Tallinnan Swarovski myymälä

Itävaltalainen luksusesineisiin ja muotikristalleihin erikoistunut Swarovski omaa yhden myymälän Tallinnassa, Virukeskuksessa.

Swarovskin Tallinnan kaupan valikoimiin lukeutuvat korut, muoti-asusteet, kellot, figuriinit, kodin tarvikkeet, sekä miesten kokoelmat.

Swarovski kristalliperhonenMyymälän toiminnan taustalla oleva yhtiö, Swarovski AG, on itävaltalainen, Wattensin kylästä käsin toimiva, globaalisti edustettuna oleva yhtiö.

Swarovski sai alkunsa vuonna 1895, kun Daniel Swarovski, böömiläinen keksijä ja visionääri, muutti Itävallan Tirolissa olevaan Wattensin kylään mukanaan vastakeksimänsä laite kristallikorukivien leikkaamiseen ja kiillottamiseen.

Tästä alusta kehittyi nykyinen, muotimaailman mullistanut Swarovski, joka on johtavia tarkkuushiottujen muoti- ja korukristallien valmistajia.

Edelleen (viidennen sukupolven hallinnoima) perheomisteisen yhtiön tuotteita myydään tätä nykyä yli 120:ssa maassa.

Swarovskin konserniin kuuluu kaksi päädivisioonaa, joista toinen valmistaa ja myy irtoelementtejä teollisuudelle, ja toinen luo design-perusteisia lopputuotteita.

Tuotemerkin kristalleista on tullut vuosien myötä olennainen osa kansainvälistä design-kulttuuria.

Vuodesta 1965 yhtiö on palvellut myös koruteollisuutta tarkkuusleikatuilla aidoilla jalokivillä ja muilla tuotteilla.

Swarovskilla on yli 2350:n myymälän verkosto yhtiön omia toimipaikkoja, joissa myydään kokoelmia asusteita, koruja, ja kodin sisustustuotteita.

Yhtiön toimintaan kuuluu kansainvälisesti toimiva, kristallifiguurien keräilijöiden yhteisö nimeltään Swarovski Crystal Society, jolla on noin 300 000 jäsentä.

Lisäksi Wattensin kylästä löytyy Swarovski Kristallwelten, firman historiaa ja innovaatioita juhlistava kristallimuseo, joka on ollut avoinna vuodesta 1995.

Swarovski konserniin kuuluu mukaan myös Swarovski Optik, jonka toimialana on valmistaa optisia laitteita, kuten kiikareita ja kiikaritähtäimiä (joita Tallinnassa myyvät Jahipaun ja Jagdhof metsästyskaupat).

Swarovski Viru Keskus
Viru väljak 4
10111 Tallinna
www.swarovski.com

Virukeskuksen Swarovski kauppa sijaitsee ostoskeskuksen 1. kerroksen tiloissa.

Tarkkaan ottaen myymälä on Roberto Bravo ja Grenardi korukauppojen välisessä liiketilassa.