ovat entisestään vapaammat autoista ja liikenteestä, joka tekee festivaalista miellyttävän jalankulkijoille.

Katujen vapautuminen autoista tuo esiin erilaiset katuesiintyjät juhlapäivien ajaksi, jotka olivat olennainen ja normaali osa vanhankaupungin katukuvaa vuosisatojen ajan.

Katukuvassa näkyy juhlallisuuksien ajan muun muassa keskiaikaisia ritareja, uhkeita linnanneitoja, sekä kuvaelmia, joissa vanhankaupungin muurit ja tornit toimivat näyttämönä.

Ohjelmaan kuuluvat konsertit, teatteri- ja tanssiesitykset, käsityö- ja taidenäyttelyt, turnajaiset, katupelit, kuin myös erilaiset myyjäisetkin.

Keskeisin alue tapahtumaa on vanhankaupungin keskus, raatihuoneentori, jossa mm. useimmat ilmaiskonsertit ovat tarjolla.

Oman viehätyksensä tuovat vanhankaupungin museot, tornit ja kirkot, joissa on vuosittain järjestetty konsertteja ja erikoisnäyttelyjä (kuten Museoiden yö).

Ravintolakokemusten suhteen vanhankaupungin ruokailupaikat tarjoavat parastaan festivaalin ajan, ja lisäksi useimmiten tarjolla on uniikki gourmet-tori herkkuineen.

Tallinna Lillefestival – Kukkafestivaali

Tallinna Lillefestival - Kukkafestivaali

Tallinnan Lillefestival on vuosittainen kv. kukkafestivaali, joka järjestetään vanhankaupungin tornien aukiolla.

Lillefestival tapahtuma on järjestetty vuodesta 2008 alkaen, ja mukana on usein ollut osanottajia myös Suomesta.

Osana tapahtumaa mukanaolevat kilpailevat joukkueet muokkaavat tornien aukion puutarha-osionsa omaan teemaansa, tuoden ainutlaatuisen kesäkokemuksen vanhankaupungin kävijöille.

Lillefestivaalin tarjoamat uudet ideat puutarhanlaittoon ovat usein käyttökelpoisia myös omilla kotipuutarhoilla, minkä takia monet perheet tekevät retken Suomesta pelkästään nähdäkseen kilpailun sadon kohokohdat.

Yleensä festivaali kestää kesäkauden yli, toukokuusta aina elokuulle saakka, joten kesäkuu on erinomainen ajankohta nähdä kilpailu-puutarhat hehkeimmillään.

Koska kyseessä on kilpailu, kunakin vuonna valitaan myös voittava puutarhatyö, vuosittaisen teeman tai teemojen pohjalta.

Hyvä ajankohta vierailla kukkafestivaalissa on myös sen avajaispäivä juhlallisuuksineen, johon yleensä on kuulunut puutarhateosten paljastuksen ohella live-musiikkia, avajaispuheita, ja muita kohokohtia.

Katuse Kino festivaali

Katuse Kino festivaali Tallinna

Katuse Kino, eli kattojen elokuvafestivaali on ainutlaatuinen tapahtuma Viru kauppakeskuksen katolla (4. kerroksen kattoterassilla), elokuvien ääressä.

Tapahtuman järjestämispaikka, Viru Center, sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, osoitteessa Viru Väljak 4/6, Tallinna.

Tapahtumapäivien aikana Viru Centerin kattoterassilla näytetään normaalisti yksi elokuva per päivä.

Ryhmät voivat ostaa peruslippujen ohella myös tuulensuojemmassa olevia patio-lippuja pöydillä (ruokia ja juomia varten) varustettuna.

Katuse Kinon aurinkoterassi aukeaa festivaalin aikana maanantaista perjantaihin klo 12 alkaen (avoinna klo 02 saakka), ja voit mm. käydä syömässä täällä päivittäin lounaan paikan kahvilassa.

Lauantaisin ja sunnuntaisin terassi aukeaa klo 17, ollen avoinna siihen saakka kunnes viimeiset festivaalivieraat poistuvat.

Koska parhaat paikat viedään ensimmäisenä, sinun kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen näytöksen alkua paikalle, lippuluukun avautuessa kahta tuntia ennen näytöstä (lippuja voi ostaa myös netin kautta).

Elokuvien alkamisajankohta on järjestetty normaalisti osumaan yhteen suunnilleen auringonlaskun kanssa, joka on kesäkuussa noin 23:30.

Standardi-istuimina elokuvien katsomiseen Viru Centerin katolta löytyy 310 elokuvaistuinta pääkatselualueella, sekä 90 modernia kahvilatuolia sivuterasseilla (josta löytyy myös sohvia).

Lisäpaikkoja löytyy katolta löytyvistä beanbag-tuoleista ja baarijakkaroista.