Tallinnan vierasvenesatama vaihtoehdot

Yksi suosituista tavoista tulla Tallinnaan seiloreiden keskuudessa on purjehtia kaupungista löytyviin vierasvenesatamiin, joita on nykyisin kolme erilaista.

Vierasvenesatamien valikoima sisältää Vanhan sataman Old City Marina, Piritan sataman, sekä vähemmän tunnetun Noblessnerin sataman.

Näistä Old City Marina on kaikkein keskeisimmällä paikalla suhteessa kaupungin keskustaa, aivan Tallink Silja Linen, Viking Linen, ja Eckerö Linen käyttämien terminaalien vieressä Reisisadam alueen yhteydessä.

Old City Marina – Vanha satama
Sadama 25
15051 Tallinna

Old City Marina, joka on ollut avoinna vierasvenesatamana aivan Tallinnan ydinkeskustassa vuodesta 2010, on erinomaisella suojapaikalla myös suhteessa voimakkaisiin tuuliin ja korkeisiin meriaaltoihin.

Old City Marina Tallinna

Satamasta, joka on avoinna 24/7, on lyhyt matka kaikkiin keskeisiin merenkulkijan tarvitsemiin palveluihin.

Sataman purjehduskausi alkaa vuosittain toukokuun 1., jatkuen aina lokakuun 31. saakka. Nämä ajankohdat ovat kuitenkin riippuvia olemassaolevasta jäätilanteesta ja muista sää-olosuhteista.

Old City Marinan Amiraliteetin altaan (viroksi Admiraliteedi bassein) tiloista löytyy yhteensä 110 ankkurointipaikkaa kelluvien kiinnityspaikkojen yhteydessä.

Näiden kelluvien ankkurointipaikkojen korkeus vedenpinnasta on 0,6 metriä, ja satama on tarkoitettu syväykseltään maksimissaan neljämetrisille ja pituudeltaan 60-jalkaisille pienveneille.

Yhteensä ankkuripaikkoja on 62 kpl, ja kesällä vielä 60 laiturilisäpaikkaa, joiden yhteydestä löytyvät kattavat ja nykyaikaiset palvelut, tukikohtana entisestä C-terminaalista vierasveneterminaaliksi remontoitu rakennus.

Tiloina huvivenesatamasta löytyy veneiden tankkauspiste, pilssiveden ja jätteiden tyhjennyspaikat, peseytymis- ja pyykinpesutilat, langaton laajakaista Internet, 24h videovartiointi, kuin myös sataman yhteydessä olevat vierailijaparkkipaikat.

Aivan sataman läheltä löytyy palveluina muun muassa baareja ja ravintoloita, ostoskeskuksia, apteekki, takseja, käteisautomaatteja, kylpylä, hotelleja, kampaamo, ja informaatiopiste matkailijoille.

Ohjeet vierasvenesataman navigointiin löytyvät paikan virallisilta nettisivuilta osoitteesta www.portoftallinn.com.

Hyvä aika vierailla Old City Marinassa omalla veneellä on huvivenesataman yhteydessä pidättävien vuotuisten Kalatorin ja Sataman ruokatorin aikana, kuin myös (heinäkuisen) Tallinnan meripäivien aikaan.

Piritan satama
Regati pst. 1
11911 Tallinna

Old City Marinan ohella Tallinnan suosituimpiin huvivenesatamiin kuuluu entinen olympiapurjehduskeskus, Piritan satama, jossa käy vuosittain vierasveneitä yli 20:stä maasta.

Piritan vierasvenesatama Tallinna

Löydät Tallinnan Piritan kaupunginosan alueella olevan sataman noin 10 minuutin ajomatkan päässä ydinkeskustasta.

Sataman ja keskustan väliseltä alueelta löytyy mm. upea Kadriorgin huvilakaupunginosa, tyylikäs rantapromenadi, ja kaupungin suosituin uimaranta kauniine hietikoineen.

Nähtävyyksistä löydät sataman läheisyydestä muun muassa historialliset Piritan luostarin rauniot, lyhyen ajomatkan päässä olevan Tallinnan kasvitieteellisen puutarhan, sekä Tallinnan TV-tornin.

Piritan satamasta löytyy vierasveneille yhteensä 50 ankkurointipaikkaa (paikallisia varten paikkoja on 275:n paikan valikoima), joiden yhtedestä löytyy kattavasti palveluita.

Näihin palveluihin lukeutuvat mm. vesi & sähkö, jätteiden tyhjennys sekä tankkaus, ja pesutilat (saunat, suihkut).

Huvivenesataman yhteydestä löytyy venetarvikkeita myyviä liikkeitä, joista saat ostettua purjehtijan varusteita (kuten vaatteita), ja varaosia. Myös erilaiset pienet veneiden korjaukset ovat mahdollisia paikan päällä.

Ohjeet sataman navigointiin löytyvät Piritan sataman internet-sivuilta, osoitteesta www.piritatop.ee.

Erinomainen ajankohta vierailla satamassa on Birgitta-festivaalin aikana, joka järjestetään elokuussa, ja tuo sataman yhteyteen huipputason klassista musiikkia.

Noblessnerin satama / Peetrin satama
Tööstuse 48
10411 Tallinna

Noblessnerin satama / Peetrin satama on ollut huvivenesatamana avoinna vuodesta 2009.

Noblessnerin vierasvenesatama Tallinna

Paikka sijaitsee myös kohtuullisen lähellä Tallinnan keskustaa, Tallinnanlahden länsilaidalla, Lentosataman ja Miinasataman välisellä alueella.

Huvivenesatamasta löytyy yhteensä noin 100 ankkuripaikkaa, ja kattavasti kaikki tarpeellisimmat oheispalvelut veneilijöille.

Ohjeet sataman navigointiin ja lisätietoa huviveneiden ankkuroinnista kohteeseen löytyvät paikan nettisivuilta, osoitteesta www.noblessner.com.

Noblessnerin sataman alueella järjestetään vuosittain erilaisia festivaaleja, esimerkkinä Nargen-festivaali, joiden aikana on suosittua myös purjehtia satamaan.