Thaimaan Bangtao Beach

Bangtao Beach sisältää yhden Aasian suurimmista luksuslomakeskus ryhmittymistä, Laguna Phuketin, johon kuuluu 6 hotellia ja 18-reikäinen golf-rata.

Paikka edustaa kontrasteja, sillä yhtäältä tarjolla on tasokkaita lomakeskuksia ja huviloita upean, kuusi kilometriä pitkän rannan varrella.

Bangtao Beach Thaimaa

Mutta toisaalta nämä luksuskohteet sijaitsevat vain minuuttien ajomatkan päässä Cherng Talaystä, jossa useat kyläläiset ansaitsevat elantonsa esi-isiensä tapaan, kalastamalla, maanviljelyllä, ja kumipuusta luonnonkumin keräämisellä.

Rannan pohjoinen kärki, joka on vähemmän rakennettua aluetta, on edelleen paikka, jossa vierailijat voivat tuntea saavansa koko rannan itselleen.

Bangtao rannan keskiosasta löytyy Thaimaan suurimpiin lomakeskuskokonaisuuksiin kuuluva Laguna Phuket, kuudella erilaisella hotellilla.

Laguna Phuket Bangtao Beach ThaimaaLaguna Phuketiin sisältyvät hotelleihin lukeutuvat Angsana Laguna Phuket, Dusit Thani Laguna, Outrigger Laguna Phuket Resort and Villas, Outrigger Laguna Phuket Beach Resort, Laguna Holiday Club Phuket Resort, ja Banyan Tree Phuket Resort.

Näihin hotelleihin tulevia vieraita varten löytyy hyvä valikoima ostospaikkoja, ruokailupaikkoja, sekä vapaa-ajanviettopaikkoja joko kompleksin alueelta tai lähiseudulta.

Laguna Phuketin palveluihin sisältyvät 18-reikäinen golf-rata, Thai ruoanlaittokursseja, seinäkiipeilyä, hevosratsastusta, elefanttipatikointeja, Hobie Cat purjehduksia, sekä jooga-tunteja.

Voit myös varata päiväretken yhteen Cherng Talayn ja Bangtao-kylän sukelluskeskuksista, tai nauttia minigolfista Phuket Adventure Mini Golf radalla.

Shoppailu seudulla on erilainen kokemus kuin useimmissa muissa Phuketin länsirannikon lomakohteissa (Patong, Karon, ja Kata), sillä halvat ja väärennetyt tuotemerkit eivät ole keskeisessä roolissa.

Painotuksena on sen sijaan laatutuotteet, mukaanlukien antiikit, harvinaiset esineet, ja eksklusiiviset vaatteet sekä asusteet.

Suurin osa hyvistä kauppapaikoista Bangtao Beachilla ovat sisämaan puolella, kauempana rannoista, ja useat Laguna Phuketin asiakkaista asioivat kompleksin alueelta löytyvässä (mutta kaikille avoinna olevassa) Canal Villagessa.

Lisäksi kussakin kompleksin hotellissa on kauppoja ja myyntipisteitä.

Bangtao Beach kartta ThaimaaIltaelämän ja juhlinnan suhteen Bangtao ei ole paras valinta Phuketin saarella, mutta alueella on useita tasokkaita illanviettopaikkoja, kuten Bliss Beach Club ja Xana Beach Club.

Tinlay Place, joka löytyy Laguna Phuketin sisäänkäynnin yhteydestä, omaa rykelmän baareja ja ravintoloita, jotka ovat suosittuja illanviettopaikkoja pitkään alueella asuneiden ulkomaalaisten keskuudessa.

Alkuillasta menopaikkoihin kuuluvat esimerkiksi Peppers Sports Bar ja Tatonka, kun taas The Supper Clubista löytyy illanviettoon kattava ruokalista, hyvä viinivalikoima, ja viihdyttävää musiikkia.

Näiden paikkojen ohella yöelämä Bangtaossa voi olla myös rentoa ajanviettoa drinkin äärellä yhdessä seudun reggae-paikoissa, rannan pohjoispäädyssä.

Varma valinta ajanvietolle Bangtaossa on suunnata Laguna Phuketin rakennuksille, josta löytyy tekemistä aamusta iltaan ravintoloiden, baarien, viihdykkeiden, ja vapaa-ajan-aktiviteettien muodossa.

Ruokailun puolesta voit löytää Bangtao Beachilta ateriointimahdollisuuksia kaikille budjeteille sopivina versioina. Kalleimmista Thai-ruokailupaikoista suosituimpiin lukeutuu Ruen Thai.

Bangtao Beachin ranta

Bangtao Beach ranta on yksi Phuketin pisimmistä 6 km pituudellaan, ja suurimmalta osaltaan melko tyhjillään auringonpalvojista ja ranta-elämästä.

Bang Tao Beach Thaimaa

Rantaa käyttävätkin lähes yksinomaan ranta-alueen yhteydessä olevien hotellien asiakkaat.

Marraskuusta huhtikuuhun meri on tyyni, rauhallinen, ja selkeä.

Toukokuusta lokakuuhun merenkäynti voimistuu, ja ajoittain jopa suuriksi aalloiksi saakka, jotka tekevät uimisesta vaarallista, joten sinun täytyy aina huomioida uimisen kieltävät punaiset liput, kun ne liehuvat.

Bang Tao Beach Laguna Phuket ThaimaaSuosituin ajanviettotapa tällä unisen ilmapiirin omaavalla rannalla on vain rentoutua aurinkotuolissa vaikkapa hyvän kirjan ääressä.

Kaikki hotellien tarjoamat aurinkotuolit on varattu eksklusiivisesti heidän asiakkailleen.

Rannalla ei ole aurinkotuolien vuokraajia, mutta sen sijaan paikka tarjoaa runsaasti tilaa levätä pyyhkeellä tai rantamatolla.

Laguna Phuketin edustalta löytyy paikallisten pystyttämiä rantakojuja, jotka myyvät kaikkea pikkupurtavasta juomiin ja rantavaatteisiin saakka.

Bangtao rannan yhteydessä ei ole julkisia käymälöitä, mutta käymälöitä löytyy rantahotellien ja -ravintoloiden yhteydestä.

Ruokailun suhteen, kuten useimpien muidenkin asioiden suhteen Bang Tao Beachin alueella, suurin osa ravintoloista on hotellien yhteydessä.

Paikallisista ravintoloista huomattavimpiin kuuluu Lotus Restaurant, joka on kuuluisa erinomaisesta Thai-ruoastaan, kalaruoistaan, ja kohtuullisista hinnoistaan.

Lotus Restaurant sijaitsee pohjoiseen Angsana Laguna Phuket hotellista, lyhyen kävelymatkan päässä kaikista Laguna Phuket lomakeskuksista.

Bangtao Beach Laguna Phuket Thaimaa

Rannan eteläisessä päädyssä on lisäksi muutamia pienikokoisia rantaravintoloita.

Bangtao Beachin rannan aktiviteetteihin lukeutuvat turistikauden suosituimpana kautena, marras-huhtikuun aikana, varjoliito, vesihiihto, ja banaaniveneily. Voit vuokrata myös Jetski-laitteita.

Hevosratsastusta Bangtaon rannan alueella tarjoaa Bang Tao Riding Club, joka sijaitsee lähellä Laguna Phuketin sisäänkäyntiä.

Osalla hotelleista on purjelautoja ja Hobie Cat veneitä, mutta ne on varattu vain näiden hotellien asiakkaiden käyttöön.

Surffauksen suhteen Bang Taon rannan keskiosa on suojattu kovalta merenkäynniltä.

Pohjoisemmassa osassa rantaa, joka on alttiimpi tuulen vaikutukselle ja aallot nouseuvat korkeammiksi, pystyy usein surffaamaan touko-lokakuun aikana.

Bangtao Beachin nähtävyydet

Bangtao Beachin tärkein kohokohta on sen kuuden hotellin kokoinen Laguna Phuket kompleksi, ja sitä ympäröivät yritykset, tasokkaat ravintolat, sekä baarit.

Laguna Phuket lomakeskus Bangtao Thaimaa

Alueelle huomattavaa on kuitenkin myös se, että seutu on pitänyt oman yksilöllisen luonteenpiirteensä, joka näkyy mm. siinä, että voit edelleen löytää värikkäitä ja mielenkiintoisia paikallisia markkinoita, halpoja ruokapaikkoja, sekä tyypillisiä Thai-temppeleitä.

Seudun kuusikilometrinen ranta on edelleen alueen päänähtävyys. Jos haluat välttää rannan vilkasta keskiosaa, voit aina suunnata pohjoisemmaksi, Layan Beachia kohti, jossa on enemmän tilaa ja rentoja baareja & ravintoloita.

Muista Bangtaon kohokohdista merkittäviin kuuluu noin 40:n myymälän kokoinen Canal Village, yhden Laguna Phuketin laguunoista vieressä.

Kauppapaikka on muodostettu kävelytien tyyliseen malliin, ja sen sisäänkäynnin vierestä löytyy parkkipaikka.

Canal Village Bangtao Beach ThaimaaCanal Village koostuu putiikeista, matkamuistomyymälöistä, leipomosta, korukaupoista, klinikasta, minimarketista, ja useista räätälinliikkeistä.

Voit löytää täältä myös laadukkaita nahkatuotteita, kuten laukkuja, kenkiä, sekä salkkuja.

Canal Villagesta löytyy lisäksi silkkitehdasmyymälä, joka kauppaa käsilaukkuja, huiveja, kravatteja, kuin myös paitoja, ja voit myös teettää vaatteesi täällä räätälöitynä.

Myymälöihin kuuluu maailmanluokan tuotemerkkien kenkiin ja asusteisiin keskittynyt urheilukauppa, jonka vieressä on kokonaisuudessaan aurinkolaseihin erikoistunut liike.

Tarjolla on myös taide-ja lahjatavaragalleria, kaksi silkkituotteita myyvää Jim Thompson outlet-myymälää, kuin matkamuistoja ja muistoesineitä kauppaava Siam Crafts.

Saat lisäksi valokuvasi teetettyä Kodak liikkeessä. Canal Villagessa on myös pienten lasten leikkipaikka sekä elegantti ravintola veden äärellä.

Laguna Phuket lomakeskuskompleksin tiloista löytyvien Canal Villagen myymälöiden aukioloajat vaihtelevat kaupasta toiseen, mutta ne ovat noin klo 10-22.

Bangtao Beachin nähtävyyksiin kuuluu lisäksi Cherng Thalayn pyhäkkö.

Nykyisin viiden tähden lomakeskuksistaan ja hotelleistaan tunnettu Cherng Thalayn lähiö oli aikoinaan vaatimaton pieni yhteisö.

Tuohon aikaan paikka oli täynnä kiinalaisia maahanmuuttajia, jotka olivat hakemassa uutta elämää, monet tinanlouhintateollisuudesta.

Yhdessä vaiheessa tämä kiinalainen yhteisö etsi jotain joka yhdistäisi heitä ja suojelisi yhteisöä huonelta onnelta sekä pahoilta hengiltä, joten he päättivät taolaisten jumalolentojen hahmojen tuomisesta (Kiinasta) kylään.

Noin vuonna 1901, Ju Pai Tuk, kylän parturi-kampaaja, lähti Kiinaan vierailemaan perheensä parissa, tuoden takaisin kolme puista taolaista jumalolentohahmoa, jotka tunnetaan tätä nykyä Cherng Thalayn pyhäkkönä.

Pyhäkkö on hiljainen paikka suurimman osan vuodesta, täyttyen kävijöistä vain tärkeiden merkkipäivien, kuten kiinalaisen uudenvuoden, jumalolentojen seremoniapäivien, ja yhdeksänpäiväisen Jia Chai festivaalin (Vegetaarifestivaalin) aikana.

Paikka on avoinna päivittäin, ja se löytyy Sri Soonthorn Road kadun varrelta, Thalangin alueelta.

Cherngtalayn temppeli Bangtao Beach ThaimaaNähtävyyksistä Cherngtalayn temppeli (Wat Cherngtalay) on ollut Bangtaon ja Cherngtalayn henkinen keskus yli vuosisadan ajan, sen jälkeen kun se siirrettiin nykyiselle paikalleen alkuperäiseltä sijainniltaan Khao Noista.

Temppeli on designiltaan tyypillinen thai-buddhalainen rakennus, jättimäisten käärmeiden hahmoilla aina pääsaliin saakka, sisältäen Buddhan hyviä töitä esittäviä maalauksia.

Kunakin iltana temppelin sisällä olevat väylät valaistaan valopaaluilla, jotka on tehty kinnara-hahmojen (puoli-ihmisiä, puoli-lintuja, joiden alkuperä on historiallisissa Thai-tarinoissa) muotoon.

Temppeli on avoinna kävijöille päivittäin, ja se näkyy päätielle, Srisoontorn Road väylälle.

Layan Beach löytyy nähtävyyksistä pohjoisen Bangtaon rannan alueelta.

Luonteeltaan Layan Beach on edelleen rauhallinen alue, jossa voi rentoutua lämpimässä rantaa reunustavien suurten mäntypuiden antamassa varjossa.

Pääset helpoiten rannan alueelle ohittamalla Laguna lomakeskuskompleksin ja seuraamalla pientä tietä, joka suuntaa kohti pohjoista rannikon myötäisesti.

Kaikki Bangtao Beachin hotellit

Outrigger Laguna Phuket Resort & Villas
142/3 Moo 6, T.Cherngtalay, A.Thalang
Phuket 83110
www.outriggerthailand.com/laguna-phuket-resort-and-villas/

Dusit Thani Laguna Phuket
390 Moo1 Srisoontorn Road, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.dusit.com/dusitthani/lagunaphuket/

Laguna Holiday Club Phuket Resort
61 Moo 4 Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.lagunaholidayclubresort.com

The Residence Resort & Spa Retreat
258/12 Moo 5, Bangtao Beach, Sri-soonthorn Road, Cherngtalay Thalang
Phuket 83110
www.theresidenceresort.com

Outrigger Laguna Phuket Beach Resort
323 Moo 2, Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Thalang, Bangtao Bay
Phuket 83110
www.outriggerthailand.com/laguna-phuket-beach-resort/

Sunwing Resort & Spa
22 Moo#2 Chueng Thalay, Thalang
Phuket 83110
www.sunwingphuket.com

Two Villas Holiday Phuket Oxygen Style Bang Tao
271 Moo 5, Bangtao 4 Road, Cherng Talay Sub – District, Thalang
Phuket 83110
www.twovillasholiday.com

Banyan Tree Phuket
33, 33/27 Moo 4, Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Amphur Talang
Phuket 83110
www.banyantree.com

Two Villas Holiday Phuket – Oriental Style Layan
95/75 Moo 7, Saiyuan-Kaya Road, T.Rawai, Muang
Phuket 83130
www.twovillasholiday.com

Layan Villas
45/1-5 Moo 6, Layan-KokTanode Road, T.Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.layanpoolvilla.com

Arinara Bangtao Beach Resort
72/9 Moo 3, Bangtao Beach, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.arinararesort.com

Best Western Premier Bangtao Beach Resort & Spa
124/29 Moo3, Tumbon Cheung Thalay, Thalang
Phuket 83110
www.bangtaobeach.com

The Pavilions Phuket
31/1 Moo 6, Cherngtalay Thalang
Phuket 83110
www.thepavilionsresorts.com/phuket-home/

Angsana Laguna Phuket
10 Moo 4, Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.lagunaphuket.com

Moevenpick Resort Bangtao Beach Phuket
35 Moo 4, Cherngtalay
Phuket 83110
www.moevenpick-hotels.com/en/asia/thailand/phuket/resort-phuket-bangtao/overview/

Bangtao Beach Chalet
73/3 Moo 3, Soi Awo Bangtao 2, Awo Bangtao Rd., Cherngthalay, Thalang District
Phuket 83110
www.bangtaochalet-phuket.com

Andaman Seaside Resort Bangtao Beach
69/74, 82/39-46 Moo-3, Baan Bang Toa Beach, Chernghtaley Thalang
Phuket 83110
www.andaman-seaside-resort.com

Bangtao Tropical Residence Resort & Spa
110/111 Moo 3 Srisoontorn Rd, Surin Soi 8, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.bangtaotropicalresidence.com

Dusit Thani Laguna Pool Villas
390 Moo1 Srisoontorn Road, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.dusit.com/dusitthani/lagunaphuket/

Eden Villa Phuket
48/181 Moo 4 Soi Pasak 8, Cherngtalay
Phuket 83110
www.edenvillaphuket.com

Bangtao Kanita House
149/14-15 Moo 4, Srisoontorn Rd., Thalang
Phuket 83110
www.kanita-bangtao.com

Baan Chayna Lounge Resort
87/5 M. 3, Soi Surin Beach, T. Cherng Talay, A. Thalang
Phuket 83110
www.baanchayna.com

Anantara Phuket Layan Resort and Spa
168 Moo 6, Layan Beach Soi 4, Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
phuket-layan.anantara.com

Blue Garden Resort & Spa
82/31 moo 3, Bangtao Beach, Changtalay
Phuket 83110
www.bluegarden-phuket.com

Les Palmares Villas
178/25 Soi Bangtao 4/2 Moo 5 Cherngtalay District
Phuket 83110
www.lespalmaresvillas.com

Bangtao Village Resort-Phuket
72/26 Moo 3 Soi Had Bangtao, Srisoonthorn Rd. Cherngtalay, Thalang district
Phuket 83110
www.bangtaovillageresort.com

Wings Phuket Villa by Two Villas HOLIDAY
68/80 Moo 4, Pasak Soi 8, Tambol Cherngtalay, Thalang
Phuket 83110
www.twovillasholiday.com

Banyan Tree SPA Sanctuary
33, 33/27 Moo 4, Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Amphur Talang
Phuket 83110
www.banyantree.com

Amora Beach Resort Phuket
322 Moo2, Bang Tao Beach, Srisoontorn Road, Cherngtalay, Talang
Phuket 83100
www.phuket.amorahotels.com

Seastone Pool Villa
38/44 Moo 6, Soi Koktanode 8, Tambon Cheng-Talay, Amphur Thalang
Phuket 83110
www.seastonevillas.com

Double Pool Villas by Banyan Tree
33, 33/27 Moo 4, Srisoonthorn Road, Cherngtalay, Amphur Talang
Phuket 83110
www.banyantree.com

Anchan Villas
Anchan Villas Phase I, Villa No. 35/18 Moo 6 .T. Cherngtalay A. Thalang
Phuket 83110
www.anchanvillas.com

Hyvä tapa varata hotellimajoitus Bangtao Beachin alueella on käyttää Booking.com palvelua.

Booking.com tarjoaa kustakin majapaikasta yksityiskohtaiset tiedot, kuvia, kartan sijainnista, hinnat eri huonetyypeille, ja paljon muuta.